Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שי ו CX25GTI

לכל אחד יש סדרי עדיפות , יש המחפשים נוחות על - אחרים ביצועים שקט נפשי ואמינות .

אין להם זמן להפתעות קטנות , ולכן הרכב הראשי יהיה מדגם מסויים .

ואם יש אפשרות - לוקחים רכב שני לכייף ולנוחות - כך ש eransh1 צודק , הוא נתן את השיקולים שלו מתוך ידע שאסף וקבל החלטה .

היפה בדבר - כל אחד מאיתנו יבחר לעצמו את סדרי העדיפות שלו - לכן יש מבחר רכבים .

גם אצלי זה שיקול מוביל , אין לי זמן מיותר - אבל - הרכב השני הוא איטלקיה יפה , וכשהיא עומדת :lol: היא גם יפה

ואני לא בלחץ לסדר אותה - בזמני החופשי - והיא אפילו מפתיעה לטובה ולא עושה בעיות .

אז לקנות עוד איטלקיה :wink: - עד כאן - אני לא משחק עם המזל והסטטיסטיקה יותר מידי ( שי - תאורית פיזור הסיכונים :cool: )

אייל .

ברור שלכל אחד יש את סדרי העדיפויות שלו והויכוח הוא על זה ש eransh1 קובע דברים בלי שיש לו את הניסיון כדי לקבוע אותם.

נוחות זה דבר שאתה יודע אחרי שעה נסיעה אבל עלויות אחזקה וכמויות השבתה אתה יכול לדעת רק אם תחזיק כמה רכבים מהדגם האמור.

לגבי פיזור סיכונים אצלי דווקא אני נוסע בצרפתיה ואשתי שבקושי עושה 8K ק"מ בשנה נוסעת ביפאנית אבל היא כל הזמן כועסת עליי למה החלפתי לה את הרנו 19 הידנית ב ס. לאנסר אוטו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזו אמת ?

האמת היא שאתה מרשה לעצמך לחרוץ דעה על סמך שמועות וחברים, מבלי שמעולם לא היה לך את הרכב ברשותך , זאת האמת.

כן ובארץ יש הרבה עשן בלי אש, כשאנשים כמוך בדיוק מחווים דעה על רכב ואמינותו, ועל רמת השירות במוסכי היבואן, כאשר להם עצמם לא היה כלל את הרכב , זו בהחלט ההתנהגות של הישראלי אשר ניזון משמועות מיד ראשונה שניה ושלישית, אך הוא אינו מהסס להתייחס אל זה כאמת צרופה , ועוד להוציא את זה לתפוצת האינטרנט כבר סמכא.

ורק כדי להעמיד דברים על דיוקם , המאגאן אשר נמצאת אצלי היא מליסינג תפעולי, היא השניה אשר משרתת אותי נאמנה לאורך עשרות אלפי ק"מ בשנה , אותי ועוד צוות שלם של אנשים בחברה אשר מוצמדת להם המאגאן.

אין לי שום אינטרס אישי להגן על רנו, אין לי מניות בחברה , ואפילו לא קשר עקיף עם היבואן בארץ.

אבל לכתוב בפסקנות כזו על תוצרת שלמה ולפסול אותה על סמך שמועות, ומקריאה באינטרנט אשר בחלקה ניזונה מאנשים עם אותו יידע זהה לשלך..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

שוב אתה לוקה בהבנת הנקרא לצערי,

כמוני כמוך, גם אתה כנראה חכם גדול כיוון שהמגאן שלך....מליסינג!!! זאת בדיוק הסיבה שגם אני לקחתי....308!!!.

שלא צריך לרוץ ולשלם על כל דבר, שיש קצין רכב בחברה שדואג להכל... הייתי מוכן לקחת גם קונטסה אם לא יוצא מכיסי.

ושוב ושוב ושוב, כיוון שאתה לא מסוגל להתמודד עם הדברים, אז אתה בוחר להתעלם מכל הדברים שנכתבו.

