Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה לאיירבוס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיימי, השתכנעתי, אני במקלט. שלח לי SMS שהכל ייגמר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק חיימי,

אבל לעמוד מול מיירטי האוייב של אותה תקופה הפאנטומים בהחלט יכלו.

היום זמנים השתנו ומיירטי האוייב יצטרכו לעמוד מול מטוסי F16 מפציצים ומול מיירטים נגדיים שלנו בדמות מטוסי F15.

הצבא המצרי מאוד מודרני ומערבי (החל מכל סדרת מטוסי ה-F באויר,טנקי אבראמס ביבשה ועוד),אבל לצבא המצרי יש בעייה אחת,והיא מכשול לא קטן בדמות דגל אחד כחול לבן ואדום עם הרבה כוכבים (איך ויתרנו על ההזדמנות להיות אחד מאותם כוכבים...).

אמנם הצבא מתאמן בכל התרחישים תו"כ יציאה מנקודת הנחה שמצרים יצטרפו למערכה נגדנו,אבל אני בספק שזה באמת יישים.

ערב הסעודית וירדן גם מצויידות במיטב תוצרת המערב, אבל אם להיות רציונליים,המדינות המסכנות אותנו כרגע הן סוריה ואירן (לוב במעגל השלישי).

אירן מצויידת אומנם גם בתוצרת מערבית עוד מהימים בהם היתה שם פתיחות למערב,אבל תחזוקת המטוסים נמוכה והצבא נשען על תוצרת המזרח.

סוריה נשענת על המזרח באופן מוחלט,כאשר החולשה המרכזית שם היא חיה"א ברמת תחזוקה יירודה מאוד, הבעייתיות שם היא כאמור הרישות המטורף של נ"מ,אבל גם זה כזכור לא עזר להם בינואר כאשר נמחק להם מהמפה איזה כור אטומי (באורך פלא מערכות הנ"מ שלהם נדמו).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפי מה שהיה בערוץ ההיסטוריה לא מזמן אמרו שיש להם (לסורים) מיג 29, שהוא גרסא חדשה ומשופרת של מיג 21.

מישהו יכול לכתוב כאן האם יש הבדל בין F15 ל F16? והאם יש הבדל במטרות של כל אחד מהמטוסים.

תודה.

פורסם

על רגל אחת,

F-16 הוא מטוס קרב מפציץ(מה שנקרא, רב משימתי).

F-15 הוא מטוס קרב המיועד לקרבות אויר-אויר(מה שנקרא מטוס יירוט טקטי).

איפה יאשה נעלם בשרשור שכזה?

יאשה, איכה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפי מה שהיה בערוץ ההיסטוריה לא מזמן אמרו שיש להם (לסורים) מיג 29, שהוא גרסא חדשה ומשופרת של מיג 21.

.

אולי הם היו חדשים לפני 20 שנה,לא היום.

מטוסי מיג 29 נמצאים בשירות חיה"א של סוריה כבר לא מעט שנים,למרות שנחשבים לפחות מתקדמים טכנולוגית ממטוסי חיה"א שבשירות ישראל,הם עדיין נחשבים לאיום לא קטן,מטוסים מצויינים עם יכולת שרידות מאוד גבוהה,יכולת תמרון מעולה ומנועים רבי עוצמה בשילום יכולת נשיאת חימוש רב (הן מבחינת מגוון והן מבחינת יכולת נשיאה של משקל).

יחד עם זאת,המטוסים הספציפיים שבסוריה נמצאים ברמת תחזוקה ירודה,ורמת הטייסים שם ירודה אף יותר (טייס סדיר עולה לאויר פעם בשבוע,כמו כמות הטיסות של טייס במילואים בצה"ל..).

פורסם

אחח, איזה עונג לקרוא את מומחי הכורסא של CarsForum (ותמיד אותם מומחי כורסא...)

חבל כל-כך שהמומחיות שלכם נשפכת רק באוף-טופיק ושאינכם מצטרפים למועצת המנהלים של איירבאס.

התובנות המעמיקות שלכם יכולות לסייע לה רבות כדי להתגבר על הנחיתות הטכנולוגית שזיהיתם שיש לה מול בואינג. :lol:

בעניינים אחרים, כן, פאנטום הרבה יותר אמין מ F-16.

בגלל זה הוא מתרסק הרבה פחות מ F-16.

(בגלל זה, ובגלל שיש לו שני מנועים לעומת מנוע בודד ב F-16 כך שסיכויו לשרוד במקרה של כשל חמור במנוע גבוהים יותר, אבל אל תתנו לפרטים קטנים להסיט אתכם מהתיאוריות המעמיקות שלכם).

ואם שוב מדברים על איירבאס אז נכון שהמטוסים שלה הרבה פחות אמינים מאלה של בואינג, כי היא בחרה להשתמש ב Fly-By-Wire.

אבל בעצם גם בואינג 777 הוא Fly By Wire...

תמשיכו. כיף לקרוא. באמת.:-)

פורסם
אולי הם היו חדשים לפני 20 שנה,לא היום.

