Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם

רציתי לשאול את מי שמבין ו/או מכיר לגבי שתי המכוניות הללו? אני כנראה הולך על שנתון 97 -98

ורציתי לדעת מעט פרטים האם הרכבים הללו נוחים בסך הכל, האם יושבים טוב על הכביש איך השדה ראייה והאם תיבת ההילוכים הידנית הינה טובה וחלקה.מה עליי לבדוק בעיקר כשאני רואה רכבים אלו. וגם לדעתכם מבין שתי אילו מה עדיף.

בנוסף לגבי ה AX האם זו אופציה ששווה לקחת בחשבון?

מחכה לתשובתכם הטובה

peugeot 206 xs 1.6 '99

פורסם

רגע, תירגע, בלי פאניקה.

מי עדיפה? אם אתה סטודנט תפרן שנוסע לבד או מקסימום עם החברה לאוניברסיטה וחזרה - הסקסו עדיפה.

אם אתה בעל משפחה עם אישה, ילד/ה וכלב - הZX עדיפה.

בקיצור, תספר קצת יותר ואולי נוכל לעזור לך להחליט איזה רכב עדיף לך.

מה לבדוק? כמו בכל רכב ישן, תן דגש למצב המכני של הרכב ומכלוליו. שתיהן די רגישות להזנחה וחוסר טיפול בזמן, כך שמרכבים שהוזנחו כדאי שתתרחק. שים לב לשימוש בנוזל קירור איכותי ולא במי ברז, שים לב לתקינות מערכת החשמל, תקינות מערכת המיזוג (חימום/קירור) וכן לתקינות הסרן האחורי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שוב שלום

תודה על 2 התגובות שלכם

אני נכלל תחת הקטגוריה של סטודנט תפרן אבל איך זה קשור אם יש לי משפחה בשביל ה ZX?

הוא גדול אבל חוץ מזה מה ההבדל באמת? לא חשוב יכול להיות שארד ממנו

אני מחפש רכב טוב נח (כמובן אמין זול וכו) ושמרגיש טוב לנהוג עליו ( בגלל זה ירדתי מהסוויפט שרייד גאסטי וכל הדכאון הזה בשבילי)

ועדיין שיהיה זול כי זה רכב ראשון שאני קונה ושיהיה שייך לי.

אני לא רוצה להכנס להרפתקאות עם דברים שאני לא מבין בהם . מצד אחד זה רכב שישמש אותי בטח 3 שנים.

אז חשבתי על הסקסו. פונטו זה רכב שאני חושב שלא מתאים לי. השרייד מודלים מתקדמים נראים בסדר אבל יקרים יותר. סטארלט גם יקר.

בדקתי לפני חודשיים לנסר ופיאסטה - לא מצא חן בעיניי בכלל. הלנסר עוד איכשהו אבל בכל זאת שנת 93- הרכבים האלה באמת מעציבים אותי.

אני הייתי נוהג על גולף CL 95 פעם ועל לנציה קאפה 95.

חשבתי על אפלהאוז אבל צודק צביקה כשאמר שהוא מיושן. וזה יושב לי בראש כי זה מרגיש כמו שאר הפחים בסופו של דבר.

סיאט איביזה נראה לי ספורט מדי בשבילי. אני באמת מחפש משהו שימושי זה מה שאני צריך.

הפגו 205 לא מוצאים חן בעיניי במראה שלהם.

ככה שמה נותר... קליאו שאני שומע הפחדות המון בפורום ( ואני לא יודע אם להאמין להגזמות או לא)

וסקסו שעליה לא מדברים ככה....

תודה מי שקרא את כל זה.

אה והתקציב הוא בכיוון של 8K בערך לפני יישור הקו ביטוח וכו.

סקסו 5 דלתות זה הכיוון אני חושב. מה אתם אומרים?

