Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה לאיירבוס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא לדעתי בתקופה הזו , יש למדינה הזדמנות להרוג 2 ציפורים במכה:

להתניע את פרוייקט הלביא חזרה תוך יצירת אלפי מקומות עבודה לעובדי הייטק ותעשיה מובטלים (אלפי מפוטרים מהתעשיות הבטחוניות, תעשיייה אווירית ותע"ש למשל)

אפשר גם לחדש את פרוייקט תעלת הימים, ולהפוך את הלביא לאמפיבי, וככה לא ייגמר מסלול ההמראה שלו, וגם לא יעזור להפציץ את המסלול. :roll:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה הערות לנקודות שהועלו בדיון :

1. אין טעם להיכנס היום לפיתוח של מטוס קרב מאוייש חדש. ה F-22 וה F-35 הם כפי הנראה מטוסי הקרב המאויישים האחרונים. היום כטב"מ יכול לעשות כמעט כל מה שמטוס קרב יכול לעשות, רק יותר טוב ובפחות סיכון חיי אדם. ז"א שעוד בחיינו אני מאמין שלא יהיה מקצוע כזה "טייס קרב".

2. אם מדברים על סוסי עבודה עמידים ממש, שהחברות הכי מעפנות משתמשות בהם, אז אלו מטוסי הנוסעים הרוסיים כמו טופולב 154 ואיליושין 86. זה טס גם על פיפי, אבל עדיין גם בהם היו תאונות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

פעם אחת ולתמיד צריך להעמיד דברים על דיוקם לגבי מטוסי נוסעים רוסיים.

הרוסים מעולם לא השקיעו בפיתוח דגם נוסעים אזרחי.

כל ה"אזרחיים " שלהם היו תמיד תת דגם (DERIVATIVES) של צבאיים, אם תובלה או מפציצים.

להגיד בגלל זה שאירופלוט וחברותיה עברו לבואינג ואירבאס שהם מודים בנחיתות הטופולב,איליושין ואנטונוב (AN 225 עדיין מחזיק,כבר יותר מ-30 שנה, בשיא הגודל והמשקל של מטוס כלשהו בהיסטוריה ) זה שטות.

כאשר נפתחו למערב היו צריכים להתאים עצמם לתקני רעש ועשן , שבדגמים הצבאיים מענינים את הסבתא, כמו גם נוחות וצריכת דלק (כנ"ל) שיעמידו אותם בתחרות עם חברות מערביות בלוח זמנים שלא איפשר פיתוח מאפס

החלטתם היתה מסחרית נכונה ותעשיית הצבאיים אצלם ממשיכה להיות ממוקדת בעיקר ובהצלחה רבה . הם לא אחרי האמריקאים.

פורסם

bagira,

הם לא ממשיכים לייצר אותו בגלל שהם מפתחים DEW.

עכשיו ברצינות,

לארץ שלנו יש פיתוחים רבים אשר נמכרים בעולם ומשתמשים בהם בהצלחה רבה.

נכון הכל זז לאט. נכון שצריך המון כסף שאין אבל כשצריך משהו אז עושים אותו. ראו את "הנשר". בארץ היו חייבים להחליף את מטוסי ה"מיראז' 3" במטוסים יותר חדישים כדי להישאר הכי טובים באוויר. המדינה ניסתה לקנות את ה"מיראז' 5" אבל לא העסקה לא יצאה לפועל (ולא בגלל ישראל- דווקא החברה עצמה לא רצתה למכור לנו) ולכן המוסד הצליח להשיג העתקים של ה"מיראז'" הנ"ל, הכניסו לו כמה שיפורים שיתאימו יותר לנוף בארץ ויצרו את ה"נשר".

כאשר חייבים משהו אז הכל זז, אני מאמין שכאשר יגיע הזמן אנחנו נראה את כל הפיתוחים האלה רצים ופתרונות לכל הבעיות.

פורסם
דווקא לדעתי בתקופה הזו , יש למדינה הזדמנות להרוג 2 ציפורים במכה:

להתניע את פרוייקט הלביא חזרה תוך יצירת אלפי מקומות עבודה לעובדי הייטק ותעשיה מובטלים (אלפי מפוטרים מהתעשיות הבטחוניות, תעשיייה אווירית ותע"ש למשל)

וכמובן זהו צעד חשוב בלהפסיק להסתמך על האמריקאים בכל דבר.

