Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכולם לאחרונה :oops: התחלתי לשים לב שהאנגלית שלי מאוד גרועה, והייתי מאוד רוצה לשפר אותה.

התחלתי לחפש ולחקור על כל מיני קורסים ואת האמת כולם נשמעים לי אותו דבר והסדר מחירים בשמיים אצל כולם,

אז אני מחפש המלצה אולי אחד מהפורום למד באחד הקורסים: בברליץ , WallStreet וכ"ו.

או על דרכים לשיפור האנגלית באופן עצמאי..

תודה לכל העוזרים!

פורסם

קודם כל, כל הכבוד על הרצון לשפר את עצמך!

זה לא טריוויאלי ומאוד מוערך.

לענייננו,

אתה רוצה לשפר את האנגלית בשביל עצמך, או למטרה עסקית?

אם אתה לא ממהר ואין לך יותר מידי כסף לבזבוזים אני מציעה להנות על הדרך.

תתחיל בלקרוא כתבות קצרות באינטרנט על דברים שמעניינים אותך, משם תמשיך לכתבות ארוכות.

תשכור סרטים באנגלית עם תרגום באנגלית.

תנסה לחשוב על כל מיני דברים באנגלית, תנהל עם עצמך דו שיח בראש באנגלית.

ולבסוף:

כשאתה לבד ולא עושה לעצמך פדיחות, תדבר עם עצמך בקול גבוה ותתרגל בצורה הזאת לדיבור באנגלית.

תמיד מוזר לשמוע את עצמך מדבר באנגלית, במיוחד כשיוצא מבטא מוזר, תתרגל את זה הרבה לבד עם עצמך, תנסה אולי בהומור להכניס כל מיני סגנונות מבטא.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

בעיקרון כרגע זה בשביל עצמי וללימודים (החוליה החלשה בלימודים שלי), אני אני חייב להתחיל לעבוד על זה באופן מיידי.

אף פעם לא ניסיתי לדבר אל עצמי באנגלית אבל אני מאמין שלדבר עם חברה שלי זה יהיה אותו דבר (שפת האם שלה) אז ננסה את זה.

ואני שמעתי דברים לא הכי טובים על ברליץ כלומר, המחיר לאומת הכמות שעות שלהם זה ממש לא משתלם שאצלהם משלמים 6K בשביל 17-24 שעות אונ'

וwalla street ויש עוד מקום שנקרא דיאלוג שייך לאונ' הפתוחה באותו מחיר מקבלים קרוב ל99-144 שעות!

יש מישהו שלמד באחד מהשניים?

פורסם

ואני שמעתי דברים לא הכי טובים על ברליץ כלומר, המחיר לאומת הכמות שעות שלהם זה ממש לא משתלם שאצלהם משלמים 6K בשביל 17-24 שעות אונ'

וwalla street ויש עוד מקום שנקרא דיאלוג שייך לאונ' הפתוחה באותו מחיר מקבלים קרוב ל99-144 שעות!

יש מישהו שלמד באחד מהשניים?

לא למדתי בוול-סטריט או דיאלוג, אבל מה שכן חשוב לבדוק הוא כמות השעות בהדרכה עם מורה אנושי.

עד כמה שידוע לי, וול-סטריט מושיבים אותך מול מחשב והמחשב מתרגל אותך. not my cup of tea.

לעומת זאת, בברליץ, כל השעות של הקורס שלי היו עם מורה בקבוצה קטנה של שלושה תלמידים.

בגדול - למדתי הרבה מאוד דברים בסיסיים וחשובים, בעיקר ביטוי ומבטא, בזמן קצר יחסית.

No worries 8)

פורסם

סרטים וסדרות טלוויזיה עם כתוביות, ככה אני למדתי אנגלית בילדות.

תנסה עם כתוביות באנגלית, ואחרי זה בלי כתוביות בכלל.. לאט לאט תראה שיפור.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חשוב להבין שלימוד שפה זה דבר מאד סובייקטיבי. אם ברליץ עובד טוב אצל 9 אנשים, זה לא אומר שאצל העשירי זה גם ילך טוב. הנסיון שלי איתם שלילי למדי, למרות שהם חלה אנשים והחוויה הייתה נעימה, אבל התוצאות אכזבו. בכל אופן, אני מציע לך לנסות (מבלי להתחייב לתקופה ארוכה) לימוד פרטי ובקבוצה, לראות מה הולך יותר טוב ולהמשיך בשיטה הזאת.

