Jump to content

verete

  • הודעות

    12
  • כאן מאז:

הנקודות של verete

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

1

מוניטין

  1. שלום לכולם, יש לי התלבטות כזו, ואשמח לעצות ממבינים: אני נוסע היום בפיז'ו 405 ישנה וחבוטה (שאני אוהב אותה מאוד ), שעולה לי כל חודש כ-2000 ש"ח בדלק (נוסע כ-500 ק"מ בשבוע), ונגיד שמשהו כמו 500 ש"ח בתחזוקה (אולי קצת פחות). עכשיו, לאור שיפור במשרה שלי (מורה בתיכון) ואשתי שחזרה לעבוד, הנטו שלנו משתפר לכיוון ה10,000 ש"ח בחודש (פלוס מינוס), והתחלתי לחשוב שעם אחת מתכניות המימון של 100% (אין לי כסף למקדמה), אוכל אולי לסוע במכונית חדשה ונוחה, מאלה שצורכות חצי מכמות הדלק של הפיז'ו שלי, ושסך ההוצאות שלי על הרכב בעצם לא יעלה (תחזוקה, תיקונים, ביטוחים וכאלה). מכיוון שההבנה שלי בהלוואות ומימונים קטנה אפילו יותר מההבנה שלי במכוניות, אשמח לדעת האם שיקול הדעת הזה הוא בכלל נכון? אולי עדיף לי לקנות משהו זול הרבה יותר ולהישאר עם הוצאות הדלק הגבוהות? האם עדיף מכונית חדשה-חדשה, או אולי כזו בת 3-5? ובכל מקרה, איזה דגמים מתאימים לי (ולמשפחה עם 3 ילדים)? אשמח לכל תגובה שתאיר את עיני ותשכיל את בורותי.
  2. שלום לכולם. מדובר באוטו של אבא שלי, ובהתנהגות המוזרה שלו, שכבר כמה חודשים המוסכניק שלו לא מצליח להמודד איתה. אז ככה: כשמחוג הדלק מראה חצי מיכל ומעלה - הכל בסדר, והאוטו מתנהג יופי. אבל... כשמחוג הדלק מראה חצי מיכל ומטה: 1) האוטו לא מניע, משמיע תקתוקים מוזרים, וכשמנסים להניע עם כבלים הוא יניע בניסיון ה-15 ויותר... 2) כשהאוטו כבר מונע הגיר מתנהג מוזר מאוד: צניחות של הטורים בעליות, אי-אפשרות לבצע קיק-דאון... האם מישהו יוכל להאיר את הדרך לעבר הפיתרון? רב תודות.
  3. תודה רבה על התגובות המהירות.
  4. תודה רותם.
  5. שלום לכולם... יש לי 405 שנת 94 שלפני כשבוע החלה להראות סימני התחממות (קרוב ל100 מעלות עם ובלי מזגן). כשהגעתי הביתה בדקתי נוזל קירור והכל היה בסדר. כמה ימים אחר כך האוטו כבר התחמם אחרי נסיעה של 5 דקות, וכשבדקתי כבר כמעט לא היה נוזל קירור בכלל. מילאתי איזה שלוש פעמים את המיכל ששתה את הכל. בסוף כיביתי את האוטו ומיליתי נוזל. למחרת לקחתי את האוטו למוסך, והפלא ופלא, האוטו לא התחמם בכלל (נשאר על 85 מעלות כל הזמן בנסיעה של כ25 דקות בחמסין מטורף!). השארתי את האוטו במוסך. הבוקר התקשרו מהמוסך ואמרו שגילו סדק של 1.5 ס"מ במעבה של הרדיאטור, שצריך להחליף ושחדש יעלה כ1250 ש"ח. השאלה שלי, ברשותכם, היא האם לאור הסיפור המוזר באמת צריך להחליף רדיאטור? האם אין החלפה אפשרית שתעלה פחות? תודה לכולכם.
  6. תודה לכולכם. עזרתם לי מאוד. כנראה שאלך על הקסרה. ההתלבטות הגדולה עכשיו היא דיזל/בנזין ואוטומט/ידני.
  7. verete

    קסרה נגד קסנטיה

    אני דווקא נטיתי לחשוב שעדיף לי מנוע דיזל. אמנם ביצועים פחות טובים, אבל חסכוני יותר. לא כך? ועוד שאלה, במטותא: האם - באופן כללי - הגיר האוטומתי של הקסרה (נאמר 2000) עדיף על זה של ה-306 (נאמר 1996)? ושוב תודה.
  8. verete

    קסרה נגד קסנטיה

    תודה לכולכם. הצורך באוטו גבוה נובע מנסיעה בדרכי עפר משובשות. האמת, כל הדיבורים על התיקונים היקרים של המתלים ההידרו-פנאומטים קצת הורידו אותי מהקסנטיה... אז בסופו של דבר, קסרה או 306? תודה תודה.
  9. על התגובות המועילות. אז האם ה-306 עדיף על הקסנטיה? האם הקסנטיה לא גדולה יותר? תודה.
  10. אני עומד לקנות מכונית חדשה. בערך שנת 2000. בערך 12K. ראיתי ערימות של המלצות על הסיטרואן קסארה, ואז האירו את עיני לגבי הקסנטיה, שהיא גבוהה יותר - דבר שחשוב לי. אז מה עדיף קסרה או קסנטיה? תודה תודה.
  11. תודה רבה על התגובה המהירה. האם הקסנטיה באמת גבוהה יותר מן הקסרה? מה שאר ההבדלים בין הקסנטיה והקסארה? ולמה בכל זאת כולם ממליצים על הקסרה ולא על הקסנטיה? ושוב תודה.
  12. שלום לכולם. אני מחפש רכב למשפחה שהולכת וקמה בתקציב של בערך 12K. ממחקר שהולך ונמשך הבנתי שרבים ממליצים על סיטרואן קסרה בתור "התמורה הכי גבוהה ביחס למחיר". נשמע טוב. אלא שהרכב עומד לשמש אותי ביישוב שבו דרכי כורכר משובשות, שנוטות לגרד לאוטו ברכות (או שלא) את הגחון שלו. לכן אני מבקש לדעת אם הגחון של הקסרה נמוך או גבוה באופן יחסי. או, איזה רכב עדיף בתקציב הזה (12K), מבחינת גובה הגחון שלו? אני בור במוטוריקה - זו מכונית ראשונה שלי, ואשמח אם יעזרו לי למצוא את דרכי. תודה.
×
×
  • תוכן חדש...