Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהירות מותרת בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל אחד נוסע במהירות הנכונה לו.

לכל אחד יש את קצב הרכיבה בו הוא שולט היטב על הכלי.

הדפקה שנוצרה פה היא אי התאמה בקצב ולכן לפעמים נוצר בילבול בתנועה (עוקפים, עוברים נתיב וכו'...).

בוא תסביר את המשפט הזה. מה זאת אומרת כל אחד נוסע במהירות הנכונה לו? אף אחד לא יכול להחליט איזו מהירות מתאימה לו.

כולם צריכים ליסוע לפי החוקים או היכולות שלהם. ומה שכן, המשפט שלך אכן תקף בארץ וכל אחד מחליט שהמהירות הנכונה לו היא מהירות שהיא בעצם מסוכנת ומסכנת.

תתפלא גם על 130 היו מהבהבים לו.

כתבתי על 160. ואם במהירות כזו היו מהבהבים לו אז המצב בארץ מטורף. מרבית האנשים בארץ פשוט לא יכולים להרשות לעצמם

לסוע במהירויות של 160 קמ"ש.

זה נכון שיש הרבה נהגים שלא באמת יודעים לנהוג, מקומם על מושבי נוסעים בתחבורה ציבורית ונתיב הימני (לא תמיד הם מבינים את זה ונאלצים לבקש מהם עם אורות, אבל לא כולם יודעים שמראה נועדה כדי ליראות מה קורה מאחורי הרכב שלך).

לא הייתי קורה בכל מצב "לדהור" לנסיעה על 130~140. יש כבישים שנסיעה על פחות מעכבת בארץ את התנועה. כל משפחתית מודרנית מסוגלת ללא בעייה לנסוע על מהירויות כאלה. גם הרבה מכוניות ישנות מסוגלות, למאט (תסלחו לי בבקשה) מכסחות דשא ופחנועים.

מכוניות ליסינג כמו פוקוס, מזדה 3, C4 וכד' בלי שום בעייה יכולות לנסוע במהירות כזאת.

לא. מקומם של האנשים האלה הוא בקורסים לנהיגה מתקדמת וכו'.

וכן, ליסוע במהירויות של 130 ו140 קמ"ש זה כן נקרא לדהור. אמנם מאזדות 3 וכו' זה לא עגלה אבל זה גם לא רכב שמתוכנן לשוטט על האוטובאנים, והכבישים בארץ ממש ממש רחוקים מהרמה של האוטובאנים ככה שלא הייתי אומר שזה נקרא לשייט. בשביל הרכבים האלה, לסוע במהירויות כאלה צריך מאמץ והרכב לא מכוון ל-'שיוט' במהירויות כאלה. הרכב אמור להסיע משפחות ובנוסף מסוגל להגיע למהירויות גבוהות אבל המהירויות הללו זה ממש לא המטרה של הרכב.

ואולי מכוניות משפחתיות מודרניות מסוגלות לסוע במהירויות כאלו אבל מרבית הנהגים לא.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא גזען לא שוביניסט לא כלום

אבל ממה שאני רואה בד"כ , מי שמאט את התנועה בשמאל זה

1. נשים

2. זקנים

3. מישהו שמדבר בטלפון

זה מי שאני בד"כ רואה P:

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
שלום,

אני נהג חדש שעלה לפני איזה 4-5 חודשים על הכביש והיום נסעתי בכביש ירושלים תל אביב.

נסעתי בנתיב השמאלי ודאגתי לשמור על מהירות של 100 אפילו 110 אבל עדיין אנשים כעסו והיבהבו לי ועברתי לימני כל פעם.

האם כל נהגי מדינת ישראל נוהגים מעל המהירות המותרת? פשוט נעקפתי על ימין ועל שמאל למרות ששמרתי על המהירות המותרת המירבית.

נ.ב

בתל אביב ראיתי משהו נחמד הוספתי תמונה(אוטו שחור משמאל).

