Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גראן-פרי סין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחר צהריים טובים לכולם

ביום ראשון הקרוב יערך המרוץ השלישי באליפות העולם בפורמולה-1 והפעם יגיעו כולם למסלול הסיני בשנחאי .

אורכו של המסלול 5.4 ק"מ והמרוץ יערך לאורך של 305 ק"מ שהן- 56 הקפות והקפה של המסלול כוללת 9 פניות ימניות ו-7 שמאליות.

בשנה שעברה ניצח פה לואיס המילטון, די עמוק בעונה, לקראת האליפות שלו אבל תודו שמה שמעניין באמת הן החדשות בדבר הדיפיוזרים.

בית הדין הבינלאומי לערעורים של התאחדות הספורט המוטורי העולמית FIA הכריע סופית בעניין הדיפיוזרים של קבוצות בראון GP, וויליאמס וטויוטה וקבע כי המכוניות חוקיות ואין שום עילה לפסול את תוצאות המירוצים הראשונים כמו גם אילוץ קבוצות אלה להסיר את הדיפיוזרים ולהחליפם באביזר אירודינאמי אחר. הדיון התקיים בפריז בנוכחות של 40 נציגי הקבוצות.

בשלב מסויים של הדיון התעורר ויכוח מעניין בין מיטב המוחות הטכניים - רוס בראון נגד אדריאן ניואי (רד-בול) ורורי ביירן (פרארי).

לאחר פרסום ההחלטה לכולם ברור כעת כי מרוץ החימוש בפורמולה-1 החל .

גם במקלארן-מרצדס הרוחות עדיין לא שכחו וזה לא יקרה לפחות עד ה-24 בחודש, אז יערך השימוע של הקבוצה לגבי פרשיית טרולי באוסטרליה .

דובי

1.jpg

2.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי, נראה שהספורט המוטורי הסיני במגמת עליה חזקה, כמו הסינים עצמם. כמה נהגים סינים הצליחו ברחבי העולם? יש נהגים סינים בF1, בראלי או בענף ספורט אחר? כמה מהם נחשבים מוצלחים?

תודה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב

לא רק בסין הספורט המוטורי צומח ועולה,בכל אסיה זה קיים וכמובן שגם במדינות המפרץ.

נהג סיני בפורמולה-1 או בראלי כרגע אין אבל לא רחוק היום שגם זה יקרה ולמה ? כי יש כסף ויש גם את הבסיס הנכון ותמיכה ממשלתית מסיבית שמבינה איך עושים את זה נכון ועד כמה זה מקדם את המדינה בכלל .

מוצלחים הם עדיין לא אבל גם את רומא לא בנו ביום אחד ואם נבדוק את הפורמולה-1, מתי ראינו נהג צרפתי מצליח בשנים האחרונות ? ושם יש היסטוריה, תמיכה וכסף....

דובי

פורסם

ערב טוב

אני מקווה שהפעם המילטון לא ישקר בהוראת מנהל הקבוצה שלו ושיתעסק בנהיגה, העיתונים באנגליה קרעו לו את הצורה אחרי המירוץ האחרון, מימסטר המלינטון הוא נהפך לשקרן עלוב נפש שם, דובי תקן אותי אם אני טועה שזרקו את מנהל הקבוצה??

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

זלמן ערב טוב

כן, מקלארן החליטו כי כצעד ראשון הם זורקים את ה"ש-ג"...האיש שכביכול היה אחראי על כל המהלך של המילטון מול טרולי וההסברים מול השופטים לאחר מכן.

מסתבר עכשיו שגם מרטין וויטמארש, האיש שהחליף את רון דניס, הסתבך בשקרים בסיפור הזה וכעת גם הוא מוזמן לדיון ב-FIA .

מצחיק איך מקלארן הולכים ומסתבכים בכל שנה בשטות אחרת.

להזכירכם מדובר באחת מקבוצות הפאר של הפורמולה-1.

דובי

פורסם

סופ"ש נעים לכולם

עוד לפני תחילת העונה, כאשר הקבוצות עשו חימום קל באימוני טרום-העונה ונהגי קבוצת בראון-GP הפגינו את היכולת שלהם, הובילו את טבלאות הזמנים כמעט באופן קבוע, היה ברור שמשהו קורה למרות שרבים טענו שאלו רק אימונים ובסופו של דבר "החשודים המיידיים" - פרארי ומקלארן , יחזרו למקומם הטבעי .

הנה אנחנו שני מרוצים בתוך העונה ואוטוטו מזנקים לשלישי וג'נסון באטון עם 100 אחוזי הצלחה והיה מקבל גם את כול הניקוד אם לא היו מפסיקים את המרוץ הקודם טרם-זמנו.

עכשיו, לאחר שהויכוח הגדול לגבי הדיפיוזרים הסתיים, לפחות באופן רשמי, כולם חוזרים לדבר האמיתי וזו התחרות על המסלול. יש לנו בינתיים שפע של אקשן וטויוטה הוכיחו כי השנה הם בינתיים חזק בתמונה . טרולי וטימו גלוק הספיקו לטפס אל הפודיום בשני המרוצים שהיו עד כה ואסור לזלזל באפשרות שאחד מהם יצליח גם לנצח, למרות המהירות המדהימה של המכוניות הלבנות של בראון-GP.