כמו שאמרתי את המידע אני שואב ממקומות רבים ובניגוד אליך, לא כנהג ליסינג.

אתה מוזמן לקרוא טור של איציק וייץ, מנכ"ל קרסו מלפני חודש בYNET רק כדוגמא (אולי גם הוא לא יודע על מה הוא מדבר)

סלח לי שביצעתי העתק- הדבק במקום להוסיף קישור.

"ואיך מתייחס וייץ לתדמית השירות הבעייתי של מוסכי קרסו? הוא אינו מתכחש לכך, ואף מודה כי למרות שיפור משמעותי והשקעה של סכומי כסף גדולים, "זה עדיין לא זה", והרמה אינה גבוהה מספיק לטעמו. "אנחנו משתמשים בחברה חיצונית שבודקת עבורנו שביעות רצון לקוחות, ודיווח שלילי מגיע ישירות גם למנהל המוסך הרלוונטי, אשר אמור להתייחס אליו ולדווח על הבעיה". וייץ ממשיך ומתייחס לנושא האמינות, אולי הבעיה הגדולה ביותר כיום של מותג רנו, אותו הוא מייצג. "אני מאמין גדול בשינויים שהכניס קרלוס גוהן (נשיא רנו וניסאן, ה.פ) לתהליכי הייצור בחברות השונות. לכן אני גם מאמין גדול בכך שרנו מגאן החדשה, בניגוד לנוכחית, תהיה מכונית אמינה".

שמת לב מה אומר המנכ"ל: החדשה (שתגיע) בניגוד לנוכחית (שקיימת עכשיו - זאת כתבה מלפני חודש וחצי בערך) תהיה אמינה!! לא יותר אמינה, לא משופרת יותר - פשוט תהיה אמינה. בהבנת הנקרה כבר הוכחת שאתה לא חזק - אבל אני חושב שאתה מבין טוב מאד מה הוא אומר על המגאן הנוכחית.

בכל מקרה ולמרות זאת, בפעם המאה - אני לא חושב שמדובר על אוטו גרוע - אלא בהחלט חלופה פחות מצטיינת למי שאמינות

בראש מעייניו לפני הכל.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

קודם כל תרבות דיבור.

אתם רבים כאילו מפעל רנו שייך לאביך, והמפעלים היפנים שייכים לאמך.....

הצרפתיות נוחות, היפניות אמינות הרבה יותר-מה לא ברור?

השאלה כמו בכלכלה הוא מחיר הויתור-האם הנוחות חשובה יותר ,

או האמינות חשובה יותר?

אני גורס שבמחירי שחיטה שמוסכי רנו גובים מלקוחותיהם(קרסו),

או מחירי הגזל שלובינסקי גובה(היתה לי למזלי רק פעם אחת פז'ו וטוב שכך)

אין הצדקה לרכוש מכונית צרפתית.

קניתי מזדה מבחור שעשה עליה 40000ק"מ.6 שנים אחרי אני עדיין בעליה המרוצה

רשימת התיקונים במזדה ב6 שנים:

אלטרנטור

2 מצברים

4 צמיגים

האוטו עם 170000ק"מ לא משמיע ציוץ.איזה רנו מגאן או פז'ו 307 היו מתנהגות ככה?

אז אני מקווה שפתרנו את הויכוח-היפנים מיצרים טוב יותר מחשבי רכב, מנועים, וגירים.

אני מפרגן לכל מי שנוסע בצרפתיות -הלואי, ויהיו אמינות כמו היפניות.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

יצאתי מהדיון כי לא נראה לי שיש טעם להמשיך להתכתש אם איש לא יזוז מדעתו.

אבל לאחרים שעוד אין להם דעה ברורה אומר: הייתי חסיד יפניות, לאט לאט השתכנעתי שהרנו זו לא כזו מחלה נוסעת על ארבע, קניתי אחת מאוד בזהירות, ונפלתי נפילה כואבת. התברר שהיא מחלה שלא נוסעת כלל.

