Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest ספורטמוטורי
פורסם

יש לי אודי A3 שנת 2004 עם גיר טיפטרוניק 6 הילוכים,מדובר במנוע 2.0FSI,יש לי אותה שבועיים.

מה שאני שואל פה,זה על תופעה מוזרה שרציתי תשובה אם היא נורמלית או לא.

היא קשורה לגיר,אז זה הולך כך:

כל דבר הקשור לגיר תקין וחלק גם בנסיעה וגם בשילוב מN לD או R או S,חוץ מדבר אחד,אחרי שאני נוסע באוטו ועוצר,אם אני משאיר בהילוך D אני מרגיש שהמנוע מושך ממש טיפה כאילו לחצתי לחיצה ממש קטנה על הגז,אם אני עוזב את הברקס האוטו מתקדם בצורה נורמלית,השאלה שלי היא שברגע שאני עוצר ולוחץ על הברקס ומעביר מD לניוטרל אני מרגיש מין נקישה כזאת בגיר,ממש מרגישים את המכה אפילו כל האוטו זז מזה,וזה רק ברגע שאני מעבר מD לN או מR לN,אגב מR לN זה מורגש הרבה פחות.

הלכתי למוסך מורשה צ'מפיון בדקו במחשב,ואמרו לי שהכל תקין.

שמתי לב שאם אני מושך את בלם היד ומשאיר את האוטו על D אך עוזב את הברקס,ברגע שאני מעביר לN מרגישים מכה חלשה הרבה הרבה פחות ממה שאני מרגיש ברגע שאני מעביר לN בלחיצת ברקס.

יכול להיות שיש באוטו איזה מנגנון שברגע שלוחצים על ברקס וזה בD או בR האוטו פותח טיפה את המצערת בגלל שהאוטו לא יתדרדר בעליות או משהו כזה,או שזאת תקלה שהמוסך מורשה לא מצליח לעלות עליה?

אני אשמח לקבל תשובות מבעלי אודי כזאת,באם גם להם יש את התופעה הזאת.

התכוותי ב

N לניוטרל

D דרייב

R ריוירס

S כנראה זה מצב ספורט

תודה לעוזרים.

פורסם
יש לי אודי A3 שנת 2004 עם גיר טיפטרוניק 6 הילוכים,מדובר במנוע 2.0FSI,יש לי אותה שבועיים.

מה שאני שואל פה,זה על תופעה מוזרה שרציתי תשובה אם היא נורמלית או לא.

היא קשורה לגיר,אז זה הולך כך:

כל דבר הקשור לגיר תקין וחלק גם בנסיעה וגם בשילוב מN לD או R או S,חוץ מדבר אחד,אחרי שאני נוסע באוטו ועוצר,אם אני משאיר בהילוך D אני מרגיש שהמנוע מושך ממש טיפה (תקין) כאילו לחצתי לחיצה ממש קטנה על הגז,אם אני עוזב את הברקס האוטו מתקדם בצורה נורמלית,השאלה שלי היא שברגע שאני עוצר ולוחץ על הברקס ומעביר מD לניוטרל אני מרגיש מין נקישה כזאת בגיר,ממש מרגישים את המכה אפילו כל האוטו זז מזה,וזה רק ברגע שאני מעבר מD לN או מR לN,אגב מR לN זה מורגש הרבה פחות. (לא תקין כלומר נקישה חזקה)

הלכתי למוסך מורשה צ'מפיון בדקו במחשב,ואמרו לי שהכל תקין.

שמתי לב שאם אני מושך את בלם היד ומשאיר את האוטו על D אך עוזב את הברקס,ברגע שאני מעביר לN מרגישים מכה חלשה הרבה הרבה פחות ממה שאני מרגיש ברגע שאני מעביר לN בלחיצת ברקס. (תקין=נורמלי לחלוטין)

יכול להיות שיש באוטו איזה מנגנון שברגע שלוחצים על ברקס וזה בD או בR האוטו פותח טיפה את המצערת בגלל שהאוטו לא יתדרדר בעליות או משהו כזה,או שזאת תקלה שהמוסך מורשה לא מצליח לעלות עליה? (המצערת לא נפתחת בכדי להחזיק את הרכב בעלייה, קיים מנגנון HILL HOLDER).

אני אשמח לקבל תשובות מבעלי אודי כזאת,באם גם להם יש את התופעה הזאת.

התכוותי ב

N לניוטרל

D דרייב

R ריוירס

S כנראה זה מצב ספורט

תודה לעוזרים.

אין לי אודי אבל יש לי גולף עם גיר כמעט זהה לזה המותקן ברכב שלך (טיפטרוניק 6 הילוכים דגם 09G)

איזה כייף לי :)

Guest ספורטמוטורי
פורסם

מה שמוזר זה שבחברה אומרים לי שזה תקין.

