Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחמישה חודשים מצאתי את עצמי אם גיר רובוטי (סיוויק 5ד). לא שהתכוונתי, אבל ככה יצא. והיום אני עדיין מרוצה. בנהיגה ישנם שעות שאתה רוצה ליהנות ממנה, וכאלה שאתה רוצה להגיע הביתה אחרי יום עבודה קשה. בנסיעה יום יומית בתנועה צפופה אני לא מרגיש הבדל בין אוטומט לרובוטי. נוח מאוד בפקקים. אבל כשבא לך יותר שליטה או לעלות את הטורים, יש את הידני (או כמעט) בלי להטריח את הרגליים :-). יש לציין שמצב אוטומטי הוא יותר חסכוני.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא מרגיש את ההבדל בין הרובוטי לאוטומטי "רגיל" ?!

במרבית התיבות האוטומטיות ישנה אפשרות שליטה ידנית בתיבה, בלי לסבול את הטילטולים של התיבה הרובוטית, שלפי מה שנראה עומדת לחלוף מהעולם.

התיבה הרובוטית של הסיביק היתה כה מוצלחת, עד שהונדה משום מה החליטו לייבא את הגירסה הקונבנציונאלית האוטומטית.

*נאמר בציניות, כמובן*

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

האים נהגת פעם בסיוויק רובוטית? ואם כן, האים הכנת שיעורי בית? באירופה ממשיכים למכור דגם רובוטי, אבל כמובן שוק ישראלי ידוע בחכמתו הרבה.

פורסם
גם לפני 20 שנה מי שיכול היה - העדיף אוטומט (ואני אשמח לדוגמא של אמריקאית ידנית).

לגבי מה שכתבת על היעילות הגוברת של התיבות האוטומטית - אתה לגמרי צודק. הסיבה העניינית להעדיף גיר ידני הולכת ומאבדת מהמשקל שלה לנוכח היעילות הגוברת של התיבות המודרניות.

לפני 20 שנה להורים שלי הייתה שברולט נובה ידנית (2 הילוכים).

האמת היא שאני ממש לא סבלתי אוטומט עד שנתקלתי בDSG ובתיבה של רובר (שהיא מוזרה). גם התיבות של מרצדס הן טובות מאוד.

מה שלי מפריע זה לנהוג למשל על דייהטסו אפלאוז אוטומטית, מאזדה 3 אוטומטית או ליאנה אוטומטית. זה פשוט לא כיף והיפניות באופן כללי לא נותנות תחושה נעימה בגרסת אוטומט.

פורסם

עצלנות של הישראלים.

לדעתי מי שבאמת אוהב לנהוג לא יכול לנהוג על רכב אוטומטי.

אולי רק קורולה 2005 שהיא באמת נוסעת טוב, כי יש שם שילוב

של מנוע וגיר מצויינים.

פורסם
לפני 20 שנה להורים שלי הייתה שברולט נובה ידנית (2 הילוכים).

האמת היא שאני ממש לא סבלתי אוטומט עד שנתקלתי בDSG ובתיבה של רובר (שהיא מוזרה). גם התיבות של מרצדס הן טובות מאוד.

מה שלי מפריע זה לנהוג למשל על דייהטסו אפלאוז אוטומטית, מאזדה 3 אוטומטית או ליאנה אוטומטית. זה פשוט לא כיף והיפניות באופן כללי לא נותנות תחושה נעימה בגרסת אוטומט.

פרנקוס אני לא יודע אם לזה אתה מתכוון, אבל לי ביפניות עממיות מפריעה השהייה בתגובה של הטורק, או סוג של החלקה, הטורים עולים הרכב לא משנה תמהירות.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

אולי רק קורולה 2005 שהיא באמת נוסעת טוב, כי יש שם שילוב

של מנוע וגיר מצויינים.

מה זה מצויינים...למה אתה משווה את זה?

במקרה היתה לי כזאת בליסינג, העפתי אותה אחרי חודשיים מרוב שהשילוב מנוע גיר שם היה מצויין.

emotion of motion

פורסם
מה זה מצויינים...למה אתה משווה את זה?

במקרה היתה לי כזאת בליסינג, העפתי אותה אחרי חודשיים מרוב שהשילוב מנוע גיר שם היה מצויין.

אני משווה אותה לכל רכבי ה 1600 שיש על הכביש.

אתה תמיד ראשון ברמזור, ובכל מהירות שאתה נמצא אתה נותן קיק הגיר מיד מוריד הילוך,

תנסה לעשות את זה במאזדה 3 או בפוקוס ותבין למה אני מתכוון.

מאזדה 3 מנוע 2000 לא מגיבה טוב כמו הקורולה,וזה בגלל הגיר.

פורסם
אני באופן אישי לא הרגשתי משהו מיוחד לעומת הגיר במאזדה.

תיתן קיקדאון ב 60-70 ויקח לגיר בערך שנייה עד שהרכב יתחיל להרביץ.

בקורולה זה כמעט מיידי.

פורסם
לא מיידי ולא שום דבר. ב DSG על מצב ספורט זה מיידי. בקורולה רחוק מכך.

טוב, דעתך. תתחדש על המאזדה, הרבה יותר יפה מהקורולה אבל הנסיעה שלה לא לטעמי.

בעיניין ה DSG זוהי המצאה גדולה, מערכת עם שני קלאצ'ים שמכינה את ההילוך הבא וכך חוסכת את הקפיצות

הבלתי נסבלות בכל העברת הילוך שיש במכוניות עם הגיר הרובוטי\רציף כמו פיאט פנדה, פונטו, אופל קורסה,קורולה החדשה ועוד.

אבל אני מעדיף את ידית ההילוכים הישנה, הדוושה השלישית, והשליטה המלאה שלי ברכב.

ולא לחכות לישיבת צוות לפני כל העברת הילוך.

• תוכן חדש...