Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי לדוגמא יש מברגת אימפקט של היטאצ'י שקניתי במחיר זנותי בשבדיה (סביבות ה800 קראון. זה יוצא 400 שקל בערך)

זה זנותי ???

99 ש"ח למברגה 18V של היט-קראפט (סיני אורגינלי) בהום סנטר.

המברגה הזו עושה עבודות מזדמנות למופת.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
. אני גם לא ממש ממליץ על סיגנט ככלי איכותי, מדובר על טייוואן, בכל זאת .

שמע, הייתי בטיוואן תקופה מסויימת, ואני רוצה להגיד לך שיש להם מוצרים מקומיים באיכות מעולה, כמעט בכל חנות שם ציינו בפני את העובדה שהמוצר שאני מעוניין לקנות הוא מתצורת טיוואן ולא סין, הם מאד משתדלים ליצור הפרדה, ולדעתי מצליחים בכך.

זה כמו שמישהו יגיד שתוצרת קוריאנית היא לא איכותית, אבל למעשה הם הרבה יותר מתקדמים מאיתנו בייצור, ראה את תעשיית הרכב המפוארת שלהם.

גם שם הייתי, והתפעלתי מאיכות המוצרים שהם מוכרים, הם גם פריקים של פטנטים והמצאות הרבה מהמבנים שם גדושים בגאדג'טים שאנחנו רק יכולים לחלום עליהם פה בארץ.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אני מסכים עם 2 הדיעות הקיימות בשירשור הזה - או במילים אחרות: ישנם כלים וישנם כלים !

מותג הוא לרוב ערובה גם של שקט נפשי, אם כי לא בהכרח שקט תעשייתי. גם מוצרים של מותגים יקרים יכולים לאכזב לפעמים - כמו מוצרים זולים שיכולים להפתיע לפעמים.

יש איכות, יש סיני ויש גם זבל סיני.

מטרת הכלי היא דבר חשוב מאוד בתקציב המיועד לרכישתו; האם מדובר בעבודה חד פעמית או שימוש ממושך (אפילו שמדובר ברוב המקרים בחובבים ולא מקצוענים שכל היום עם הכלי ביד).

כמובן שגם תלוי בהתאמת הכלי למטרה או הייעוד: הרי אם אתה מתלבט בין מקדחה רוטטת לבין פטישון סיני שכל מטרתם הוא קידוח חורים בקיר, אז ברור שפטישון סיני יעשה את העבודה טוב יותר ממקדחה רוטטת - וסביר להניח שיראה אריכות ימים מפתיעה לטובה. מה שכן, דיי בטוח שאם תיקח פטישון של מותג מוכר (מקיטה\בוש\קרס) ותשים אותו בעבודה מאומצת מול פטישון של STENHIL או יונדאי - הוא יראה עליונות באמינות, חוזק ואריכות ימים. זה לא תמיד נכון אבל הייתי מהמר על המותגים ולא על הסיניים הזולים מאוד.

יש לי בבית 3 מוצרים סיניים שרכשתי במהלך ה 4-5 שנים האחרונות (מקדחה פשוטה, מסור אנכי ומשחזת זוית) עבור שימושים קטנים שיש לי פעם ב... (למעט המשחזת זוית, שאותה קניתי בשביל השיפוץ לבית והיא עברה אותו בשלום), כולם במחיר של 100-120 שח ליחידה (וכולם באים בתוך מזוודת פלסטיק עם כל מיני אביזרים נוספים פרט למכשיר) והם בסדר גמור. למוצרים בסגנון הזה, בשימוש ביתי לחובבנים, אין נטיה רבה להתקלקל, לכן גם הסיכון הוא נמוך יחסית.