אוף זה היה קצת ארוך

דבר נוסף ששכחתי לשאול? כל הזמן מדובר על נוזל קירור ייעודי. אבל אני ממש לא מצפה למצוא רכב שמטופל ככה. אני כמעט כל חיי מילאתי מי ברז בכל רכב שנסעתי :? אני חושב שלצפות מרכב שנת 90 ומשהו שינהגו בו בצורה כזאת - לא מוגזם? זו דרישה אמיתית ...צביקה?

peugeot 206 xs 1.6 '99

פורסם

לדעתי כן, ואני לא מציע לך להתפשר בנושא אם אתה מתכוון לרכוש רכב כמו הסקסו שהמנוע שלו רגיש מאוד לשימוש במי ברז במקום נוזל קירור.

סקסו ב8K? לדעתי התקציב קצת נמוך, אבל אולי מחירי המשומשות ירדו משמעותית מאז הפעם האחרונה שישבתי על המחירונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אכן כך. סקסו או ZX שהיה להם מי ברז בדריאטור לאורך זמן - זה מתכון בטוח להוצאה כבדה בעתיד הקרוב.

כדאי להתעקש על מציאת רכב שאכן טופל היטב.

זה שאתה לא מטפל כמו שצריך במכוניות לא אומר שאחרים לא עושים כך.

וכשאתה תקנה את האוטו, כדאי שתקפיד על הדברים האלה אם אתה רוצה שהוא ישרת אותך נאמנה.

אני לא חושב שאתה צריך להמנע מה ZX רק בגלל שהוא מעט גדול יותר.

מבחינה מכאנית ה 1.4 זהה לסקסו, וגם ה 1.6 לא יותר יקרה לאחזקה, אם כי צורכת יותר דלק.

תחפש גם וגם, ותקנה את זאת שבמצב ההכי טוב.

אל תטרח עם ה AX אם יש לך תקציב לסקסו.

לשאלות המקוריות שלך:

שתיהן יושבות מצויין על הכביש כל עוד בולמי הזעזועים תקינים. תבדוק מתי הוחלפו לאחרונה, כי אם האוטו עדיין על בולמים מקוריים - מומלץ מאוד להחליף.

שדה הראייה משתיהן טוב מאוד. הם מרכב האצ'בק כך שאיפה שהחלון האחורי נגמר - שם גם האוטו נגמר וקל לעשות רברס. קורות הצד דקות יחסית למכוניות מודרניות, ונוח מאוד לתמרן איתן.

התיבה הידנית עמידה, אמינה וחלקה. כדאי לבדוק מתי הוחלף שמן גיר כי צריך לעשות את זה מדי פעם. בעיה נפוצה היא חריקה בזמן מעבר מראשון לשני. לעיתים החלפת שמן תפתור את הבעיה, ואם הבעיה מופיעה רק כשהמנוע קר, אז אפשר למשוך ככה עוד הרבה זמן.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

תודה על התשובות

נכון הסקסו נעה באזור ה 10K שנת 98. אתם חושבים שזה כיוון מחשבה נכון להתמקד בסוג הרכב הזה ובשנתון הזה. מבחינת התקציב ואמינות הרכב? אם קראתם את ההודעה הארוכה יותר - פירטתי את הדרך שבה אני מחפש רכב. גם ראיתי שרייד 93 לפני חודשיים שנחטפה מהר והייתה יד 1. היססתי ולא לקחתי.

אני אמנם תפרן ולא רוצה להוציא הרבה כסף על רכב אבל גם רוצה רכב שיהיה לי כיף לנסוע איתו לכל מקום כולל נסיעות ארוכות מדי פעם.

כיוון שאני לא מתכוון לגור בעיר אז פקקים זה לא משהו שמטריד אותי.

האמת שאת המראה של הZX אני לא ממש אוהב. האם יש איזה רכב שאולי לא חשבתי עליו שיכול להתאים לי?

ולגבי הסקסו - מה לגבי חלפים ואמינות? האם רכב צרפתי זה כיוון נכון ללכת עליו וסיכון מחושב למרות היותי 'סטודנט תפרן' - וזו שאלת השאלות!

יום טוב שיהיה :wink: ותודה

peugeot 206 xs 1.6 '99

פורסם

החוכמה - למצוא רכב שלא קרעו אותו לחלוטין. זה הכל.

