Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה לאיירבוס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא לדעתי בתקופה הזו , יש למדינה הזדמנות להרוג 2 ציפורים במכה:

להתניע את פרוייקט הלביא חזרה תוך יצירת אלפי מקומות עבודה לעובדי הייטק ותעשיה מובטלים (אלפי מפוטרים מהתעשיות הבטחוניות, תעשיייה אווירית ותע"ש למשל)

וכמובן זהו צעד חשוב בלהפסיק להסתמך על האמריקאים בכל דבר.

אני אישית מוכן לעבור לעבוד בפרוייקט כזה, מאוד מעניין אותי התחום. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להתניע את פרוייקט הלביא חזרה

במושגים של תעופה ותכנולוגיה/אלקטרוניקה עילית, להחזיר את פרויקט הלביא (להזכירך, הפרויקט הופסק[הופסק,לא תוכנן] לפני 21 שנים)זה בערך כמו להתמודד בשוק הרכב העולמי עם פתיחה מחודשת של פס הייצור של סוסיתא.

אני אהיה יותר רגוע אם יתרכזו כרגע במבצעיות סופית של החץ (שלמרות שהוא "כולה" טיל, הוא לא כ"כ נחות ללביא ברמת התחכום והמסובכות הטכנית שהוא מציב בפני המתכננים) ולא יכניסו את עצמם לבוץ נוסף בצורת לביא II.

אחרי שיסיימו את החץ ויתחילו למכור אותו מסביב לעולם, עדיף שיחזרו לנאוטילוס שננטשה ולא ללביא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במחשבה שניה אתה צודק. למרות שרוב המטוסים בהם נעשה שימוש כיום , יותר וותיקים מהלביא אך עברו השבחות שונות עם השנים ולמרות שאני לא חושב שזה צריך לבוא על חשבון החץ.

כל זה לא משנה את העובדה שכולנו היינו שמחים לראות כאן מטוס קרב מתקדם מתוצרת מקומית. כיום אתה תלוי לחלוטין באמריקאים בכל מה שקשור לחלקי חילוף וגם בחלק ניכר מהחימוש של המטוסים השונים.

שמועות אומרות שיש מטוס סיני שמבוסס על הלביא , או יותר נכון על ידע שנמכר מישראל לסין.

אגב, הפרוייקט כן תוכנן אבל הופסק לאחר 3 או 4 אבות טיפוס אם אני לא טועה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תן לי נאוטילוס מבצעית תוצרת כחול לבן ועשית אותי לא רק מאושר ומעושר אלא גם הרבה פחות דואג לעתידה הבטחוני של המדינה.

מערכת יירוט של כל דבר שעובדת במהירות האור! חלום אמיתי!

אתה מבין שמבחינתו אם קסאם טס ב 750 קמ"ש או שהטיל הגרעיני האירני עף ב 5 מאך זה בכלל לא משנה, מבחינתו האובייקט עומד :twisted: (למי שלא בקיא, הוא יורה קרן לייזר במהירות של 330,000 ק"מ בשניה אז באמת מעניין אותו באיזה מהירות העצם שהוא צריך לפגוע בו).

פורסם

אייל,

גם למטוסי ה-Fים למינהם כמעט אפשר לקרוא תוצרת מקומית,80% מהמערכות שלהן הן תוצרת או פרי פיתוח ישראלי,ואני מדבר על המערכות הכי רגישות של המטוסים (פודי טיסה למינהם,פוד לנטירן,מערכות מכ"ם,מערכות נשק כאלה ואחרות,קסדות,חימוש וכו', לא מעט מזה MADE IN ISRAEL).

תנסה להזכר כמה פעמים במלחמת המפרץ יצא לראות שרידים של איזהשהו טיל שהיה כתוב עליו בעברית או שהיה כתוב עליו באנגלית שהוא תוצרת ישראל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סתם לא קשר רב :

אם כבר מדברים על המטוס שהתרסק. זוג אנשים היה צריך לעלות על אותה טיסה שהתרסקה, ואיחרו לטיסה. הם עלו למטוס אחר, וכאשר הגיעו ליעדם הם נהרגו בתאונת דרכים. איזה ביש מזל.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

עידן צ'אק ייגר והפיתוחים האווירודנמיים הסתיים מזמן,

גם אם תיאורטית נותר עוד הרבה מה לפתח בו.