אני אישית מוכן לעבור לעבוד בפרוייקט כזה, מאוד מעניין אותי התחום. :)

אותי מאוד מעניין NBA. אני בעד שמכבי חיפה תחתים את ד"ר ג'יי, שייבנו היכל ל-20 אלף איש ויספקו מאות מקומות עבודה סביב ההיכל. אבל אני לא כל כך מבין בזה, בטח לא כמו שאתה מבין בתעשייה אווירית...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי רק יפנים יוכלו לבנות מטוסים שלא יתרסקו.

גם לא יראו מוסך ומחירון יהיה גבוהה (כיד 2).

האירופאי סתם חרא רואה יותר מוסך מאשר את השמים.

והאמריקאי ... טוב לפי מצב תעשיית הרכב גם בואינג בטח במצב לא מזהיר .

אז רק יפני :roll:.

לגבי מטוסי הקרב אז אני מאמין שגם בעוד 40 שנה בישראל עדיין יטוסו על ה F16\15

רק לפני מספר שנים נסגרה טייסת ה F4(פאנטום-קורנס) האחרונה וזה מטוסים שהאמריקאים במקום לזרוק למזבלה זרקו אצלנו אחרי מלחמת ויטנאם(שנות ה 60-70). הדברים האלו היו פשוט גרוטעות מתפרקות לצורך השוואה דמיינו סיטרואן BX שנגמרו לה החלפים והבעלים כל הזמן נאלץ לאלתר .

פורסם

דני 12,

לא יודע מאיפה ועל סמך מה אתה כותב את השטויות שכתבת לגבי הפאנטומים.

אתה שוכח כנראה שבמשך הרבה שנים הפאנטומים היוו את עמוד השידרה של חיה"א.

הקשר בין מטוסי הפאנטום שהגיעו לארץ לבין אלה שיצאו משירות לפני כמה שנים מקרי לחלוטין...למעט גוף המטוס והמנועים (האמינים מאוד) כל מערכות מטוסי הפאנטום עברו השבחות ושידרוגים עם השנים,וכמובן פרוייקט קורנס 2000 שבכלל הביא את המטוס לגבהים חדשים ונתן לו יכולות שהאמריקאים רק יכלו לחלום עליהם בוויאטנם.

הפאנטום היה ועודנו סוס עבודה (לא סתם עד היום יש טייסת אחת שלו פעילה),מטוס עם שרידות יחסית מאוד גבוהה ואחוז תקלות מאוד נמוך יחסית למטוסי קרב אחרים.

רק לשם השוואה, תנסה לבדוק כמה מטוסי F16 התרסקו בעולם וכמה מטוסי פאנטום התרסקו,אתה תיהיה מופתע מהתוצאה (למרות שהאשמה היא לא במטוס ה-F16 אלא במנועיו שסבלו ועדיין סובלים מכשלים שמדי תקופה מגיעים למצב שבאמצע טיסה נוצר כיבוי מנוע ללא יכולת הנעה מחדש).

רק בישראל תועדו יותר מ-7 התרסקויות כאלה של F16 על דגמיו השונים,כולל כתוצאה מכשל במנוע,מפקד חיה"א הורא על קירקוע טייסות ה-F16,לאחר יום אחד הבעייה "נפתרה" והמטוסים חזרו לאויר.

אגב, גם במלחמת לבנון התרסק F16 אחד על מסלול ההמראה במצפה רמון.

ואני לא מדבר על פרשת הקרינה במטוסי ה-F16 החדשים וכו'.

הפאנטומים למרות היותם מיושנים היו אמינים ביותר.

אגב,

במצב של חלילה מלחמה רצינית,צפה לראות את מטוסי ה-F4 שוב באויר,רוב המטוסים שהיו בשירות לא נמכרו,רובם הגדול באחסנה יבשה בדיוק למטרה זו.

גילוי נאות,

אבא שלי פנסיונר של תעשייה אוירית לאחר שעבד שם מעל 25 שנה,במהלכן היה שותף פעיל לפרוייקט קורנס 2000,לפרוייקטים של השבחות של מטוסים מצבאות זרים (כולל ארה"ב,כן,גם הם משביחים מטוסים בתעשייה אוירית) ועוד כל מיני דברים מעניינים אחרים,ואח שלי היה במשך 3 שנים בטייסת של פנטומים (בין היתר היה בטייסת של רון ארד).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

דני 12, עוד דבר, ארה"ב הוציאה את הפנטומים שלה משירות רק לפני מספר שנים (האחרונים היו מדגם F4G ויילד ויזל), ממש לא בשנות ה 70.

