Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבר על מכטרוניקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלו אותי בפרטי מה זה לעזאזל מכטרוניקה וכתבתי הסבר כל כך מפורט שהחלטתי להעלות אותו לפה:

היי

ראיתי שלמדתה מכטרונירה

האם תוכל לנדב לי בבקשה על תחום לימודיך

כמו למדתה,תחום התמכות,משך הלימודים,האם אתה עושק במקצוע קיום בתחום לימודך וכו

שלום,

קודם כל בקשר לתעסוקה במקצוע, אני עשיתי את התוארון במסגרת עתודה וכרגע אני חייל סדיר בגיל 21 עם פז"ם של במבה. אם אתה לפני צבא ושוקל את המסלול תגיד לי ואני אסביר לך מי נגד מי.

במהלך הלימודים יש לך כמה מקצועות שמתחלקים לשני קבוצות, מקצועות יסוד ומקצועות התמחות.

מקצועות יסוד הים מקצועות שכל הנדסאי מגמת מכונות(זה כולל מכטרוניקה, מכונות, תיב"ם, מכונאות רכב, חשמל רכב וכו') חייב ללמוד:

הידראוליקה:תורת הנוזל, מערכות אשר עובדות ע"י נוזל בלחץ,צנרת וכל מיני דברים שקשורים בזרימה של נוזל

תרמודינמיקה:תורת החום, תהליכי שרפה במנועים, מערכות קרור וחימום והרבה דברים שקשורים בחילופי טמפ', הפקת אנרגיה וכו'.

חשמל:כשמו כן הוא אבל ברמה מאוד מאוד בסיסית

פיסיקה:בדיוק כמו החשמל, על קצה המזלג.

מתמטיקה:רמה של 3 יחידות.

אנגלית טכנית:תלמד 5 מילים חדשות ובזה סגרנו עניין.

עד פה המקצועות שכל מי שלומד במגמת מכונות חייב ללמוד

מקצועות התמכות:

לכל התמכות יש מקצועות התמכות משלהם, נגיד במכונאות רכב יש להם אך ורק את מקצוע המכונאות רכב, ובמכונות טהור יש להם רק את חומרים, ואילו למכטרוניקה יש עוד כמה מקצועות ולכן אתה תשב בכיתה הרבה יותר שעות ביום מהם:

מכשור ובקרה:הכאב ראש הכי גדול שיהיה לך בחיים, מתמטיקה על טוהר הפותרים כמו שהמורה אמר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=257404

אלקטרוניקה:מקצוע שאפילו על ידי המורים נחשב למיותר במגמה, יציפו אותך בחומר לא נחוץ, בדרך כלל על ידי מורה שלא רוצה ללמד.

למה לא נחוץ? בסופו של דבר בבחינה החיצונית השאלון במכטרוניקה מורכב מ8 שאלות, 7 בבקרה ו1 באלקטרוניקה ואתה חייב לפתור רק 5.

בסופו של יום יהיה לך לפחות 8 שעות לימודים שבועיות יותר מההתמחויות האחרות במגמה.

לגבי הדרישה בשוק...טוב בזמנו שמעתי שאינטל צריכים הנדסאי מכטרוניקה, היום כבר איבדתי את הרצון לעקוב אחרי הנושא.

פורסם

התמחות ב- ח' ריבונו של עולם.

מלשון מומחה. את השורש אני באמת לא זוכר, כיתה י' הייתה מזמן, אבל בחייך.

כנראה שזה לא ממש חשוב בבי"ס להנדסאים.

בכל מקרה לימודי הנדסאי נראה לי בזבוז של זמן. עדיף להשקיע את הזמן בבגרות

ופסיכומטרי וללכת ללמוד הנדסה אחרי הצבא. הרי גם ככה עם תואר של מהנדס (לא מחשבים) קשה למצוא ג'וב.

פורסם

בקשר לשגיאת כתיב, צודק.

בקשר לביזבוז זמן זה מאוד אינדבידואלי מאדם לאדם ולמטרות שלו בחיים. ועוד יותר למקומות שהוא יכול להגיע אליהם.

פורסם

אלקטרוניקה:מקצוע שאפילו על ידי המורים נחשב למיותר במגמה, יציפו אותך בחומר לא נחוץ, בדרך כלל על ידי מורה שלא רוצה ללמד.

למה לא נחוץ? בסופו של דבר בבחינה החיצונית השאלון במכטרוניקה מורכב מ8 שאלות, 7 בבקרה ו1 באלקטרוניקה ואתה חייב לפתור רק 5.

בסופו של יום יהיה לך לפחות 8 שעות לימודים שבועיות יותר מההתמחויות האחרות במגמה.

לגבי הדרישה בשוק...טוב בזמנו שמעתי שאינטל צריכים הנדסאי מכטרוניקה, היום כבר איבדתי את הרצון לעקוב אחרי הנושא.

תסלח לי אבל עם גישה כמו שלך אין לך סיכוי למצוא עבודה ולהצליח בה.

כמהנדס מכונות בוגר מסלול מכטרוניקה (יחד עם בקרה וייצור) אני יכול להגיד לך שדווקא אלקטרוניקה הוא אחד הדברים החשובים יותר בתחום (אחרי תורת הבקרה ותכן מוצרים מבוססי מיקרו מעבד) כי בלי הידע הבסיסי באלקטרוניקה לא תצליח לעשות כלום.

לימודים הם לא בשביל לקבל תעודה שתוכל לתלות בשירותים אלא כדי לקבל ידע שימושי שיעזור לך בעתיד המיקצועי שלך בתחום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה לא שאני מזלזל באלקטרוניקה ולא שאני מזלזל בידע הנרכש. אני מזלזל בחלק של אלקטרוניקה בהנדסאי לפחות. אם תקרא לידע הנרכש באלקטרוניקה במהלך הלימודים בסיסי אתה תפריז ברמת הידע שאתה אמור לקבל, זה פשוט יריקה קטנה של ידע שאפילו המורה לא רוצה ללמד כי הוא חושב שהוא מיותר, וזה מתבטא בזה שרק 2 אנשים מתוך 24 יכולים לענות על חלקית על השאלה באלקטרוניקה בבחינה החיצונית, לכל השאר אין שמץ של מושג במקצוע. אולי במהנדס או במכללות אחרות זה שונה אבל במכללה שלי זה עבד בדיוק ככה.

אלקטרוניקה זה מקצוע קצת יותר מורכב מאשר גלגלי שיניים ועדיין מוקצבות לו בין 2 ל4 שעות שבועיות לעומת יותר מ12 שעות לגלגלי שיניים. ההגיון? תבין לבד.

ובהשוואה יותר טובה לבקרה הוקדשו 16 או 18 ובסמסטרים מסויימים אף יותר שעות שבועיות ואילו אלקטרוניקה מעולם לא עבר את ה4. לאלקטרוניקה לא היה משקל במגן, וכשערכו חזרות לבחינה החיצונית המורה לאלקטרוניקה אף לא הוזמן לכיתה.

אני תמיד מקפיד שיהיה באחזקתי לפחות ספר טכני אחד שאני לומד ממנו, ולא בשביל תעודה לתלות בשרותים אלא בשביל לדעת ולהבין דברים יותר לעומק, בחצי שנה שבה שאני מגוייס הספקתי לעכל 2 ספרי מכונאות רכב וספר חשמל רכב. אני מאמין שיבוא היום ואני גם אחזק את בקיעותי בחשמל ואלקטרוניקה אבל כרגע אני מעדיף להביא את ההבנה המכאנית שלי למקסימום.

• תוכן חדש...