Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה העניינים?

חשבתי שזה הפורום המתאים ביותר לשאלה המוזרה - פילוסופית-משהו שלי... :)

מצטער על החפירה.. לא ידעתי איך לנסח את השאלה בלי רקע הבא:

אני חייל בשירות סדיר, ונפצעתי לא מזמן אז העבירו אותי לג'וב ועכשיו אני עושה שבוע-שבוע...

פעם לא הייתה לי בעיה.. הייתי חוזר הביתה בשישי בצהריים לוקח ת'אוטו לסידורים ויוצא בערב ובשבת-מוצ"ש - הרי אבא כמעט אף פעם לא היה צריך את האוטו בסופ"שים..

עכשיו כשהתחלתי לחזור הביתה לשבוע שלם, אני צריך יותר את האוטו, יותר עניינים וכו'.. אני גם אתחיל לעבוד בקרוב וכנראה שארצה רכב כדי לקצר תהליכים וליהנות ולהיות עצמאי יותר. קיצור בינתיים אבא שלי התחיל לעשות לי בעיות ושואל כל הזמן לאן אני צריך את האוטו, מתי חוזר, והרבה פעמים עושה לי פרצופים ואפילו לא מרשה לי לקחת את האוטו.(!!!)

ועכשיו לדילמה:

אם אני אקנה אוטו לעצמי, אז כשאני אסע לבסיס הוא "ירקב" שם שבוע סתם... אבא שלי הציע אולי שאני אקנה אוטו במשותף עם אמא שלי וככה חצי חצי. כשאני בבית האוטו רק שלי וכשאני בבסיס האוטו אצל אמא שלי... היא סה"כ תיסע איתו לעבודה ולקניות\סופר מידיי פעם.. (היא נהגת גרועה אגב)

יש עוד קצת פרטים כדי להבין את הדילמה שלי:

לי יש בין 10 ל15 להשקיע באוטו. סה"כ בבנק יש 22 אלף, שלא את כולם אני רוצה להשקיע באוטו. כשאני אתחיל לעבוד, אני מאמין שאקבל משהו כמו 1,800-2,200 ש"ח בחודש. ביטוח יעלה לי סביבות 4 אלף בשנה נראה לי(?).

אם אני קונה אוטו ביחד עם אמא שלי, אז היא תירשם כנהגת עיקרית, התקציב יוכפל לסביבות 25-30 אלף והביטוח שאני אשלם יופחת בחצי כמובן - כלומר 2,000 ש"ח בשנה בערך.. אה כן גם טיפולים כשיצטרך האוטו יהיו חצי-חצי...

מה אתם חושבים?

שווה לקנות את האוטו עם אמא? כשהיא יכולה להרוס אותו כשאני לא פה, ואני לא אסע איתו לבסיס (מוריד לי מהנוחיות והפריבילגיה שבהחזקת אוטו).

או שאני אקנה לבד ואהיה עצמאי לגמרי אבל גם טיפולים וביטוח יהיו הוצאה מלאה.

אני בן 19.5 ונותרו לי 19 חודשי שירות, שבסופם אני לא יודע מה יהיה עם האוטו...

Mazda 2 2013

פורסם

בשביל לקחת את האוטו לבסיס שווה לך לקנות אוטו ששווה חצי ממה שאתה יכול לקנות? לשלם כפול בביטוח?

תחשוב גם שאם האוטו נרקב שבוע בבסיס כל פעם אז במשך שנה נשרף לך חצי מהזמן של הביטוח שאתה משלם עליו.

לדעתי תעשה את ה50:50 עם אמא, ושני הצדדים יהיו מרוצים.

פורסם

לי דווקא נשמעת עסקה לא רעה והוגנת ל2 הצדדים(בהנחה שגם טיפולים והוצאות מסביב יהיו חצי חצי).

הכל בהנחה שתסתדר עם אמא שלך בזמן שגם אתה וגם היא תצתרכו את הרכב(מה שכנראה לא יקרה-מתכון לריבים וסכסוכים).

פורסם

לחלוק את הרכב עם אמא שלך הוא הרעיון הכי טוב. אין טעם שהרכב יעמוד בבסיס בשמש, אם גם תוכל לעזור לאמא שלך וגם כמובן להנות מהיתרון של ההשתתפות - רכב טוב יותר, ובמידה ויש טיפולים ותקלות לא צפויות, לא הכל יפול עליך :D

חוץ מזה, אתה בעצמך אומר שבסוף תקופת השירות אתה לא יודע מה יקרה עם הרכב. אז אם תחלוק אותו ולא תצטרך אותו בסוף התקופה, תוכל פשוט להשאיר אותו אצל אמא שלך במקום לשבור את הראש. וגם להפך.

