Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קסרה נגד קסנטיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לקנות מכונית חדשה. בערך שנת 2000. בערך 12K.

ראיתי ערימות של המלצות על הסיטרואן קסארה, ואז האירו את עיני לגבי הקסנטיה, שהיא גבוהה יותר - דבר שחשוב לי.

אז מה עדיף קסרה או קסנטיה?

תודה תודה.

פורסם

האחזקה של הקסנטיה בגלל המערכת ההידראולית המתיישנת תהיה הרבה יותר יקרה.

וגם צריכת דלק יותר גבוהה.

אם לא מפריע לך אז בכיף רק קח בחשבון שיכולים להיות תיקונים במערכת ההידראולית באלפי שקלים.

ואם אתה קונה רכב ב12 אלף ש"ח כנראה שאין לך את הסכומים האלה.

אני הייתי בודק אפשרות להגביה קצת את הקסארה וגם לבדוק אולי ה306 יותר גבוהה מקסארה.

פורסם

שתי מכוניות נהדרות. הקסנטיה מרווחת בהרבה, נוחה משמעותית למרות שגם הקסארה לא בדיוק "משברת עצמות". התחושה והקשר עם הנהג עדיפים בקסארה. המערכת הפנאומטית שבמתלי הקסנטיה בהחלט זקוקה לתחזוקה שוטפת, מה שאינו קיים בקסארה, אלא שאם תוחזקה בעבר כיאות, אין צורך לדאוג יותר מדי. הרמת מתלי הקסארה תפגע בודאות בהתנהגות של האוטו ומבחינה זו עדיפה הקסנטיה. בעיתה העיקרית של האחרונה מבחר מצומצם יחסית בשוק המשומשות.

פורסם

יש נקודה נוספת שאני רוצה להאיר את עיניך באשר לה:

מכוניות עם מערכת מתלים הידרופנאומטית (קסנטיה) נוטות לשקוע אט-אט אחרי חניה ארוכה עם מנוע כבוי.

איני יודע מדוע חשובה לך מכונית גבוהה אבל אם זה בגלל קושי פיזי להיכנס למכונית נמוכה, הרי שזו נקודה שיש להביא בחשבון.

פורסם

אני לא יודע מה הגובה של המכונית הקודמת שלך (זו ששייפת מלמטה), אבל הנה האשכול שדיברתי עליו באשכול הקודם שלך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=246008

יכול להיות שזה אובר-קיל בשבילך והקסארה תהא מספיק גבוהה, בשביל זה תצטרך לבדוק כ"א מהן בשביל העפר הספציפי שלך.

פורסם

תודה לכולכם.

הצורך באוטו גבוה נובע מנסיעה בדרכי עפר משובשות.

האמת, כל הדיבורים על התיקונים היקרים של המתלים ההידרו-פנאומטים קצת הורידו אותי מהקסנטיה...

אז בסופו של דבר, קסרה או 306?

תודה תודה.

פורסם

אם אתה רוצה ידנית, אין לך ברירה אלא לקחת 306 (קסארות יש רק דיזל או 1400 ידניות, אולי גם 1600, אבל הן נדירות מאוד). אם אתה רוצה אוטומט, אתה יכול להשיג קסארה במודל מתקדם יותר מהפיג'ו.

פורסם

נדיר מאוד בארץ למצוא קסארה ידנית עם מנוע בנזין.

306 ידניות בנזין יש הרבה יותר.

עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך איזה גיר אתה מעדיף ולזכור שה306 הרבה יותר יקרה מהסיבה המטופשת שיש עליה סמל פיג'ו ולא סיטרואן.

הקסארה יותר מאובזרת גם בטיחותית וגם מבחינת פינוקים.

תתחיל לחרוש את המודעות ביד 2 ולדעתי השיקול הראשון צריך להיות מודל גבוה ויד נמוכה.

פורסם

אמנם השימושים שאתה עושה ברכב, בשטח קשה, לא תואמים את השימושים העירוניים שלי, אבל התנסיתי בעבר גם עם קסנטיה (1800, מודל 94') וגם עם קסארה (1600, מודל 01') שהיו ברשות המשפחה שלי.

שתיהן מכוניות נוחות ומרווחות, עם אחיזת כביש לא רעה, תחושה בטוחה ובלמים טובים (הקסארה בלמה יפה מאוד והצילה אותי מתאונה, הקסנטיה התרסקה חזיתית לתוך עמוד תאורה במהירות לא נמוכה ואמי יצאה ללא שריטה, בלי כריות אוויר וABS).

אך בשיא הכנות, מעבר לכך אין לי ולו דבר טוב אחד להגיד עליהן.

