Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי, הוא מראש הדף כל הצעה, כשאמר שהוא לא מוכן להוציא שקל מכיסו, אצלו זה פרנציפ.

מסתבר כי למרות שיש ביכולתו לשלם משכורת הוא מסרב ממניעים אידאולוגיים: "כדי שהעובד יהיה בעל מוטיבציה להשלים את הפרוייקט"

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

התשובה לכאורה לא פשוטה

נסתכל על זה משתי נקודות מבט.

מבט המעסיק.

צריך לשלם לך משכורת X לחודש כפול Y חודשי הפרוייקט. בגלל שיש לך משכורת הוא חושב כי ה Y יגדל ל Z. לכן הוא מעדיף לשלם לך מתוך רווחי הפרוייקט, ככל שיהיו. הסיכון עליך החסכון שלו .

מבט העובד

לא מקבל משכורת כעת ומקבל רווחי הפרוייקט ככל שיהיו. סיכוי מול סיכון.

על פניו העיסקה לא טובה לך אלא אם אתה יכול להעריך כי חלקך ברווחי הפרוייקט יהיו גבוהים ,כך שיאפילו על הפסד המשכורת.

אני מניח כי הבוס יודע את הנתונים יותר טוב ממך ואם הוא מציע לך את מה שהוא מציע אז סכומי הרווח קטנים מסכומי השכר.

פשרת ביניים: X סכום מהרווחים אך לא פחות מY סכום משכורת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מבין טוב מאוד את קו המחשבה של המעסיק אבל רובנו לא יכולים להרשות לעצמם חודשים ללא משכורת.

פורסם

מהן שלושת התכונות המרכזיות המשקפות את אישיותך ?

-נראה כמו ברווז, נשמע כמו ברווז, והולך כמו ברווז.

וברצינות, זו שאלה דיי אישית. אתה אמור לדעת מה התכונות החזקות שלך (הצד המילולי שלך נהדר, אתה כותב המון...), מה התכונות החלשות שלך (קוויאר וריבה), ומה הניטרליות שלך (אין לי דוגמא).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הוא מצפה שאשלים את פיתוח הפרוייקט ואז אקבל אחוזים מהרווחים אם יהיו...

הוא לא מחפש עובד, הוא מחפש שותף אז שיואיל בטובו לחתום על חוזה אשר מעביר לידיך X אחוזים מהחברה וקדימה, תתחיל לעבוד.

כל צורה אחרת של העסקה ללא משכורת היא ניצול ציני ועלוב של המצב השורר היום במשק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי יכול לקבוע בודאות אם ה X אחוזים הללו יהיו שווים משהו בכלל ?

ומי ישלם בינתיים את השכ"ד, חשמל, טלפון ,מים, ארנונה, אוכל לכלב, דלק, אינטרנט וריבת סנט-דלפור??

רק עשירים יכולים להרשות לעצמם עבודה כזו.

פורסם

באחד הראיונות נשאלתי "ספר 2 תכונות שליליות על עצמך". עניתי למראיינת שכולם כבר מכירים את השאלה הזו והתכוננו אליה בבית, ככה שאפשר לחסוך את הצביעות ולעבור הלאה. היא דווקא אהבה את התשובה. (חייכה והמשיכה הלאה).

יש לציין שזו הייתה עבודה זמנית והתקבלתי. אני לא הייתי עושה את זה בראיון עבודה רציני.

פורסם

זה ההבדל בין יזם לבין שכיר. לקיחת הסיכון. מבלי שיודעים מה הסיכוי!!

במקרה שלך אפשר לקצץ אבל לא בריבה.

להערכתי הסיכוי קטן מהסיכון אחרת המעביד לא היה מציע לך אותו, ולכן הצעת י את פשרת הביניים.

ואתה יודע אולי שווה גם לעבוד בפרוייקט וגם לקבל דמי אבטלה לממן את הריבה.?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
באחד הראיונות נשאלתי "ספר 2 תכונות שליליות על עצמך". עניתי למראיינת שכולם כבר מכירים את השאלה הזו והתכוננו אליה בבית, ככה שאפשר לחסוך את הצביעות ולעבור הלאה. היא דווקא אהבה את התשובה. (חייכה והמשיכה הלאה).

יש לציין שזו הייתה עבודה זמנית והתקבלתי. אני לא הייתי עושה את זה בראיון עבודה רציני.

כאחד שאומנם בצבא, אבל חושב קדימה. משגע אותי כל העניין עם הראיונות עבודה האלה.

זה התפוצץ עליי, ברגע שראיתי מישהו במשרד, תואר שני באווירונאוטיקה בטכניון, קרוב ל-10 שנים נסיון - מבקש את הספר הזה שמכין אותך למבחן הפסיכו-טכני של חברות. להפתעתי, רוב החברות הרציניות בוחנות ככה מועמדים.

א. כל טיפש יכול ללמוד את זה.

ב. מה עם הרקע המקצועי של הבן אדם?

ג. מה עם אישיות ותכונות האדם? (ולא אלה שאמרו לו באינטרנט להגיד כדי להתקבל).

מה נסגר?!?!?!

