Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חשמל - גולף 92' MK3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה חברים?

מכירים את העניין הזה שאם לדוגמא לוחצים על הכפתור שמוריד חלון (בחלונות חשמל מן הסתם) אז כל החשמל של הרכב נחלש? לא כבה לגמריי, אלא נחלש?! בקיצור זו הבעיה שלי.

יש לי קבל (לא כבל\חוט) שמחובר במקביל למגבר שלי באוטו. הקבל מראה על טעינה של 14V כשהמנוע דולק, אז ככה שהאלטרנטור בסדר גמור.

במצב שהאוטו כבוי הוא מראה לי 12.7V, ככה שגם המצבר תקין.

מה יכולה להיות הבעיה\פתרון לדעתכם?

תודה לעוזרים..

פורסם

אני ממליץ להסתכל על המד מתח בקבל, בזמן שאחר ילחץ על הכפתור, ותראה צהי קריאת המתח.

בכל אופן תקלה מסוג זה, אומר שקיים מפל מתח במעגל הרמת החלון (צריכת זרם גדולה).

בדרך כלל מפל המתח הוא במגעים של מתג הרמת החלון, עם הזמן הוא יהרס כתוצאה מהתחממותו.

ובמידה ואתה בודק את ההתנגדות שלו ושל צמת החוטים בדלת בנפרד, והיא תקינה תחליף מנוע הרמת חלון כנראה שהתיישן ולכן צריכת הזרם שלו עלתה.

פורסם

לא יצא לי לנסות מה שאמרת... אני אנסה. אני אחזור עם תשובה.

בגדול... הבעיה היא לא רק ברגע שאני לוחץ על הכפתור של החלון. דוגמא נוספת היא כשנדלקים המאווררים של המנוע, יש שוב את הנפילה הקטנה הזאת וזה מתאזן תוך שנייונת.

פורסם

ייתכן גם שקיימת תקלה באלטרנטור שאינו מסוגל לספק את הזרם הגבוה הנדרש הזמן הפעלת המאווררים או/גם המצבר תקול.

חבר מד מתח לקטבי המצבר לאחר שהרכב הגיע לטמפ' עבודה והמאווררים נכנסו לעבודה ובדוק מהו המתח המתקבל.

בצע את אותה בדיקה כאשר אתה מעלה את הטורים ל-1500-200 סל"ד.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני דיי בטוח שהמצבר והאלטרנטור תקינים. תסתכל בהודעה הראשונה שלי ותראה את הנתונים שמציג הקבל. הקבל במקרה הספציפי הזה הוא שווה ערך למד מתח.

פורסם

ייתכן מאוד שיש לך צרכן 'כבד' והאלטרנטור לא מסוגל לספק את כול צריכת הזרם בסל"ד סרק.

האם במקרה התקנת אלטרנטור 'חזק' יותר ?

בכול מקרה צריך לבדוק את צריכת הזרם על-יידי צבת חשמלי אצל חשמלאי רכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

בגדול... הבעיה היא לא רק ברגע שאני לוחץ על הכפתור של החלון. דוגמא נוספת היא כשנדלקים המאווררים של המנוע, יש שוב את הנפילה הקטנה הזאת וזה מתאזן תוך שנייונת.

מאמירה זו שלך אני מסיק שהבעיה היא נפילת מתח כללית של הרכב.

עצם העובדה שאתה מחזיק קבל ברכב זאת אומרת שקיימתלך מערכת הגברה שצורכת המון, אם כך הדבר הרי שזה הגורם לצריכת הזרם הגבוהה במערכת החשמל של הרכב, ולאלטרנטור "קשה" לספק את צריכך.

אני ממליץ בחום לבדוק אפשרות של קבל נוסף יכול מאוד להיות שכמות הוואטים שקיימת אצלך ברכב דורשת יותר מקבל אחד.

תנסה לעצם הבדיקה לנסוע במשך כמה ימים שפיוז המתח הראשי למגבר (ליד המצבר) מנותק.

אם הבעיה נשארת עלייך לבדוק את האלטרנטור, במידה ולא עלייך לבדוק אפשרות של הוספת קבל.

דרך הגב אתה אמור לראות את נפילת המתח בצג הדיגיטלי של הכבר תניע תחכה שהמאווררים יכנסו לפעולה ותראה לאיזה מתח הוא נופל.

פורסם

לדעתי כלל אין בעיה.

אם התופעה מתרחשת רק שמנוע בסרק והאלטרנטור אינו יכול להגיע למלוא תפוקתו אזי הפעלת צרכן חשמלי כבד כמו מאווררים או מנגנון שמשה יגרום לנפילת מתח מורגשת ברכב.

ואם נפילת המתח לדעתך חריגה יש לבדוק שני דברים עיקריים, מצב כבל הארקה ראשי בין מצבר לגוף ובין מצבר למנוע ומצב כבל הטעינה בין המצבר לאטרנטור.

פורסם
התקנת קבלים מיותרת לחלוטין.

מארק אני בטוח שלכל כמות וואטים הנצרכת מרמקולים יש צורך בקבל.

לגביי המידות המדוייקות אני לא יודע בדיוק ,אבל לא הייתי כותב אם לא הייתי בטוח שיכול להיות שהבעיה, (לפי מה שדני כותב זו כלל לא בעיה) נגרמת בגלל הצריכה של מערכת ההגברה.

ואני חייב לציין כי לי הייתה בעיה ברכב שבזמן שהקיקר נותן בס כל האורות היו מהבהבים, והוספת כבל פתרה את הבעיה אני מקווה מאוד שכולם פה מבינית את אופי פעולת הקבל ואת יתרונותיו.

פורסם

capacitor - במקביל לכנסית המתח של המגבר.. ז"א הקבל מקבל את הכבל הראשי מהמצבר + וגם מינוס ומשם אתה מגשר לכיוון המצבר.

• תוכן חדש...