אני למדתי אנגלית מהכתוביות של הסדרות, לעומת זאת ספרדית אני לא מצליח ללמוד כמו בן אדם כבר שנה וחצי, למרות שאני גר בספרד. זה נובע מכמה סיבות, העיקרית ביניהן היא חוסר היכולת לשלב לימודים עם עבודה - בדוק שאצלך הבעיה הזאת לא קיימת, משום שהיא יכולה להרוס לך את כל התכניות.

לסיכום, העצה הכי טובה שאני יכול לתת: ברגע שתמצא את השיטה שעובדת אצלך הכי טוב, קח קורס אינטנסיבי בשיטה זו ותסגור את הנושא בתוך מספר חודשים. אל תגרור את זה למשך שנים, כי תמיד אפשר ללמוד עוד משהו ולהעשיר את השפה, אבל את הבסיס צריך ללמוד קצר ולעניין.

בהצלחה.

פורסם

איזו אנגלית אתה רוצה ללמוד, כלומר באיזו רמה?

כדי לדבר? הדרך הכי טובה זה לדבר עם דובר בשפת אם אנגלית (ואם חברה שלך כזאת אז בכלל טוב)

אם אתה רוצה לשמוע היגוי נכון כדי לדבר כמו שצריך אז לראות טלוויזיה בלי תרגום זו גם דרך טובה

אם אתה מדבר על רמה של לקרוא ולכתוב אז הייתי אומר שכדאי לך להתחיל לקרוא ספרים באנגלית, להתחיל מהקלים ולאט לאט לעלות ברמה

אנגלית מקצועית (כלומר למקצוע כמו משפטים או מחשבים) לומדים רק דרך קריאה של חומר מקצועי או קורס ספציפי

פורסם

קודם כל כמו שכבר אמרו פה, קריאה באנגלית לדעתי תתרום לך הרבה להבנה, אבל הדרך עודנה ארוכה מקריאה לדיבור.

מעבר לזה, לפני שטסתי לאוסטרליה, הוצאתי מהבוידעם ספר לימוד אנגלית ששימש אותע בכיתה י"א וחזרתי קצת על כל מיני חוקים. זה חידד לי קצת את ההבנה ועזר לי להבין כמה דברים שנשכחו והייתי נתקע איתם לעיתים קרובות.

אבל דוגרי, לדעתי, עד שאתה לא מגיע למצב שבו אתה צריך "לחיות" את האנגלית, אתה לא תשתמש בה כמו שצריך ולא יהיה לך ביטחון בדיבור השפה.

בבית-הספר הייתי בכיתה של "דוברי אנגלית", ניגשתי לבגרות באנגלית בכיתה י"א, וקיבלתי ציון לא רע.

איך אני אגיד את זה בעדינות, אני לא יודע אם זה בגלל תקופת הצבא שדי מקפיאה את המוח בנושאים מסויימים, אבל אחרי שעוברות כמה שנים מסיום בית הספר, אתה פשוט לא זוכר כלום ממה שלמדת באנגלית.

רק אחרי כמה שבועות של גימגומים באוסטרליה, התחיל להיבנות אצלי רצף של דיבור באנגלית, וכעבור מספר חודשים כבר יכלתי לנהל שיחות של שעות על גבי שעות עם מקומיים.

אז למרות בית-הספר, והקריאה, והחזרה שעשיתי, שום דבר לא הכין אותי למצב שבו אני אצטרך לחיות באנגלית. רק בחו"ל, על בשרי, למדתי באמת לדבר ולהבין אנגלית כמו שצריך.

אז אם יש לך כסף וזמן לזה כרגע, תטוס למדינה דוברת אנגלית למספר חודשים :)

משהו נוסף לסיום,

אחרי שחזרתי מחו"ל, כשעברו מספר חודשים מהחזרה, הרגשתי שהרמה שלי שוב ירדה משמעותי (לא כמו אחרי הצבא אבל עדיין).

כל המעבר הזה מלחיות באנגלית, ללחיות חזרה בעברית בארץ, הפסיק בעצם את האימון האינטנסיבי של לימוד האנגלית אצליץ

אני חושב שחשוב לציין שגם אם היית כמוני תקופה בחו"ל, או אם עשית קורס בברליץ או מקום אחר כלשהוא, ברגע שסיימת את התקופה המסויימת של הלימוד אתה חייב למצוא דרכים לשמר את הרמה, או לפחות להתרענן מדי פעם כי זוהי מיומנות שדועכת כשיש מחסור בחשיפה לשפה.

