Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון להחליף את אטם מכסה שסתומים ,שהוחלף לפני שנתיים.לפני ואחרי ההחלפה הייתה ממנו הזעה קלה ותמידית לכוון המנוע.

דבר שראיתי בהרבה פיאסטות אחרות.דבר נוסף השתדלתי ליישר את המכסה ע"ג הריצפה ככה שאני לא חושב שהוא עקום. הסיבה שאני מתכוון להחליף היא ירידה במדיד השמן דבר שלא היה עד כה.

השאלה , האטם הוא משעם ואני בעיקרון לא אמור לשים סילקון ,אך האם לאור הנסיון האחרון להוסיף סילקון או שעדיף להמנע או שיש חומר אחר שמומלץ עם השעם?

תודה.

פורסם

שחר

קנית מקורי?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

שלום רב.

הזעה ממכסה שסתומים,לא תגרום לירידה במפלס השמן.{במידה ומדובר בהזעה,ולא בנזילה}

בגדול:האטם שעשוי שעם,נועד ומותאם לאטום לבדו משטחים,כך שאין צורך בחומרים נלווים.

אבל לדעתי האישית,על אטם העשוי "משעם בלבד",רצוי למרוח שיכבת "שלק" דקיקה משני צידיו.החיבור בין השעם ל"שלק",מתבקש ביותר.אבל בשום מצב אין להשתמש בסיליקון.(הכל מנסיון)

בהצלחה.

פורסם

ההזעה נמשכת כבר זמן רב ככה שהמנוע מלמעלה כבר קשה להבחין אם זה החמיר.אני מדבר על תקופה של כשנה שירד חצי קילו בערך ונראה שההזעה החמירה.בכל מקרה נתחיל בזה ונמשיך הלאה. כמה אמור לעלות השרלק הזה ? מיישמים אותו כמו הסילקון במסילה של המכסה מתחת לאטם וקצת על המנוע איפה שיושב המכסה?

חבל שעשו למכסה הזה רק 4 ברגים זה נראה לי מוקד הבעיה, בדרך כלל יש 8 ואפילו יותר.

פורסם

לגבי הסיליקון,לא יודע מה מיישמים או לו?!

אבל נתחיל קודם בזה,שאתה לא באמת מתכוון למרוח סיליקון על אטם שעם?!

"שלק" נמכר בחנויות בין 10-15 ש"ח.

ולהלן השלבים:

1.מרח שיכבה מעטה ואחידה על צד אחד של האטם,כאשר הוא על שולחן.

2.הרם את האטם מהשולחן,ותדביק אותו עם הצד המרוח-למכסה השסתומים.(שים לב שאתה מורח את הצד הנכון)

3.מרח את הצד השני של האטם שכאמור מודבק על מכסה השסתומים.

4.חכה שלש-חמש דקות,והרכיב את המכסה.

5.נכון שיש ארבעה ברגים,אבל אל תסגור אותם חזק מדי,כפיצוי על כך שאין יותר ברגים.כי אחרת מלחץ ההברגה,האטם יחליק החוצה או פנימה,ובכך לא עשית כלום.

פורסם

אוקיי אני ינסה את זה.לגבי הברגים אני יחזק עד שהם נסגרים ועוד חצי סיבוב,לא למעוך את האטם במיוחד כי הוא משעם.

תודה.

פורסם

בדלאל במסגר 30 ש"ח בערך.זה גם מה שעולה במוסך יבואן לפי מה שאני זוכר +-.

סטוורוס רק שהבנתי אותך אתה מדבר על שרלק לא?

פורסם

כן הוא התכוון לשרלק.

אחרי שאתה מורח את השרלק מיד תצמיד את האטם, אין צורך לחכות אחרת הוא יתייבש ולא יבצע אטימה טובה.

פורסם

shahar0015:כן.התכוונתי ל"שלק" המכונה "שרלק" אצל הסוחרים/מכונאים.

אגב:אני לקוח טוב,ולכן לי זה עלה 10 ש"ח :-D

jpg.gifPB150013.jpg (46.7 KB)

ba323f:למה המלצתי להמתין 5 דקות?שיתייבש קצת ע"י ספיגת החומר בנקבוביות העץ!

ובכך למנוע מהאטם,להחליק פנימה/החוצה.וסתם לידע כללי "שלק"הוא לא דבק 3 שניות שמתייבש מייד-וגם לא אחרי 10 דקות.

ואל תדאג "בדקתי בישבילך".:wink:

PB150013.jpg

פורסם

האטם הישן הוחלף לפני כמה ימים, היה קצת יבש. מרחתי שכבה דקה של שלק ,חומר מוזר .זהו בינתיים לא הבחנתי בנזילה כלשהיא,אך נמשיך לעקוב כמה זמן זה יחזיק.

דבר נוסף אחד מחוטי ההצתה שהם יחסית במצב טוב של מוטוקראפט, הסיומת שיושבת על הפלאג השתחררה.כבר בהחלפת פלאגים קודמת הרגשתי שהוא לא יושב טוב בתוך הבית מגומי . החזרתי את הסיומת לתוך הבית מגומי וחברתי לפלאג.

לא הרגשתי שינוי בפעולה של המנוע אין זיופים או משהו כזה. השאלה אם דבר כזה יכול לפגוע בכויל או בדיסטרביוטר, או שניתן להשאיר זאת כך כל עוד אין זיופים או משהו בסגנון ?

דרך אגב החוטים ומערכת הצתה ממש יקרה.חוט אחד 200+ ש"ח.

• תוכן חדש...