Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניגוד לאווירת הנכאים שהשתלטה כאן על חלק מהמשיבים, אני חושב שהבעיה בגיר מצדיקה התעמקות מצידך.

גיר שזקוק לשיפוץ הוא גיר שיש בתוכו בלאי מכני במידה כזו שהוא לא מסוגל לתפקד, או לפחות מתקשה מאוד.

אתה מתאר תקלה שבאה בפתאומיות (גיר ננעל - כנראה על הילוך שלישי) ונעלמת באותה פתאומיות (כיבוי והתנעה פותרים - באופן זמני - את הבעיה).

זה מקרה קלאסי של תקלה חשמלית\תקלת תקשורת\תקלת חיישן מצב ידית גיר וכיוב'.

אפילו אם מדובר בצורך להחליף שסתומים בגיר, מדובר בתיקון שעלותו 2000 ש"ח - עלות דומה לארבע בדיקות לפני קניה של רכב אחר, לא כולל מחיר הדלק, העברת בעלות, ישור קו (למדת על בשרך שזה דבר שצריך לעשות ברכב משומש).

עצתי לך היא לגשת למכון גירים אמין (בצע חיפוש בפורום - יש המלצות) ולבדוק באופן מקצועי מה הבעיה בגיר.

אם ידברו איתך על שיפוץ מלא, תצטרך לשקול היטב את צעדיך.

אם לחילופין יזהו תקלה חשמלית ו\או תקלת שסתומים, פתרונה יעלה פחות מכל צעד היסטרי אחר שתנקוט ולאחר מכן כולי תקווה שהבעיות יעלמו.

המכונית נרכשה מאדם פרטי?

בדקת הסטוריית טיפולים במוסך מורשה טרם הרכישה?

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בעלים של מגאן 96 כ 3 שנים מעולות!!!

נכון הלך לי בגיר המחשב עם הסלונואידים וכל זה, עשיתי שיפוץ מלא לגיר אצל חוסיין ביפו (גם מוסכים מורשים של רנו שולחים אליו גירים לשיפוץ).

מאז פשוט כלום, הרכב גילה אמינות מעולה, יוצאת מן הכלל, קניתי אותו עם 50,000 ק"מ מכרתי אותה עם 100,000 ק"מ שמתוכם הרכב נסע כל שבוע הלוך וחזור מראשון לקריית שמונה, היה שם הכל , צנרת פילטר פתוח, צנרת אגזוז, (סעפת 4 ל 2 ל 1)דוד זרימה חופשית. שעונים, כל הרכב פורק ורופד מחדש- דלתות ומה לא...

ולמען האמת "רצחתי" את הרכב בלחיצה על הגז והכל..(רכב ראשון), הרכב היה אמין בצורה מדהימה, כנ"ל הגיר.

בבדיקה במכון לפני מכירה , לבעלים החדשים, נתגלה בלאי אחד - בולמים אחוריים 50 אחוז וזהו!.

תשפץ את הגיר וסע לשלום- זה רכב מעולה, דורש טיפול אבל מתגמל...

כמה תמונות מאז...

pic1.jpg

pic3.jpg

pic4.jpg

pic5.jpg

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

לא לימון ולא נעלים.

דובר ברכב אשר כנראה הוזנח, וכפי שנאמר יישור קו ועלותו היו צריכים להיות לקוחים בחשבון בעת רכישת הרכב.

מעבר לזה שולם מחיר מופרז בהחלט על האלטרנטור, ועלות של זה משיפוץ + התקנה לא אמור לעבור את ה 1500 ש"ח.

צמיגים זה בלאי אשר אינו קשור לתוצרת הרכב.

לגבי הגיר, כמו שארנון כתב , נראה שמדובר בבעיה חשמלית מסוע של סלנואיד ואו שסתומים חשמלים בגיר, עלות של כ 2000 ש"ח .

מכאן ועד הכתרת הרכב כלימון המרחק רב, רב מאוד..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ראיתי את הודעתך ונזכרתי בדיון שהיה לנו פעם קודמת.

מהשרשור שפתחת אז, לפני קניית הרכב, ניתן ללמוד הרבה על הסיכונים

הכרוכים בקניית רכב כזה, וגם על הדעות הקדומות שאופפות אותו עד היום.

זוכר את מה שאמרתי אז?

כל מה שכתבת נשמע מצויין אם רק המגאן הייתה ידנית.

חד-משמעית, לא כדאי להסתכן עם גיר אוטומטי של מגאן 96-02.

החלטת לפעול בניגוד לרוב העצות שקיבלת, ועכשיו חזרת להתלונן. יופי.

