Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לנפח גלגל בשטח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמחברים במקום פלאג.

ובדיזל הנפוץ היום בשטח ?

מה רע בקומפרסור מתחבר למצית בלערך 100 ש"ח ?

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
מבלי לחלוק על תיאוריית הואקום (ויש לי מחלוקת) אין אפשרות מעשית למלא כזה צמיג גדול דרך פתח הוונטיל (וכשהוונטיל מורכב) בכזה זמן קצר.

תבצע ניסוי בתחנת דלק , תמדוד זמנים ותעדכן.

ישי

לא מומלץ לבצע ניסוי עם אש בתחנת דלק!!! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ובדיזל הנפוץ היום בשטח ?

מה רע בקומפרסור מתחבר למצית בלערך 100 ש"ח ?

הקטע הוא שמה שמראים בסירטון זה בעצם איך להושיב את הצמיג על הג'אנט.

בסופו של דבר צריך לנפח אותו אם אותו קומפרסור ב-100 ש"ח שמתחבר למצית :-)

בברכה,

רודי

פורסם
האש מחממת את האוויר שבתוך הגלגל. ברגע שמחממים אוויר הוא מתרחב ותופס יותר מקום.

בזמן שהאוויר מתרחב הוא בורח החוצה, בזמן שהאש דועכת אט אט, האוויר בתוך הצמיג מתקרר - לוקח פחות מקום, זה יוצר פחות לחץ בתוך הצמיג מאשר מבחוץ.

פחות או יותר חזרנו לכיתה יוד'

בכיתה י' למדת פיזיקה... שזה יפה ל"פיזיקה ברמה של כיתה י'"... לא שאני מזלזל, אבל לא לאמדים בפיזיקה בכיתה י' את "העולם האמיתי"...

עדיין אני עומד על התאוריה של הוואקום, החמצן נשרף בתוך חלל הצמיג ואז נשאב לבפנים חמצן דרך הונטיל

גם וואקום יש, אבל זה לא זה...

לפי מה שאנ יודעי יותר אויר חם תופס יותר נפח מאויר חם !

אי לכך כאשר יש אויר חם בתוך הצמיג האויר אמור "לנפח" את הגלגל.

קירור האויר כמו שאתה אומר בעצם "מקטין" את הנפח של האויר ובעקבות זאת הצמיג "מתקווץ"

ומה שאפשר לראות בסירטון הזה הוא להיפך.

חמצן נשרף בתוך הצמיג, הצמיג בגלל חוסר החמצן הוא נשאב לבפנים מכל מקום אפשרי בעוצמה די גדולה

(שים לב שלרוב משתמשים בשיטה הזאת עם גז להנעת מנועים שהוא מכיל איטאר "Ether" שהוא גז מאוד נפיץ)

בעקבות זאת הצמיג "נשאב" אל הג'אנט וממשיך לשאוב את האויר דרך הונטיל !

במקרה של הסירטון הספציפי הם לא פתחו אותו ולכן היו צריכים לחבר צינור אויר בכדי שהצמיג לא יחזור לנקודת ההתחלה !

יש מבין? :-P

נ.ב למדתי קצת תרמודינמיקה, חלק מקורס במיזוג אוויר

מעולה...

מה שקורה זה שיש חומרים שאוגרים בתוכם אנרגיה (כל חומר אוגר בתוכו אנרגיה, בין אם היא חלק ממנו או שהיא נספחת אליו).

יש לנו מקרה של חומר דלק (הספריי) ואוויר (שיש בצמיג).

הדלק מתערבב באוויר ונוצרת תערובת נפיצה שתיצור פיצוץ שזה בעצם בערה מהירה מאוד. עד כאן אני לא מחדש לאף אחד כלום, כל זה קורה במנוע בערה פנימית.

התערובת אוגרת בתוכה אנרגיה כימית שמשתחררת בטמפרטורה מסויימת (הלהבה) ובזמן שיחרור האנרגיה היא הופכת לסוג אחר של אנרגיות, אחת מהן היא חום.

הלחץ נוצר מהעובדה שיש עכשיו "יותר חומר" שתופס יותר נפח (גז שהפך להיות גז מחומר שתופס פחות מקום -הדלק).

יש סיכוי סביר שהוונטיל פתוח כי כאשר הצמיג מתנפח ואחרי שהגזים מתקררים הם תופסים פחות מקום ולכן אוויר "קר" יותר ניכנס וממלא את המקום.

מי שמכיר את ה"מגלשות" שיש במטוסים הם מתנפחות ע"י זרם של אוויר חם שמקורו "ברקטות" שמקובעות בקצה ה"מגלשה". הזרם של האוויר החם מהרקטות לא מספיק אז האוויר זורם בתוך "צינור וונטורי" וכך בגלל המהירות שלו נוצר תת לחץ שמושך אוויר "מבחוץ" לתוך התערובת. כמה? הרבה. אני משער של משהו שבין פי 1.5 ל 3.

כל זה היה מבלי שניגע בנושאים כמו חוק שימור האנרגיה, אנרגיה וסימטריה, האלסטיות של החומרים, אנרגיה פוטנציאלית חוקי ניוטון וכו'... :lol:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
בכיתה י' למדת פיזיקה... שזה יפה ל"פיזיקה ברמה של כיתה י'"... לא שאני מזלזל, אבל לא לאמדים בפיזיקה בכיתה י' את "העולם האמיתי"...

גם וואקום יש, אבל זה לא זה...

מעולה...

מה שקורה זה שיש חומרים שאוגרים בתוכם אנרגיה (כל חומר אוגר בתוכו אנרגיה, בין אם היא חלק ממנו או שהיא נספחת אליו).