לסיכום: הרנו היה הרכב הנוח ביותר עליו נהגתי מעודי, אך הרכיבים החשמליים התקלקלו בזה אחר זה [החל מדברים שכיחים כמו אלטרנאטור וכד', וכלה בחיישנים שונים ומשונים, מחשבים, צמות וכד'].

לשיפוט המתלבט [שוב: לא למי שחושב שזה רכב אמין. שיבושם לו. לא אליו כוונתי את דברי].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
ק

אני גורס שבמחירי שחיטה שמוסכי רנו גובים מלקוחותיהם(קרסו),

או מחירי הגזל שלובינסקי גובה(היתה לי למזלי רק פעם אחת פז'ו וטוב שכך)

מה שחיטה ב 890 ש"ח לטיפול כל 30K ק"מ?

אייל, לי היו רנו שהחזקתי גם 8 שנים ולא נקנו חדשות והלואי וה ס. לאנסר היתה כל כך אמינה כמוהן.

גם המגאן הנוכחית שלי כבר עברה בחצי שנה את גיל הליסינג ואני ממש לא חושב להחליף אותה בקרוב כי היא משרתת אותי מעולה (ואין לי שום בעייה להחיליף אותה גם ברכב מקבוצת רישוי יותר גבוהה).

פורסם

עזוב שי, זה פשוט לא רציני להתווכח עם אנשים שמעולם לא היה להם רכב , אבל הם מתעקשים שהם יודעים הכל על הרכב משמועות.

אני מחזיק פיקאסו של רעיתי, הרכב עשה טיפול שנתי שגרתי אשר כלל החלפת בלמים קדמים בעלות של כ 1000 ש"ח..

אכן יקר להחריד , וזה במוסך מורשה של סיטרואן עם חלפים מקורים..

ולגבי זה שתהה לגבי המאגאנים אשר היו ברשותי, אכן המאגאן הראשונה אשר הוחזרה לאחר 3 שנים הייתה צעירה בגילה אך גמאה 123,000 ק"מ, מקביל לרכב בן כ 7 שנים..

הנוכחית בת שנתים וחודש עם כמעט 77,000 ק"מ, מקביל לרכב בן 4 , הרכבים עברו טיפולי 30,000 ק"מ סדרים ושום דבר מעבר לכך.

פורסם

דווקא בטיפולים אני משתדל לעשות כל 20,000. אני נוסע בתנאים קשים שכוללים לא מעט דרכים לא סלולות ולכן מעדיף לרענן שמן ופילטרים לעיתים יותר קרובות.

את המגאן שלי קניתי ישירות ולא לקחתי בליסינג כי אני אוהב לקבוע את רמת האחזקה וכמה זמן אני אחזיק את האוטו בלי שותפים (וזה מעבר לעובדה שבליסינג הידנית עולה יותר מהאוטומטית למרות שהEX הידנית עלתה בדיוק כמו הביזנס האוטומטית).

פורסם

שי, רוב הנסיעות שלי הם על כבישים סלולים, כך שאין באמת בעיה בנושא.

מעבר לכך הרכב נכנס לטיפול 30 כל 9 חודשים .., כך שזה גם מתחת למינימום של שנה ואו 30 אלף..

פורסם
עזוב שי, זה פשוט לא רציני להתווכח עם אנשים שמעולם לא היה להם רכב , אבל הם מתעקשים שהם יודעים הכל על הרכב משמועות.

אני מחזיק פיקאסו של רעיתי, הרכב עשה טיפול שנתי שגרתי אשר כלל החלפת בלמים קדמים בעלות של כ 1000 ש"ח..

אכן יקר להחריד , וזה במוסך מורשה של סיטרואן עם חלפים מקורים..

ולגבי זה שתהה לגבי המאגאנים אשר היו ברשותי, אכן המאגאן הראשונה אשר הוחזרה לאחר 3 שנים הייתה צעירה בגילה אך גמאה 123,000 ק"מ, מקביל לרכב בן כ 7 שנים..