פורסם

תראה לחלוק את הרכב אם אמא זה מעולה.

כך שתי הצדדים יהנו.

אין טעם שהרכב ירקב בבסיס ותשלם ביטוח סתם.

אלי כתב: הנהלת האתר מגנה בכל תוקף תחרויות בכבישים צבוריים,או כל סוג אחר של התפרעות ועבירה על חוקי התנועה!

*אבל אם אתם לוחצים, בחיית צלמו שנראה.

פורסם

תמיד עדיף רכב יקר יותר. בתקציבים האלה זה לא יקנה לך רכב יוקרתי אלא רכב משנתון מאוחר יותר שיפגין אמינות טובה יותר, יהיה נוח יותר ובעייתי פחות.

פורסם

שמע היתרון בזה שיש לך רכב לבוא איתו לבסיס הוא כזה:

1.כשאתה עושה שבוע שבוע אתה גם יכול לחתוך מהבסיס בשעות הלילה(אני לא יודע בדיוק מה אתה תעשה בתפקיד) אבל בדוק יהיו לך מצבים שתוכל לחתוך ולצאת ותאמין לי לא משנה באיזה תפקיד תהיה תמיד יהיו לך מצבים לצאת אתה לא תיתקע בבסיס וככה זה בכל תפקיד של שבוע שבוע אני לא מכיר חייל אחד בשבוע שבוע שלא יוצא.

2.זה הרבה יותר נוח לנסוע עם רכב לבסיס,יכול לחסוך לך פגישות עם מ.צ. חוסך לך זמן הגעה וחזרה לבסיס ואתה הרי יודע כמה שזה מתיש לנסוע ברכבות/אוטובוסים על הבוקר.

3.אם הבסיס גדול אז תמיד יש לך את הפריבילגיה להסתובב בתוך הבסיס עם הרכב (בטוח תשיג אישור כניסה לבסיס עם רכב בתפקיד של שבוע שבוע בלי שום בעיה) אם נגיד החדר אוכל רחוק או לא יודע מה בכל מקרה זה תמיד הרבה יותר נוח אבל עוד פעם רק במידה והבסיס באמת גדול,וכמה דלק כבר יכול ללכת לך על ההסתובבויות בבסיס גג 50 שקל בכל השבוע וזה בהגזמה ככה שזה גם לא בדיוק כזה קנס.

החסרונות כמו שאמרו לך הם במידה והרכב באמת לא יזוז בבסיס זה סתם לשלם חצי שנה ביטוח לחינם,בנוגע לעמידה בשמש אני לא בטוח כי אתה יודע יש היום כיסויים ובהמון בסיסים אתה יכול לקמבן לך חניה בצל.

הוצאות טיפולים וכו'.

שמע השאלה היא בהיבט הכלכלי וזה הכל בקיצור לפי דעתי עדיף לך רכב שיהיה כולו שלך זה יתרון עצום ובמיוחד בשבוע שתהיה בבית זה יהיה לך הרבה יותר נוח לנסוע לעבודה לבד, לא להיות תלוי באף אחד ובקיצור להיות עצמאי ונייד מתי שרק תרצה בלי שום ריבים בתוך המשפחה על הרכב או לא יודע מה,לפי דעתי זה יתרון ברור לרכב צמוד.

תחשוב פתאום יש לך הזמנה מיוחדת מאיזו בחורה ואתה אומר לעצמך יאללה איזה מבאס שאני בלי רכב אני מפסיד אחלה ערב, בקיצור תחשוב קצת תבין.

בהצלחה לא משנה מה תעשה.

ד"א באיזה בסיס תשרת יכול להיות שאני מכיר קצת אנשים ויהיה אפשר לסדר לך משהו.

פורסם

זה פורום רכב.

אם יש לך שאלות או צורך בהמלצות לרכב בתקציב מסויים, פתח שרשור חדש, בפורום הייעוץ, ופרט מה הדרישות והצרכים שלך ושל אמך מהרכב.

מהשרשור נמחקו הודעות לא רלוונטיות. הדיון שמתפתח אינו מתאים לפורום רכב כללי.