יש לנו מקרה של חומר דלק (הספריי) ואוויר (שיש בצמיג).

הדלק מתערבב באוויר ונוצרת תערובת נפיצה שתיצור פיצוץ שזה בעצם בערה מהירה מאוד. עד כאן אני לא מחדש לאף אחד כלום, כל זה קורה במנוע בערה פנימית.

התערובת אוגרת בתוכה אנרגיה כימית שמשתחררת בטמפרטורה מסויימת (הלהבה) ובזמן שיחרור האנרגיה היא הופכת לסוג אחר של אנרגיות, אחת מהן היא חום.

הלחץ נוצר מהעובדה שיש עכשיו "יותר חומר" שתופס יותר נפח (גז שהפך להיות גז מחומר שתופס פחות מקום -הדלק).

יש סיכוי סביר שהוונטיל פתוח כי כאשר הצמיג מתנפח ואחרי שהגזים מתקררים הם תופסים פחות מקום ולכן אוויר "קר" יותר ניכנס וממלא את המקום.

מי שמכיר את ה"מגלשות" שיש במטוסים הם מתנפחות ע"י זרם של אוויר חם שמקורו "ברקטות" שמקובעות בקצה ה"מגלשה". הזרם של האוויר החם מהרקטות לא מספיק אז האוויר זורם בתוך "צינור וונטורי" וכך בגלל המהירות שלו נוצר תת לחץ שמושך אוויר "מבחוץ" לתוך התערובת. כמה? הרבה. אני משער של משהו שבין פי 1.5 ל 3.

כל זה היה מבלי שניגע בנושאים כמו חוק שימור האנרגיה, אנרגיה וסימטריה, האלסטיות של החומרים, אנרגיה פוטנציאלית חוקי ניוטון וכו'... :lol:

גילי

הכל טוב ויפה.

רק כמה דברים קטנים: תת לחץ נוצר בזמן הפיצוץ של החומר בגלל זה הצמיג חוזר אל הג'אנט ואחרי שהצמיג התישב

על הג'אנט התת לחץ הופך לוואקום שגורם לשאוב אויר דרך הונטיל (אם הוא פתוח כמובן )

בקשר למגלשות: אין למגלשה שום רקטה, לפחות לא בימינו !

הנה ציתות קטן מתוך אתר שמסביר מה הולך במהלך פתיחת חרום של דלתות המטוס:

Slides inflate with an initial boost from a canister of compressed carbon dioxide and nitrogen. The canister provides only about one-third the volume needed to inflate the slides. The remaining volume is supplied by ambient air, channeled into the slides through aspirators.

When the inflation mechanism is triggered—by a lanyard pulled by the slide as it tumbles from its storage case—gas from the canister accelerates through the aspirators at high speed, creating a vacuum that sucks ambient air into the aspirators through louvers. When the slide is fully inflated, the louvers close.

מתוך האתר הזה:http://www.airspacemag.com/flight-today/HTW-evacuation.html

נ.ב כל מה שאמרת לגבי הנושאים שאתה לא רוצה להזכיר במקרה שלנו נקרא תרמודינמיקה :-D

בברכה,

רודי

פורסם

התת לחץ הופך לוואקום

הפיכת תת-הלחץ לוואקום הוא באמת תהליך תרמודינאמי מרתק!

מזכיר את התהליך המדהים בו, בחלקיק שניה, הנוזל הזורם מהברז הביתי הופך למים!

עודד

פורסם
הפיכת תת-הלחץ לוואקום הוא באמת תהליך תרמודינאמי מרתק!

מזכיר את התהליך המדהים בו, בחלקיק שניה, הנוזל הזורם מהברז הביתי הופך למים!

תודה רבה על הזילזול !

הייתי מאוד מעוניין לשמוע את דעתך בנושא ! ! !

שמעת פעם על הפתגם "שתיקה שווה זהב" ????

אם לא הבנת למה הייתה הכוונה שלי אז אל תגיב !

בברכה,

רודי

פורסם
לאחר חיפוש מעמיק הנה הוכחה לתאוריה שלי.

http://www.youtube.com/watch?v=_M0GNLvPmAg&feature=related

תראו עד הסוף.

הבחורים האלה לא פתחו את הונטיל ותראו מה קורה לצמיג, בגלל זה הם ישר התחילו להזרים אויר לצמיג.

תראו איך הוא מתכווץ בזמן שהאש עדיין בוער בתוך הצמיג.

אז לכל מי שרוצה לנסות את השיטה הדבר החשוב ביותר זה לפתוח את הונטיל לפני שמתחילים !

"תראו איך הוא מתכווץ בזמן שהאש עדיין בוער בתוך הצמיג"

זה נגרם ע"י אפקט הקירור של האוויר הדחוס שנכנס למקום החם מאד שבתוך הצמיג.

הונטיל לא יכל למלא אוויר יותר מהר מאשר הגזים שבתוך הצמיג.

הוא היא והם יוצרים את האני

פורסם

דבר קטן, כמו שנאמר, ע"פ חוק שימור המסה אחרי תהליך שריפה לא יכול להווצר חומר יש מאין,

כלומר חמצן שנשרף בתא סגור לא יוסיף מסה לתא, הנפח משתנה לא בגלל תוספת מסה אלא כתלות בטמפ'

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
הרגתם אותי :brickwall:,

לרגע תהיתי אם זה פורום של הטכניון:bad-word:

לא, לא, לא!!!

כאן יש אנשים עם שחור מתחת לצפורניים... :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
הרגתם אותי :brickwall:,

לרגע תהיתי אם זה פורום של הטכניון:bad-word:

בפורום של הטכניון זה היה בא עם משוואות , הוכחות וחישובי מולים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...