משכנתא זה קל

פורסם
זה ההבדל בין יזם לבין שכיר. לקיחת הסיכון. מבלי שיודעים מה הסיכוי!!

במקרה שלך אפשר לקצץ אבל לא בריבה.

להערכתי הסיכוי קטן מהסיכון אחרת המעביד לא היה מציע לך אותו, ולכן הצעת י את פשרת הביניים.

ואתה יודע אולי שווה גם לעבוד בפרוייקט וגם לקבל דמי אבטלה לממן את הריבה.?

אין דמי אבטלה יותר, עכשיו זה תלוי אם מנהל הבנק אוהב בקשה להגדלת מסגרת עם מגיני ברכיים או בלי.

פורסם

כתבה מענינת:"

שוק של מעסיקים: מסכת ההשפלות בדרך לעבודה

הפיטורים ההמוניים מאפשרים למעסיקים לעשות למחפשי העבודה את המוות: מועמדים נדרשים להיבחן בלי לדעת מהי המשרה; תוכניתנים עוברים מיון קבוצתי שמיועד למנהלים; וגרפיקאים מגישים עבודות ומחלקים רעיונות בלא תמורה. יועץ ארגוני: יש בזה אולי הגיון, אבל אין טיפת רגישות"

וטוקבק מענין לה:

169.ישראל - שוק העבודה האכזרי ביותר בעולם המערבי

משה

,

רעננה

(26.07.09):

שלום לכולם,

אני מנהל בכיר שפוטר גם כן. עשיתי הסבה לתחום אחר (ברחתי מעולם ההיי טק) וכעת הסתדרתי. עבדתי בחו"ל במשך כמה שנים (ארה"ב, אירופה ואוסטרליה) ואני רוצה להגיד כאן לכולם כמה עובדות:

1. בארה"ב, שכולם כאן כל כך אוהבים לחקות, מבחנים לעבודה אסורים ע"פ החוק, נקודה. מעביד שיזמן מועמד למבחן יצטרך להכין צ'ק ענק לפיצויים בגין תביעה. יוצאים מכלל זה מקומות שביקשו היתר ממשרד העבודה האמריקני, וההיתר לא ניתן באופן אוטומטי, אלא בעיקר לגופים ממשלתיים כמו משטרה, המקיימת מבחנים פסיכולוגיים לוודא שלא תגייס סדיסטים כשוטרים.

2. אין הגנה ממשית על עובדים בארץ, לבתי הדין לעבודה לא איכפת ממש מהעובדים (מנסיון) ואין אכיפה ממשית של חוקי העבודה הנאורים שלנו, החוקים הם מילה מתה על נייר

3. גזל שעות נוספות, התעמרות בעובדים, אי כיבוד הזכות להתאגד, שבפועל לא קיימת , חוץ ממקומות עבודה מונופוליסטיים (חברת חשמל, נמלים, וכו"ל), ממש כמו אנגליה של ימי המהפיכה התעשייתית, או אפילו גרוע מזה

4. המצב לעיל נובע משיתוף פעולה בין רשויות המשפט, הרשות המבצעת ו10-15 משפחות ההון ששולטות במשק הישראלי.

5. צריך להבין את הקודים שבהם מדברים הן נערי האוצר והן בעלי ההון. במקום להגיד "עושק עובדים" איסור היתאגדות" ו"שכר רעב" מכנים זאת: "הגמשת שוק העבודה" פתיחת השוק לתחרות" ו "אחריות העובדים לגורל המשק" התקשורת לא מאתגרת ביטויים אלו, ולמעשה מחזיקה באותה תפיסת עולם אכזרית.

רק לתת לכולם אנקדוטה על עולם ההיטק הישראלי שממנו ברחתי: שימשתי בתפקיד בכיר אצל לקוח גדול מאוד בארה"ב מטעם חברה מאוד גדולה בישראל. בישיבת סגל בכיר עם הלקוח, נזף המנכ"ל האמריקני במנהלי הישיר כאשר הוא מטיח בו: "הפסיקו להתייחס לעובדים שלכם שעובדים אצלינו כמו עבדים, ולהעבידם יותר מ 40 שעות שבועיות" לא ידעתי היכן לקבור את עצמי.

המצב התעסוקתי בישראל חמור ביותר. אין לדעתי אפשרות תיקון ללא חקיקה אגרסיבית והקמת אירגוני עובדים חזקים, כאשר הצעד הראשון חייב להיות ביטול החוזים האישיים.

פורסם

קודם כל מצטער לשמוע על המצב

מה האלטרנטיבה

לחפש בקדחתנות ג'וב אחר או לנסות למצוא נוסחת פשרה עם בעל הפרנציפים או לקבל את הצעתו ולקוות לטוב, מבלי שאתה מפסיק לחפש ג'וב אחר , שברור לי כי כאשר אתה עסוק הזמן הפנוי לכך יורד .

כמובן שאני לא אטיף לך לרדת ברמת החיים - אני מניח שאתה עושה זאת בלאוו הכי.

והבנקאי ?הוא נותן לך מטריה בקיץ ולוקח אותה בחורף.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...