Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לצערי, הבימר של אבא שלי ( 316 יד שניה בבעלות של 15 שנה) הושבתה......

ע"פ ניסיון העבר, אבי לא בדיוק מחליף רכבים בתדירות :| גבוהה ולכן אבקש המלצה לרכב אמין, אירופאי ( אחרי ב.מ.וו, קשה לשכנע אחרת) שישמש אותו להרבה זמן.

התקציב, בין 15K ל 20K .

קראתי בפורום המלצות רבות על וולבו 940, אבל גודל מוגזם וצריכת דלק גבוהה לא פועלים לכיוון השבדית ולפני שאני נותן את כובד משקלי רציתי לקבל אלטרנטיבות.

תודה,

נתן

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

אולי אחרי ה-316 כדאי לעבור ל-306.

נכון שלכאורה יש כאן ירידה מ-BMW לפיג'ו, אבל הנוחות, התנהגות הכביש וכנראה שגם האבזור דווקא יהוו שדרוג לעומת הבימר הישנה. ב-20K אתה יכול למצוא אחת ממודל מתקדם יחסית, רצוי מאוד עם גיר ידני (אוטומטי בעייתי ב-306). לעומת זאת, לחפש BMW או מכונית יוקרה אחרת באותו תקציב יניב בעיקר נבלות שחוטות ו/או יקרות מאוד לאחזקה (היוצאת דופן היא הוולבו, אבל ציינת שהיא לא מתאימה. יש גם מרצדס אמינות מתחילת שנות ה-90' אבל אם כבר משהו מתקלקל - התיקונים עולים כמו חצי אוטו). ואם בכל זאת תעדיפו משהו קצת יותר איכותי, 406 שנת 98-99 יכולה להיכנס בתקציב.

הייתי שוקל גם את הגרמניות גולף/פאסאט ואסטרה/וקטרה. אלו של אופל מצטיינות ביחס של תמורה על כל שקל, והרי לא אכפת לך משוק עתידי (עוד 15 שנה זה כבר כמעט אספנות). אבל זמינות החלפים של האופליות עשויה להיות בעייתית ככל שיתגברו השנים משום שלא המון נמכרו בארץ.

פורסם

לדוגמא 940 עם מנוע 2.3 טורבו אוכלת לא ממש הרבה דלק, במעורב הצריכה ש ל-9~ 1 ל-10 אם לא לוחצים יותר מידי וזה עם מזגן. לגבי דגמים ללא טורבו, לא בדקתי צרכיה, אבל גם 2.3 לא נוסע (יחסית לטורבו בכל אופן).

דגם עם טורבו חזק וקל לבצע איתו תמרונים, ל-940 בכלל יש הגה מעולה ואפשר לעשות עם הרכב פרסה ללא רברס במקום שלא היה עולה על הדעת עם רכב אחר, בטח באורך כזה. הרכב נוח, נחשב לאמין למדי, רכב שאין לו מחלות מיוחדות - סוס עבודה.

האחיזה בסיבובים לא רעה בכלל למרות שמאחור סרן חי.

אם אתה לוקח וולוו, תוודא שאתה לוקח את האקזמפלר עם תיבה אוטומטית של AW היפנית ולא ZF הגרמנית! תיבה של ZF היא נפילה רצינית מבחינת האמינות.

בתקציב שלך אפשר לקנות בומר E30, E34 בגירסאות בסיסיות, אפשר ומומלץ לקחת אחד עם גיר ידני (למען אמינות, חיסכון בדלק ובגלל שמדובר על אותו גיר ZF כמו בוולוו).

בתקציב כזה יש עוד אופציות מעניינות, תלוי כמה ייחודיות חשובה לכם. יש למשל את אלפא 75 עם הנעה אחורית וגיר אחורי, ממש סופר קאר לפועל. (ד"א, מכיר אחת למכירה שמורה במיוחד)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

העניין הוא שהבימר בדגם הזה הציגה פשטות מכאנית ותפעול פשוט שבימר מתקדמת יותר לא תוכל להציג.

הדרישה היא לתפעול זול יחסית ולכן ה940 בא בחשבון. ראינו אחת למכירה שנת 96 מנוע 2000 טורבו, איך היא?

חשבתי גם על הפאסאט שעד 97, אבל קראתי בפורום שהגיר לא משהו. אלא אם כן אני טועה.