אני ממליץ לך לרדת מהגישה הישראלית הזאת, לבדוק מהי בעצם הבעיה בגיר,

לשקול חלופות זולות יותר לטיפולים ותיקונים ולחזור להנות מהערך המוסף שהרנו

נותנת לך - בבטיחות, נוחות ובהיבטים רבים נוספים.

תעבור על שרשור ההמלצות באופטופיק, צור קשר עם ספי לגבי הגיר ועם "מוסך

שאפט" לגבי כל השאר, וחזור לעדכן בממצאים.

פורסם
הייתי בעלים של מגאן 96 כ 3 שנים מעולות!!!

קניתי אותו עם 50,000 ק"מ מכרתי אותה עם 100,000 ק"מ

אשכרה סירסת את האוטו כשהוא היה אצלך? :lol:

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

הבעיה עם הגיר-

בזמן נסיעה - במיוחד כשהאוטו חם ולאחר נסיעה בפקקים - המנוע עובר עצמאית לניוטרל

וכשמעלים מעט את הטורים כדי שייסע הגיר "מקפיץ" להילוך (מרגישים ממש מכה).

זה מקרה קלאסי של תקלה חשמלית\תקלת תקשורת\תקלת חיישן מצב ידית גיר וכיוב'.

זה לא מקרה קלאסי של תקלה חשמלית.

זה מקרה קלאסי של איבוד לחץ שמן בגיר, תקלה מאוד נפוצה בגירים האלו.

יש דרך לטפל בתקלה נקודתית, אבל זה לא תמיד מצליח, ולרוב משפצי גירים ימליצו במקרה זה לבצע שיפוץ מלא, במיחוד עם הרכב עבר מעל 100 אלף ק"מ.

פורסם

הוא גם אמר את זה:

# בזמן נסיעה ההילוך נתקע ונדלקת נורית של הגיר.

לאחר עצירה בצד,כיבוי והדלקה מחדש הכל מסתדר.

בקיצור, צריך לגשת למכון גירים מקצועי ואמין.

דיאגנוזה בהתכתבות לא תואיל כאן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

Derish (או מישהו אחר...)

האם הגיר האוטומטי של המגאן II, נניח החל משנת 2004 אותו הגיר? אותה האמינות/בעיתיות? או שבדגמים החדשים יש בעיות אחרות?:-)

פורסם

למיטב ידיעתי, במגאן 2 כבר היה גיר שונה, אבל תן לי לבדוק את זה ולהחזיר לך תשובה בערב.

לגבי בעיות אחרות, היו כמה שגעונות במערכת החשמל שבתחילה לא ידעו איך לטפל בהם, אבל

נכון להיום, כבר לא אמורה להיות בעיה בתיקונם. כמו כן, ברכבים שנמכרים כיום מיד שניה, רוב

מחלות הילדות כבר טופלו.

מומלץ להריץ חיפוש בפורום הטכני לקבלת מידע נוסף.

פורסם

אני נאלץ לקטוע את הרצף של הירידות על הרנו.

רכשתי עם אישתי רנו מגאן אוטומטית שנת 2003 שסבלה מהזנחה חמורה ולא טופלה במשך כשנתיים לפני הרכישה. עשינו יישור קו ואני מקווה שלא נתאכזב - אבל גישתי, לאור שיפוץ של רכב אחר, שכל השקעה שתעשה עכשיו תשתלם בעתיד.

רכב זה הוצאות וצריך להשלים עם זה - אבל כמו שאמרו כאן כבר, מה שכבר עשית, אתה יודע שיושר הקו ושהחלקים ששמת לא יקרסו בקרוב.

בכל הנוגע לגיר - תבדוק את זה ומהר, לפני שייגרם נזק רציני. יתכן ומדובר בתקלה קטנה. בכל מקרה - אני ממליץ לתקן את הבעיה לאחר שתאותר ולהנות מהרכב לאחר התיקון - ולא, אל תתקמצן: אם יתברר שצריך לעשות טיפול רציני כדי להבטיח שהתקלה לא תחזור בזמן הקרוב - זה מומלץ בחום. זאת אלא אם בא לך למכור את הרכב לאחר תיקון טלאי כך שמישהו אחר יהנה ממה שכבר השקעת ואתה תקנה רכב אחר ששוב תאלץ לעשות לו יישור קו וכהנה וכהנה.

בהצלחה,

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
למיטב ידיעתי, במגאן 2 כבר היה גיר שונה, אבל תן לי לבדוק את זה ולהחזיר לך תשובה בערב.

בדקתי את הנושא, והבעיות האופייניות של הגיר האוטומטי במגאן I אכן אינן רלוונטיות למגאן II.

בהצלחה.

פורסם

למיטב זכרוני הגיר בכל דגמי רנו ממודל 2001 הוא אוטו גיר בסיסי AL4 , אשר בוצעו בו בעיקר שינוי תוכנה על מנת לעדן את התנהגות הגיר.

