Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט ב 150K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ובזה(התנהגות) ההונדה לא עולה עליה, אם יורשה לי...

ברוב עוונותי לא נהגתי על ההונדה (על קליאו MK1 כן), אבל לפחות מגזין בריטי מוכוון חובבי נהיגה כמו EVO דווקא מסכים עם CamaroRS69...

אין קשר, השיקול בקניית רכב ספורטיבי לא צריך להיות אף אחד מהאביזרי נוחות. אם הם באים באותו מחיר ולא פוגעים בביצועים מה טוב אבל זה לא צריך להיות סף או סעיף לפסילה של רכב כזה.

אצלך אין קשר, ולכן בחרת כפי שבחרת. מכאן ועד לקבוע שזאת האמת האבסולוטית המרחק עצום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני זה היה לי קליאו ספורט שהייתה חמודה אבל היא בהחלט נכשלה בהמון תחומים חוץ מההתנהגות ובזה ההונדה עולה עליה.

באילו תחומים הקשורים לנהיגה הקליאו נכשלה? (חוץ מתנוחת הנהיגה, נניח). ואם יש דבר אחד שההונדה בפירוש לא עולה בו על הקליאו ספורט (לשלל דורותיה) הוא התנהגות הכביש - אלא רק אם מה שאתה אוהב זה טונות של תת היגוי...

ברוב עוונותי לא נהגתי על ההונדה (על קליאו MK1 כן), אבל לפחות מגזין בריטי מוכוון חובבי נהיגה כמו EVO דווקא מסכים עם CamaroRS69...

עם כל הכבוד לאיוו, לא פעם נהגתי על מכונית שהם היללו ולא הבנתי מה הקטע - ולהפך. הם לא האורים והתומים ואני מבטיח לך שתמצא גם מבחנים לכיוון השני. אגב, ה-TYPE R יקרה במיוחד לליבם של הבריטים, ודי לחכימא...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם כבר, אז גם וויקי באטלר הנדרסון, בפיפת' גיר, שיבחה את התנהגותה של ה-CTR, והיא עוד התחרתה בקליאו ספורט, אבל שוב - לא נהגתי אז אני מסייג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם כבר, אז גם וויקי באטלר הנדרסון, בפיפת' גיר, שיבחה את התנהגותה של ה-CTR, והיא עוד התחרתה בקליאו ספורט, אבל שוב - לא נהגתי אז אני מסייג.

אולי במבחן יחיד, בטח לא מול קליאו ספורט. ואגב, אני משוכנע שגם לויקי נורא קל להתרשם משאר תכונות הרכב החיוביות (מנוע, תיבת הילוכים, אחיזה, בלמים) ולתת משקל נמוך יותר לעניין ההתנהגות. בטח כשמה לעשות, מדובר באחד הבייביז של חובבי הרכב הבריטיים...

בפועל (ואני כן נהגתי), לקליאו התנהגות הרבה יותר מגובשת ומדויקת. כשהסיוויק מתחילה לאבד אחיזה זה נעשה באופן מאוד לא פרוגרסיבי ועם מעט פידבק יחסי. זה ניכר גם על הכביש, אבל באופן מופגן אף יותר בג'ימקאנות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בטח כשמה לעשות, מדובר באחד הבייביז של חובבי הרכב הבריטיים...

ובטח ובטח מול הבייבי של עיתונות הרכב הישראלית (ופורום זה)? :wink: *

* אתה מבין הרי שזה היה מתבקש :lol:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא מבין למה אי אפשר לקבל שיש לאנשים דעות שונות.

אני אישית ראיתי את הקליאו והיא לא נראתה לי כל כך גרועה ופשוטה כמו שחלק מציגים אותה.

אני יכול לקבל שיש כאלה שלא יוותרו על מסכי מגע וגומי רך, זכותם.

בסופו של דבר מה שיקבע הוא מספר המכוניות שימכרו.

אם כבר משהוא מציק לי בקליאו זה ההגה החשמלי והעדר הכח היחסי בסל"ד נמוך (פחות מבקליאו דור שני שלי).