הנוכחית בת שנתים וחודש עם כמעט 77,000 ק"מ, מקביל לרכב בן 4 , הרכבים עברו טיפולי 30,000 ק"מ סדרים ושום דבר מעבר לכך.

בקיצור יש לך נסיון רק עם מגאן II.

אולי הנסועה מקבילה לרכבים בגילאים שציינת, אבל ההתיישנות הכללית של מכלולים וחומרים היא משהו שאי אפשר להקביל לגילאים האלה.

דמיין לעצמך רכב שנה על הכביש עם 100K ק"מ , מול רכב בן 10 עם אותו ק"מ. נראה לך שאפשר לומר שהם יהיו באותו מצב?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בקיצור הייתה לי גם 5 וגם 19, גם הם דרך אגב לא עשו שום בעיות.

אי אפשר להקביל רכבים בני 3 לאילו בני 10, טכנולוגיות חומר, איכויות הרכבה ועוד מאות גורמים שונים אינם מאפשרים לבצע הקבלה מושכלת.

אבל להסיק על תוצרת מרכבים בני 13 שנה להיום, גם זה לא נכון לעשות.

פורסם

בתור אחד שהיתה לו מגאן 2001, סניק 2003 וסניק 2007.

האמינות היא לא מושלמת, אבל מי שמטפל ברכב כמו שצריך ולפי הספר לא יחווה תקלות מיוחדות/יקרות.

בסניק 2003 שלי הלך אלקטרומגנט בגיר, נכנסתי למוסך מיד לאחר שנדלקה הנורה של הגיר (שאגב לפי הצורה שלה קשה למישהו שלא יודע איך הגיר נראה כיחידה נפרדת שמדובר בגיר) והאלקטרו מגנט הוחלף שהעלות (800 ש"ח) מכוסה ע"י היבואן במסגרת האחריות.

בשיחה עם הבוחן הסתבר יש אנשים שממשיכים לנסוע עם הנורה דולקת עד שהאוטו לא נוסע יותר, ונזקקים לשיפוץ מלא של הגיר.

אני מסכים שרנו זקוקה לטיפול מסור יותר ממשפחתומטית יפנית מאזדה/סובארו/ניסן...וכו', אך בתמורה היא מציעה נוחות נסיעה וחסכון בדלק ויחס עלות/תועלת שיכול לגרום ליפניות רק לקנא...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאבי היה רנו מגאן פעמיים חדשות מהחברה (שנים 2000- ו2002 בערך) היום יש לו סניק.

והיתה לי רנו קליאו 98. לפני הבורה.

ובמשפחה יש והיו עוד לפחות 3 או 4 רנו.

חוץ מתקלות קטנות לא זכור לי תקלות מיוחדות.

אבא שלי עושה בממוצע כ 25-30K בשנה. והוא מכר רכב עם 150K. והוא היה תקין ב 100%.

אני עשיתי על רנו קליאו 98 כ 80K. בכ 3 שנים. והתעללתי בו. ממש התתעללתי.

והתקלות שהיו היו בגלל הגיל. והיו תקלות. כמו הלך לי בולמות אחוריים (בגלל מערכת בבג'ז ששוקלת כ 100 קילו)

הלך מחשב כריות אוויר, אחרי כ8 שנים. חוץ מזה לא זכור לי תקלות מיוחדות.

אבל להגיד שהרכב זבל. תתעללו בו והוא יחזיר לכם את אותו הדבר.

קנית רכב. תעשה ישור קו. 4500 שקל לא נורא בכלל.

צמיגים (בכל רכב חובה צמיגים טובים. אצלי רביעיה עלתה ---2500 שקל!)

אלטרנטור הלך. קורה רכב בן 10 מה אתה רוצה. שלמת יקר.

גיר הלך? קורה. כמה עשה הרכב? 10K או 350K.? תתקן יהיה לך שקט מהגיר.

גם כך כל רכב אחר שתקנה תתצטרך לתקן ולעשות ישור קו. ולא בטוח שתיפול על רכב מושלם.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...