Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה לעשות כבר ומבקש עצות מכם...

ברשותי פונטו דור1 שנת 2000, לפני כארבעה חודשים הרכב התחיל להוציא עשן חזק מהאגזוז, הרכב עבר בגרירה אחר כבוד למוסך פיאט ושם התברר כי בוכנה מס' 4 הלכה לעולמה. שאלתי איך זה קרה וענו לי שזה כנראה מהתחממות שהיתה למנוע בעבר. הוחלפה הבוכנה, סט רינגים חדש, לאגרים, החליפו משאבת מים וטיימינג כבר באותו הזמן כולל טיפול שהיה צריך והכל היה בסדר.

האוטו נסע יפה כארבעה חודשים והיום בצהריים שוב פעם אותו הסיפור ומזל שהייתי 3 דק' מהמוסך.

הרכב הוכנס למוסך מיד אחרי שחנק אנשים שעברו בצד הדרך, לאחר כמה שעות התקשר בעל המוסך ואמר שבוכנה מס'2 הלכה לעולמה ויש להחליף אותה עם סט רינגים חדש וטיפול כי מאז הרכב עבר 15 אלף ק"מ (בארבעה חודשים).

איך הולכת בוכנה? ממה זה קרה? יש לציין שהאוטו מטופל אך ורק במוסכי פיאט לפי הספר.

האם שווה לתקן, האם צריך להחליף מנוע?

אני לא יודע מה לעשות ואשמח לתשובות מכם.

חתימה טובה וצום קל.

פורסם

כדי לתת תשובה מקצועית אנו (בעלי המקצוע) חייבים להבין מה בדיוק קרה לבוכנה הזאת ומומלץ, אם ניתן, להבין מה קרה גם בתיקון בקודם, במנוע.

לפי סוג הנזק ניתן יהיה להעריך באיזה סוג של כשל מודבר ולחפש מדוע הוא נישנה ולתקן את הדורש תיקון.

לדוגמא, הבוכנה יכולה להתחמם עקב חוסר שימון או קירור ואז, גם במנוע החדש שתשים יתכן כי יגרם נזק דומה, אם למשל הרדיאטור או חלק אחר חיצוני למנוע של מערכת הקירור הוא תקול.

שאל את המוסך מה בדיוק קרה לבוכנה ומה לדעתו גורם הכשל. אם אפשרי, גש למוסך אחרי החג וצלם תמונות של הבוכנה והצילינדר.

יש לספק תשובות גם לשאלות הבאות: האם היה חוסר שמן, וחוסר מים? מה מצב ראש המנוע והאטם? מה מצב משאבת השמן כולל מצב המשמרת (צינור יניקה השמן) ומה מצבה של משאבת המים?

פורסם

יש לציין כי יש מים עד קו המקסימום ושמן גם כן יש ואין חוסר. אני מקפיד פעם ביומיים לבדוק שמן מים..

בשביל תחושת בטחון אישית שלי.

ששאלתי למה זה קרה הוא לא בדיוק ענה לי. הוא אמר שביום שלישי אחרי החג יפרקו את הקרטר ויבדקו מה הבעיה ומה ניתן לעשות בשביל לפתור אותה כולל הצעת מחיר לתיקון.

פורסם

יופי, גש למוסך עם מצלמה דיגיטאלית וצלם כמה שיותר תמונות של המנוע ורכיביו. תקשה על בעל המוסך, שיסביר לך מה קרה כאן לפי דעתו.

חזור עם ממצאים ותשובות וננסה לעזור לך יותר. יש כאן גם כמה בעלי מקצוע, מומחים לפיאט, שיתנו את דעתם לנושא ברגע שיהיה יותר מידע.

פורסם

תחליף למנוע מייבוא חבל על הכסף שלך לתקן שוב את אותו מנוע ואחרי תקופה תכנס לעוד בעיה חדשה.

תשקיע בהחלפת מנוע ורדיאטור ותקבל שקט לכמה שנים לפחות.

זה במידה ואתה כמובן מתכנן להישאר עם הרכב ולא למכור בזמן הקרוב.

• תוכן חדש...