Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני להחליף שמן מנוע ברכב שלי. מדובר בסוזוקי סוויפט 92'.

רציתי לשאול:

1. כמה אמור לעלות פילטר שמן מקורי אצל הפרסי?

2. האם בשביל להוציא את הפילטר הישן חייבים מפתח עכביש? אין לי כזה. איזה אלטרנטיבות נוספות יש?

3. איזה בוקסה צריך ע"מ לפתוח את הבורג? 19?

4. כמה אמורה לעלות טבעת נחושת חדשה לבורג?

5. איזה שמן כדאי לי לקנות? אני מעוניין במשהו איכותי שיהיה חצי סינטטי ולא מינרלי. האם עדיף 10W40 או 20W50, של איזה חברה? וכמה אמור לעלות 4 ליטר אצל הפרסי?

6. כמה אמור לעלות פילטר אוויר מקורי אצלו?

7. אחרי שאני ארים את הרכב עם ג'ק (בצידו הקדמי ימני?) הפילטר אמור להיות לנגד עיני אחרי חיפוש קל? כנ"ל הבורג? או שצריך לפתוח במלאכת חיפוש ואן-דן-דינו בין ברגים אחרים והחלטה מהו בורג השמן?

נ.ב כמה כסף אני חוסך בכך שאני עושה את הפעולה באופן עצמאי ולא דרך מוסך? (מוסך זול) אני מניח שה4 ליטר שמן יעלה בסביבות ה 120 וכולל הפילטר שמן ואוויר יגיע ל 150. מוסך לוקח על הכל מעל 150 כולל עבודה?

תודה רבה.

פורסם

אני חושב שעדיף ברכב כזה לשים שמן מינראלי 20W50. יש שמנים מינרליים איכותיים מאוד.

ממליץ על שמן 20W50 של דלקול. רצוי בדרגה SL, אבל גם SJ בסדר.

רק תוודא ששמן שאתה מרוקן יילך למקום יעודי לכך ולא ביוב, אדמה וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שלום לכולם,

ברצוני להחליף שמן מנוע ברכב שלי. מדובר בסוזוקי סוויפט 92'.

רציתי לשאול:

1. כמה אמור לעלות פילטר שמן מקורי אצל הפרסי?

לא נראה לי שיש לו פילטר מקורי.

4. כמה אמורה לעלות טבעת נחושת חדשה לבורג?

2 ש"ח

.....................

פורסם

הבנתי ששמנים מתוצרת חברות ישראליות לא כדאי לקנות (דלקול). וש 20W50 זה מיושן והיום כדאי להשתמש ב 10W40. בנוסף, אם שמן חצי סינטטי הוא איכותי יותר, למה לקנות מינרלי? אני גם חושב לאחרונה שאני שומע רעשי תיקתוקים ורעש של טרקטור מאזור המנוע - לא יודע אם זה קשור אבל אני רוצה לשים שמן איכותי שאני אדע שהבעיה לא קשורה לשמן.

אם אין לפרסי פילטר מקורי, למי יש ומה העלות?

אשמח לתשובות לשאר השאלות גם :]

פורסם

1. פילטר שמן מקורי עולה במוסך סוזוקי 43 ש"ח, אם אני זוכר טוב. יש פילטרים תחליפים תואמים, לא פחות טובים, שעולים 30 ש"ח. אל תקנה את הפילטר הסיני של חברת BUSHI.

2. בשביל לפתוח את הפילטר שמן, צריך מפתח פילטרים. אם אין ברירה, אפשר לחורר את הפילטר עם מברג גדול, ולהשתמש בו כידית. שיטה זו מיועדת בעיקרון רק למקרה חירום, כי יש סיכוי לא רע להיפצע, וכמובן שזה מגעיל ומלכלך.

3. 17 מ"מ.

4. 1-5 ש"ח, אם אתה קונה שמן ופילטרים, בדרך כלל יתנו לך את השייבה הזו בחינם.

5. כמו שכבר כתבתי לך, לדעתי לא צריך חצי סינטטי, אבל אם אתה ממש חייב, קנה 10W40, אני לא מצדד בחברה זו או אחרת, וכל שמן של פירמה ידועה, יעשה את העבודה. מחיר סביר לגלון שמן 10W40 חצי סינטטי - 80-100 ש"ח.

6. לא נראה לי שתוכל למצוא פילטר אוויר מקורי מחוץ למוסכים מורשים, וגם לא ממש חובה להשתמש בפילטר אוויר מקורי. פילטר אוויר תחליפי עולה 30 ש"ח.

7. בשום פנים ואופן אל תרים את הרכב על הג'ק, אם אתה מתכוון להיכנס מתחתיו. באוטו הזה, שהוא יחסית גבוה, לא צריך שום ג'ק, מספיק לעלות עם שני הגלגלים הקידמיים על המדרכה, ולאבטח את הרכב באמצעות בלם יד+הילוך משולב+אבנים מתחת לגלגלים.

פורסם

תודה רבה על התשובה! בקיצור:

פילטר תחליפי תואם אצל הפרסי 30 ש"ח. העיקר לא פילטר סיני של בושי.

שמן 10W40 חצי סינטטי 80-100 ש"ח.

פילטר אוויר תחליפי 30 ש"ח.

סה"כ 150 ש"ח לערך.

-כמה מוסך פשוט היה לוקח לי על זה?

-לגבי המפתח פילטרים, במידה ולא אמצא כזה אצל מכרים, כמה אמור לעלות?