לעומת זאת, כאשר רכשתי את הפטישון בסדרה המקצועית (משפצים ובעלי מקצוע) הכחולה\אפורה של KRESS לפני שנה וחצי (כלי גרמני מקורי עם אחריות לשנתיים מלאות), הבנתי כמה מטומטם הייתי שעבדתי שנים רבות עם מקדחה רוטטת (טובה ככל שתהיה-גם של מותגים מעולים). לא רק שהשתמשתי בו להמון דברים בהמלך השיפוץ בבית, אלא גם התקנתי איתו כבר 5 מזגנים (בכל המקרים מדובר בחציבה בבטון מזויין - קיר טרומי) ואין לי ספק שהכלי הזה כבר ממזמן "הוציא את העלות" שלו. היה שווה כל אגורה. אין ספק שהעבודה עם כלי איכותי היא גם הרבה יותר מהנה ומהירה מאשר כלים מאיכות נמוכה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אתה מדגיש את מה שכתבתי קודם.

בגלל שיש לך כלים מתאימים - אתה גם מתחיל לעשות עבודות יותר רציניות.

בעבר הרחוק עבדתי ברשת הכבלים. שם לא היה חסכון על כלים (כלומר - היה נסיון. החזרתי להם תוך יומיים מברגים של בוטוניה מרוסקים לחתיכות, ועוד כמה כלים ג'יפה. בזה זה נגמר). עבדתי עם מברגות של בוש ומקיטה, ועם כל מיני כלים יקרים מאוד (סקופים ייעודיים, מדי מתח של FLUKE, מדי עוצמה וכו').

בבית תמיד נמנעתי מלבצע כל מיני עבודות, כי כל פעם אמרתי לעצמי "700 שקל בשביל מקדחה?" (אגב, בסוף קניתי מקיטה ב-390. גם בכלים טובים אפשר להתפשר במחיר אם הצרכים הם ביתיים +), "1000 שקל בשביל מברגה?" וכו'.

לפני כמה שנים החלטתי לעשות שביל גישה לבית מעץ אורן. הבאתי חבר שיעשה את זה, כי אין כלים. עשה. ראיתי.

ישבתי ועשיתי חשבון - בכסף שהוא לקח על העבודה (לקח זול ביחס לבעלי מקצוע, אבל עדיין הרבה כסף. לגיטימי לחלוטין. בעל מקצוע צריך לחיות, גם אם הוא עובד אצל חברים) יכולתי לקנות כמה כלים.

עדיין לא השתכנעתי להשקיע, קניתי מברגה סינית של WOLF. 18 וולט, יעני תותח.

התחלתי לבנות משטח DECK נוסף. רבע שעה עבודה, התרוקנה הסוללה. שעתיים לחכות לטעינה.

הלכתי וקניתי עוד אחת, יותר זול מסוללה.

עובד עם אחת, מתרוקנת, לוקח את השנייה.

זה כבר היה קשה מדי למברגה. הלך המנוע צעצוע שלה.

עובר לשנייה. התרוקנה הסוללה. מחליף. גם השנייה התרוקנה צ'יק צ'ק. מחכים שעה.

וככה הלאה. עובדים, מתחמם, מפסיקים, מטעינים. שעות לבדוק משטח מסכן.

אח"כ בניתי פרגולה.

עדיין עם המברגה המעאפנה הזו. פטישון שאלתי מחבר, טפל'ה מהשכן.

האכילה אותי קצת קש המברגה, אבל גם את זה גמרנו, יחד עם הידיים והמברגה. קניתי שלישית.

היא ישבה חצי שנה במחסן, והסוללה הפסיקה לעבוד (סוללות התייבשו. פרקו פעם סוללה כזו ותראו איזה זוועה בפנים).

בשלב זה החלטתי לבנות קצת בבית (חדרים לילדים). הלכתי וקניתי מברגת אימפקט של בוש, ופטישון.

חודש אח"כ, תוך כדי חיתוך לאטה מעץ, נשרף המנוע של המשור העגול תוצרת WOLF או יונדאי שהיה. הי"ד.

קניתי גם משור של בוש.

