Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברשותי וולו 960 שנתון 95 מנוע 2.5 עם בערך 400,000 ק"מ , המנוע סיים את תפקידו אתמול שהרכב נעצר ונדלקה נורת תקלה והמנוע התחיל לעשות רעשים של צלצולים.

הרכב נגרר למוסך מורשה וולו ונמצא שאכן המנוע "מת" וצריך להביא מנוע חדש, הרכב טופל כל השנים וכל תקלה שהייתה טופלה מיד, לרכב יש טסט בעוד שבועיים וממילא רציתי למכור את הרכב בזמן הקרוב, לפניכם חשבון קטן שעשיתי:

מנוע מיבוא/פירוק - 4000 שח (במקרה הטוב)

עבודה - 2000 שח

החלפת שמנים, והכנת הרכב לטסט - 500 שח

רדיאטור מטפטף שלא יעבור טסט - 1200 (כולל עבודה)

אגרת טסט - 1700 ש"ח

סה"כ = 9400 ש"ח.

מחירון יד 2 - 17,000

17,000-9400=7,600 שח, זה הסכום שאוכל לקבל על הרכב במקרה הטוב לאחר שאשקיע בכל הכאב ראש הזה וזה במקרה שהמנוע באמת יעלה 4K מה שלא נראה לי.

הרכב במצב שמור אמנם לא מאוד אבל שמור.

האם יש עניין לתקן את הרכב ולמכור אותו, או לנסות למכור אותו כך עם מנוע תקול?

מבקש את חוות דעתכם הכנה, ואם במקרה מישהו יודע על רכב כזה שאוכל למצוא מנוע במחיר מציאה אני מאוד אשמח!

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

השאלה בכמה אתה יכול למכור אותו עכשיו.

רק עם הנתון הזה תוכל להתחיל לחשוב בכלל מה כלכלי יותר

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

זה מה שרציתי שתעזרו לי לכמת, בכמה אני אוכל למכור אותו כיום עם מנוע תקול.

אני מאמין שאקבל עליו סביב ה 6K שח, סתם לדוגמה יש היום וולוו 960 שנת 95 מנוע 3.0 עם תקלת "ראש מנוע" למכירה ביד 2 במחיר 8K שח, ולפי דעתי לעשות ראש מנוע יותר זול מלהחליף את כל המנוע.

נבדקה האפשרות של שיפוץ מנוע, הבנתי שזה לא שווה כלכלית.

פורסם

שלום.

קבל הסבר מפורט מה יקרה בסוף.

בקיצור אתה תתקן את הרכב מהסיבות הבאות.

א] אף אחד לא יתן את הסכום שכתבתה או מצפה לקבל ממכירת הרכב בצורה כזו.

כולם יתנו לך הצעות מעליבות משהוא בסיגנון 1000 ש"ח במקרא הטוב לפרוק.

בו נעשה חשיבה הגיונית . נכון להיום הרכב שלך שוה 17000 ש"ח וזה לא במקרא שלך בטח! לא אם 400.000 ק"מ

בו נניח שהרכב במצב סביר שווה היום +- 15000 ש"ח אם מישהוא יסכים לשלם .

למכור אותו בצורה כזו נניח תקבל איזה סכום מעליב של 5000 ש"ח [בתאוריה] כלומר כבר הפסדתה 10.000 ש"ח ואתה הולך ברגל.

ברור שתקנה רכב אחר ואז מה שקורה לא משנה איזה רכב תמיד תוסיף לערך הקניה את הסכום ההפסד מהרכב שלך,

לדוגמא: קניתה רכב מסוים בה 30.000 ש"ח + 10.000 ש"ח הפסד מהולוו סך 40.000

או שתתקן את הרכב שלך תשקיעה 10.000 ש"ח +- ותקבל חזרה ולוו משופצת מכני כראוי אם מנוע מעולה ראדיאטור וטסט.

אז בימקום לשלם על רכב 40.000 ש"ח במצב משומש שלם 10.000 על רכב אם מנוע חדש וכול היתר.

סע בו שנתיים שלוש נניח תממש את ההשקעה ותימכור את הרכב בלי הפסד כלל.

בברכה בני ל.

אם תרצה סיוע תפנה אלי בפרטי

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

המחירון הוא תיאורטי. בפועל אם האוטו 'בונבון' לא היית מקבל יותר מ 12.0 - 13.0 אלף, אולי 14.0.

עלות התיקון היא 10.0 אלף. נסה למכור את הרכב לחלקים כמו שהוא. החלקים של וולוו יחסית יקרים, ויש לך לא מעט מהם, ג'נטים, חלקי מרכב, פנים, גיר, פנסים ועוד. אפילו את המתגים את יכול למכור באיביי.

אני לא הייתי מתקן את מפרק אט-אט...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה אומר את זה מידע כללי או מסתמך על איזה משהו שהחלקים מפירוק יכולים להיות יקרים יחסית?

פורסם

אתה בבעיה גדולה, אין ספק שאם אתה יד ראשונה (לא ציינת) ועשית את כל ה400 אלף ק"מ האלה עם הרכב מעצמך, מי כמוך מכיר את הרכב ויודע אילו בעיות יש/אין לו, ואם אתה אוהב את הרכב ורוצה להמשיך להינות ממנו - לשפץ כמו שצריך ולהשקיע את העשירייה.