-בבקשה תסבירו לי, למה, אתם לא ממליצים על חצי סינטטי ודווקא על מינרלי אם הראשון איכותי יותר? הוא לא מתאים, או שפשוט לא צריך שמן איכותי ברכב כזה? ותהיו סגורים על עצמכם, 10-40 או 20-50? כמה התנגשויות.

-כמה זמן הפילטרים התחליפיים האלה יחזיקו לי?

מחר אגש לקנות החלפים ולביצוע העבודה, בתודה לכם.

פורסם
1. 2. בשביל לפתוח את הפילטר שמן, צריך מפתח פילטרים. אם אין ברירה, אפשר לחורר את הפילטר עם מברג גדול, ולהשתמש בו כידית. שיטה זו מיועדת בעיקרון רק למקרה חירום, כי יש סיכוי לא רע להיפצע, וכמובן שזה מגעיל ומלכלך.

.

זהירות על ההברגה הפנימית בשימוש במברג .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

נראה לי שאני אלך על השיטה עם המברג.

קניתי היום אצל פרוחזאד שמן מינרלי 20W50 של ליקווי מולי, פילטר שמן של ראביט ופילטר אוויר. כל פילטר 25. השמן 70 אם אני לא טועה והוא עשה לי הכל בסוף ב 110.

אין לו שייבר (הטבעת נחושת לבורג). זה חיוני להשיג?

פורסם

פילטרים של רביט, לא מיוצרים בסין, אלה בקוריאה.

לפחות הדגמים שיצאה לי להשתמש.

ונחשבים לפילטרים טובים, בניגוד לבושי הסיני.

אני תמיד מעדיף לשלם עוד 10 שלק בשביל המקורי

בהצלחה

פורסם

אל תשתמש במברג לפתיחת פילטר, בדיעבר, לא הייתי צריך להזכיר בכלל את השיטה הזו.

השיטה היא למקרה חרום בלבד, כלומר משתמשים בה כשהפילטר סגור כל כך חזק, שאי אפשר לפתוח אותו עם מפתח פילטרים, והמפתח מחליק או מעקם את הפילטר.

בוקסה וידית או ראצ'ט עם דרייב 1/2 אינץ' לפתיחת בורג ניקוז שמן יש לך ?

אני פעם תיארתי את תהליך החלפת שמן מנוע, עד אחרון הפרטים, תקרא בלינק את התגובה מס' 9.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=221052&highlight=%D7%A7%D7%A0%D7%94+%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97+%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A8

אה, ועוד משהוא, קיבולת השמן במנוע שלך היא 3.2 ליטר, כלומר אם קנית גלון של 4 ליטר, צריך להישאר בו כמעט ליטר שלם. אל תמלא שמן מעל המקסימום.

פורסם

-הוא הביא לי בהתחלה את הסיני של בושי, טוב שהתייעצתי פה קודם לכן ואחד מחברי הפורום הדגיש לי "רק אל תקנה את הסיני של בושי". איך שראיתי את השם בושי ביקשתי אחד אחר, הביא לי את של ראביט והבנתי שהוא לא רע בכלל. מה רע בבושי אגב? ומה קורה אם לא מחליפים פילטר שמן? הוא מתלכלך? מזהם?

-כן, יש לי ראצ'ט ובוקסה 17 וגם 19 אני חושב (אחד מאלה בכל אופן אמור להתאים).

-את ה"שיטה" עם המברג שמעתי לא רק ממך אז אל תרגיש "אשם", שמעתי גם מעוד מקור שעושה זאת תמיד.

-כפי שכתבתי אין לי את השייבר נחושת להחליף בבורג, זה נחוץ?

פורסם

אם תסתכל על הפילטר של BUSHI, תראה שההדפסה של הלוגו ושל שאר הכיתובים ממש גרועה, האותיות מרוחות ולא חדות.

זה סימן ראשון למוצר גרוע, מי שלא משקיע בפוליגרפיה ובמראה יפה, לא משקיע גם בכל היתר.

שנית, אם תסתכל פנימה לתוך הפילטר, תראה ששכבות הנייר בפנים לא מסודרות בצורה אחידה, יש מקומות צפופים יותר ויש צפופים פחות. השמן תמיד יזרום דרך המקומות הפחות צפופים, וכך יוצא שרק חלק משטח הפילטר משתתף בסינון השמן.

שלישית, יש סימני חלודה על הפילטר, כבר ברגע שהוא יוצא מהחנות.

רבעית, פילטר זה מאפשר לשמן מנוע להתנקז חזרה לקרטר בזמן חניית לילה, כתוצאה מכך נורית לחץ שמן נכבית רק כמה שניות אחרי ההתנעה, ובשניות האלו המנוע לא מקבל שימון מספיק.

רצוי להחליף את דיסקית הנחושת על הבורג, אבל אם אין לך זה לא סוף העולם, תדאג רק לא לאבד את הדיסקית הישנה, תנקה אותה ותחזיר אותה חזרה.

תצטרך לסגור את הבורג קצת חזק יותר, וזה אולי יקשה על הפתיחה בחלפה הבאה.

אם לא מחליפים פילטר שמן, הוא נסתם מלכלוך בסופו של דבר. יש שסתום מעקף (בייפאס), שנפתח כאשר הפילטר נסתם, ומאפשר למנוע בכל זאת לקבל שימון, אבל עם שמן לא מסונן.

• תוכן חדש...