Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רנו קליאו דור (91-98). בעבר היו לי קפיצות משוגעות במחוג טורים (ללא עליית סלד) עם מצבר וארטה בגיל שנתיים. בגיל 3 המצבר מת לגמרי ושהרכב כבה באמצע נסיעה. החלפתי לשנפ - המחוג טורים הפסיק לקפוץ. מדי פעם נאלצי להוסיף מים מזוקקים ולנקות את הקטבים מאבקה לבנה (שמתי וזלין והיא נעלמה) עברו 3 שנים וחצי ולאחרונה בימים חמים או בנסיעה מאומצת ורצופה בעיר - אני מתחיל לראות קפיצות טורים אבל לעיתים רחוקות יותר ממה שהיה עם הוארטה.

מה דעתכם ?

פורסם

שלום, לפי התיאור שמסרת נראה שיש לך טעינת ייתר או/גם מתח טעינה נמוך מדי או גבוה מידי שבא לידי ביטוי במיוחד בימים חמים מאוד שווסת המתח מתחמם ייתר על המידה.

מדוד בעזרת מד-מתח דיגטאלי את מתח הטעינה כאשר הרכב מונע בסל"ד סרק וגם בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה עם/בלי אורות+מפוח מזגן וחזור לדווח.

הצטברות של משקעים בצבע לבן באיזור המצבר מעידים על טעינת ייתר או/גם מילוי מים מזוקקים מעבר לסימן MAX.

איזה כייף לי :)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בצער רב נאלצתי להחליף מצבר שנפ לאחר 3 שנים ו 8 חודשים. מספר 26.

הרכב לא הניע בבוקר (למרות שנסע יום קודם) . נשמעו רק צקצוקים אבל היתה תאורה צופר ושעון תקין.

הנעתי בעזרת כבלים ונסעתי לחשמלאי. כיביתי את הרכב. הוא ביקש להניע את הרכב. הרכב הונע יפה עם המצבר הישן.

הוא בדק עם קופסא גדולה (כנראה וולטמטר) ולחץ על כפתור ומיד המחוג טס שמאלה עד הסוף. הוא טען שהמצבר גמור ואחרי לילה הרכב לא יניע. לפיכך החלפתי למצבר שנפ סופרסטרונג חדש אבל רק 12 חודשי אחריות ב 620 שח. (היה גם אותו מצבר שנפ 20 חודשי אחריות ב 800 שח נראה לי מיותר). לא נתן לי תעודת אחריות כי טען שאין לו וממילא מאבדים את זה. מצבר מספר 706 אם איני טועה. ערכים של 350 ו 55 כמו הקודם.

לגבי האלטרנטור הוא ביצע בדיקה - וטען שלפעמים המחוג קופץ ל 14.3 וחוזר חזרה - כך שבעקרון הוא בסדר.

שאלות:

א. מה זה הכפתור שהוא לחץ ? העמסה ? ולמה הוא סטה מיד שמאלה ?

ב. האם סביר שמצבר יחזיק 3 שנים ו 8 חודשים (הוספתי לפחות 5 פעמים מים מזוקקים במשך השנים)

ג. האם האלטרנטור בכל זאת תקין למרות הקפיצות בסלד (כרגע אין קפיצות אבל לא ניסיתי ביום חם עם נסיעה מרובה) ? (האם מצבר חלש יכול לגרום לקפיצות הללו ביום חם?)

ד. המצבר בא בניילון אבל הברגים במצבר לא היו נעולים עד הסוף האם זה תקין ? האם זה נועד לשחרור לחצים לדבריו ?

אגב,אחד הברגים הסתובב על צירו ולא ננעל כמו השאר - החלפתי לבורג אחר שננעל יותר טוב.

פורסם

יש מצב שקנית מצבר משומש.

נתקלתי במקרה כזה.

החשמלאי מקבל מחברות הביטוח מצברים מנקה אותם ואורז אותם בניילון ואז הם נראים חדשים.