תוך חודשיים בניתי דברים שלא חלמתי לעשות בעבר, רק בגלל שהיו לי כלים נורמליים. בחישוב גס - חסכתי בין 70 ל-100 אלף שקל על עבודות שונות.

בלי הכלים האלה ואחרים שהיו לפני (דיסק בוש, ג'יגסו, מקדחה (ירוקה של בוש, הזדכתה על המנוע שלה בסוף הפרוייקט), דרמל, רתכת, אקדחי סיליקון, בוקסות ועוד) לא הייתי מצליח להרים פרוייקט כזה. בוודאות.

אז הכלים האלה אולי יקרים לרכישה, אבל אם הגעתם למצב בו אתם משתמשים בהם פעם אחת, תראו שאתם משתמשים בהם יותר ויותר, תוך חסכון בקריאה לבעלי מקצוע.

אגב, לא כל מה שסיני הוא זבל. בוש מייצרים היום הרבה כלים בסין. כח העבודה הזול מכתיב מעבר לשם.

לסיום - מספר פתגמים:

"זול זה כמו זוגלובק - מתחיל ב-ז', ובשניהם תקבל נקניקיה בסוף".

"רק העשירים קונים בזול".

"לך אל הנמלה עצל, למד דרכיה וחכם" (לא ממש קשור, אבל הייתי בשוונג).

פורסם

שמר, אני בונה דברים קצת יותר מסובכים משביל או פרגולה ועובד עם כלים מתאימים אבל מכל מיני יצרנים. כלי מתאים שנקנה תוך בדיקה יבצע את העבודה היטב גם אם הוא סיני.

לפני שנה וחצי החלפתי מחרטה מתוצרת קזנב (אחת המחרטות הטוהבות בעולם) בת 25 במחרטה סינית חדשה. הסינית עלתה 7500$ ומחרטה אירופאית באיכות בינונית (TOS,COLCHSTER וכו') מתחילות ב 35,00$. החשבון הפשוט והמהיר העלה שעדיף לזרוק מחרטה סינית כל 5 שנים מאשר אירופאית כל 25 שנים ולעבוד עם ציוד חדש ומודרני (רמות הדיוק הנדרשות לא מצדיקות השקעה בציוד יקר מאוד שיתרון הדיוק לא יבוא לידי ביטוי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא מבין למה שוללים את הכלי של EXPERT :|

יש לי מברגה שלהם שהיא בשימוש כמעט יומיומי כבר שנתיים והיא עובדת עד היום כמו ילדה טובה (לא תחת השם EXPERT, אך המפעל אותו מפעל, זה מותג מדבקה).

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
שמר, אני בונה דברים קצת יותר מסובכים משביל או פרגולה ועובד עם כלים מתאימים אבל מכל מיני יצרנים. כלי מתאים שנקנה תוך בדיקה יבצע את העבודה היטב גם אם הוא סיני.

לפני שנה וחצי החלפתי מחרטה מתוצרת קזנב (אחת המחרטות הטוהבות בעולם) בת 25 במחרטה סינית חדשה. הסינית עלתה 7500$ ומחרטה אירופאית באיכות בינונית (TOS,COLCHSTER וכו') מתחילות ב 35,00$. החשבון הפשוט והמהיר העלה שעדיף לזרוק מחרטה סינית כל 5 שנים מאשר אירופאית כל 25 שנים ולעבוד עם ציוד חדש ומודרני (רמות הדיוק הנדרשות לא מצדיקות השקעה בציוד יקר מאוד שיתרון הדיוק לא יבוא לידי ביטוי).

אין לי ויכוח איתך, זו גם הבעייה של חלק גדול מאוד מהיצרנים בכל העולם (בכל תחום, לאו דווקא בכלי עבודה).

הסינים מצליחים להוריד מחירים לרמות מגוחכות, תוך ניצול כל יתרון אפשרי: כח אדם זול בצורה מבהילה, חסכון בחומר בכל מקום אפשרי, ייצור המוני וכו'.

