Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

היום ראיתי לנסר שנת 92' במצב ויזואלי טוב (היו חלודות בגג ששמו ממיר חלודה וצבעו לבן על זה). מבפנים טיפה פיצוצים בדשבורד וגם אין כמעט תריסים למזגן (רק באחד).

האוטו עבר 219 אלף קילומטר. לא מוציא עשן ואין ריח של שמן שרוף. כשהוצאתי את המדיד של השמן ונתנו גז מתוך האוטו אז זה השפריץ איזה כמה טיפות ממש גבוהה (עד המשקפיים שלי) זה אומר שהמנוע לא במצב משהו?

הגיר העביר הילוכים ממש טוב בלי החלקה ובלי להתאמץ יותר מדי (אוטומט).

המצבר היה חדש מלפני 8 חודשים של שנ"פ. טסט הוא עבר בסוף מרץ. וצמיגים שניים חדשים יחסית ושניים קצת פחות.

האוטו סחב ממש נחמד בעליות של חיפה ונשר ובפול גז הגיב יפה מאוד לגילו ונתן פוש!

המזגן היה יחסית בסדר לא מקפיא אבל קירר וזה גם היה על ECO ולא על A/C.

כל המנגנונים החשמליים עובדים (מראות, נעילה, חלונות) והבפנים של האוטו נראה די טוב.

אה רק בעצירות עם מזגן בדרייב האוטו קצת רעד, כשהעברנו לפארקינג זה הפסיק וכשסגרנו מזגן זה הפסיק.

על כל זה רוצה המוכר 6.5 אחרי שהורדתי אותו קצת.

מה הדעות או טענות? בדקתי את כל מה שאני יכול מבחינה מכנית לדעתי ואני די מבין במכניקה של רכב.

שווה?

פורסם

אה רק בעצירות עם מזגן בדרייב האוטו קצת רעד, כשהעברנו לפארקינג זה הפסיק וכשסגרנו מזגן זה הפסיק.

זה מצב רגיל, אבל כאשר הרכב נכבה בדרייב בעצירות (גם כאשר המזגן פועל, וגם ללא מזגן), מבצעים ניקוי קרבורטור.

מהנתונים שרשמת, נראה שהרכב במצב טוב, טסט, מצבר וצמיגים זה יתרון.

בכל זאת, אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו, כדאי להכנס, להרים את הרכב על הליפט כדי לראות את מצב הנזילות,

גם שמן מנוע, וגם אגן הגיר (שלא קיבל מכה), ציריות+גומיות, מסרק הגה, אגזוז ועוד (מה שלא רואים מלמעלה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תראה אני התכופפתי הרבה מתחת לרכב לבדוק כמה דברים:

1. אם נעשו ריתוכים על השילדה- לא היה זכר.

2. לראות שהדוד של האגזוז לא שבור/סדוק- היה שלם לחלוטין.

3. לראות אם יש נזילות שמן כלשהן- הרכב עמד שם כמה שעות לפני שהגעתי, היה רק בחלק הקדמי של הרכב מתחת למנוע מן צינור כזה מוזר מפלסטיק ומתחתיו שלולית פיצפונת של שמן. אני לא בטוח בכלל שזה היה מהרכב הזה כי היה שם גם ליכלוך (דבר מוזר אם זה יצא הרגע מהאוטו).

בקיצור זה מה שבדקתי מתחת לרכב שגם הגומיות שלמות ושהבולמי זעזועים עובדים כמו שצריך (גם על במפרים).

עוד דעות?

פורסם

כן.

תוריד אותו ל-3.5 או גג 4 אלף ש"ח.

במחיר של 6.5 אלף ש"ח אפשר להביא ZX שנת 97 צעירה ב-5 שנים. נשמע לי כמו דיל יותר משתלם.

אז כדי שהדיל על המיצובישי יהיה כדאי, תוריד עוד 2000 ש"ח מינימום.

פורסם

תשמע המחירון בלוי יצחק של הרכב הזה הוא 10,000 שקל ביד 2 הוא 7000 שקל אז לדעתי 6.5 לרכב שמור שרק לא מזמן החליפו לו מצבר וצמיגים והרגע עשו לו טסט שכל אלה לבד מסתכמים בלפחות 2000 שקל. מן הראוי שהרכב לא יימכר מתחת למחירון הרבה. גם מצבו הוא טוב יחסית אין שום סיבה למכור את זה ב-4.5 ולדעתי זה גם לא הוגן.

פורסם

אל תקשיב לשטויות, רכבים בשנים האלה שיש להם טסט לעוד כמעט שנה זה אומר כמה דברים

1. כבר שילמו את האגרה וחסחו לך בסביבות 900 שקל ,וזה החלק הפעוט.

