Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מעוניין לדעת קצת יותר על האוטו הזה.

אני צריך אותו בגירסה האוטומטית ומעוניין להשקיע עד 7 אלף שקל.

רציתי לדעת דעות עליו וגם שמעתי משהו על קולר לגיר שלא הבנתי מה הקשר בינו לבין האוטו.

כמו כן, איזה מחלות יש לו? ומה לחפש באוטו הזה?

הייתי גם רוצה לדעת אם יש שוני בין השנים 89-93 האם הרכב השתנה במהלך השנים האלה.

תודה לכל העונים מראש!

פורסם

לאבא שלי יש אחד, שנת 91, עבר 254K ופשוט מסרב למות.

כמובן שכל הטיפולים נעשים בזמן אז הרכב יאריך חיים. לא שמעתי על מחלות כלשהן למעט החממות קלה (למרות שאני לא יודע עד כמה זה נכון) שדורש טיפול קטן אבל סתם מציק.

פורסם

נקודות התורפה של הרכב הן נקודות חלודה בגג וצריכת דלק סבירה מינוס, 1:9-10.

אם אני מבין נכון, הגיר נוטה להתחמם ברכבים שלא מותקן בהם קולר לגיר.

אין שינויים ברכב, חוץ מהיצע המנועים- 1300 ו1500 סמ"ק, כשבשנתיים שלוש האחרונות היו כמודומני רק 1500.

סה"כ רכב על הכיפאק בתמורה למחיר. לי יש מודל 92 אוטומטית עם 220K ק"מ ואני נהנה ממנו. תא מטען מרווח, ח"ח ומראות חשמליות. אני על קו רמת גן- ערד פעמיים בחודש, והוא פשוט לא מאכזב.

הייתי מוכר לך, אבל חילוף מתוכנן רק בשנה הבאה...

ראה גם פה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תודה על התגובות!

מה עלות האחזקה שלו החודשית? איך בודקים אם יש לו קולר בגיר?

מה עוד עדיף לבדוק ברכב מיושן שכזה?

האם יש הבדלים בשנים? (צריך תשובה ספציפית)

איך המזגן שלו?

האם הוא מתאים לסטודנטים?

פורסם

הרכב הגיע עם מנועים 1300 ו1500. GL וGLX, כשהGLX הגיעה מחושמלת.

ביטוח חובה+ ג' עלה לי השנה 1900 וטסט 932 ש"ח. מעבר לזה- תלוי ברכב הספציפי ובקילומטרז' שאתה עושה.

מזגן סביר +, לא מקפיא.

בדוק את רמת החלודה בגג, כאמור, ואת מצב הדוד והאגזוז. מעבר לזה- כל מה שבודקים ברכב בן 16.

רכב טוב לסטודנטים.

שוב, ה- יתרון שלו, לדעתי, הוא אמינות ותמורה גבוהה למחיר נמוך.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

עד שנת 90 הרכב עם 8 שסתומים, ושתיין דלק,היתה לנו אחת שנת 90 במשך 12 שנה,הרכב לא ראה מוסך חוץ מטיפולים שוטפים ופעם אחת אחרי 11 שנה שהלך אלטרנטור,

משנת 91 עד 93 12 שסתומים עם שמונים ומשהו כ"ס, אני מאמין שגם צריכת הדלק שופרה,

הרכב הוא רכב מצוין הכל חשמלי, אפילו הגה שמתכוונן לגובה ולעומק, דבר שאין היום בכל המכוניות החדשות

פורסם

סבבה אז ממה שאני מבין הרכב עד שנת 90' הוא שתיין דלק רציני וגם יותר חלש. החל משנה 91' (כולם?????) מגיעים עם מנוע עם יותר שסתומים וצורך אף פחות דלק אך עדיין שתיין יחסית....

אז בעיקרון מומלץ? יש הבדל בין השנים 91-92-93 ?

עדיף לי למצוא רכב יד נמוכה עם קילומטראז' של עד 150 אלף? או שזה ממש לא משנה?

פורסם

הבעיות עם הגיר והקולר הן בסופרלנסר (משנת1993 ) ולא בלנסר עם גיר 3 הילוכים שהינו אמין יותר.

בשנת 1993 שווקו שני הדגמים בארץ וזו הייתה בעצם שנתה האחרונה של הלנסר ותחילתה של הסופר לנסר.

שני הדגמים סובלים מבעיות חוזרות של חלודה בגג (בתפרים).

בלנסר יש צורך להחליף גומיות שסתומים כל 100000 ק"מ בערך (תופעת עשן לבן).

כמו כן מנגנוני החלונות החשמליים נוטים להתקלקל.

סה"כ רכב מאובזר ואמין מאוד ,אם קיבל טיפול הולם.

מנוע לא שקט במיוחד .

לעיתים ישנה בעיה (תופעה ידועה) עם המשנק האוטומטי (צ'וק) ,אבל חבר הפורום צביקה קרבורטור הוא המומחה בתחום.

צריחת או צריכת הדלק בעיר תהיה 1 ל-8 גם ברכב שמור (אוטומט).

לדעתי הלנסר הישנה מוצלחת יותר אם כי פחות זריזה.

בברכה

מוטי.

פורסם

אה מצויין עם הקולר לגיר כבר הרגיע אותי והפך את החיפוש לקל יותר.

החלודות הקטנות האלה אני אסתדר איתן ומקסימום כמה מאיות בודדות והפחח שלי יסתדר את זה בלי בעייה. גם לא הכי מפריע לי....זה רכב רק לנסיעות לא לפוזה או משהו.