לעומת זאת - העולם ה"מפותח" התרגל לקרוע ללקוח את הצורה באחוזי רווח מטורפים, הן בגלל סיבות אובייקטיביות (מיסים גבוהים, עלות כח אדם גבוהה, עלות ייצור דרך אחזקת מקום המפעל, איכות הסביבה (מיחזור ו/או טיהור עולה כסף. לסינים לא ממש איכפת), עלויות הובלה ועוד) והן בגלל רצון להרוויח באחוזים גבוהים.

המדינות המתועשות עלו לרמת חיים גבוהה לאין ערוך ממדינות העולם השלישי וזה התבטא, בין היתר, גם בעלויות מטורפות של מחירים בכל תחומי החיים. אני מניח שעם המשבר הנוכחי, הפערים יצטמצמו מעט (לא ייעלמו, יש עוד סיבות להבדלים) והשיקולים יהיו קצת אחרים (או שהיתרון יעבור מסין לאפריקה, כי תמיד יחפשו את כח העבודה הזול ואת המקומות בהם אפשר לעגל פינות).

לגבי שיקולי הקנייה (כמו שתיארת עם המחרטה) : ללקוח יש את ההתלבטות לגבי אופן ביצוע העבודה ע"י הכלי שנרכש. אני מניח שבדקת את המוצר והוא מתאים לצרכיך, רק תאר לך שהיו מציעים לך את אותה מחרטה במחיר דומה, או אפילו חצי מזה (כלומר עשירית ממוצר מקביל אירופאי), אבל המירכוז של המחרטה לא היה מושלם ("זורקת"), הפוטר שלה היה מחליק כל הזמן, והמנוע היה מתחמם כל שעת עבודה כך שהיית צריך לעצור לתת לה להתקרר במשך שעה וחצי.

היית שוקל בכלל לקנות כלי כזה?

פורסם

כשדוד שלי ע"ה סגר את בית המלאכה שלו למבלטי הזרקת פלסטיק ("שטאנצמאכר") , בסביבות מלחמת יום כיפור, לקחתי ממנו מחרטה גרציאני טורטונה (שהוא אמר לי שהיתה הרולס רויס של המחרטות) משנות ה-30 . היא עדיין עובדת מדויק,למיטב ידיעתי מעולם לא עשתה שום בעיה,המנוע לא לופף,שום מיסב לא הוחלף (דודי היה יקה,מה שצריך לשמן/לגרז לא היה יבש) . גם הסיני יעבוד בעוד 70 שנה ?

פורסם

שמר, אם המחרטה היתה במחיר כזה שהיה שווה להחליף לבד מנוע ופוטר אז הייתי קונה ומשדרג אותה ואם לא אז ברור שלא.

חיימי, לגבי גרציאנו מדובר במחרטות בינוניות באיכותן ולהגיע לאורך חיים כזה עם הציוד של פעם זה לא היה יוצא דופן (הוצאתי לפני חודש מחרטה ורטיקלית מתוצרת בולארד משנת 29' שפשוט תענוג לראות איך היא בנוייה. היא בנוייה ללא מיסבים כדוריים בכלל והכל מיסבי החלקה שנשארו במצב חדש למרות שעבדה קשה. הוצאתי גם בורבר בלגי משנת 48 מתוצרת פורגס שאם היו בונים אותו היום העלות שלו היתה צריכה להיות מאות רבות של אלפי דולרים) אבל אין מה שלהשוות נוחות עבודה על ציוד זול חדיש לעומת ציוד ישן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תקנו כל כלי עבודה...סיני...טיוואני...מה שבא לכם - כל כלי - חוץ ממשחזת זוית ("דיסק").

זהו כלי העבודה הכי מסוכן שיש והוא מסתובב מהר מידי (!-!-!) מכדי להתפשר בו על כלי מאיכות כזאת.

לי יש דיסק 4.5 של DEWALT , אצלי 5 שנים , עבד לפני כן אצל חבר בעסקי הבניין - עבד ועובד קשה אצלי.