הבעיה העיקרית של הגיר בתחילת דרכו היו השסתומים החשמלים אשר נטו לשבוק חיים, והחלפה שלהם בעלות של כ 2000 ש"ח מחזירה את הגיר לחיים.

מנסיון אישי שלי עם 3 רכבים שונים , לא נתקלתי בבעיות בגיר הנ"ל , והרכבים שלי גמאו כ 40K בשנה , והוחלפו כל 3 שנים על ידי הליסינג.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כולם צודקים גם הכועסים. לא היתה רנו בסביבתי שלא היתה לה תקלה בגיר. זה כולל קליאו אוטומט. גם הממליצים צודקים האוטו מתגמל, אבל הוא עולה ואמין כמו יפנית זקנה בחמש שנים. בעצם פחות אמין מיפנית זקנה.

הבעיה האמיתית של רנו שבגללה מעולם לא היה לי רנו ולא תהיה לי רנו. זה שהם בנו את הרכב בצורה שרק מוסך מורשה עם ציוד מיוחד יכול לטפל בו וזה המרגיז. כל יפנית ממוצעת וגם פיגו עם סט כלים בסיסי אתה מפרק לגורמים ומחזיר בלי בעיה. נראה אותך עושה את זה ברנו. שלא לדבר על כמויות הפירוק להגיע לדבר פשוט שמתקלקל פעם בשנתיים.

אני אוהב רנו אבל של מישהו אחר או ליסינג.

פורסם
אורי שלום,

מהחתימה שלי אתה יכול להבין את דעתי.

הייתי במצבך עם רנו 99' שלא משנה כמה השקעתי בה, ולא אצל חאפרים, לא במוסכי מדרכה, היא פשוט שחטה לי את הכיס. האוטו נסע מעט מאוד (אוטו שני של האישה, נסע בקושי 13,000 ק"מ בשנה וחצי) וכשהגיר הלך, באותו היום הזמנתי רכב אחר. תיקנתי את הגיר (אצל מכון גירים 'גיר-רון' בת"א בעלות של כמעט מחצית ממה שנדרש על ידי המוסך המרכזי), ומכרתי את הרכב לראשון שהגיע להתעניין, בלי מיקוח. כמה הציע אחרי הבדיקה - התמקחתי על 1000 ש"ח בשביל ההרגשה שלו (!) והתפשרתי על 500...אני ממליץ לך לתקן את הגיר בעלות הנמוכה ביותר שתמצא ותמכור את הרכב. הצרות בו לא נגמרות, ואתה תאכל את הלב אם תמשיך להחזיק אותו "אם הייתי מוכר לפני שנה לא הייתי מוציא XXX אלפי שקלים על התיקונים האחרונים".

תמכור ותיפטר מהצרה הזו.

משתתף ומבין את צערך,

יואב

מצטרף.

פתחתי פה כמה וכמה שרשורים אודות רנו קליאו שהיתה לי, ובקצרה:

"השתדרגתי" מהשרייד 92 [איזה רכב! 16 שסטומים, זריז וחסכוני. חבל על דאבדין], קניתי קליאו 96 [אליזה= הדגם המפואר].

עלות קניה = 9000 ש"ח. הוצאות לאחר הקניה במשך חודשיים = 7000 ש"ח. נמכר = 2500 ש"ח.

ולכל תומכי הרנו למיניהם: הרכב היה שמור ומטופל, כולל תיעוד מסודר, נסע עליו נהג יחיד מבוגר, לא נקרע ולא נשחט. עבר בדיקה יסודית מאוד, רק שכרגיל לרנו הבעיות היו בלתי צפויות. [מחשבים וחיישנים למיניהם, צמות חוטים, נגדי מהירויות, ועוד].

כבר ציינתי שהרכב נמכר ב 2500 ש"ח, למוסכניק, כשיש נזילת שמן מהגיר+ מחשב מנוע/ אימובילייזר/ חשמל שרוף.

הנזילה מהגיר התבררה כגיר שבור לחלוטין, עם כל המחשבים הוא עוד לא הסתדר, והרכב עומד [הוחלפו המחשבים + יחידת הנעה ועוד].

הפסדתי על הרכב קרוב ל14 אלף, ואני עוד נחשב בר מזל שיצאתי ממנו בזמן...

אגב, פעם הייתי תומך יפניות מושבע [ירושה מאבי שיחי'], השתכנעתי לאט ובסבלנות לעבור לצרפתיה מודרנית בכמעט אותו סכום. בפח הזה אני לא מתכוין ליפול שוב לעולם. כיום אני על איטלקיה [ספייס ELX] ובינתיים טפו טפו.

בהצלחה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...