במטוסי הקרב של היום משתמשים באותה קליפה כבר 20-30 ואפילו 40 שנה,

ומחליפים/משדרגים כל הזמן את מה שחשוב - החיווט.:wink:

אין שום סיבה שה-F15 וה-F16 ימשיכו לטוס עוד 25 שנה.

הבעיה היחידה היא שייגמרו האותיות לדגמים (16F, 16G, 16H...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני ממש לא מסכים.

אומנם לבואינג יש ניסיון רב יותר בתחום.

מצד שני, כנראה שאתם שכחתם שהיו לא מעט כשלים (וזה בלשון המעטה) בדגמי B737 ובשלב מאוחר יותר גם בדגמי B747.

איירבוס אכזבה עם A380 שסבל מחבלי לידה קשים עד מאוד וגרם חברה לבעיות כלכליות וביטול עסקאות.

מצד שני, שאר הדגמים משרתים בצורה נאמנה עד מאוד את חברות התעופה הגדולות והטובות בעולם (לדוג' - לופטהנזה, שלה צי האיירבוסים הגדול ביותר בעולם) - והיו פחות התרסקויות של איירבוסים מאשר התרסקויות של בואינגים.

בתעופה (תחום בו אבי עוסק [לשעבר איש ח"א, בין היתר]) נושא התחזוקה הוא החשוב ביותר - ולא חסר חברות תעופה קטנות וזולות אשר משתמשות בחלפים לא מתאימים או חלפים ממטוסים אחרי תאונות וכדומה - דובר על זה באירופה לפני כמה שנים.

אני לא חושב שהמטוסים של בואינג אמינים יותר משל איירבוס (או ההפך) - אני בדעה שהתחזוקה היא נקודה מאוד קריטית בנושא התעופה וחברות התעופה הגדולות (בעיקר) שמות דגש חזק בנושא.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

Hans,

אתה מצד אחד צודק, אין סיבה שבעוד 25 שנה ייטוסו ב-F15,לא מהסיבה שבעוד 25 שנה יהיה משהו הרבה יותר טוב מבחינת מטוס קרב מאוייש, אלא מהסיבה שהעתיד שייך למל"טים.

ראה אפילו את התקפת שיירת התחמושת בסודן,רוב המקורות הזרים דבקים בכך שהתקיפה בוצעה על ידי מל"טים (לאחר שהשיירה זוהתה על ידי כוחות רגליים).

מצד שני זה לא כל כך נכון לומר דבר כזה מהסיבה שעדיין יהיו משימות שייצטרכו את הגורם האנושי בשטח,וגם פה אפשר לתת את אותה תקיפה בסודן כראייה,על פי אותם מקורות זרים מעטפת התקיפה גובתה על ידי מטוסי F15/6.

הרבה לאן להתקדם מבחינת יכולות תמרון של מטוס אין ממש,המטוסים המודרנים מגיעים לנקודה שהמעטפת של המטוס כל כך רחבה שהבעיה היא כבר לא מגבלות המטוס אלא יותר מגבלות הטייס,כך שכמו שאמרת,מה שמשחק תפקיד אפילו יותר חשוב זה ה"חיווט",קרי מערכות הנשק\מכ"ם וכו',עידן צ'ק ייגר חלף מהעולם ואיתו חלף מהעולם גם עידן ה-DOG FIGHT, קשה לי לראות 2 מטוסים מודרניים מגיעים למצב אמיתי של דוג פייט צמוד עם קרב תותחים,יש למטוסים כיום יכולת לנעול על מספר מטרות בו זמנית מטווחים של מעל 100 קילומטר,מה גם שיש היום טילי א"א שקשה עד בלתי אפשרי לחמוק מהם (מי אמר פיתון הישראלי?).