נתן

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

לפי דברייך אני לא מבין אילו חסרונות יש ל-940 שיכולים להפריע לך, צריכת דלק של 1 ל8 ~ עם מזגן ומחוץ לעיר 1ל 11 (רכב מאוד מהנה על כבישים מהירים אגב) לרכב ששוקל ככה, נוסע מצויין ובכל זאת שומר על צריכת דלק סבירה (הודות לטורבו, סתם לידע כללי הטורבו ב-940 הותקן בשנת 96 על מנת לשפר צריכת דלק, "על הדרך" הביצועים נהיו מצויינים, בגלל זה הרכב מוגדר כסוס עבודה שדומה מאוד ל740 / 240 שעד היום מוגדרים כאגדות באמינות, יכולת השרדות גבוהה מאוד ופשטות מכנית).

בקשר ל940 96 שראית - אתה מבין שדרך מחשב אי אפשר להגיד לך באמת איך היא, אבל אם התכוונת מבחינת ביצועים / נוחות / בטיחות / אמינות - 9.5 שניות למאה, 155 כ"ס, טורבו בלחץ גבוה (לכן מומלץ יותר דגם 2.3 בעל טורבו בלחץ נמוך, אבל במכוניות בנות 13 שנה כבר יותר חשוב איך טיפלו ברכב כל השנים כך שהנתון הופך לזניח יותר). מחלות ספציפיות אין, תבדוק את משאבת הדלק שממקומת באמצע הבאז' (התחילה להתעייף אצלי בזמנו), תבדוק שכל החשמל עובד (הבל הבלים כל בעיות החשמל שקשרו ל-940, אין לך מה לפחד מזה, הכל נובע מהבעיות של ה-S80 שמשייכים ל-940 בגלל סיבה לא ידוע, גם הטורבו לא נחשב לבעייתי כל עוד טופל בצורה נאותה ולא התעללו בו במיוחד (כשאני אומר צורה נאותה אני מתכון בין היתר לשמן איכותי, לתת לטורבו "לרוץ" אחרי נסיעות ארוכות כמה דקות וכו') כמובן שצריך לבדוק כל רכב טוב על מנת שלא ליפול לבור שיחייב אותך להחזיק את הרכב עוד 300 שנה כדי "להחזיר" את ההשקעה, זאת גם אופציה אפשרית ב940).

בטיחות - תבדוק מה יש בדגם שלך, אני מעריך שיהיו 2 כריות אוויר (תבדוק גם אם יש לך ABS, אצלי בכל אופן היה הכל, היה לי את הדגם המפואר ביותר).

נוחות - אין מילים, נהגתי על המון רכבים שהוגדרו כנוחים, באף אחד מהם לא מצאתי תנוחת ישיבה גבוהה, נוחה ותחושת ביטחון כמו ב-940, דרך אגב הדגם נחשב לנוח ביותר אפילו מבין אחיו ה-850 והS70 שנחשבים לבעלי אופי יותר ספורטיבי.

אמינות - רכב סוס עבודה לכל הדעות, אין לי ספק שעוד 15 שנה הוא יחשב כרכב טוב ביותר לכניסת עולם האספנות כמו אחיו, מהסיבה הפשוטה שהוא בנוי בצורה דומה מאוד להם. שים לב גם שהמון רכבים כאלו היום נמצאים בבעלות בעלי מוסכים, זה מעיד על משהו.

עוד שאלות - תשאל, אתה יכול גם לשלוח לפרטי.

משה

פורסם

כדאי לקחת בחשבון גם את הוולבו 850 מהשנים האחרונות 95' - 96'.

מנוע 2.5 עם 170 כ"ס וביצועים מצויינים, התנהגות כביש טובה, 4 כריות אוויר ו ABS כציוד תקני.

כמכונית, היא עדיפה בהרבה על ה 940, מיתנהגת טוב בהרבה, נוחה יותר לנסיעה ומרגישה "צעירה" יותר, ובניגוד לרוב השמועות, מכונית שטופלה היטב תפגין אמינות מצויינת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סאאב 900.

הסאאב 9000 גריפין של מוטי שנמצאת כאן למכירה היא חיה נדירה ביותר, רכב יחיד בארץ לדעתי ברמת גימור זאת.

פאסאט גם אופציה. אל תפחד מהגיר.

• תוכן חדש...