"ai motoare capul doare"

פורסם
אחרי שיסיימו את החץ ויתחילו למכור אותו מסביב לעולם, עדיף שיחזרו לנאוטילוס שננטשה ולא ללביא.

שיבנו קודם מפעל התפלת מי ים, קוי רכבת בפריסה ארצית, יחשמלו את רקבת ישראל, יעשו תחבורה ציבורית נורמלית, וירימו פרוייקט כלל-ארצי להסבת התחבורה (ציבורית ופרטית) להנעה במימן, דלק אורגני או חשמל (זה אפשר לעשות אפילו עכשיו באמצעות הטבות מס כאלה ואחרות).

ורק אחר כך דברו איתי על לביאים ונאוטילוסים. הצבא צועד על קיבתו.

זה בדיוק הסיבה שבגללה התפרקה ברית המועצות. הם ידעו מצויין לבנות טילי חלל, פצצות אטום, מטוסי קרב וטנקים, אך נכשלו בלספק לאזרחים אוכל, טלוויזיות, מכוניות ושאר מוצרי צריכה. ואנחנו די בדרך להיות כמוהם. לא ייתכן שבמדינה שמספקת לעולם פתרונות הייטק ומערכות נשק אין קו רכבת לאילת. אפילו ברוסיה יכולת לנסוע ברכבת מקצה לקצה כבר בשנת 1915.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש עדיין באפריקה כמה טייסות כאלה ?

באיזה מדינה ?

למיטב ידיעתי המדינה היחידה שכמעט היו לה היא ניגריה עד שהחליטו שהטורקים מנסים לעשות עליהם סיבוב (שיעלה הרבה,היה מדובר בגרוטאות שגם IAI היתה מרויחה ממנו ), אין להם מלחמות עם אויב חיצוני ולמלחמות הפנימיות הוא לא מתאים. אפילו ה F-5 כבר לא במצב טיסה כך שלניגריה (בשכל ) אין למעשה מטוסי קרב.

איפה טסים פנטומים ? אני יודע על כמה חילות אויר שחורים עם מיגים ישנים בודדים ואיירמאקי איטלקיים. אשמח ללמוד.

פורסם

רק לפני מספר שנים נסגרה טייסת ה F4(פאנטום-קורנס) האחרונה וזה מטוסים שהאמריקאים במקום לזרוק למזבלה זרקו אצלנו אחרי מלחמת ויטנאם(שנות ה 60-70). הדברים האלו היו פשוט גרוטעות מתפרקות לצורך השוואה דמיינו סיטרואן BX שנגמרו לה החלפים והבעלים כל הזמן נאלץ לאלתר .

מאיזה סרט יצאת?? :?

זה היה אחד המטוסים האמינים של ח"א, סוס עבודה חזק שדרש אחזקה זולה, לא סתם החליטו להשביח אותו (קורנס 2000)

אומנם לבואינג יש ניסיון רב יותר בתחום.

מצד שני, כנראה שאתם שכחתם שהיו לא מעט כשלים (וזה בלשון המעטה) בדגמי B737 ובשלב מאוחר יותר גם בדגמי B747.

737 עושה את העבודה הקשה ביותר בתחום התעופה, הטיסות שלו קצרות הוא עובר הרבה יותר מחזורי דיחוס והוא עובר יותר המראות ונחיתות מכל מטוס אחר זה רק מעיד על עמידות גוף המטוס וחלקיו, התאונות הראשונות שהיו מיוחסות אליו נבעו מסרוו (SERVO) הידראולי כושל בזנב המטוס שהיה תוקע את הגה הגובה ואז המטוס היה מזדקר ומתרסק, אך זה היה מזמן והבעיה נפתרה לאחר התאונה השנייה בה זה קרה.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

ל-B737 הייתה תאונה מחרידה (אי שם בשנות 80, אולי לפני. לא זוכר) - השתחררו משטחי מתכת מגוף המטוס, המטוס נשאר "קבריו" ולבסוף הצליחו להנחית את המטוס בשלום.

בתום חקירת התאונה - התברר שבואינג פישלו אי שם בהדבקת/הברגת המשטחים.

כמובן שהמטוסים קורקעו, נבדקו, תוקנו וחזרו לשירות.

לא נעים...

ואגב, כאחד שמרבה לטוס (בן לעובד חברת תעופה גדולה ומוכרת מאוד) - זכורות לי לא מעט תקלות קטנות ומעצבנות במטוס המדובר (B737).

בגלל תקלה שכזאת נתקעתי בברלין חצי יום והגעתי באיחור לפרנקפורט (והביתה)...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...