אם ימשיך הדיון לעסוק בתנאי שרות, סבבי אפרטרים, ויחסי אם /בן השרשור יימחק, ופותח השרשור יופנה לחפש פתרונות ת"ש, סעד, מין וכלכלה בפורום ייעוץ לפני גיוס.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ראמזל שמע לפי דעתי אתה טועה כי בכל זאת זה פורום ואני מבין שזה קצת סטה מהנושא אבל בכל זאת לכל בנאדם יש את הזכות להביע את הדעה שלו בנוגע למצב של הבחור ומה רע לעזור לו?

כל דעה הגיונית פה יכולה לשנות לו את המחשבה לטובה או לרעה.

לפי דעתי ואני יודע שאתה מנהל אבל בכל זאת צריך לראות מה אומרים עוד אנשים כי בכל זאת יש פה המון חיילים וכמוני הם גם יכולים לתת לו דעה לטוב ולרע.

פורסם

השרשור ננעל.

לבקשת פותח השרשור הוא נפתח מחדש, בתקווה שיעסוק בהיבט של כדאיות החזקת רכב, ולא לכיוונים שאליו התפתח, ושל ההודעות שנמחקו.

זה לא פורום ייעוץ למתגייס. אנא הפעילו שיקול דעת במתן תשובות, ואם יגלוש השרשור לנושאים לא רלוונטים - נאפס עליו את המא"גים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כמובן שעדיף לקנות עם אמא, מהסיבה הפשוטה (כפי שאמרו קודמיי) שלתת לו להתייבש בבסיס זה מיותר.

לי, בעצמי, יש רכב פרטי, ואני מעדיף לנסוע איתו לעבודה רק כשאני עושה ערבים\לילות, מפני שבבוקר יש בעיות חניה והאופציה היחידה היא להחנות אותו בשמש במרחק 7 דקות הליכה (תחנת אוטובוס עד הבית יותר קרובה).

מה אני מנסה להגיד ? לי יש רכב, שאני יכול להשתמש בו כמה שבא לי, והגעתי למסקנה שאין טעם לתת לו להתייבש 5-7 שעות בשמש.

לך, יש אופציה לקנות רכב ולתחזק אותו עם תקציב כפול, בתנאי שתוותר על האפשרות לנסוע איתו לבסיס ולתת לו להתייבש בחוץ שבוע.

מיותר לדעתי.

עד כמה שלפעמים זה מציק, עדיין אפשר לנסוע לבסיס באוטובוס\רכבת.

פורסם

אל תתבאס על הגיר.

אני חפשתי גיר ידני, ובסוף, כאמור, קניתי רכב חדש (כך שיכולתי להחליט בעצמי מה לבחור), עם גיר אוטומט, מפני שאין בארץ גירסא ידנית לרכב שקניתי.

ממה שאני זוכר, מדילמות שהעלתי כאן, ההפרשים בין הוצאות הדלק בין ידני לאוטומט הם לא בשמיים.

פורסם

תודה על כל התגובות! קיבלתי המון תגובות שונות - לשני הצדדים ועכשיו עלי להחליט סופית ולהתחיל לחפש רכב שיתאים. (אגב עם אמא זה רכב אוטומטי שזה אומר גם פחות חסכוני בדלק וטיפולים יקרים יותר)

תודה וכמובן שאשמח לקבל עוד דעות שלכם.

Mazda 2 2013

פורסם

אני חושב שהרעיון מצוין ובדרך מעט יצרתית, תוכל לפתור את הדילמה.

קנו את הרכב ביחד, ובתנאי שאמא שלך תעבור קורס נהיגה מתקדמת (באחת מחברות הדרכות הנהיגה המתקדמת) אשר ישפר את הנהיגה שלה ויוריד ממנה את התואר "נהגת גרועה". אולי אפילו תעשו שניכם קורס וככה תגדילו את סיכויו של הרכב לשרוד בחתיכה אחת עוד יותר :wink:

דני G.

גילוי נאות - אני עוסק בהדרכת נהיגה מתקדמת.

פורסם

זאת לא הדילמה אם לומר לך את האמת.. אני מאוד רוצה אוטו לבד, אבל אני מפחד שיגמר לי המימון או שאני פשוט אבזבז יותר מידיי.

בקיצור, אני חושב שאפשר לנעול את הדיון ואם אני אקנה אוטו החודש, אז תראו את זה בהודעה באשכול "על מה אתה נוהג?". :)

שבת שלום חברים

Mazda 2 2013

• תוכן חדש...