פורסם
אומנם לבואינג יש ניסיון רב יותר בתחום.

מצד שני, שאר הדגמים משרתים בצורה נאמנה עד מאוד את חברות התעופה הגדולות והטובות בעולם (לדוג' - לופטהנזה, שלה צי האיירבוסים הגדול ביותר בעולם) - והיו פחות התרסקויות של איירבוסים מאשר התרסקויות של בואינגים.

.

כשתשווה את כמויות מטוסי הבואינג שטסים בעולם,שזה כולל כמובן את כל מטוסי הקרב שטסים בעולם,למספר המטוסים של איירבאס,תבין שיחס הכוחות לא ממש שווה (ואני מאוד עדין בלשוני).

זה לא שלבואינג יש יותר נסיון בתחום, בשביל שאיירבס תגיע לרמת הנסיון והידע שיש בבואינג,אלה האחרונים צריכים לצאת לחופשה של איזה 30 שנה.

פערי הידע והנסיון עצומים,אני שוב מזכיר שבואינג ייצרה (עד לא מזמן) גם מטוסי קרב,בכמויות מאוד גדולות.

פורסם
תן לי נאוטילוס מבצעית תוצרת כחול לבן ועשית אותי לא רק מאושר ומעושר אלא גם הרבה פחות דואג לעתידה הבטחוני של המדינה.

מערכת יירוט של כל דבר שעובדת במהירות האור! חלום אמיתי!

אתה מבין שמבחינתו אם קסאם טס ב 750 קמ"ש או שהטיל הגרעיני האירני עף ב 5 מאך זה בכלל לא משנה, מבחינתו האובייקט עומד :twisted: (למי שלא בקיא, הוא יורה קרן לייזר במהירות של 330,000 ק"מ בשניה אז באמת מעניין אותו באיזה מהירות העצם שהוא צריך לפגוע בו).

ללא ספק, אבל יש למערכת הזו המון המון חסרונות כפי שניתן לראות בלינק שנתת לויקיפדיה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למען הדיוק 330,000 היא מהירות האור/לייזר בוואקום, לא מהירות האור באוויר.

את הקאסמים אפשר לצפות בחומרים מחזירי אור.

כשיש מזג אויר לא צלול הקרן מתפזרת.

מה קורה עם מערכת כזו שעל פי המסופר בגודל אצטדיון אם היא הופכת למטרה בפני עצמה ?

הצבא עבר מדוקטרינת הרתעה לדוקטרינת מגננה, יקר ומיותר.

פורסם
ללא ספק, אבל יש למערכת הזו המון המון חסרונות כפי שניתן לראות בלינק שנתת לויקיפדיה.

למען הדיוק 330,000 היא מהירות האור/לייזר בוואקום, לא מהירות האור באוויר.הבדל זניח ביחס למהירות המטרה.

את הקאסמים אפשר לצפות בחומרים מחזירי אור. למקרה שמדובר במערכת אוטומטית, כמו שכל שוטר מתחיל יודע, ניתן גם ללזור ידנית.

כשיש מזג אויר לא צלול הקרן מתפזרת.צודק

מה קורה עם מערכת כזו שעל פי המסופר בגודל אצטדיון אם היא הופכת למטרה בפני עצמה ?צודק

הצבא עבר מדוקטרינת הרתעה לדוקטרינת מגננה, יקר ומיותר.

אתם צודקים עם ההסתייגויות שלכם אבל בשביל להתגבר על הבעיות האלה צריך להמשיך ולפתח, מה שלצערי לא עושים.

בקשר לדוקטורינת ההרתעה שלך, ראינו איך הדוקטורינה הזאת עזרה/עוזרת לישובי עוטף עזה.

נאוטילוס אחת מבצעית שם ומצידי יכולים להמטיר עלינו מעזה גשם של קסאמים, תושבי שדרות ישבו בינתיים בפארקים וימנגלו להנאתם ויהנו ממופע הזיקוקים המרהיב (אני יודע, אני מגזים :lol: ).

• תוכן חדש...