Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן הגה בגולף MK4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לדעת האם ישנן הנחיות מפורשות ע"י היצרן לגבי החלפת שמן הגה וכמו כן האם כאשר מחליפים, ההחלפה מתבצעת כמו החלפת שמן מנוע-פתיחת בורג, ריקון,והוספה של שמן חדש, או שיש דרך מסויימת לבצע זאת.

תודה וערב טוב

פורסם
שלום

רציתי לדעת האם ישנן הנחיות מפורשות ע"י היצרן לגבי החלפת שמן הגה וכמו כן האם כאשר מחליפים, ההחלפה מתבצעת כמו החלפת שמן מנוע-פתיחת בורג, ריקון,והוספה של שמן חדש, או שיש דרך מסויימת לבצע זאת.

תודה וערב טוב

לא קיימת הנחייה של הייצרן להחליף נוזל הגה כוח לאחר X קילומטר או Y שנים.

במידה וקיים חוסר של שמן אזי הדבר מצביע על נזילה ויש לגשת בהקדם למוסך לתקנה.

אין באפשרותך לבצע החלפה באופן עצמאי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אהלן מרק,ערב טוב

בדקתי את המצב ובעיקרון לא חסר שמן הגה,אך אני מעוניין להחליפו ואפנה לבעל מקצוע,אך בעיקרון מה אמורה להיות דרך ההחלפה התקינה,אני רוצה לדעת פחות או יותר שהוא מבצע את ההחלפה בצורה תקנית.

שוב תודה

פורסם

בשביל מה להחליף? אם היצרן לא רואה בכך צורך הרי שאין בכך תועלת.

אם בכל זאת בחרת להחליף תוודא שמשתמשים בשמן הגה ייעודי לרכבי VAG.

פורסם

ערב טוב

אני משער שהיצרן לא ממליץ שלא להחליף כלל,אלא ממליץ לבדוק מטיפול לטיפול ולהחליף אם יש צורך. בעיקרון אצלי כמה שנים לא הוחלף שמן הגה,מה גם שההגה מרגיש לי מעט קשה,למרות לחץ אוויר תקין בצמיגים.

פורסם

הייצרן לא ממליץ בשום מקרה להחליף נוזל הגה כוח, במידה ומחליפים משאבת הגה כוח או את הגיר אזי יש למלא מחדש את המערכת בנוזל חדש.

הבעייה שלך היא לא נוזל הגה כוח מכיוון שהייתה ברשותיי גולף דור 4 שעשתה היום כ-180K ולא קיימת שום בעייה או קושי בסיבוב ההגה (הנוזל לא הוחלף).

האם נשמעים רעשים חריגים בזמן סיבוב ההגה ? האם הצמיגים הם בעלי חתך סטנדרטי ? האם הרכב עבר תאונה או החלפה של חלקי מתלה או מערכת ההיגוי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

נשמעות נקישות קלות מאיזור ההגה בעת סיבוב מלא.חתך הצמיגים הוא 205\55 והרכב לא עבר החלפה כלשהי של חלקי היגוי.

מה כדאי לעשות במצב כזה?

פורסם

אני אישית לא מצליח להבין איך זה שלא מחליפים בכלל שמן של הגה כוח.

אחרי X זמן כל שמן סופח לחות ומושפע מטמפרטורות גבוהות יחסית בתא מנוע וזה בהכרח צריך להוביל לירידה בתכונותיו.

בקיצור - מה שאפשר לעשות זה לקחת מזרק פלסטיק גדול, לשאוף שמן ישן, למלא שמן חדש, להניע, לסובב הגה (כמעט) עד הסוף לצד אחד ואז לצד שני איזה 5-6 פעמים.

ואז לחזור על הפעולה.

אחרי 4-5 פעמים כמעט כל השמן במערכת יהיה חדש.

זה מה שאני עשיתי לפני כשנה על רכב שעשה כ-145,000 ק"מ.

מצ"ב תמונה שממחישה הבדל בצבע של שמנים.

שמתי שמן ATF סינטטי שנרכש אצל פרסי.

פחות מ-1 ליטר הספיק.

powersteeringfluidzv4.jpg

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אני אישית לא מצליח להבין איך זה שלא מחליפים בכלל שמן של הגה כוח.

אחרי X זמן כל שמן סופח לחות ומושפע מטמפרטורות גבוהות יחסית בתא מנוע וזה בהכרח צריך להוביל לירידה בתכונותיו.

כן זה גם מה שאני לא מבין. מדוע לא מומלץ להחליף שמן?הרי הגיוני וטבעי שהוא יאבד את תכונותיו עם הזמן.

אשמח לתשובה

• תוכן חדש...