אתמול, במהלך שיטוטי באינטרנט נתקלתי בעיתון חדש מבית jerusalem post שנקרא jerusalem post lite.

העיתון הוא עיתון שבועי הכתוב באנגלית ברמה קלה-בינונית. העיתון מיועד לאנשים שרוצים להשתפר באנגלית (או לשמר את הרמה כמוני), וגם בנוי בהתאםץ ליד כל כתבה יש דירוג קושי, ומילון קטן בסוף שמפרש את המילים הקשות בקטע.

עדיין לא קיבלתי אף גיליון אבל נרשמתי לתקופת נסיון מאחר והרעיון נראה לי ממש נחמד. גם עצם זה שאתה צריך לקרוא אקטואליה (שתמיד אפשר למצוא בה משהו מעניין) ולא ללכת לבחור ספר שאתה לא יודע אם תאהב בכלל, עושה את העניין ליותר נחמד וקליל.

אלו ה-10 אגורות שלי על לימוד אנגלית, מקווה שעזרתי :)

פורסם

באמת תודה רבה לכל העוזרים נראה לי שאני אתחיל לעבור על הספרים של אחותי הקטנה ולחזק את הבסיס שלי לפני הכל!

באמת תודה!

פורסם

אני חושב שאתה ענית לעצמך.

אנגלית זו שפת האם של חברה שלך?

יפה,תבקש ממנה שאם לא מפריע לה שמעתה בכל הזדמנות שאתם נמצאים רק שניכם יחד תדברו רק אנגלית ושהיא תתקן אותך.

שפה לומדים מתוך פרקטיקה,מתוך שימוש יומיומי.

זה יפה ללמוד PRESENT SIMPLE או FUTURE וכו',אבל אם אתה לא מתרגל את זה על בסיס יומיומי,ואם לא מתקנים שגיאות שלך על בסיס יומיומי אתה לא תלמד כמו שצריך.

אישתי שמדברת פחות טוב ממני אנגלית זוכה לתיקונים על בסיס יומיומי ובמקרה שלה יש לה עוד יתרון שבסביבת העבודה שלה מדברים רק אנגלית והיא פשוט ביקשה שכל פעם שהיא טועה שיתקנו אותה והיא פשוט משתפרת מיום ליום.

ללמוד מסרטים וכו' זה גם אחלה אופציה אבל עזוב אותך משטויות,יש לך חברה שזו שפת האם שלה,נצל את זה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני דובר אנגלית שפת אם, כמו כל המשפחה שלי (אנגלים לשעבר), וכמו החברה (אמריקאית לשעבר) והחברים. בתור אחד שכזה, אין לי מושג על present simple ושאר ירקות, אבל בגלל שזו שפה יומיומית בשבילי, אני מזהה את ה"פורמט הנכון". לפיכך, הדרך היחידה, לדעתי, להגיע לרמה טובה באמת באנגלית (או כל שפה, לצורך העניין) היא תרגול, תרגול ועוד תרגול.

קורסים הם נחמדים, אבל בלי יישום בלתי פוסק הם לא שווים יותר מדי. עצם העובדה שיש לך חברה עם שפת אם אנגלית תעזור לך ביישום, והייתי ממליץ לך להתחיל עכשיו, ולראות איך מתקדם. טיפ נוסף הינו לברר כל מילה שאתה לא מכיר - כאשר אתה נתקל במילה לא מובנת (בעיקר בזמן קריאה), תרשום אותה ותחפש אותה במילון, ואל תוותר לעצמך על זה. בהתחלה זה מעיק, אבל ככל שאתה עושה את זה יותר, הקליטה שלך תתחדד. לאחר מכן - תשלב את המלים הללו בשיחה. אני סבור שהאנגלית שלי ברמה גבוהה יותר מהעברית שלי, ובכל מקרה אני משתמש במילון במקרים הבודדים שבהם אני נתקל במילה לא מוכרת (להמחשת התועלת בכך - לא מעט יוצא שאני מתקן את חברה שלי, שחיה 18 שנים בארה"ב לפני שעברה לארץ)

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...