אני חייב להגיד שלמרות שפינוקים חשמליים וכולי לא מדברים אלי ואני אישית מעדיף פשטות מכנית, יש משהוא נחמד בסביבת נהג שרומזת לך שאתה ברכב עם "קצת יותר", זה יכול להיות לוח שעונים, ידית הילוכים, הגה בציפוי עור נעים למגע וכו'.

כשאתה קונה רכב הוט האץ שהיא בעצם כמו הרכב הרגיל אבל יותר אתה רוצה שהוא גם יראה קצת יותר אבל זה לא קריטי.

בוא נראה כמה הלקוחות יהיו מוכנים לשלם.

פורסם

חבורת מפונקים. רוצים ריפודים ושטיחים. כנראה שלא הייתה לכם סקודה פייבוריט. :-D

ועכשיו בנימה של רצינות, שתי תובנות רציניות מהשרשור הזה:

1. ההגדרה לחובב הגה היא אינדיבידואלית. הנאה מנהיגה היא לא רק התגרזנות על סיבובים. אני נהנה מאוד מנהיגה ברכב קבריו', במזג אויר נעים כשנוף יפה מסביב. אני מאוד נהנה מנהיגה ברכב של 800 שקל בשטח, כולל קפיצות של חצי מטר, זריקות זנב והתפלשות בבוץ (אתם חייבים לנסות!). אני גם נהנה מנהיגת התגרזנות. אין לי מושג מי התחיל עם ההגדרה הלא מדוייקת של הנאה מנהיגה. בכלל, כשאני קורא במגזין רכב שרכב מסויים הוא 'לא מהנה לנהיגה', אני ישר חושב על הפרשנות המוטעת שהאדם הפשוט ייתן למשפט הזה, ולא בצדק.

2. גם אני בתור חובב הגה מעדיף רכב מאובזר. אני אהיה מוכן להתפשר טיפה פחות (אבל ממש טיפה, וגם בין חובבי הנהיגה יש רמות שונות) כדי לקבל רכב שיהיה נעים להיות בו ושיהיה נח. ולא, המרקם של הדשבורד לא מעניין אותי. אני לא אוכל את הדשבורד לצהריים.

3. מה שכן אפשר להגדיר, זה אדם שהוא לא חובב נהיגה. האנשים המעצבנים האלה שיש להם תקציב, אבל מתלבטים שנתיים לפני שהם קונים רכב ספורטיבי, ויש להם את כל התירוצים שבעולם למה לא לקנות. אלה שיקנו דירה, אבל יסעו בלנטיס. כי "יקר להחזיק רכב ספורט". בתור חולה נהיגה, כשיש לי כסף בכיס - לא משנה כמה - אני משכנע את עצמי למה כן לקנות רכב ספורטיבי, לא למה לא. המחשבה היחידה שעומדת כנגד עיניי היא תחושת הכיף שרכב חלומותיי עומד בחניה. נראה לי שעל זה כולנו מסכימים. סתם הייתי חייב לפרוק. (ולא, המצב הכלכלי שלי לא דבש. ע"ע הסקודה פייבוריט מהמשפט הראשון :lol: אבל בכל זאת אני הולך אוטוטו להכניס את עצמי לטיפה חובות ולקנות טומקאר. למה? תקראו שתי שורות אחורה)

נ.ב אני הייתי מעדיף מיאטהNC /גולף GTI דור 5/6 / מגאן ספורט על הקליאו. (הן מתומחרות מאוד קרוב). העדפה אישית. תמיד תזכרו שחובב רכב אמיתי קונה רכב מהלב, ולא חייב לתת הסבר רציונלי לכל שיקול.

פורסם

מסכים כמעט בהכל (חוץ מעניין הדירה - נדבר כשתהיה לך משפחה, אני מניח, לאור גילך - תקן אותי אם אני טועה - שאתה עדיין בשלב שלפני :-P). רק שני משפטים מובחרים, ברשותך:

1.

