Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט ב 150K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יודע באיזה ספסיפיקציה ה- 200 תגיע לארץ שאתה פוסק שהמחירון של 180 מוגזם ? נניח והיא תגיע עם כסאות עור\רקארו, קסנונים, בקרת אקלים, כרטיס פתיחה וכו' (באנגליה כולן\רובן מגיעות ככה), 180 זה עדיין יותר מדי ? ממש לא מחיר מציאה, אבל שוד לאור יום זה גם לא.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה יודע באיזה ספסיפיקציה ה- 200 תגיע לארץ שאתה פוסק שהמחירון של 180 מוגזם ? נניח והיא תגיע עם כסאות עור\רקארו, קסנונים, בקרת אקלים, כרטיס פתיחה וכו' .

לא צריך את זה ולא רוצה את זה. לתפיסתי, מכונית כזו צריכה לספק פאן במחיר סביר ולא קשקושים שמקפיצים את המחיר לרמות מוגזמות למכונית כזו. מושבי רקארו? מה רע במושבי הספורט הסטנדרטיים? למיטב ידיעתי טרם נפתחו מסלולי מירוצים בארץ, בהם מושבי הספורט לא יספקו את התמיכה הצידית הנדרשת...

את הקשקושים האלה אפשר להציע כחבילה בתוספת מחיר. 30,000 ש"ח, למשל :wink:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
לגבי מה עושה את זה לכל אחד - זה שלך אין מקום לעיצוב בשיקוליך לא אומר שהשיקול אינו לגיטימי. אני, למשל, מפיק הנאה גדולה מלהימצא ברכב שעיצוב הפנים שלו יפה לעין (מן הסתם חומרים איכותיים לא מפריעים כלל). כך גם הידיעה שאתה נוהג ברכב בעל עיצוב חיצוני יפה.

הכל לגיטימי, הצרכן משלם, הצרכן מקבל מה שהוא רוצה: מכוניות ש-"ספורט" מייצג בהן רמת גימור.

זה הכל העדפות אישיות שלך. אותי מרווח הפנים ותאי אכסון לא מעניינים אבל מגע נעים של הפלסטיק והקליקיות של הכפתורים כן. יש גם אנשים שסטייק קפוא של טיבון ויל זה נפלא מבחינתם.

כמו שכבר אמרו פה, ב 180 אלף שקל, יש מינימום אבזור ואיכות שאנשים מצפים. אז אולי לך זה לא משנה, לי כן.

אני בטוח שהיית קונה בכיף של טיבון ויל, אם הוא היה נראה כמו שצריך.

הבנו שהקליקיות של הכפתורים זה יותר חשוב, בגלל זה ספורטיביות אמיתיות כבר אין כל כך, אם מחפשים אחת ברמת מחיר סבירה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם יש איזושהי אמירה שצריכה לצאת מהשרשור מרובה היצרים הזה, הריהי שמחיר המחירון המקורי של קליאו ספורט היה מנופח. 180 אלף ש"ח למתוחת הפנים? זה כבר הזוי.

אין ספק שאם חטיבת רנו ספורט בארץ היתה מנוהלת ע"י אנשים שמבינים מה קורה בפלח השוק הזה, מחירה של הקליאו החמה היה צריך מלכתחילה להיות 150 אלף ש"ח לכל היותר. העובדה שמחירה היה כה קרוב למחיר המגאן RS, גרמה לפגיעה במכירות שתיהן, מאחר וחלק מהלקוחות הפוטנציאליים שהגיע להתעניין באחת מהן יצא מבולבל - ובסוף רכש רכב מיבואן אחר...

כשהגיעה הסימן 1 זצ"ל לארץ, היא נמכרה במחיר מצוין של 114,000 ש"ח. באותה תקופה, פונטו HGT עלתה 90,000 ש"ח ואיביזה ספורט טורבו(150 כ"ס) עלתה 100,000 ש"ח. למען הפרופורציה, מכוניות קבוצה 2 עלו 99,000 ש"ח...