לי לא נראה שזה תקין,האוטו בסה"כ עם 63000 ק"מ,וקילומטרג' תקין,כי יש ספר טיפולים בחברה.

וגם האוטו היה עם בחורה אחת לפני היא יד ראשונה,האוטו לא עבר הרבה ידיים ששברו את האמא של הגיר.

מה אני צריך לעשות?

אולי כדאי לי ללכת למוסך מורשה אחר לשאול אותם?

פורסם

גש אל "מוסך אדמונד" שברח' הסת 10 א.ת חולון (בסמטה), טל' 03-6500613/4 ובקש שם את יורם.

הוא מומחה לתיבות הילוכים אוטומטיות של מכוניות קונצרן פולקסווגן (ואאודי) ויוכל לבדוק לך אם אכן יש תקלה כלשהיא או שהכל תקין.

בברכה - רפי לין :-)

Guest ספורטמוטורי
פורסם

דבר ראשון אני מבקש מהמנהלים,נא לא לסגור את התרד הזה כי זה חשוב לי מאוד,תודה.

אז שוב פעם אני מעלה את השאלה שהעלאתי לפני שבוע,משום מה אני לא מוצא אותה וחיפשתי הרבה.

השאלה מופנת יותר לאלה שיש להם מכוניות אודי עם תיבת הילוכים אוטומטית 6 הילוכים או טיפטרוניק,מה שזה נקרא.

יש לי אודי A3 2004 מנוע 2.0FSI , עם 63000 ק"מ,אני חייב לצין שהאוטו שמור ללא תאונות ,היה לבחורה.

ברגע שהאוטו קר הגיר מתפקד מצויין, אחרי נסיעה קצרה אפילו של דקה,ברגע בעוצרים את האוטו נראה לי בין הילוך שני לראשון מרגישים נקישה קטנה.

זה אחד

2.גם אחרי שאני עוצר,ואני עדיין בהילוך D תוך כדי לחיצה על הברקס,אם אני מוריד לניוטרל מרגישים מין פיצול ממש מורגש כזה של הגיר,אני לא יודע אם זה נורמלי או לא,ואגב בבדיקה כתבו גם שיש נקישות בגיר,אבל ממש מרגישים שכל האוטו רועד מהנקישה וזהו,כאילו משהו היה תפוס והשתחרר.

3.זה קורה דווקא כשהאוטו קר,בין הילוך שני לשלישי יש החלקה קטנה.

מה שמשגע אותי,זה שהלכתי כבר לשני מוסכים מורשים של צ'מפיון,ישבו נסעו בדקו,ואמרו לי שהכל תקין,וגם אחד הכניס למחשב כדי לבדוק את מחשב הגיר ואמר לי שהכל תקין,וזה נורמלי.

אני באמת לא יודע מה לעשות,אני מהצפון,מאזור חיפה,מישהו מכיר איזה מוסך מתמחה לגיר אוטומט שאוכל לבדוק אצלו?!

לפחות רק שאדע אם זה נורמלי או לא,עד עכשיו היו לי מכוניות כמו מאזדה לאנטיס מיצובישי קולט,שבכלל שם כל נקישה לא כל כך שמים לה שליה כי כל האוטו שם לא ממש שקט ואכותי,מה שאני אומר זה יכול שאני בסה"כ לא רגיל לאוטו כזה?

אני באמת אשמח לתשובות מבעלי מכוניות כאלה.

תודה.

פורסם

המומחה מס' 1 לתיבות הילוכים אוטומטיות של מכוניות אאודי וקונצרן פולקסווגן הנו יורם ב"מוסך אדמונד"

שברח' הסתת 10 א.ת חולון (בסמטה), טל' 03-6500613/4.

ראשית התייעץ איתו טלפונית ואולי יהיה לך גם כדאי לתאם ולנסוע אליו לבדיקה מקצועית.

בברכה - רפי לין :-)

Guest ספורטמוטורי
פורסם

יצאתי פקק:-D

טוב חולון רחוק לי,אין משהו בצפון!!??

Guest ספורטמוטורי
פורסם

טוב בסופו של דבר נסעתי לבחור פה בצפון מומחה בגיר אוטומט,והתברר שהנקישות האלה הם באמת נורמליות,כי תיבת ההילוכים הזאת בנויה כמו תיבת הילוכים באופנוע אך אוטומטית,ז"ת זה גלגלי שניים שמועבר אליהם הכח דרך שרשראות.

אני פעם הייתי אופנוען,לכן היבנתי איך זה עובד מהר.

בטח כל אופנוען יודע איך איך מרגישים נקישה קטנה ברגע שמעבירים מהילוך N ל 1 , וכו...

אז פה מרגישים את זה אך ברגע שמעבירים מD ל N,או R לN.

בכל מקרה תודה לכל מי שניסה לעזור.

• תוכן חדש...