מטוסי מיג 29 נמצאים בשירות חיה"א של סוריה כבר לא מעט שנים,למרות שנחשבים לפחות מתקדמים טכנולוגית ממטוסי חיה"א שבשירות ישראל,הם עדיין נחשבים לאיום לא קטן,מטוסים מצויינים עם יכולת שרידות מאוד גבוהה,יכולת תמרון מעולה ומנועים רבי עוצמה בשילום יכולת נשיאת חימוש רב (הן מבחינת מגוון והן מבחינת יכולת נשיאה של משקל).

יחד עם זאת,המטוסים הספציפיים שבסוריה נמצאים ברמת תחזוקה ירודה,ורמת הטייסים שם ירודה אף יותר (טייס סדיר עולה לאויר פעם בשבוע,כמו כמות הטיסות של טייס במילואים בצה"ל..).

או.קי, טוב לדעת. אני אמרתי מה שראיתי בטלוויזיה. נצפה בזה שוב אולי לא הבנתי נכון.

בכל אופן תודה על התיקון ועל המידע.

פורסם

יש גם דגם F-15I גם מטוס רב משימתי, מפציץ (לפי סימון דגם כניראה זה כבר הזרקה ולא קרבורטור).

ד"א, אחד המטוסים האהובים אלי.

F-15I_Ra%27am.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סימול הדגם במקרה של ה-I זה ISRAEL, בדיוק כשם F-15K זה הדגם שנמכר לקוריאה,ו-S זה הדגם הנמכר לסינגפור וכו'.

(אני יודע שלא כתבת ברצינות לגבי ההזרקה).

:wink:

אפרופו F-15I, זה המטוס שהוציא את הפאנטומים לגמלאות.

פורסם
על רגל אחת,

איפה יאשה נעלם בשרשור שכזה?

יאשה, איכה?

הכל נכון חוץ מזה שזה הפוך... ה F-15 הוא הרב משימתי. ה F-16 קל יותר וכושר התמרון שלו גבוה יותר לכן הוא מתאים יותר להגדרה של קרבות אויר-אויר.

עד שלא עומדים ליד רעם (F-15I) לא מבינים כמה הוא מפלץ.:shock:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
אחח, איזה עונג לקרוא את מומחי הכורסא של CarsForum (ותמיד אותם מומחי כורסא...)

חבל כל-כך שהמומחיות שלכם נשפכת רק באוף-טופיק ושאינכם מצטרפים למועצת המנהלים של איירבאס.

התובנות המעמיקות שלכם יכולות לסייע לה רבות כדי להתגבר על הנחיתות הטכנולוגית שזיהיתם שיש לה מול בואינג.

אדון ארנון היקר, אני מעריך שאתה לא ילד. לכן, ההתנשאות הזו רק מורידה מערכך... תחשוב על זה :idea:.

ובתור טכנאי של חברת תעופה גדולה ואח של טייס מסחרי ותיק שעובד בחברה גדולה ומטיס אלפי אנשים בחודש, ראיתי חוויתי והייתי עד להרבה תקלות במטוסים, קטנות עד חמורות בחברות ישראליות וחברות זרות לכן הידע שיש לי לא קטן כלל.

אז מה אתה אומר? מומחה כורסא?:roll:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
הכל נכון חוץ מזה שזה הפוך... ה F-15 הוא הרב משימתי. ה F-16 קל יותר וכושר התמרון שלו גבוה יותר לכן הוא מתאים יותר להגדרה של קרבות אויר-אויר.

עד שלא עומדים ליד רעם (F-15I) לא מבינים כמה הוא מפלץ.:shock:

אתה אומנם צודק,ל-F15 כושר נשיאה וטווח טיסה טובים מל-F16,ועדיין,הגדרת התפקיד של המטוסים הנ"ל בצה"ל הפוכה, F16 מפציץ ו-F15 מיירט.

לראייה,מבצע אופרה (הפצצת הכור העיראקי), מטוסי F16 הורידו פצצות בזמן שמעליהם מטוסי F15 במעטפת האוירית.

מה שכן,אם ביום מן הימים יוחלט להפציץ את הכור באירן,הייתי מהמר על כך שהמפציצים יהיו מטוסי רעם עם גיבוי של F15 ומטוסי F-16I (סופה) כמיירטים.

לרעם ולסופה יש יתרון עצום של טווח יכולת הפעלה על יתר מטוסי החיל.

פורסם

דווקא אין לי שום בעיה עם הדברים שכתבת בשרשור הזה.

יש לי השגות על המנטליות הישראלית שמאפשרת לאנשים אחרים לנתח בידענות את ההבדלים בין איירבאס לבואינג ולקבוע שהשניה עדיפה על הראשונה "בגלל נסיון נוסף של 60 שנה".

יש לי השגות על המנטליות הישראלית שמאפשרת למישהו לקבוע ש"איירבאס מטומטמת" בגלל שבחרה להשתמש ב Fly-By-wire.

תאגיד ענק בינלאומי, 60,000 עובדים, אלפי מטוסים ברחבי העולם אבל מומחי הכורסא ב- CarsForum קבעו שמדובר בתאגיד "מטומטם"...

אתה עדיין חושב שאני זה שמתנשא?

• תוכן חדש...