לבדוק אם יש עשן לבן?? כמובן שאם הרכב קר אז לוודא שאלה לא אדים נכון?

את כל החשמל של הרכב (חלונות, נעילה מרכזית, מראות) לבדוק הכל?

לי חשוב שלרכב יהיה כוח לעלות את הקריות לחיפה (עליות די תלולות יחסית) וצריך לעלות אותן בלי התאמצות יותר מדי אלה כנסיעה רגילה עם מאמץ כלשהו. זו נסיעה על בסיס יומי. הוא יוכל לעמוד בזה בכבוד?

באוטו הזה קריטי שיהיו מי קירור לרדיאטור ירוקים או שזה רק חשוב אבל לא הכרחי? כאילו אני אקפיד אבל אני שואל אם הבנאדם האחרון שהשתמש עשה את זה אז זה משנה או לא?

פורסם

החלפת גומיות שסתומים בלנסר זה לא סיפור גדול.

בזמנו עלה לי 500 ש"ח.

חלונות חשמל, גם זה היה לי, אין מה לעשות, רק לבדוק האם כולם תקינים נכון לעכשיו.

מחלה נוספת, אולי לא קריטית, אבל בהחלט מעצבנת - תריסים של המזגן נשברים, החלפתם לא זולה, אפילו מהפירוק (שם למדו את המחירים לתריסים חדשים). תבדוק גם כן.

תחפש אולי רכב בצבע לבן, פחות בעיות עם כתמים\צבע מתקלף.

בהחלט, אחת המכוניות ששרדה שנים רבות בכבוד רב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
החלפת גומיות שסתומים בלנסר זה לא סיפור גדול.

בזמנו עלה לי 500 ש"ח.

חלונות חשמל, גם זה היה לי, אין מה לעשות, רק לבדוק האם כולם תקינים נכון לעכשיו.

מחלה נוספת, אולי לא קריטית, אבל בהחלט מעצבנת - תריסים של המזגן נשברים, החלפתם לא זולה, אפילו מהפירוק (שם למדו את המחירים לתריסים חדשים). תבדוק גם כן.

תחפש אולי רכב בצבע לבן, פחות בעיות עם כתמים\צבע מתקלף.

בהחלט, אחת המכוניות ששרדה שנים רבות בכבוד רב.

אז החלפים והכל במחירים נורמאליים לרכבים או יותר זול או יותר יקר?

אני אשתדל למצוא צבע לבן אבל יש היצע באזור שלי ואני הולך לפי זה.

רכב במצב טוב כרגע עם הסטוריית טיפולים שנראה שתוחזק ברמה טובה ולא הוזנח עדיין לקחת לבדיקה אחרי שאני קצת מבין במכונאות רכב כלומר בדיקות של השמן וכאלה ואם הבחור נראה אמין ועובד במקום שאני לומד בו?

שווה להשקיע בבדיקה?

פורסם

חבל להשקיע בבדיקת מכון וממילא "ישחטו" אותו בתוצאות ויורידו לך את האויר ,מהסיבה הפשוטה שמדובר במודל ישן והם לא יקחו סיכון.

עשה את הבדיקות שלך ,בצע סיבוב ,עלה על כביש מהיר , החלף הילוכים .במידה ונראה בסדר ,קפוץ למוסך לבדיקה כללית וזהו.

לאחר הרכישה בצע יישור קו הכולל החלפת רצועת תיזמון (טיימינג) ,חשוב מאוד !

בברכה

מוטי.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אני קניתי אחת עם 282000 ק"מ ידנית לא אוטומט.

אל תסתכל יותר מדי על קילומטרג' כי אתה תמצא אחת עם 150000 ק"מ עם משחק בקלומטרג',במקום לקנות אוטו עם 250000 ק"מ ולדעת שזה אמיתי,עם אוטו מטופל שלא אוכל שמן בלי נזילות ובלי בעיות גיר.

מחלות,הכל עובד באוטו,דבר אחד שהוא נורמלי באוטו,זה שהמזגן לא מקפיא,הוא בסדר גמור קריר אבל לא מקפיא,צריכת דלק כ12 ק"מ לליטר נסיעה שהיא 90% עירונית.

היתה לנו גם פעם אחת אוטומטית,תדע שהגיר האוטומטי הוא רק 3 הילוכים והיא אוכלת דלק בסביבות ה9.5 ק"מ לליטר בעיר.

אגב אני עשיתי טיימינג לאוטו כולל משאבת מים זה עלה לי 550 שקל.

אוטו מומלץ.

פורסם

כמו שנאמר קילומטרז' אין ממש מה להסתכל, תסתכל יותר על המנוע, אל תצפה שהצבע לא יהיה דהוי או ריפודים קרועים וחלודות.

הבעיה בלנסר היא צריכת הדלק הגבוהה בגיר האוטומט, והעובדה שהיא "מחושמלת"+הזיקנה שלה רק יכול לגרום לבעיות בהמשך,

קח רכב פשוט ללא שום חישמול, לא צריך ח"ח או נ"מ או כל דבר אחר, רכב נטו, כי ביום שהחלון חשמל יתקלקל אתה תהיה חייב לתקן אחרת תיחנק, מה שכן תחפש זה אולי איזה רדיו דיסק סביר ומזגן פועל יותר מזה אל תבקש.

ממליץ להסתכל יותר לכיוון הלאונה, גם החלפים בשפע של ממש וגם צריכת דלק סבירה יותר.

• תוכן חדש...