Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בבניה של מערכת כרגע , רוצה לשמוע המלצות וחוות דעת לרכיבים בישבילי :

HU: Clarion DXZ756MP

Amp1:Rockford P400.4

Amp2: Rockford P600.1

Sub: Kicker L5 2008 12inch

Componnents : Moral tempo 5

הRCA הם של רוקפורד עולים בזאפ 99 ש"ח למי שמכיר חיווט 4 גייג' עדיין לא קניתי קבל האם יש צורך בכך?

תודה רבה!

תהליכי שיפוצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חסר ה SPL :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אי אפשר היה לאמר את זה טוב יותר...

מה חסר?

חסר אלטרנטור רציני.

חסר חיווט רציני.

מצברים רציניים.

הגברה כרגע זה עוד מילא.

סאב L5 הוא לא רע בכלל אבל כמה שיותר קוטר יותר טוב, הייתי מצפה לL7 במינימום, אבל אני לא אוהב שרודפים אחריי בלי לדעת למה :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה שבעצם מנסים להגיד לך שאין לך פה מספיק ציוד כדי שהמערכת שלך תיקרא SPL ,כמו שרשמו חסר לך עוד סאב אחד לפחות עוד מונובלוק עוד מצבר או אלטרנטור חזק,כל השאר פחות קריטי ברגע שאתה מחפש SPL.

כדאי לחשוב על "בידוד" הרכב כדי שהתדרים לא יבלעו בפח.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

SPL זה בעצם מערכת שנועדה לעשות רעש , אני טועה? זאת אומרת עוצמות RMS וכל מה שמסביב ? כי ככה חשבתי ואם טעיתי אז לא בכוונה , בכל מקרה , הרכיבים הנ"ל מה דעתכם ? עלה לי הרבה מאד כסף הציוד לפחות נידע מה הוא שווה.

תהליכי שיפוצים

פורסם

תשמע,

מערכת SPL בנויה על רכיבים חזקים, שמתאימים אחד לשני.

אתה צריך מערכת חשמל חזקה.

סאב אחד או יותר אבל רציניים. (L5 לא בקטגריה) זוג L7 זה בקטגוריה. זוג Q15. בקטגוריה. זוג IDMAX בקטגוריה.

מונו בלוקים מתאימים לסאבים

קומפוננט רציני (ואני לא מדבר על סט של 500 שקל.)

מגבר מתאים.

חיווט סביר לרמקולים

חיווט רציני למערכת החשמל.

בידוד לא חובה.

והכי חשוב תקציב רציני

ותקציב של 5000 שקל. זה לא מערכת SPL. זה אולי תקציב לסאב אחד או שניים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הרגתם אותו.!

שמע מה שקנית אם הבנתי אותך נכון זה נחמד SPL זה יחסי בשביל לעשות רעש צריך יותר מסתם סאב אתה צריך כמה שיותר RMS על מנת שהמערכת שלך תיחשב ליותר איכתית מבחינת SPL.

עם רכיבים כאלה אתה יכול להתחיל אם לא קנית את הרכיבים תבקש המלצה ונוכל לעזור לבחור משו יותר טוב אם כבר קנית אז לא נורא זה יפה בתור התחלה.

רק חשוב לזכור שמה שמפעיל את המערכת זה אוטו, זה אומר שאי אפשר להרכיב מערכת SPL ברמה טובה בלי לשפר את החשמל באטו הוא לא מסוגל לספק מתחים גדולים כול כך.

בהצלחה.

פורסם

בשביל לעשות רעש צריך יותר מסתם סאב אתה צריך כמה שיותר RMS על מנת שהמערכת שלך תיחשב ליותר איכתית מבחינת SPL.

אני מקווה שזה ברור שSPL SOUND PRESURE LEVEL משמע סאב עם הספק דומה אבל קוטר שונה יתן תוצאות שונות כך גם גודל תיבה,נצילות וכו'...אז להגיד RMS-ים זה לא הכי מדוייק.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

סאב קטן(12 נגיד) עם הספק גדול יתן יותר דציבלים מאשר סאב גדול(18 נגיד) עם הספק קטן (ברור שכמה שיותר גדול מגדיל את הDB משמעותית, אבל לא חייב)

עכשיו לדוגמא:

ארסנל 18 או אבוק 12

מה שאומר שלא חייב סאב גדול חשוב כמה בתאכלס הוא מציא כמובן שעדיף גדול אם כבר כי זה שואף לSPL.

פורסם

לא תמיד.

יכול להיות 18" עם 500W RMS עם 80DB נצילות

מול 12" עם 2000W RMS ונצילות 96DB ניצלות.

