Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התקנת קיט מאווררים בפתחי האיוורור ועל צלעות הקרור של המגבר.

נבדק המגבר לאחר עמידה בשמש כחצי יום.

1.המגבר עבד כ שעה וחצי ברציפות.

2.המגבר הועמס כ 70% לערך דהיינו בין 35 ל 40 מתוך 63 בעוצמת השמע.

3. למגבר מחוברים סט קומפוננט קידמי וסאב בגישור

תוצאה: המגבר הגיע לטמפ' של 58 מעלות במקסימום במעטפת החיצונית.

לפני חיבור המאווררים, הגיע המגבר לטמפ' של 72 מעלות במעטפת החיצונית.

מסקנה: ירידה של כ 10 עד 15 מעלות ,מה שאומר שאפשר לפתוח מצערת ללא חשש השתנקות וירידה בסל"ד.:-)

[בדיקת הטמפ' בוצעה עם מצלמה טרמית /INFRARED]

:-)SUB-JBL 275W

:-)AMP- HERTZ EP-4 380W

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במצב הקודם ,המגבר היה נכנס לפרוקטשיין ?

עופר.י

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

יפה מאד ש"הרמת הכפפה" ובדקת את טמפרטורת הסאונה שהמגבר מתבשל.אין ספק שהמאווררים עושים את העבודה ושומרים על המגבר שלך .השלב הבא צריך להיות מיזוג לסאב...:wink:

זה משול למחשב ביתי-המהנדסים טוענים שבחום גבוה הרכיבים במחשב מתקשים לתת תפוקה מלאה וטובה בחום גבוה וגורמים לאיטיות מסוימת במהירות עבודתו .עד כמה זה מדיד ומורגש-אינני יודע-אבל אין ספק שהמאווררים יעזרו לשמור על איכותם של הרכיבים לאורך זמן.

לגבי הטמפרטורות ברכב שנמדדו,חושבתני שהן אמורות להיות גבוהות יותר בחום המתנהל בחוץ לאחרונה.לא ציינת אם המדידה היתה שהרכב מוצל או שהפעלת מזגן בבדיקה.כל אלה גם פרמטרים שמעלים ואו מורידים במספר רב של מעלות.

פורסם

הבדיקה מתייחסת לבגז' של הרכב ולא לחלל הנוסעים שהוא כמובן ממוזג.

ברוב הרכבים המגבר נמצא בבגז' ,[יש כאלה ללא הפרדה בין הבגז' לחלל הנוסעים ואז הפרמטרים הם אחרים].

בכול מקרה אצלי הוא בבגז' ,כאשר יש הפרדה פיזית בינו לבין החלל הממוזג.

הבדיקה נעשתה לאחר שהרכב עמד סגור ,במקום לא מוצל כ חצי יום לערך.[לצורך העניין מ9 עד 15:30 ]

כמובן בנסיעה של כ שעה וחצי ,כאשר אני במזגן והמגבר בבגז' "אוכל סרטים" מהאצבע הקלה שלי על ההדק של ה HU :-).

פורסם

אתה יודע מה אתה צודק, בהזדמנות ראשונה אני אצלם שוב ואנסה להעלות את התמונות.

אגב מה שאותי מעניין , שיש הרבה התקנות שהם מתחת לפנל או שהמגבר שקוע עמוק ללא אופציה ולו הקטנה ביותר לקצת אוויר.

מה קורה במצבים האלה, האם המגברים נכנסים ל SAFE MOD ?

או שרק אני נוסע יותר משעה לעבודה גם בהלוך וגם בחזור.:-)

פורסם

[מצלמה טרמית ? ואין תמונות ???]

טוב אז תמונות אמרנו , קבלו כמה תמונות שצילמתי כאשר המגבר עבד בעומס כ 40 דקות.

הסבר קצר על מה שמצלום בתמונה: בצד ימין של התמונה ישנה סקאלה של צבעים שמייצגת את גובה הטמפ'.

ככול שהצבע יותר לכיוון האדום והלבן הטמפ' יותר גבוהה ,כאשר הצבעים היותר קרים הם הירוק כחול ועד לשחור.

המספר שמייצג טמפ' בצידה השמאלי של התמונה,הינה הטמפ' בנקודה שעליו נמצא הסמן [צלב].

המספרים שנמצאים בתחתית הסקאלה ובראשה, הינם סקאלת הטמפ' שהמצלמה נמצאת באותו רגע.

מקווה שהבנתם תהנו מהתמונות..:-)

IR_0494.jpg

IR_0495.jpg

IR_0496.jpg

IR_0492.jpg

IR_0491.jpg

פורסם

איזה יופי של תמונות :mm_yeah:

אאל"ט הבעיה במחשבים נעוצה בעיקר בביצועי המעבד, אשר יורדים כאשר הטמפרטורה עולה.

לעניות דעתי המצב במגברים שונה (אולי חוץ מכאלה שמשלבים מעבדי DSP) והם גם בנויים לעבודה בטמפרטורות גבוהות יותר.