בתור בעלים של 940 לשעבר אני יכל לומר לך בבטחה שמחירון לא תקבל גם אם הרכב מלוקק ברמות ועם ספר טיפולים מהיום הראשון, שים לב שברגע שתרצה למכור את הרכב יבואו לך המון בעלי מוסכים שמחפשים מציאות (במיוחד מאזור הצפון) - פשוט יכאב לך הלב לשמוע כמה הם רוצים לתת לך, אז כבר תכין את עצמך, לחישוב שעשית של מחירון מינוס ההשקעה שלך אין כל משמעות, אולי 2/מחירון -ההשקעה שלך - אופציה לעוד כמה דברים שיצוצו בעתיד / בדרך = מספר מתחת לאפס.

המלצה שלי - אם אתה אוהב את הרכב ויודע שאתה רוצה אותו לעוד כמה שנים טובות - תשקיע בו מן היסוד.

בכל מקרה - אל תשפץ אם אתה הולך בראש שתקבל את מה שהשקעת - זה כסף שלא יחזור.

משה

פורסם

טעות חמורה לשפץ,למה ? כי זה לא יגמר לעולם.

יש בק אקס,יש גיר אוטומט יש פרונט יש סופורטים למנוע אחרי 400K הכל עיף והכי חשוב במהלך העבודה יש עוד הוצאות.

האיום על זה שתלך ברגל לא צריך להרתיע אותך,תזדין בסבלנות וחפש אחד אחר שכבר עשה הכל ,קנה במחיר רצפה וסע לשלום.

העבר מלמד שכל שקל שנכנס ברכב הלך לטמיון.

פורסם

הכל תלוי במה עבר הרכב עד עתה.

אם הרכב מטופל מכנית וכל 10 אלף ק"מ עובר טיפול תקופתי + החלפה של החלקים הבלויים, אזי ל-400 אלף ק"מ שלו אין הרבה משמעות.

אם זה אכן המצב, ואין יותר מדי כסף להוסיף לרכישת רכב חדש - אזי שווה מאוד להשקיע את הסכום ואפילו להוסיף עוד חמישייה כדי לדפוק שיפוץ רציני של מכלולים נוספים ולנסוע על הרכב 3 שנים נוספות.

אבל...

אם מדובר ברכב שנרכש בגרושים בתור רכב שחוק וכרגע הגיע היום שלו - אז עדיף פשוט להעמיד אותו בצד ולהתחיל לפרק את החלקים ולמיין אותם על המדף במחסן ולמכור אחד אחד.

כמו כן במקרה כזה יש אופצייה מעניינת של רכישת רכב זהה במחיר של 10 אלף ש"ח פחות או יותר ושימוש ברכב התקול בתור מאגר חלפים זמין - בראשונה כדי לשפץ את הרכב ה"חדש" ואח"כ לתחזוקה שוטפת.

תעדכן לאיזה קטגוריה שייך הרכב שלך, ואנשים פה ימליצו לך הלאה כיצד לנהוג.

פורסם

קיבלתי כרגע את ההצעה הכי זולה עד כה ממוסך מתמחה וולו ("קינג פרטס" בלוד) המחיר הוא 7,000 כולל עבודה וכולל מע"מ.

בעבר כבר כמה וכמה אנשים רצו לקנות ממני את הרכב, הרכב הזה אכן נדיר הוא יבוא אישי ואני היד השניה שלו, הרכב שימש ביד הראשונה את הבעלים של וולו דאז, והרכב נקנה ממנו.

960 עם מנועי 3.0 נפוצים יותר, אך זה עניין יקר בהרבה להשתיל ברכב מנע 3.0 כי הגיר לא יעמוד בעומס, וגם שאר מכלולים נוספים.

גיר ידני לא בא בחשבון מיכוון שזה רכב משפחתי ואנחנו מחפשים רכב אוט' בלבד.

הרכב בבעלותי מעל ל10 שנים, הרכב טופל כהלכה אצלי, לא נחסך שקל מהרכב.

אבל עכשיו, שכבר חשבנו על שידרוג אפשרי של הרכב, קיימת השאלה האם לנסות ולשפץ או למכור לחלפים (אני מפרק ומוכר חלק חלק, ולא מוכר את הרכב ככה לפירוקיה)

התכנון היה להחליף את הרכב בחצי שנה הקרובה, לכן האופציה של לתקן וליסוע עם הרכב עוד 3 שנים לא הכי רלוונטית מבחינתי..

פורסם

האמת שאני בכלל לא מבין למה בגלל שהמוסך אמר לך שהמנוע "מת" אתה מיד רץ לחפש מנוע.

לי היתה 306 עם נזילת מים מהבלוק, גם לי המוסך אמר אין מה לעשות מנוע מפירוק 6000 .....

שמתי חומר סותם סדקים ובאופן מופלא המשכתי לנסוע עוד חצי שנה עד שנמכר.

מה זה המנוע מת? נשבר טלטל? מה בדיוק המוסך אמר? אם אין שמן במים/ מים בשמן, שבר בבלוק אז מה בדיוק הרג אותו?

אנשים כיום ישר רצים לשתול מנוע מפירוק, איפה הימים שהיית עושה אוברול ונוסע עוד 100 אלף קילומטר?

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...