Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TCC solenoid electrical

סטוורוס
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לחברי הפורום.

שתי שאלות בנוגע לשסתום הנ"ל.

1.האם השסתום הנ"ל אחראי באופן ישיר לפעולת ההצמדה/נעילה בממיר המומנט,שאמורה להתבצע במהירות שיוט ?

2.כאשר שסתום TTC תקול,תהיה השפעה לרעה כלשהי בהתנהגות הגיר גם במהירות שאיננה מהירות שיוט ? (נניח בנסיעה שגרתית בעיר).

הגיר הוא.של ביואיק 96.

הבעייה.לאחר שיפוץ הגיר ברכב השבוע,אין נעילת מומנט.לדוגמא:מהירות 100 קמ"ש=2.7 סל"ד.

לעומת טרום השיפוץ.מהירות 100 קמ"ש=2.0 סל"ד.

מחשב המנוע/גיר מזהה את התקלה,(סל"ד יותר גבוה ב-500 סיבובים,במהירות הנתונה) ולכן מדליק את נורית ה"בדוק".הקוד שנתקבל - P1870.(החלקה)

קראתי ברשת הרבה בחומר בנושא הזה,והתשובות מאנשי המקצוע יעזרו לי להשלים את הפאזל האישי.

אבקש התייחסות למהות העניין תודה רבה.

פורסם

1. כן-כאשר הרכב במהירות שיוט,בהילוך הגבוה ביותר מגיע פקוד מהמחשב דרך מתג בלם(מנתק ברגע שנוגעים בדוושה)אל הסולנואיד בתיבת הילוכים.בפעולתו, הוא פותח מעבר שמן ונועל את ממיר המוממנט.

2. אין כל בעיה להמשיך בנסיעה אם הוא תקול-סתם בזבוז דלק.ממילא בגירים אוטומטים ישנים המערכת לא קיימת.

בעזרת סורק(טייק 2) ניתן בקלות לבצע הפעלה של הסולנואיד כאשר הרכב עומד ולבדוק אם מגיע אליו מתח הפעלה.

אם אין לך סורק בדוק שמתג אור בלם לא מנותק(מתג אור בלם ברכב זה הוא בעצם 2 מתגים-אחד נורמלי פתוח להפעלת אור בלם וABS והשני נורמלי סגור המנתק!! את ה-TCC בעת לחיצה על הדוושה.

פורסם

גם לי בגיר ביונדאי אטוס יש תקלה דומה שמדליקה נורית check עם קוד תקלה p0741

שמשמעותה: Torque converter CKT performance or stuck off

לפעמים אני מאפס את התקלה אך היא חוזרת אחרי כמה זמן.

אני נוסע עם זה כבר שנתיים, והאוטו נוסע בסדר אז למדתי לחיות עם זה.

אבל כעת נתת לי רעיון שאולי זה קשור לדוושת הבלם. יכול להיות שגם ביונדאי זה קשור לזה?

יש טעם לבדוק את המפסק של הדוושה?

פורסם

הקשר למתג אור בלם:בנסיעה במהירות שיוט, בלימה חזקה עלולה לגרום נזק היות והגיר "נעול" ומחבר ישירות בין המנוע לגלגלים .זה כמו בלימה חדה בגיר רגיל בלי ללחוץ על דוושת המצמד לקראת עצירה. כדי למנוע זאת יש מיתוג נוסף במתג אור בלם המופעל עם לחיצה על דוושת הבלם. זה מתג הפוך(מנתק בעת לחיצה)למתג אור בלם(מחבר בעת לחיצה). אם תסתכל על המתג הנמצא מעל דוושת הבלם תראה שהוא בנוי בעצם משני חלקים עם יותר חבורים .

פורסם

הבנתי,תודה על ההסבר.

אבדוק את זה באור יום,ואעדכן.

אם בכל זאת נמצא שהמתג מחובר כראוי,יש דרך מסויימת לבדוק את תקינותו ? (אולי עם רב מודד?)

תודה.

