Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל, יש סיני איכותי אבל צריך להיות איש מקצוע כדי לברור את האיכותי מהזבל.

KD2, יותר חשוב מהמשחזת עצמה הוא הדיסק שבו אתה משתמש. אני לעולם לא אשתמש בדיסק עלום שם (משתמש בדיסקים של פרד ואם לא מוצא אז גמל בלבד) ולא בדיסק שקיבל מכה/הונח עליו חפץ כבד/סדוק וכו'. צירים קיבלו חופש אצלי רק במקיטות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אייל, יש סיני איכותי.

זה בדיוק מה שאמרתי

48256.jpg

הצעצוע הזה מיוצר בסין. אי אשר להגיד עליו שהוא לא איכותי. יש עוד טונות של כלים איכותיים (היתרון אצל בוש הוא בבקרת האיכות שלהם, באופן כוללני ניתן להגיד שאין אצלם נפילות), הכל פונקציה של מחיר. יכולתם של הסינים לייצר מוצר עפ"י תקציב היא מדהימה. אני מניח שאם תתעקש, הם ייצרו משור דומה בעלות של 5 שקלים.

השאלה היא אם אתה מסוגל להבחין בין המוצרים. אני מניח שמי שמתעסק עם כלים לאורך זמן יידע להבדיל, אבל הקונה הממוצע שקונה מזוודה עם מברגה + 345 כלים ב-100 שקל ב"הום סנטר" וכו' - יקבל כמעט תמיד מוצר זבל (גם אם נדמה לו שהמוצר עובד, עד שלא ישווה אותו לאחד איכותי - הוא לא יידע).

פורסם

אני תמיד בגישה של אם לקנות משהו-אז להשקיע פעם אחת ולהנות ממשהו איכותי שיחזיק שנים.

פורסם
אני תמיד בגישה של אם לקנות משהו-אז להשקיע פעם אחת ולהנות ממשהו איכותי שיחזיק שנים.

אצלי זה גם ככה.

גם בבגדים, או בסירים למטבח, או בשאר דברים שיש בהם שימוש יומיומי, ואם לא, אז כשכבר אשתמש בהם, לא יהיו פדיחות.

רק לפני שבוע ומשהו קדחתי קיר בלוקים, חור דוך, עם פטישון שקניתי לפני כמה חודשים.

הוא ישב בשקט, והנה, באה ההזדמנות לעבוד איתו. מיותר לציין שזה היה ממש קל בשבילי. והצלחתי כמובן במה שרציתי. זה כיף לעבוד עם כלים טובים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
מקצוענים שכל היום עם הכלי ביד.

כבר חצי שעה שאני גועה מצחוק על הרצפה, ומפחיד את השכנים והחתולים בדרך.:lol:

אין כמו לעבוד עם כלים איכותיים ומתאימים, כחובבן בחלק גדול מהתחומים בהם אני עוסק בעבודות DIY חשובה לי "איכות החיים" בעבודה. חשוב לי להנות מהבנייה/שיפוץ/תיקון/שחזור, אחרת כל הכוונה מתפספסת, ומהתעסקות מאתגרת הפרוייקט הופך למטלה מלוכלכת ומחורבנת. ואין יותר מבאס מזה.

כל כך נכון.

כלי ארור אחד שתוקף אותך במקום את המטלה יכול לבאס לך את כל הפרוייקט. וגם להיפך- אפילו אם זה פרוייקט מחורבן, והכלי עובד תענוג, אתה יכול להנות קצת.

תקעו אותי היום בעבודה בעטיפת דברים שונים ומשונים. לקחתי חבילת נייר ענקית (נייר אריזה מטר על חצי מטר)-משהו כמו 20 דף, קיפלתי לשניים, וחתכתי עם הסכין עבודה שלי. מדובר על סכין שהיא פירמה אמריקאית מעולה. חתך כמו כלום. סכין יפני הייתה נשברת מהמאמץ או מחליקה ועוד פוצעת מישהו.

אגב , יש לי בבית מברגה סינית בת 5 שעלתה לי 39 שקל (קניתי אותה בזמנים חשוכים), שעדיין עובדת בצורה מפתיעה, אבל לא הייתי משתמש בה לדברים חשובים.

דיי סיכמת את כל הנושא...

אני לא מסכים עם הקביעה הזו בכלל בכלל.

אז נכון- איש מקצוע יודע מה לחפש גם אם אין לו איך להסביר את זה במילים, אבל אתה רואה על הזבל שהוא זבל. זה בולט כמו ערפד עם עששית בבית-קברות בסומאליה. ואם אתה לא יכול לראות את ההבדל, בקש לראות את הכלי היותר יקר ורציני לרגע. ההבדלים יראו את עצמם.

זה בדיוק מה שאמרתי

הצעצוע הזה מיוצר בסין. אי אשר להגיד עליו שהוא לא איכותי. יש עוד טונות של כלים איכותיים (היתרון אצל בוש הוא בבקרת האיכות שלהם, באופן כוללני ניתן להגיד שאין אצלם נפילות).