1) כן, כולם נוסעים מעל המהירות המותרת.

2) אם אתה לא עוקף, תעבור למסלול הימני גם אם אתה על 130.

תתפלא גם על 130 היו מהבהבים לו.

כמו שכתבו כבר, גם על 160 אפילו היו מהבהבים.

אנשים ימשיכו לנהוג ככה כי זוהי תרבות הנהיגה בארץ.

בגלל שהמשטרה אוכפת עבירות אידיוטיות כמו מהירות, הם איבדו את הסמכות שלהם ככוח מרתיע.

תוסיפו לזה חוסר הבנה של תרבות אזרחית ותראו שאנשים עושים מה שהם רוצים כל הזמן, ופשוט סופגים קנסות בלי בעיה, כי ככה עובדת המערכת.

אגב, זוהי RX8

mazda-RX-8-4.jpg

פורסם
הם לא נהגים שיכולים להרשות לעצמם להגיע למהירויות כאלה ועוד ברכבים כמו רכבי הליסינג שיש בארץ וכו'.

תסביר לי בבקשה למה אי אפשר להגיע ל130 קמ"ש עם מדזה 3 בת שנתיים?

פעם פשוט קפאתי על השמאלי.

"החוק הבתי כתוב" לגבי הנסיעה בנתיב השמאלי הוא שאם מישהו מאחוריך נוסע מהר יותר ממך ואתה מפריע לו, אל תקפא ואל תהיה מעצבן, אלא תפנה לו את הנתיב. אם הוא דוהר על 170 זו בעייה שלו.

תוריד את השלט של הנהג חדש ותראה פתאום איך אף אחד לא מהבהב לך, וזה בדוק :wink:..!

מה הקשר?

על כל רמזור חייב להיות תצוגה של זמן כמה זמן נישאר לאותו אור לדלוק.

זה קיים בכמה רמזורים, אבל כשהרמזור הוא אדום... וחוצמזה, לא נראה לי שרוב הנהגים ידעו לחשב אם בX שניות שנשארו הם יוכלו לעבור את הצומת במהירות Y.

וגם- שכל הרמזורים ירוקים יהבהבו לפני שהם מתחלפים לצהוב. אין לם מושג כמה רמזורים בארץ לא מהבהבים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
תסביר לי בבקשה למה אי אפשר להגיע ל130 קמ"ש עם מדזה 3 בת שנתיים?

למה? כי הרכב לא מתכונן לכך. מאזדה 3 ורכבים דומים תוכננו כדי להסיע משפחות ממקום למקום.

היות והרכב הוא רכב מודרני אז שוכן בתוכו גם מנוע מודרני שמסוגל להביא את הרכב למהירות של 180 קמ"ש +- אם אני לא טועה.

מאזדה 3 מאיצה מ0 ל100 בנניח 12/13 שניות. למה? כי המנוע לא מספיק חזק. למה? כי הרכב לא תוכנן למטרה הזאת.

גרסאת ה2 ל' נניח מאיצה ב10 שניות. למה? כי שוב פעם, המנוע חלש. למה? כי הרכב לא תוכנן למטרה הזאת.

בשביל רכבים כאלה, מהירויות כמו 130/140 קמש ומעבר לזה זה לא מהירות שיוט וזה מהירויות שהרכב אומנם מסוגל להגיע אליהן ומעבר לכך, אבל אלו הן מהירויות שהרכב ממש לא תוכנן ליסוע בהן.(כנ"ל אגב לגבי כל שאר הרכבים הרגילים. מאזדה 3 נלקחה סתם כדוגמא)

ניקח לדוגמא את נהג הפורשה שנעצר. הוא למשל כן יכול להרשות לעצמו ליסוע במהירויות של אפילו 170 קמ"ש. למה? כי הרכב כן מתוכנן למטרה הזאת. במהירויות האלו המנוע מתחיל לעבוד, במהירויות חוקיות המנוע של הרכב לא באמת עושה את מה שהוא תוכנן בשבילו.