פורסם

יש דרך פשוטה לבדוק אותו, פתח סווייץ, לחץ על דוושת הבלם, אם האור מאחורה נידלק המתג תקין.

הממיר מומנט משתחרר בבלימה מעוד סיבה פשוטה כדי שיהיה קל יותר לבלום את הרכב, נניח והאצת חזק הסל"ד גבוה, כשתילחץ על דוושת הבלם יהיה קשה לבלום, אך אם הממיר משתחרר תהיה הקלה.

חזור למי ששיפץ לך את הגיר, יתכן והוא לא חיבור את הקונקטור של הסלונואיד TCC.

פורסם

עזבו את מתג אור בלם, כנראה שלא שם הבעיה. לתיבה זו יש פיקוד ממוחשב ומי שמפעיל את ה TCC הוא יחידת בקרת תיבת הילוכים או העברת הכוח (TCM או PCM).

נכון שהיא משתמשת, בין היתר, בנתון דוושה ואור בלם, אך תקלה במתג הזה לא גורמות לבעיות אחרות שאתה חווה בהתנהגות התיבה, מה גם שבשיפוץ תיבת הילוכים לא מגיעים לאיזור בית הדוושות.

להערכתי יש תקלה בלחצי שמן של התיבה או בבלוק השסתומים. אני מניח שלאחר חיבור עם סורק תקלות ושעון לחץ שמן יהיה ניתן להבין מה קורה ואל תחשוש, ברור לגמרי שבוצע שיפוץ לקוי לתיבה ואני מאמין שהמשפץ יקח אחריות מלאה ויתקן את התקלה לשביעות רצונך.

פורסם

עדכון.

ביום ראשון (שלשום) הרכב חזר למוסך לצורך בדיקת התקלות שהופיעו אחרי שיפוץ הגיר.

לדוגמה:

הסל"ד אינו תאם את מהירות הרכב בכל הילוך ומהירות.(תמיד יותר גבוה בלפחות 500-700 סבובים).

ממיר לא ננעל במהירות שיוט.

קוד שהופיע (במהירות שיוט) P1870=החלקה. ועוד.

אני חייב לציין שעוד באותו היום לקחו אחריות על הכל,וביקשו שאשאיר את הרכב להמשך טיפול.

הבוקר התבשרתי מהמוסך שלאחר בדיקה מקיפה שנעשתה בגיר,הגיר כלל אינו תואם את דגם הרכב,(גיר שהוחלף באיזה מוסך לפני כשנתיים "מיבוא") ואולם מתאים רק לדגמי ה -3.1 (פונטיאק וביואיק).

יש לציין שבמוסך המטפל הרימו את הכפפה ולקחו על עצמם יוזמה לטפל לי בשורש הבעייה.

לצורך כך הם רכשו גיר מקביל לזה שבמקור,פתחו אותו שיפצו אותו ורק אז שתלו אותו אצלי ברכב.

מרגיש חובה לציין שסירבו בתוקף לקחת ממני כסף על הגיר/והעבודה הכפולה (למעט הסכום של השיפוץ הראשון בשבוע שעבר) ולמרות שיכלו לעשות את זה בכייף.מפני שלדעתי לא היו חייבים לי.

הנה לכם דוגמה אישית בהבדלים בין מוסך למוסך.

מעל שנתיים אני נוסע כך.{נראה שלא הייתי מודע}

ההבדלים:

הרכב מרגיש הרבה יותר קל, מהיר מאוד.

העברות הילוכים נעשות בצורה יפה וחלקה.

הטורק ננעל כמו שעון בדיוק ב 90 קמ"ש (ואז השעון סל"ד צונח,כמו הילוך נוסף)

מהירות שיוט 110 קמ"ש = 2.0 סל"ד בדיוק.(שקט מאוד)

אין יותר את בעיית סל"ד הגבוה במהירות נמוכה.(בעיר)

חברים,תודה ענקית לכל אלו שעזרו לי,ובמיוחד בפרטי.

"רפי לין",אתה מלך.

• תוכן חדש...