ה12 יפרק אתו!!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הבנתי אותכם , סבבה אני לא מחפש SPL לתחרויות , אני בן 17 שתוך זמן קצר כבר מפסיק לעבוד בישביל המערכת הזאתי כי יש לי את רוב הסכום , בעיקרון קניתי את הL5 ואת הרדיודיסק והמגבר 400.4 ואת הרכיבים שנשארו אני יקנה עד סוף השבוע , חיווט של רוקפורד כולל קיט התקנה של רוקפורד מקווה להשקיע כמה שיותר על איכות אם אתם מבינים אותי.. אני הולך כניראה לשים קבל 4 פארד על כל המערכת וקומפוננטים גם מקדימה וגם מאחורה .

סבבה מקווה שאיך שהוא הצלחתי לפגוע בצדדים של המטרה !

תהליכי שיפוצים

פורסם

עזוב את הקבל כרגע, אם יהיו בעיות חשמל עדיף לסדר אותן מהמקור (אלטרנטור, שלושת הגדולים, חיווט בריא)

מתחדשת*

פורסם
SPL זה בעצם מערכת שנועדה לעשות רעש , אני טועה? זאת אומרת עוצמות RMS וכל מה שמסביב ? כי ככה חשבתי ואם טעיתי אז לא בכוונה , בכל מקרה , הרכיבים הנ"ל מה דעתכם ? עלה לי הרבה מאד כסף הציוד לפחות נידע מה הוא שווה.

טעות חמורה ובסיסית בהבנה של מהות המושג SPL

sound presure level

המטרה במערכת SPL היא לא לעשות רעש, המטרה היא לייצר לחץ של גלי קול בתחום הבאס לפי תדר נושא (בדרך כלל 55 או 40 הרץ או 35 הרץ).

המערכת שלך נמדדת לפי כמות הלחץ בדציבלים בתדר המדידה.

בכדי לייצר SPL גבוהה אתה צריך מגברים מאוד חזקים.

בכדי שמגבר חזק יוציא את ההספק שהוא מוצהר בו הוא צריך מערכת חשמל יציבה וחזקה שזה אומר אלטרנטור שמספק כמות מספקת של זרם וזה אומר מצבר שיכול לתת בנק שעות עבודה של זרם ברמה מסויימת ובמהירות פריקה מסויימת.

זה אומר שימוש בחיווט בעובי תקין בכדי שתהיה מסוגל להעביר כזו כמות של זרם וחיווט מנוע תקין גם כן.

ממש אין הכרח בתחרות SPL לשני סאבים - יש גם קטגוריה לסאב בודד.

יש מערכות SPL שבכדי להרים סאב אחד בודד אתה תראה שימוש בשני מגברים או אפילו ארבעה (שניים על כל סליל) ועל כל מגבר אתה תראה מצבר שמחוברים במערכת של ממסרי טעינה למצבר הראשי של הרכב והמצבר הזה יכול לשבת על אלטרנטור עם הספק עצום או אפילו על אלטרנטור כפול...

יש רכבים של מערכות SPL שבכדי שהם ייצרו את הלחץ המתאים - כל הרכב בודד לא רק ביריעות איטום אלא ביציקות של שכבת חומר שהקושי שלו דומה לבטון - כדי למרוח חומר כזה מניחים את הדלת על צנטריפוגה ומסובבים אותה במהירות אדירה בכדי שהוא יגיע לכל מקום בדלת...

ויש גם כאלה שהתקינו חלונות משוריינים ברכב רק בכדי ליצור לחץ בתוך הרכב במטרה לנצח תחרות SPL...

לאליקו ולאלי סאונדמן יש אולי את שני הרכבים היחידים שאני מכיר שבאמת נעשתה בהם עבודת תשתית של בידוד ומערכת חשמל שתוכל לספק להם את היכולת להעמיד מערכות SPL אמיתיות על הרכב. גורל וישראל נראים לי הבאים בתור.

בכל מקרה אני מקווה שהרעיון של מה זה מערכת SPL יותר ברור עכשיו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

5 אלף שקל למערכת spl?

רק הסאב התיבה החיווט והמונו עלו לי קצת יותר מ5 אלפיות .

ואני לא רוצה spl בכלל

5 אלף שקל זה רק תחילת התשתית.

l5 זה צעצוע של סאב לעומת מה שיש לנו כיום.

לפי שמועות אין לי ניסיון עם רוקפורד יותר מידי המגברים האלו שואבי חשמל.

אתה רוצה spl?

2 סאבים של פיוניר ה400 רמס יעשו לך הרבה מאוד נזק באוטו ולא יעלה לך כסף כמעט.

אבל זה ישמע פח זבל.

spl זאת השקעה ממש לא קטנה בשביל להגיע לבאמת spl אתה צריך להשקיע מלא משאבים ומלא כסף

ואתה צריך שיהיה לך מלא ידע גם.

ממליץ לך להסתובב קצת ברשת לראות מזה מערכות spl ואז לחשוב טוב אם כדאי לך להיכנס לזה ולהתחיל להשקיע

אם אהבת והבנת והחכמת ובא לך אז שיהיה לך בהצלחה עם הרכב השמדות אוזניים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...