שום חופש במערכת ההנעה או בציר ההנעה, שום תקלה(למעט צורך בחיווט מחדש של כבל ההזנה , שזה לא נחשב ), עוצמתי וחלק ביותר. מי שרוצה יכול לבוא ולנסות בעצמו. ממליץ.

אני לא נגד לקנות סיני, לפעמים אולי זה שווה ולפעמים בטח גם יש מציאות, לא יודע, אני פשוט לא עושה את זה יותר (אחרי פעם אחת ).

אין כמו לעבוד עם כלים איכותיים ומתאימים, כחובבן בחלק גדול מהתחומים בהם אני עוסק בעבודות DIY חשובה לי "איכות החיים" בעבודה. חשוב לי להנות מהבנייה/שיפוץ/תיקון/שחזור, אחרת כל הכוונה מתפספסת, ומהתעסקות מאתגרת הפרוייקט הופך למטלה מלוכלכת ומחורבנת. ואין יותר מבאס מזה.

פורסם

אישית אני משתדל לקנות רק את המוצרים שיש להם אמא ואבא.

כל הכלים שלי בבית הם של בוש או מקיטה (חוץ מהדרמל שהוא של... דרמל :p)

בניגוד לשי אין לי נסיון טוב עם מוצרים אחרים, מוצרי מותג הוכיחו עצמם טובים יותר.

למשל מברגה, אז נכון שמברגה של בלק&דקר הצליחה להעביר לי משרד שלם אבל ההדק שלה לא הכי מדוייק, המטען שלה איטי רצח, אם שכחתי להשאיר אותה בלילה לטעינה התבאסתי למחרת, היא שקלה טונה והיתה קצת מגושמת לעומת המקיטה שיש לי בבית, 2 סוללות, מטען מהיר, מדוייקת, חזקה, אבל עולה פי 2.5, אז נכון שהראשונה עושה הכל ובסדר, ויכול להיות שהיא תשרוד לא פחות זמן מהמקיטה שלי, אבל הנוחות של המקיטה עדיפה לי ואני מוכן לשלם עליה יותר.

מקדחות של SKIL לא החזיקו אצלי מעמד ושבקו חיים יותר מפעם אחת, המקדחה של בוש עדין עובדת.

אפילו בשואבי אבק, מהרגע שקנינו דיסון הביתה, פתאום הכל יותר נקי...

מצד שני מה שאני עוד לא בניתי שי כנראה כבר יכול לבנות מתוך שינה בחצי שעה, ככה שאני חושב שאפשר לסמוך עליו שהוא אומר שהכלים הסינים יכולים לעמוד במשימות שמפילים עליהם.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

רק איכות. לא סינים.

במיוחד כשמדובר בעבודה ברכב. אף אחד לא רוצה שתיפול לו בוקסה סינית מהראצ'ט לתוך מקום שלא ניתן להגיע אליו בלי לפרק חצי אוטו.

סבי, זכרונו לברכה,שהיה בעל חנות כלי עבודה קטנה (מהחנויות שקיימות 50 שנה), השאיר אחריו סטוק של כלי בוש בני 30 שנה חדשים בקופסא. וחלק מהם עבר אליי (כמה משחזות , מקדחות וכו').

מכיוון שלא היה לי מה לעשות עם כ"כ הרבה ציוד, ואחרי שחילקתי למקורבים - פירסמתי ביד 2.

היתה התנפלות חסרת תקדים של בעלי מקצוע, שטוענים שהבוש החדשות לא באותה איכות של הישנות.

(אם הייתי יודע, הייתי מוכר בהרבה יותר יקר:))

אגב , יש לי בבית מברגה סינית בת 5 שעלתה לי 39 שקל (קניתי אותה בזמנים חשוכים), שעדיין עובדת בצורה מפתיעה, אבל לא הייתי משתמש בה לדברים חשובים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...