2. יש לך ראש שקט עד שנה הבאה ומן הסתם שהיו כמה ליקויים כדי שהאוטו יעבור טסט והם כבר נחסכו ממך כי הם טופלו,

יש הרבה מציאות ביד 2 לרכבים ישנים אבל אלה רכבים שאין להם טסט או שיש טסט לעוד חודשיים,ואז הבעלים יודע מה מחכה לו מעבר לדלת ולכן מת להיפטר מהרכב,

גם לאוטו בן 6 או 7 תמיד יש בעיות שלא עוברות טסט ,אז החלק הזה נחסך ממך.

תיפגש עם הבחור ותראה לו שאתה רציני ובאתה לסגור ולא לבלבל את המוח ,אני מאמין שהוא ירד גם ל6.

פורסם
אל תקשיב לשטויות, רכבים בשנים האלה שיש להם טסט לעוד כמעט שנה זה אומר כמה דברים

1. כבר שילמו את האגרה וחסחו לך בסביבות 900 שקל ,וזה החלק הפעוט.

2. יש לך ראש שקט עד שנה הבאה ומן הסתם שהיו כמה ליקויים כדי שהאוטו יעבור טסט והם כבר נחסכו ממך כי הם טופלו,

יש הרבה מציאות ביד 2 לרכבים ישנים אבל אלה רכבים שאין להם טסט או שיש טסט לעוד חודשיים,ואז הבעלים יודע מה מחכה לו מעבר לדלת ולכן מת להיפטר מהרכב,

גם לאוטו בן 6 או 7 תמיד יש בעיות שלא עוברות טסט ,אז החלק הזה נחסך ממך.

תיפגש עם הבחור ותראה לו שאתה רציני ובאתה לסגור ולא לבלבל את המוח ,אני מאמין שהוא ירד גם ל6.

בדיוק מה שגם אני חושב, אם הכל נראה לך בסדר, ואתה מרוצה אז אין בעיה. מצד אחד המחירון לא ריאלי וקשקוש בשנתון הזה, מצד שני אם הרכב תקין ומטופל ונראה סביר סה"כ, המוכר צריך להיות אידיוט מושלם לתת אותו בשלוש וחצי ש" במקום בשש - שבע (כנראה לא יקרה), אז תראה לו שאתה רציני, תוריד עוד 500 ש"ח כמו שאמרו וזהו.

הטסט זה יתרון רציני, מצבר טוב וכו'. תשאיר עוד קצת בצד להחלפת הצמיגים, לטיפול טוב (שתדע מרגע זה מה המצב).

בדיקה אין לך לדעתי מה לקחת, כי מרוב ריג'קטים לא תראה את הדף.

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

גם אני חושב שהרכב שווה. אני אנסה להוריד את המוכר טיפה. אבל איך אני אדע על מצב המנוע משהו? אמרתי פה על בדיקה ששמעתי וניסיתי: להוציא את המדיד שמן מנוע כשהרכב פועל (אז לא יצאו טיפות שמן). ואז לתת טיפה גז ואז כן קפצו לי עד המשקפיים טיפות שמן. זה אומר משהו? בנסיעה המנוע נסע בסדר והיה לו כוח.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

דבר ראשון לראות אם המנוע נקי ולא מפוצץ בשמן וגם לא סדוק במקומות מסויימים,ולבדוק אם השמן נקי ובהיר,לפתוח את הפתח של השמן ולשמוע שאין רעשים במנוע ושהוא עובד חלק ,במיוחד מלמטה (קראנק),וגם שאין זריקת שמן מוגזמת אלא טיפות פה ושם.

גם תראה שהאוטו מניע מהר ולא לוקח לו הרבה זמן,כמו כן תפתופי מים מהאגזוז זה מעיד על מנוע בריא,שים לב שאין עשן שיוצא מהאגזוז,וגם תרגיש מהאגזוז שהקומפרסיה טובה ולא גרועה (פחות או יותר).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי

לי יש מיצובישי לנסר 93 מרוצה ממנה עד הגג אוטו אמין מאוד לגבי התיבת הילוכים אין לה את הבעיה שצריך קולר זה בדגמים הבאים סופר לנסר.

האוטו של שותה יותר מידי דלק יחסית לאוטומט, אוטו מרווח

מה שהכי חשוב זה לא אוטו מירוץ! הוא מגיע עם תיבת 3 הילוכים בלבד ז"א שבבין עירוני המהירות בלי ל"גמור" את המנוע הוא סביב 90-100

קניה מעולה!

ואגב, שלי עומדת למכירה אם אתה רוצה אתה יכול לפנות אלי בפרטי

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תוכן חדש...