משתיהן קיבלתי תחושה של רכב "עצלן" שלא סוחב, בייחוד כשהוא כבר זקן, עם שתיהן נתקעתי באמצע כביש ראשי בגלל שהגיר פשוט שבק חיים (אתה נוסע ולפתע במקביל הסל"ד עולה והקמ"ש צונח, תחושה איומה), עם הקסארה זה קרה כשהיא הייתה בערך 4-5 שנים על הכביש. ואגב, משום מה, דגמי סיטרואן מהשנתונים ההם נוטים לתופעת "אין קיקדאון", שבגללה גם לא הסכימו לעשות לנו טרייד-אין על הקסארה- אתה לוחץ את הדוושה למען קיקדאון בעקיפה או האצה לפני רמזור, והרכב פשוט מתעלם ורק ממשיך להעלות את הסל"ד.

ואפרופו הטיפולים, כפי שאמרו ידידינו כאן, בהחלט לא זולים, מערכת החשמל נוטה לתקלות במרכיביה השונים, והמערכת הפנאומטית שבמתלי הקסנטיה אכן דורשת השגחה וטיפול.

מאז הקסארה החלטתי שאני וסיטרואן צריכים פסק זמן, או להיפרד לתמיד, ובימים אלה אני רועה בשדות יפניים... 8)

שיהיה בהצלחה

פורסם

אני דווקא נטיתי לחשוב שעדיף לי מנוע דיזל. אמנם ביצועים פחות טובים, אבל חסכוני יותר. לא כך?

ועוד שאלה, במטותא: האם - באופן כללי - הגיר האוטומתי של הקסרה (נאמר 2000) עדיף על זה של ה-306 (נאמר 1996)?

ושוב תודה.

פורסם

אם אתה מוצא קסארה שמורה ידנית או עדיף ZX וולקן ידנית , לא תמצא תמורה גבוהה ממנה לשקל.

הן לא הכי אמינות ולא הכי איכותיות , אבל כל עוד תשכיל לחפש רק אקזמפלר מטופח , לא תתכזב.

פורסם

ברכב דיזל התיקונים יקרים בהרבה וגם הקילומטראז' בדרך כלל גבוה בהרבה ככה שלא בטוח שזה כדאי.

מה גם שסולר כבר מזמן לא זול ועולה כמו בנזין.

הגירים והמנועים כמו רוב החלקים האחרים ברכב זהים בין 306 לקסארה למעט חלקי פח ופלסטיק.

יש 2 סוגים של גיר אוט' - ZF וAL4 שלכל אחד חסרונות ויתרונות אחרים.

פורסם

אני לא רואה סיבה לקנות וולקן במקרה הזה.

לא חסכונית, אחזקה יקרה יחסית - והבחור בכלל לא מחפש את היתרון הדינמי.

(שלא יהיה ספק - אני נהניתי מאוד מהוולקן, אבל חיפשתי רכב ליותר מ'סתם נסיעות').

פורסם

בעניין הקסרה מול הקסנטיה:

המלצתי היא: אל תחשוב בכלל בכיוון של הקסנטיה לפני בדיקה מקיפה וקריאת כמות מכובדת של תגובות בפורומים שונים כדי להבין במה מדובר.

ושלא תבין אותי לא נכון, אני חושב שזו המכונית, בהא הידיעה.

כדאי גם להכיר מוסך טוב שיודע לטפל במכונית כי המכונית דורשת קצת יותר תשומת לב מהבעלים (והיא גם יודעת לתגמל בהתאם).

לגבי הקסרה אל תתקרב למנועי 2000 סמ"ק בנזין אוטומט כי חבר של ההורים שלי אחראי על צי רכב והוא אמר שהתיבה לא עומדת בעומס של המנוע.

לגבי הטורבו דיזל 1900 ידני הוא ייתן לך יופי של צריכת דלק ואמינות גבוהה אבל צריך לבדוק טוב שהרכב לא עבר התעללות כי הרבה כאלה מגיעים מחברות השכרה וליסינג והם לא ממש נחמדים.

לגבי המנוע שנקרא HDI מה ששמעתי מהמוסכניק שלי זה שהוא לא יותר אמין וחסכוני מהמנוע טורבו דיזל 1900.

הוא כן יותר שקט ובעל תגובה יותר טובה בדוושה אבל הטיפולים בהחלט יותר יקרים.

אני חוזר על המלצתי מלמעלה: תקרא הרבה על הקסנטיה לפני שאתה נכנס לזה (זה שווה את המאמץ).

• תוכן חדש...