אגב, אחרונות הסימן 1 שעוד נותרו במלאי, נמכרו בקרוב למאה אלף ש"ח!!!

או! תודה רבה! זה כל מה שטענתי.

אף פעם לא אמרתי שהקליאו לא טובה, אלא מתומחרת הזוי.

emotion of motion

פורסם
הכל לגיטימי, הצרכן משלם, הצרכן מקבל מה שהוא רוצה: מכוניות ש-"ספורט" מייצג בהן רמת גימור.

אני בטוח שהיית קונה בכיף של טיבון ויל, אם הוא היה נראה כמו שצריך.

הבנו שהקליקיות של הכפתורים זה יותר חשוב, בגלל זה ספורטיביות אמיתיות כבר אין כל כך, אם מחפשים אחת ברמת מחיר סבירה.

לגבי הסטייק, אתה טועה בענק.

עוד פעם אתה חוזר לזה שפעם היה יותר טוב ויותר זול ושהיום אין מכוניות ספורטיביות אמיתיות?

לך תבכה ליבואנים שיביאו טווינגו ספורט, קליאו ספורט במחיר נורמאלי יותר, 500 אבארת', סוויפט ספורט ושיורידו את המחיר של המיני. יש בעולם מכוניות ספורטביות בכל קשת המחירים.

emotion of motion

פורסם

כלומר, כל רכב מאובזר הוא בהכרח לא ספורטיבי אמיתי? או שמא אם, חלילה, אני אהנה ברכב מבלי שהוא יגרום לי לסבול ביום-יום הוא לא יהיה מספיק ספורטיבי? קליאו ספורט MK1 (וגם MK2 לצורך העניין) הייתה מאובזרת טוב ביחס לתקופתה ועיצוב הפנים שלה היה נחמד גם כן. מדוע ב-MK3 אני לא יכול לקבל את זה? בכדי להיחשב לספורטיבי יותר? לא הגיוני.

אגב, להבדיל אלפי הבדלות אמנם, מכוניות ספורט כמו פורשה, פרארי, מזראטי ושות' מאובזרות עד האוזניים - זה עושה אותן לפחות ספורטיביות? פחות הארד-קור?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כלומר, כל רכב מאובזר הוא בהכרח לא ספורטיבי אמיתי?

אני לא כתבתי את זה, זה לא נכון כשמוצג כברירה של אחד בשני, אבל יש בכך משהו.

בסופו של דבר, במכונית שבנויה לתקציב, אם אתה שם כסף על עיצוב אתה שם פחות כסף על ביצועים. בנוסף, אם השוק דורש פוזה ולא איכויות ניהוג, אז זה מה שהשוק מקבל. אני לא מתלונן, זה מה יש, והדעות וההעדפות כאן מייצגות את הרב. הרב רוצה אוטו מגומר, יפה, מרשים, מהיר, שקט, אוחז וכו'. איכויות של היגוי, התנהגות כביש (וכו'), פחות מעניינות אותו, אם הוא יודע להבחין בהם בכלל.

אין לי בעיה עם הלגיטימיות של ההעדפות, רק שאלו לא העדפות של מי שיכול לטעון שהוא קודם כל חובב הגה.

פורסם
אין לי בעיה עם הלגיטימיות של ההעדפות, רק שאלו לא העדפות של מי שיכול לטעון שהוא קודם כל חובב הגה.