הרבה יותר בטוח ליסוע בפורשה במהירות של 230 קמש מאשר במאזדה 3 במהירות של 130 קמש. למה? כי הפורשה תאט בהרבה יותר מהמאזדה.

במידה ואתה נוסע ונקלע למצב שאתה צריך להאט בצורה קיצונית ואפילו לעצור, בשביל לעצור את המאזדה תצטרך לבלום בצורה הרבה יותר חזקה מהפורשה והרכב גם יעצור בצורה הרבה יותר קיצונית ודרסטית מאשר הפורשה.

אם ניקח למשל את ה3 MPS זה למשל משהו אחר. הרכב כן תוכנן לנוע במהירויות גבוהות והבלמים, בולמים וכל המרכיבים של הרכב מתוכננים בשביל זה.

רכבים רגילים לא אמורים לשייט במהירויות כאלו נקודה. זה שהם מסוגלים לא אומר שהם יכולים.

פורסם

150-160 זו מהירות שיוט.(נקודה)

נבדק כבר בכמה מכוניות, ואפילו לא רכבי ליסינג ולא רכבים משנתיים שלוש האחרונות.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

130 זה עדיין בסדר לכל רכב שנמכר בארץ ב15 השנים האחרונות.

אבל רכב נוסע לפי המרכיב הכי חלש שלו, והצמיגים שכולם קונים בארץ עשויים כדי לנסוע עד 120 קמ"ש בערך. אחר כך זה נהיה לא בטיחותי.

רק זה מספיק בשביל לא לנסוע במהירויות האלו.

אבל אני ממש לא מסכים לגבי מאזדה 3 ורכבים דומים. הן כן עשויות בשביל לנסוע בלי בעיות במהירויות האלו.

פורסם

זה משפט די שרירותי וגם די טיפשי.

הכל תלוי בתנאי הדרך, הרכב והנהג.

ואני בטוח שאתה יודע (לפי מה שאתה כתבת) ששברולט אוואו לא ממש עוצרת ב 160 (אם היא מגיע לשם בכלל).

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

מהירות מירבית שהאוטו מגיע אליה תמיד צריכה להיות גבוהה יותר מאשר המותר בחוק ההיילקס דיזל 84 כוח סוס(היה ב2001 ולפני 130 אלף קילומטר) לא נראה שהוא ממצה את הקצה שלו גם ב110 קמש,אבל האם זה אומר שצריך תמיד להגיע למהירות המירבית של האוטו בכביש ציבורי?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

150,160 זו לא מהירות שיוט. במיוחד לא בכבישים הנפלאים של ארצינו.

אתה יכול לבדוק את זה גם על רכבים מאמצע שנות ה90 ואף מתחילת שנות ה90 ויותר מזה אבל זה לא אומר כלום לגבי

רכבים אחרים.

פורסם

מדי אישתי מסיעה אותנו בכביש 4 ו-40.

לנסוע בהם במהירות של 90 זה ממש מסוכן.

אפילו אם שומרים על הנתיב הימני כל זמן מתיישבים על הזנב טנדרים/וואנים/אוטובוסים/משאיות ושאר ענקים.

ואז הם מתחילים עם פעלולי עקיפה, חסימת נתיב ימני, יצירת בלימות חירום, ניסיונות עקיפה מימין וכו' וכו'.

פחד אלוהים..........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

בימני נסעו יותר לאט פעם אחת הייתה I10 על 80 אחר כך מלא סמיטריילרים,משאיות,אוטובוסים איטיים וכו' כל פעם הייתי צריך לנתב בין 2 הנתיבים אז מידיי פעם פשוט קפאתי על השמאלי.

כן, החיים קשים.

רוצה לנוח ולהתפנק? תמרח על הספה לאיזה נימנום.

על הכביש צריך לעבוד כל הזמן ותמיד להיות בפוקוס.

הפאביה נמכרה.:-(

• תוכן חדש...