ההגדרה לחובב הגה היא אינדיבידואלית.

2.

תמיד תזכרו שחובב רכב אמיתי קונה רכב מהלב, ולא חייב לתת הסבר רציונלי לכל שיקול.

זה די מסכם את העניין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
באילו תחומים הקשורים לנהיגה הקליאו נכשלה? (חוץ מתנוחת הנהיגה, נניח). ואם יש דבר אחד שההונדה בפירוש לא עולה בו על הקליאו ספורט (לשלל דורותיה) הוא התנהגות הכביש - אלא רק אם מה שאתה אוהב זה טונות של תת היגוי...

עם כל הכבוד לאיוו, לא פעם נהגתי על מכונית שהם היללו ולא הבנתי מה הקטע - ולהפך. הם לא האורים והתומים ואני מבטיח לך שתמצא גם מבחנים לכיוון השני. אגב, ה-TYPE R יקרה במיוחד לליבם של הבריטים, ודי לחכימא...

רוני

הקליאו נכשלה בעיצוב מכוער, איכות חומרים חיצונית כמו פנימית על הפנים (אלקנטרה מתקלפת ,פלסטיקים של קנגו, ידיות צבועות בשקל 90 כולל ידית הילוכים שלכולם מתקלף הצבע בשלב זה או אחר), ארגונומיקה ותנוחות ישיבה גרועה, מנוע עייף בטח בהשוואה להונדה, גיר רגיש (סל"ד גבוהה לא נכנסים הילוכים הרבה פעמים, מספר אירועים יחסית רב של שבירת סינכורונים בארץ ובחו"ל) עלות חלקים גבוהה בצורה לא הגיונית, , בעיות מצערת שונות ומשונות (מצערת דביקה) ויש עוד שאני כבר לא זוכר אבל בכללי הרגשה של רכב זול... אותי אתה לא יכול לחרטט עם השטויות בפורום אני החזקתי את הרכב כמעט שנתיים והכרתי כמעט את כל בעלי הקליאו ספורט בצורה כזו או אחרת באותה תקופה. הייתי בג'ימקאנות וטיולים איתו ועם אחרים, ידוע מה לי מה היכולות של הרכב בדיוק כמו שידוע לי מה היכולות של הרכב שיש לי כרגע.

עם כל הכבוד לרוני כתב הרכב המהולל וחברי הפורום בעלי הניסיון המאוד מועט בסיוויק טייפ אר ובדרך כלל בעלי הדעה המאוד מוטה טובים, מנוסים וחכמים ממך ואחרים היללו ושיבחו את ההונדה מעל פני הקליאו וזריקת סיסמאות של טונות תת היגוי שטותית לחלוטין ובטח לא שווה התייחסות.

בסופו של דבר אני לא פוסל אף אחת מהשתיים ואין מה להתחיל ויכוח על זה, משתיהן נהנתי. אם הייתי צריך לבחור היום שוב בין השתיים? רק את הסיווק.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
מסכים כמעט בהכל (חוץ מעניין הדירה - נדבר כשתהיה לך משפחה, אני מניח, לאור גילך - תקן אותי אם אני טועה - שאתה עדיין בשלב שלפני :-P). רק שני משפטים מובחרים, ברשותך:

1.

2.

זה די מסכם את העניין.

אני בהחלט מסכים וזה באמת מסכם את כל השרשור הזה.

emotion of motion

פורסם

ישבתי וחשבתי על עוד כמה דוגמאות של הנאה מנהיגה שאינה ספורטיבית:

1. היום שקיבלנו רישיון. זוכרים אותו? כמה אהבנו לנהוג. בשביל הכיף. בלי מטרה. לקפוץ לחברים, לנסוע לצפון, לחזור מהסנוקר בשתיים בלילה, כשאין אוטובוסים. (טוב, הסנוקר זה כי אני אשקלוני. אבל דווקא שמעתי שזה משחק של אריסטוקרטים. :shock: לא חשוב).