חלק חשוב מאד בתהליך העברת החום - במחשבים ובמגברים - היא הצורה בה מועבר החום אל גוף הקירור.

במגברים, מוצמדים כל החלקים אשר פולטים חום אל גוף המגבר, אשר משמש כגוף קירור. בין הרכיבים לגוף המגבר תימצא משחה טרמית (thermal grease) או מדבקה מחומר בעל מוליכות חום גבוהה, שתפקידן לשפר את העברת החום אל גוף המגבר.

ניתן לראות זאת במגברים פשוטים יותר ופשוטים פחות :wink:

ניתן לראות בתמונה השניה את הרכיב האחראי לזיהוי התחממות יתר (רכיב קטן ואדום מצד שמאל).

יתכן שמגבר 'קריר' יחסית יכנס לפרוטקשן וזאת מכיוון שהעברת החום שלו אל המעטפת החיצונית לקויה.

מצד שני - המגבר שאיתו אני מגביר את הסאב (רוקפורד מהימים הטובים יותר :wink:) עובד כרגע ב-2 אוהם בגישור (מה שהוא לא אמור לעשות, לפי היצרן).

המעטפת החיצונית שלו מגיעה לטמפרטורות שבהן גם אני לא רוצה לגעת בו ליותר משניה (ואני רגיל לגעת בברזל חם מאד), אבל הוא לא נכנס לפרוטקשן גם בנסיעות של שעה בווליום גבוה, לאחר יום בשמש.

לפני שהפעלתי אותו ב-2 אוהם פירקתי אותו, הסרתי את כל המשחה הטרמית הישנה ומרחתי שכבה חדשה של משחה איכותית - פרוצדורה שיצא לי לבצע הרבה פעמים במחשבים.

צריך לזכור שהחומרים האלה מאבדים מהיעילות שלהם לאחר מספר שנים - מה שנוגע למגברים ישנים. כמו כן ישנם יצרנים שחוסכים בטיב החומר, בעיקר במוצרים זולים ומגברי מדבקה.

מקווה שתרמתי קצת לעניין.

הקיץ הזה פשוט רצחני. שתו הרבה מים ושימו כובע שלא תחטפו זאפטה שמש :loco:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אכן גם אהבתי את התמונות - מאיפה גנבת את הכלי נשק הזה? :-P

מצלמה טרמית - ציוד שהגישה אליו קצת קשה עד כמה שידוע לי - אחלה בדיקה.

חשבת על מערכת קירור בנוזלים? (ממש אין צורך אם המגבר שלך לא עובר את ה60 מעלות) באחת התמונות רואים שהחלק התחתון של המגבר הרבה יותר קר - אני מבין שהמאוורר מורכב מעל המגבר ומכוון יותר כלפי החלק העליון שלו.

תנסה להביא מאוורר גלילי... ותראה מה קורה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חברים שהצבעים לא יבלבלו אותכם ,לפעמים נדמה שרואים משהוא חם ע"פ הצבעים אבל המספרים הם שקובעים.

כמו כן אפשר לכייל את המצלמה ,שיראה כאילו זה חם .

אבל למעשה המצלמה פשוט מכויילת לסקאלה נמוכה ולכן הצבעים נראים חמים.

במידה ותהיה הענות אני יוכל להביא את הציוד למפגש הבא ,ותוכלו לראות בזמן אמת מה קורה עם פיזור החום במגבר.

אגב עם הציוד הזה אני עובד יום יום ולכן זה נגיש .

וכן צריך אישור מה F.B.I האמריקאי בשביל להביא את המצלמה הזאת לארץ,אבל זה אפשרי כמו שאתם רואים.

לגביי מערכת קרור נוזלים, נראה לי יותר מידיי מסורבל עם צנרת ומערכת מים סגורה,כולה מגבר של הרץ 380W:-)

לדעתי המאווררים יספיקו ,מה שכן אני כבר חושב להכין קיט מיקצועי עם 3 מאווררים בבניה קצת יותר מיקצועית ויפה.

כול הבאסה זה שזה רכב של העבודה, וכול מה שאני ישקיע יכול ללכת לפרוק ב NO TIME [צריך להחליף רכב בקרוב].

פורסם

וכן צריך אישור מה F.B.I האמריקאי בשביל להביא את המצלמה הזאת לארץ,אבל זה אפשרי כמו שאתם רואים.

מאיפה הבאת את זה ? :shock:

למה מי זה בדיוק הFBI שיקבע מה מותר להכניס לישראל ומה לא ? אומנם ארה"ב מזרימה לפה ימבה כסף,

אבל פעם אחרונה שבדקתי ישראל מדינה עצמאית, ולא המדינה ה53 של ארה"ב.

היום כמעט לכל חברת אינסטלציה רצינית יש מצלמה טרמית, כדי לאתר רטיבויות בריצפה וקירות מבלי לבצע "חדירת ביקורת".

אתה מוזמן לפנות אליהם אגב :

http://www.ies.co.il/

תוכל לרכוש מהם מצלמות כאלו כמה שתרצה, פה בארץ עם משלוח עד הבית.

נ.ב. אחלה תמונות.

• תוכן חדש...