ועדיין, מדובר במותג. מותג לא יכול להרשות לעצמו בקרת איכות חובבנית. ו"מותג" פשוט לא יכול לממן בקרת איכות רצינית כמו שצריך כדי שכל כלי יהיה "כלי". זה אחד הדברים שמשום מה מדלגים עליהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

KD2, יותר חשוב מהמשחזת עצמה הוא הדיסק שבו אתה משתמש. אני לעולם לא אשתמש בדיסק עלום שם (משתמש בדיסקים של פרד ואם לא מוצא אז גמל בלבד) ולא בדיסק שקיבל מכה/הונח עליו חפץ כבד/סדוק וכו'. צירים קיבלו חופש אצלי רק במקיטות.

סיני איכותי זה מותג טוב ומוכר שמיוצר בסין.

לשם שינוי אני מסכים עם שמר במשהו... :)

לדעתי הסיכוי היחיד למצוא סיני עלום שם ששווה משהו, זה אם קו הייצור של אחד היצרנים האיכותיים, מוכר גם מהצד תחת מותג מדבקה.

אין ניסים ונפלאות. אין מציאות זולות. אתה מקבל מה שאתה משלם עליו.

לא סתם מחשב נייד עולה כיום שליש ממה שעלה לפני 5 שנים. הוא גם יחזיק שליש מהזמן, והאיכות ... הו האיכות... בריצפה.

הפלוס היחיד שאני רואה בסחורה הירודה שמציפה את השוק, זה העובדה שהמחירים של הסחורה האיכותית- יורדים עם הזמן.

יש עוד פרמטר, שקצת מוזר לי לומר: העבודה הרבה יותר כיפית עם כלי איכותי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

איי, המחרטה הסינית עלומת השם שקניתי הרבה יותר נוחה לעבודה מטוס חדשה שעולה פי 5 ממנה.

יש לא מעט יצרנים עלומי שם בסין שהם למעשה יצרנים שהתחילו את דרכם כמפעל בבעלות אחד היצרנים הגדולים ופשוט פתחו מפעל מתחרה מעבר לכביש.

מספיק לאיש מקצוע להחזיק כלי ביד, לשמוע אותו עובד ולהפעיל אותו אפילו על ריק כדי לדעת אם הכלי יעשה את העבודה או לא.

פורסם

אייל, בכל כלי האינטואיציה צריכה להיות כמה עולה לי שנת שימוש בכלי בהנחה שהתפוקה היא זהה בזמן שהכלי תקין.

הסיבה שעברתי לסיניים בפשוטים היא שלא הייתי מרוצה מה"איכותיים" שלא החזיקו כלום והשירות היה על הפנים (שלחתי משחזת זוית של מקיטה לתיקון במסגרת האחריות אחרי שנטחן הגיר שלה וקיבלתי אחרי 3 חודשים משחזרת משומשת אחרת עם חשבון בגובה 60% ממחיר הכלי כחדש עם תירוצים למה האחריות לא מכסה את הנזק. מיותר לציין שהכלי חזר אליהם ומקיטה לא נכנסת אליי יותר).

פורסם

מעניין שדווקא ההתרשמות שלי ממקיטה הפוכה. אצלנו עובדים חזק (ז"א כמעט כל היום רצוף) עם משחזות זוית ומברגות, ובמינון נמוך יותר עם מסורי גרונג, ג'יגסו וכד'.

במברגות הכל התפגר אחרי כמה חודשים : ASAKI, WOLF, יונדאי. היחידה שמחזיקה בלי שום תקלה כולל כשדורסת אותה מלגזה היא מקיטה. יש לנו 9.6 ועוד אחת, זה פשוט כלי תענוג.

בדיסקים יש איזה בוש כחול ומקיטה, וכל היתר גם מתפגרים מאוד מהר, בדגש על WOLF.

דווקא בכלים שעובדים פחות הרוב אצלנו זה יונדאי ו WOLF ושם אין בעיה, הכלי עובד פעם בשבוע אולי לחתוך קצת MDF ואין לנו תלונות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עם מברגות אני משתמש בפניאומטיות ולא חשמליות כך שאין לי ניסיון אבל משחזות זוית 4.5 של מקיטה של ה 4 שנים האחרונות לא מחזיקות כלום. בכולן החילזון של הגיר נטחן אחרי מקסימום שנה.

פורסם

תלוי במה.

פטישונים ופטישים זה דווקא בוש.

מקדחות ומברגות - מקיטה.

בנושא המשחזת (דיסק) - יש לי דיסק 1/2 4 של בוש, אמנם הוא לא עובד על בסיס יומי, אבל הוא עובד כבר כמה שנים טובות (שזה הרבה שעות עבודה במצטבר) ואין שום סימני בלאי (פתחתי אותו לפני שנה כדי להחליף כבל מזין, אז ראיתי מה קורה בפנים).

• תוכן חדש...