הרכב הראשון שלכם. זוכרים אותו? ברור שכן!. כמה חוויות היו לנו יחד. אצלי זו הייתי טויוטה קורולה שנת 93. צבע אדום (פרארי?). גיר ידני. כמה אהבתי אותה. היום אני בטוח שלא אהנה לנהוג בטויוטה קורולה. אבל עדיין יש לי פינה חמה בלב לקורולה 93. זו, אגב, גם ההוכחה שאפשר לאהוב רכב גם אם הוא לא רכב ספורטיבי.

2. אם כבר דיברנו על נוסטלגיה - אני בטוח שבעלים של רכבי אספנות נהנים לנהוג בהם, גם כשמדובר בנסיעה לאילת על 70 קמ"ש (לפני שבועיים). שום קשר לנהיגה ספורטיבית.

3. ומה עם ידידינו הג'יפאים? מסוגלים להעביר שעות בתיקול מכשולים במהירות ממוצעת של 20 קמ"ש. לנשום את הטבע. הם נהנים מזה. (גם אני, אגב).

נראה לי שהבנתם את הרעיון. לילה טוב :-P

פורסם
הקליאו נכשלה בעיצוב מכוער, איכות חומרים חיצונית כמו פנימית על הפנים (אלקנטרה מתקלפת ,פלסטיקים של קנגו, ידיות צבועות בשקל 90 כולל ידית הילוכים שלכולם מתקלף הצבע בשלב זה או אחר), ארגונומיקה ותנוחות ישיבה גרועה, מנוע עייף בטח בהשוואה להונדה, גיר רגיש (סל"ד גבוהה לא נכנסים הילוכים הרבה פעמים, מספר אירועים יחסית רב של שבירת סינכורונים בארץ ובחו"ל) עלות חלקים גבוהה בצורה לא הגיונית, , בעיות מצערת שונות ומשונות (מצערת דביקה) ויש עוד שאני כבר לא זוכר אבל בכללי הרגשה של רכב זול... אותי אתה לא יכול לחרטט עם השטויות בפורום אני החזקתי את הרכב כמעט שנתיים והכרתי כמעט את כל בעלי הקליאו ספורט בצורה כזו או אחרת באותה תקופה. הייתי בג'ימקאנות וטיולים איתו ועם אחרים, ידוע מה לי מה היכולות של הרכב בדיוק כמו שידוע לי מה היכולות של הרכב שיש לי כרגע.

עם כל הכבוד לרוני כתב הרכב המהולל וחברי הפורום בעלי הניסיון המאוד מועט בסיוויק טייפ אר ובדרך כלל בעלי הדעה המאוד מוטה טובים, מנוסים וחכמים ממך ואחרים היללו ושיבחו את ההונדה מעל פני הקליאו וזריקת סיסמאות של טונות תת היגוי שטותית לחלוטין ובטח לא שווה התייחסות.

בסופו של דבר אני לא פוסל אף אחת מהשתיים ואין מה להתחיל ויכוח על זה, משתיהן נהנתי. אם הייתי צריך לבחור היום שוב בין השתיים? רק את הסיווק.

תשמע בוב ספוג, אין לי מושג על מה אתה מדבר.

אתה יודע שאני מת על הטייפ R, אבל רוב ההאשמות שאתה מטיח בקליאו הזויות לחלוטין.

אני חושב שגם הבעלים הבאים של הקליאו הספציפית "שלך" יסכים איתי, פרט לגיר, האקזמפלר הספציפי שלכם אכן נזקק לשיפוץ. מה שכן, תופעה שבה הילוך לא נכנס מעולם לא קרתה לי בשום סל"ד ומעולם לא שמעתי על קליאו אחרת בארצנו עם בעיה דומה (כנ"ל צבע מתקלף, מנוע עייף, בעיות מעצרת, הזוי כבר אמרתי?).

זה דבר אחד להגיד שאתה מעדיף את הטייפ R על הקליאו, הגיוני ואישי לכל אדם, אבל אם הרכב שלך באמת סבל מכל הבעיות שהעלת היית צריך למכור אותו למחזור.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...