Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבאה: אני הכי אהבתי את הפורד פוקוס אבל היא מאבדת מערכה 37% כל שנתיים.

הקורולה מאבדת 14% .

מאזדה 3 מאבדת 23% .

הלנסר מאבדת 27% .

הליאנה מאבדת 19% .

והאקסנט מאבדת 36% .

שאלתי היא האם השיקול צריך להיות גם כלכלי או לבדוק אפילו 3 שנים אחורה(כי נראה לי שלא ישנה הרבה).

או שכדאי ללכת על רכב שגם יחסית גדול וגם יחסית שומר ערך.

תודה.

פורסם

אם כלכלית היינו צריכים לחשב כל מיני חישובים על ירידות ערך של רכבים, היינו מגיעים למסקנה שרכב לא ייתן שום תשואה, אלא ירידת ערך מתמשכת זו או אחרת (זה לא נדל"ן למשל, שייתכן שכן יעלה...), ולא מדברים עוד על ההוצאות השוטפות (ביטוחים,תיקונים, וכו').

על ירידת הערך, יפצו גורמים שונים: השימושיות של הרכב (ייקח אותך ממקום למקום במקום אוטובוס/קו 11), חיסכון בזמן, הנאה מנהיגה, ועוד כהנה וכהנה.

לך על רכב המתאים ביותר לצרכיך ולאופי הנסיעה שלך, גם (לדעתי) אם ירידת הערך שלו גבוהה יחסית. זה יכול לצמצם מעט את ההוצאות המשתנות. כמובן, שאם מתאימה לך קורולה (שלה ירידת הערך הנמוכה ביותר לדבריך) - אשריך.

alfa 156 2.5.

פורסם

תראו ,נהגתי על הפוקוס והוא רכב נוח ואיכותי מאוד. וגם מרווח. איכות הנהיגה בו נחשבת אפילו קצת ספורטיבית אבל הרכב כבד במשקל ועצל קצת מבחינת תאוצה.

בשאר עוד לא נהגתי ובכלל מרכב משפחתי אי אפשר לצפות להתנהג כמו מאזדה מיאטה.

לכן חשבתי ללכת על הקורולה דווקא כי מבחינת גודל דומה לפוקוס אבל שומרת ערך יותר טוב ונראה לי שפחות עצלה בתאוצה .

לזה התכוונתי ולכן שאלתי את דעתכם...

פורסם
הבאה: אני הכי אהבתי את הפורד פוקוס אבל היא מאבדת מערכה 37% כל שנתיים.

הקורולה מאבדת 14% .

מאזדה 3 מאבדת 23% .

הלנסר מאבדת 27% .

הליאנה מאבדת 19% .

והאקסנט מאבדת 36% .

שאלתי היא האם השיקול צריך להיות גם כלכלי או לבדוק אפילו 3 שנים אחורה(כי נראה לי שלא ישנה הרבה).

או שכדאי ללכת על רכב שגם יחסית גדול וגם יחסית שומר ערך.

תודה.

החישוב נכון כנראה מבחינה חשבונית אבל צריך לוודא שהדגם שבדקת את מחירו לאורך זמן הוא אותו הדגם ולא הוחלף בטווח הבדיקה שלך בדגם חדש.

פורסם

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב כמה שנים כדאי שתבחן את הנושא על טווח שנים תואם ובטוח לא על שנתיים. בהחלט יכול להיות שדגם 2007 יהיה אולי פחות מוצלח מקודמיו דבר שבוודאי תגלה אם תשקיע בנושא כמה שעות. בגדול איכויות ונפילת ערך לגבי סוג דגם רכבים מסויים של יצרן יפני וקוראני הם די יציבים לאורך השנים ובניחוש פרוע טובים משמעותית יותר יחסית לאירופאיים.

• תוכן חדש...