מומלץ לעשות חיפוש "כל הארץ" בYAD2 ולנסות למצוא אחת עם ק"מ נמוך, גם אם זה אומר לשלם יותר.

פורסם

שלום,

רכשתי לפני כחודש סקסו 1.4 ידנית מודל 99. חיפשתי זמן רב רכב זול בסביבות 10 אלף ש"ח ורובם היו גרוטאות.

אני יכול להעיד שהרכב נוח לנהיגה, זריז ובסך הכללי גם מאובזר יחסית (לשלי יש גם גג נפתח)

הסקסו זהה לפיג'ו 106 מבחינת המכלול רק שקשה למצוא 106 שלא עברה התעללות ו/או במחיר ריאלי.

מכיון שאין לסקסו שוק טוב ואם אין לך כוונה לחליף רכב בשנה הקרובה אני ממליץ עליה בחום מה עוד שתתמקח!!!

הרכב נמכר הרבה מאוד מתחת למחירון! לדוגמא: שלי עם 142 אלף ק"מ, יד 2 עם גג נפתח והוצאתי אותה במיקוח של 10 ימים ב8700 ש"ח (!) ככה שזו עסקה מצויינת.

לגביי AX זהו הדגם המיושן והקודם לסקסו וגם פחות מאובזר ונראה פחות טוב אז למה להתפשר?

שיהיה לך בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

ערב טוב

רציתי לשאול את דעתכם על הסקסו 1.1 . האם הוא יכול לעמוד בנסיעות ארוכות ללא בעיות מיוחדות.

מה ההבדל בין המנוע 1.4 ל 1.1 . אם תוכלו לתאר מה השוני בתחושת הנסיעה או כל הבדל אחר שחשוב לדעת.

כי יש הרבה 1.1 שאולי אני פוסל מראש לשווא..

peugeot 206 xs 1.6 '99

פורסם

בתנאי נסיעה רגילים, ואם אין לך ציפיות מיוחדות לגבי כוח מנוע, ה 1100 בסדר גמור.

אין בעיה לשייט איתו במהירות התנועה ברוב התנאים, אבל אל תהיה בטוח לגבי היכולת לעקוף אוטובוס בעליות של הגליל.

כשהייתי בצבא, היו לנו בבסיס כמה פיג'ו 205 עם מנוע 1100 (אותו מנוע שיש בסקסו), ולרובם היה מעל 300000 ק"מ, והיינו עולים מנהריה לסאסא עם 5 אנשים + צ'ימידאנים בהילוך שני עם הדוושה ברצפה על 80 קמ"ש. אם היינו מעבירים לשלישי, הוא כבר לא היה סוחב, אבל מדהים כמה הם המשיכו לנסוע ולנסוע עם הקריעות האלה בהילוך שני.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אז לא תהיה בעיה לנסוע איתו באזור רמת הגולן והגליל? לשם אני עובר... במקרה כזה עדיף להתמקד ב 1.4?

או שזה לא משמעותי ( אני יודע שקבלתי תשובה אבל חלקית) צריך חיזוק

peugeot 206 xs 1.6 '99

פורסם

קבל חיזוק :wink: כדאי לך באמת ללכת על ה 1400 סמ"ק.

הייתה לי תקופה ארוכה פיאט אונו עם מנוע 1100, סה"כ אוטו מצויין ובבאר-שבע

השטח מישורי ולא הייתה שום בעיה. אבל את עליות ים המלח, מכתש רמון, רמת הגולן

הייתי עושה על הילוך 2, על 40 קמ"ש. זה כמובן מעצבן הרבה אנשים שחולקים איתך את הכביש

וגם גורם לך להרגיש רע. אפשר היה אולי להוציא איזה 50 קמ"ש אבל לא רציתי לקרוע את הרכב

כי בכל זאת הוא שלי ולא רכב צבאי. :wink:

אז אם הכיוון שלך רמת הגולן, יש טעם ללכת על 1400.

ההרגשה שלך תהיה יותר טובה. :roll:

• תוכן חדש...