ומה יהיה לנו בשנחאי ?

הישורת האחורית המהירה תהווה נקודת מפתח במסלול והרבה מזמן ההקפה יקבע על פי ההגעה אלייה מפנייה 13. פניית ההירפין, פנייה-14 , תספק לנו כנראה אקשן של עקיפות, ונקווה שזה ימשיך את הקו שראינו עד כה מפתיחת העונה .

גם הצמיגים יכולים לשחק תפקיד חשוב - ברידג'סטון מביאים לסין את צמיגי הסופר-SOFT שלהם וכולם מקווים שהם יעמדו בעומס הנדרש ולא יגמרו מוקדם מדי.

גם מזג האויר יוכל לשחק תפקיד. ראינו את זה במרוץ הקודם וגם ב-2007 . צפוי מסלול רטוב גם הפעם .

זהו, נגמרו המילים, האקשן על המסלול עומד להתחיל

דובי

פורסם

אז מה היה לנו היום בבוקר ?

פול-פוזישן ראשון של קבוצת רד-בול וכמובן שמי שמשיג אותו הוא סבסטיאן ווטל . אגב, אם אתם זוכרים, בפעם הקודמת שהוא זכה בעמדת הזינוק הבכירה הזו, הוא גם ניצח...זה היה במונזה בשנה שעברה והפעם...? נחכה ונראה .

את היכולות של קבוצת רד-בול השלים מרק וובר שהתמקם שלישי ואולי למגמת המהפכה בפורמולה-1 מתחיל להיות ביסוס.

לא עוד קבוצות יצרן ששולטות דוגמת פרארי ומקלארן-מרצדס אלא קבוצות שממומנות על ידי "כסף פרטי" .

פרננדו אלונסו, פעמיים אלוף עולם שהחל את העונה בצורה צולעת, שם את הרנו שלו במקום השני על הגריד. אין לי כרגע את טבלת המשקלים אבל משהו אומר לי שהוא עשה את ה-Q3 עם מעט מאד דלק ואולי ישלם על זה ביוקר מחר...

ובראון-GP ? הם רביעי וחמישי כאשר הפעם רובנס מצליח לסיים לפני באטון וכל זה בצל השמועות שבראון-GP נמצאים בשיחות לא רשמיות עם לואיס המילטון לאור יחסיו הרעועים משהו עם מקלארן לאחרונה.

טויוטה ווויליאמס שמורות על היכולות הטובה והמהירות מפתיחת העונה .

ואיפה פרארי אתם שואלים ? גם אני שאלתי את זה..רייקונן רק שמיני ומאסה במקום ה-13 , משהו חורק בממלכת הסוס הצוהל.

שידור המרוץ - מחר, בשעה 08:50 בספורט 5 פלוס .

דובי

פורסם

גם במקלארן-מרצדס הרוחות עדיין לא שכחו וזה לא יקרה לפחות עד ה-24 בחודש, אז יערך השימוע של הקבוצה לגבי פרשיית טרולי באוסטרליה .

דובי

דובי, נראה לי שהתכוונת לרשום "שככו" :) .

חוץ מזה, כשאתם רושמים תוצאות, בבקשה רשמו "ספוילר". יש אנשים שרואים שידורים חוזרים - תודה!

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

ציון צודק, טעות שלי .

ולמרוץ עצמו, למי שעדיין לא ראה , לעצום עיניים או לקרוא שורה כן ושתיים לא...

ממש כמו בפעם הקודמת, העונה הוקדמת במונזה - גשם, סבסטיאן ווטל (ודי כבר עם הפטל הזה) מזנק מהפול פוזישן ונמצא בקלאסה אחרת. פשוט יש לו את זה . לא היה שלב כלשהו במרוץ שהוא היה בסכנה כלשהי . מה שיותר נחמד היתה תצוגת הנהיגה של מרק וובר שסיים שני , הוכחה נוספת לגאוניות של אדריאן ניואי בתכנון מכוניות.

שלישי סיים ג'נסון באטון אבל הוא לא באמת היה בליגה של רד-בול , אולי הוא צריך לשתות קצת בכדי לקבל כנפיים...

בשבועיים שלפני המרוץ התחולל קרב מוחות ודיבורים בין רוס בראון ואדריאן ניואי שהתפתח יפה לקרב על המסלול בין המכוניות של שני המהנדסים הללו , תגידו שלא נהניתם ...

אבל בואו נחזור רגע אחורה , לזינוק ?

מה הטעם להזניק את המכוניות לכ-10 הקפות וכולם מאחורי SC ? נכון, בטיחות , יוצרים קו יבש (יחסית) על המסלול , אבל מה לגבי הקהל ? כרטיסים למרוץ פורמולה-1 עולים הרבה כסף וזו ממש גניבה לאור היום , גונבים להם 10 הקפות....

ואל תתפלאו שהיציעים מלאים למרות המחיר של הכרטיסים . בסין, הממשלה קונה חבילות של כרטיסים, מחלקת ל"עניים" ומחייבת אותם לשבת לראות את המרוץ (למה לי זה לא קורה...) וכל זאת בכדי שהטריבונות ייראו מלאות וברני לא ייקח להם את הזכויות למרוץ בהמשך .מבריק .

עוד ? בהמשך

דובי

• תוכן חדש...