אז זהו, שאני לא יכול להשלים עם הטיעון הזה. הרי גם חובב הגה מושבע, אלא אם הוא יכול להחזיק צי של רכבים, נאלץ לבחור רכב מתוך פשרה שנובעת, לרוב, משיקולים כלכליים מחד ושימוש אופייני מאידך. מה שאתה אומר, בעצם, זה שחובב הגה, בכדי להיחשב לכזה על ידך לפחות, חייב לבחור באופציה הפחות "שימושית" ונעימה באם היא מעניקה איכויות ניהוג עדיפות. מצטער, זה מאד נשמע לי כמו הקבלה לאיזשהו טקס חניכה הזוי באחוות קולג'ים. גם חובבי הגה משתמשים ברכב שלהם מדי יום, רובם המכריע לפחות, ועל כן יחפשו משהו שנותן אקסטרה בכל רגע שהוא אינו תקיפת פניות על המגבלות. כל בחירה תהיה פשרה, בהכרח. אצל חלקם גבול הפשרה יעבור ב"הסתפקות" באיזושהי פסיכו-טורבו יפנית (בכ"ז, 4 דלתות ומושבים) במקום, למשל, S2000 או מיאטה, תלוי בתקציב, ואצל אחרים ברכב כגון גולף GTI, לאון מוגדשת או, שומו שמיים, אלפא 156/159 או BMW3, שוב - בהתאם לצרכיהם היומיומיים. אבל לקבוע על סמך זה שאותו אדם אינו חובב הגה פשוט יחטא לאמת, שכן אחרת כל מישלא נוסע על קייטרהאם (ב-S2000 יש, שומו שמיים, מזגן וחלונות חשמל) אינו חובב הגה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ואת כל התועלות שהיינו רוצים לפי מה שרשמת falou ניתן לטעמי לקבל בתמורה ל180K בשנת 2010, זה שאני רוצה רכב ספורטיבי לא אומר שאני רוצה לוותר על עיצוב ואיכות חומרים, מבחינתי זה לא חוצפה לבקש בסכום הזה את כולם גם יחד.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
מה שאתה אומר, בעצם, זה שחובב הגה, בכדי להיחשב לכזה על ידך לפחות, חייב לבחור באופציה הפחות "שימושית" ונעימה באם היא מעניקה איכויות ניהוג עדיפות... כל בחירה תהיה פשרה, בהכרח.

יותר נכון לאמר, שחובב ההגה יעדיף את האופציה היותר מתנהגת גם אם היא פחות שימושית. אבל כשאנחנו מדברים על גימור אנחנו לא מדברים על שימושיות אלא על קישוטיות. מי שמעדיף קישוטים על פני איכויות ניהוג, איננו חובב הגה.

כל בחירה היא פשרה, אבל מי שמתפשר על איכויות הניהוג הוא לא חובב הגה, הוא חובב מכוניות.

...Not that there's anything wrong with that

נ.ב.

להדגשה, הבחירה היא תמיד בין האופציות הרלוונטיות. הייתי שמח ל-S2000, אני צריך להסתפק ב-WRX. אבל בין WRX ל-GTI, אני לוקח WRX, בגלל שהיא מכונית נהיגה עדיפה, למרות שכמעט בכל פרמטר אחר היא כנראה מפסידה.

פורסם

תרשה לי תיקון קטן (באדום):

אבל כשאתה מדברים על גימור אתה לא מדבר על שימושיות אלא על קישוטיות. מי שמעדיף קישוטים על פני איכויות ניהוג, איננו חובב הגה

אתה בוחר להוציא מכלל חובבי ההגה כל מי שלא מוכן לבחור במכונית אך ורק בהתחשב בסגולותיה כמכונת נהיגה. זה פשוט לא הגיוני.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה לא נכון, זה לא מה שכתבתי ולא על זה הדיון. תחזור להתחל. אם יש מי שמעדיף את השירוקו על הקליאו, הוא לא עושה זאת משיקולי שימושיות. הוא עושה זאת משיקולי מראה ואיכויות גימור, שאין בינם ובין שימושיות כלום.

חובב נהיגה, בהגדרה, מעדיף מכונית שיש לה תכונות עדיפות לנהיגה לפני פרמטרים אחרים (לאחר שניפה את כלל המכוניות שלא עונות לדרישות החובה שלו). אם לא, הוא לא חובב נהיגה.

פורסם

אני, לתומי, חשבתי שחובב נהיגה הוא זה שנהנה ממעשה הנהיגה החורגת מהגעה מנקודה A לנקודה B. כל יום לומדים משהו חדש...

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...