אולי קנית משומש ואולי לא רק לפי התאריך אתה יכול לדעת.

לי החשמלאי הזה הציע מצבר משומש ארוז ב400 שקל עם אחריות לחצי שנה.(מצבר וורטה 95 אמפר)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תודה . התאריך על המצבר אולי מוטבע בתוך אליפסה כמו בצמיג "2609" וכמו כן מוטבע "12" גדול וכמו כן "7-8" 09F במקום אחר.

כלומר יש שם 3 הטבעות. על המדבקה רשום 706 ולא 26. אין מצבר כזה ברשימות של שנפ באתר.

לגבי שאר השאלות - שאלות:

א. מה זה הכפתור שהוא לחץ ? העמסה ? ולמה הוא סטה מיד שמאלה עד הסוף ממש עד הקצה ?

ב. האם סביר שמצבר יחזיק 3 שנים ו 8 חודשים (הוספתי לפחות 5 פעמים מים מזוקקים במשך השנים) בעבר שנפ החזיק לי 5 וחצי שנים.

ג. האם האלטרנטור בכל זאת תקין למרות הקפיצות בסלד (כרגע אין קפיצות אבל לא ניסיתי ביום חם עם נסיעה מרובה) ? (האם מצבר חלש יכול לגרום לקפיצות הללו ביום חם?)

ד. המצבר בא בניילון אבל הברגים מפלסטיק במצבר לא היו ממש נעולים עד הסוף --- האם זה תקין ? האם זה נועד לשחרור לחצים של החומצה לדבריו ?

אגב,אחד הברגים הסתובב על צירו ולא ננעל כמו השאר - החלפתי לבורג אחר משומש שננעל יותר טוב. איך דבר כזה יוצא מהמפעל של שנפ ?

ה. הייתי באוטו דיפו - הם נותנים תעודת אחריות. אז למה הוא אמר לי שאין תעודות כאלה כי אנשים מאבדים אותם ?

פורסם

אין גם דבר כזה ארנקים כי אנשים מאבדים אותם. כנ"ל עם טבעות יהלומים. מאבדים את זה, אז לא מוכרים טבעות יותר.

תקרא את המשפט - תבין הכל.

פורסם

הנושא ושאר השאלות קריטיות לי מאוד.

מדובר באמינות של איש מקצוע די מוכר באזור הזה.

המספר על המצבר 55532 (בקטלוג של שנפ מופיע 55531 למס' 26 ) - לא מופיע באתר של שנפ.

יכול להיות שהאתר שלהם לא מעודכן ?

פורסם

תקשיב ידידי,הלחצן הוא לבדיקת עומס ,זה שהמצבר לא עמד בעומס עדיין לא אומר שהוא לא תקין,כי הוא צריך להיות טעון בשביל לעמוד בבדיקה של עומס ,ובקשר למד הטורים האים עדיין יש קפיצות? האים המחוג מקרטע בעליה או שהוא קופץ?

פורסם
תקשיב ידידי,הלחצן הוא לבדיקת עומס ,זה שהמצבר לא עמד בעומס עדיין לא אומר שהוא לא תקין,כי הוא צריך להיות טעון בשביל לעמוד בבדיקה של עומס ,ובקשר למד הטורים האים עדיין יש קפיצות? האים המחוג מקרטע בעליה או שהוא קופץ?

כרגע אין קפיצות במד טורים. אני אבדוק בעליה. תודה.

בקשר לישן - נסעתי יום קודם עד הערב. וכבר בבוקר הוא לא הניע והשמיע רק טקטוקים. עד לחשמלאי נסעתי עוד 20 דקות אז הוא בטח התמלא ובכל זאת בבדיקת טעינה הוא נכשל.

לבדיקת מצבר טעון - האם מספיק לחבר וולטמר ולראות 12 וולט ללא הנעה וללא העמסה ?

אגב מישהו באתר כל הזמן משנה לי את הכותרת ....קפיצו ראש או קפיצות בנג'י תחליטו.

• תוכן חדש...