Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבטת לגבי אופל קורסה שלקחתי היום למכון- מצ"ב הבדיקה.

האוטו יד 2 (שניהם פרטי), מנוע 1400, 2002, 75,000 ק"מ.

טסט ל 10 חודשים, מצבר ומזגן הוחלפו לפני כשנה, החליף ל 2 חלונות חשמל + מראות מתכווננות מקדימה,

החליף עכשיו צמיגים מאחורה, רדיו pioneer. מבקש מחירון (35,000).

בבדיקה התקלות לא נראות רציניות מאוד. מה אתם אומרים?

דבר אחד מוזר- כדי להתניע את הרכב צריך לתת קצת גז, אמרו לי שכנראה קשור לחיישן tps.

דבר נוסף שמפריע לי זה שאין ABS.

הלכתי אח"כ למוסך מורשה והוצאתי היסטוריית טיפולים.

מה שנראה רציני זה שמע' ההיגוי נמצאה חופשית ובעיות חוזרות במחשב מנוע.

הציעו לי במוסך המורשה להביא אליהם את הרכב לבדיקה של המחשב ב 200 ש"ח.[ATTACH]140961[/ATTACH]

זה רכב ראשון שאני קונה ולכן חוששת ליפול...מה דעתכם?

תודה רבה!

אופל קורסה 1.jpg

אופל קורסה 2.jpg

אופל קורסה 3.jpg

פורסם

אילו בעיות חוזרות יש במחשב הרכב? מה בידיוק התופעה או הבעיה שבגללה הרכב היה נכנס למוסך כשהייתה בעיה עם המחשב?

אני חושב שכדאי לך לגשת למוסך מורשה ולקבל הצעת מחיר לתיקון כל הליקויים ולהוריד את המחיר של התיקון והמחיר של הרכב.

בטופס הבדיקה יש הרבה כסת"ח ובכללי הבדיקה נראת בסדר אבל אני חושב שאפשר למצוא אקזמפלר יותר טוב וכמובן הכל תלוי במחיר שאת קונה בו את האוטו.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

תודה.

ממה שהבנתי התקלה במחשב מנוע הייתה כל פעם תקלה אחרת.

לדעתך זה שהוא החליף מזגן, צמיגים וכו' מצדיק את זה שהוא דורש מחירון?

מה זה אקסמפלר?

פורסם

סה"כ רב הנתונים פה אפשר לסדר בלי הרבה בעיה מה שמרתיע הוא הבעיות הראשונות של נזילת שמן רעשים ונקישות...

יכול להיות שרב התקלות האלו בגלל בעיות הצתה.

בשביל רכב משנת 2002 יש לו יחסית הרבה תקלות ויכול להיות שהבעלים של הרכב לא יודע לטפל בו כראוי.

S2000

פורסם

תראי, הרכב נראה במצב טוב יחסית.

אבל, מהניסיון שלי קורסה לא נסחרת במחירון. גם לא קורסה מושלמת.

על רגל אחת יש להחליף ברכב 2 צמיגים קדמיים (צמיגים מחליפים בזוגות).

לבצע תיקון במע' ההיגוי

ולהחליף חיישן TPS.

תקבלי הצעת מחיר על התיקונים הנ"ל ואת המחיר הזה יש להוריד ממחיר הרכב.

(לפי דעתי אפילו יותר אלא אם כן מישהו יודע אחרת ממני ויאמר שקורסה הוא רכב די סחיר ונסחר סביב המחירון, כי שאני בדקתי (לפני כשנה בערך) זה ממש לא היה ככה.

פורסם

הכוונה כשאומרים אקזמפלר זה רכב נוסף.

זה שהוא החליף צמיגים זה בסדר אבל לרכב מצאו בעיות יותר חמורות מהצמיגים ומהמזגן ודווקא עליהם הייתי מתעקש להוריד במחיר. מחיר מחירון בטוח לא הייתי נותן על האוטו הזה. כמו שאמרתי לך קחי את האוטו למוסך לקבלת הצעת מחיר לתיקון ליקויים ותורידי את הסכום הזה מהמחירון שהוא מבקש.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

סה"כ רב הנתונים פה אפשר לסדר בלי הרבה בעיה מה שמרתיע הוא הבעיות הראשונות של נזילת שמן רעשים ונקישות...

בעיות הצתה זה משהו כרוני בדגם הזה או שזה משהו קשה ויקר לטיפול?

מחר אני פוגשת שוב את המוסכניק, אבל ממה שהבנתי ממנו המחשב מנוע אמור להדאיג אותי.

מה דעתכם לגבי זה שאין ABS? זה פעם ראשונה שאני נוהגת, רכב ראשון שלי...

אני מודאגת מהעניין הבטיחותי.

לדייהטסו שרייד אתקשר על הבוקר.

תודה רבה על ההכוונה!

פורסם

כמו שמוסכניק אמר לך את באמת צריכה יותר לדאוג בקשר למחשב כמו שאני השכרתי מקודם.

כמובן ש ABS זו מערכת מאוד מבורכת ואלו היו גם החששות של אישתי כשקנינו את הרכב הזה,היא כל הזמן דאגה איך היא תנהג ללא ABS וברוך השם כבר שנתיים בערך והיא מסתדרת יופי.

זה שהוא טיפל במוסך מורשה לא אומר כלום,בתור בעל הרכב הוא יכל לא להסכים לחלק מהטיפולים וביקש שיבוצעו רק הטיפולים החשובים.

פורסם

תודה רבה.

אני חשבתי שלרוב האופל קורסה מהשנתונים האלו יש ABS.

לכן ההתלבטות שלי היא אם הרכב יוצא טוב בבדיקה היום- האם לקחת אותו או להמשיך לחפש משהו שכן יש לו ABS?

מה אתה אומר?

פורסם

בשביל רכב משנת 2002 יש לו יחסית הרבה תקלות ויכול להיות שהבעלים של הרכב לא יודע לטפל בו כראוי.

כל הבעיות שציינת רושמים ככסת"ח בכל טופס בדיקה.

תמיד יש נזילות שמן גם אם אין כאלה כמעט, רעשים, נקישות וכו'. לא להבהל מזה.

לפותחת השרשור, כמו שהציעו לך, גשי עם טופס הבדיקה ועם המוכר למוסך מורשה וקבלי הצעת מחיר לתיקון הליקויים. לאחר מכן נסי להוריד את המחיר אותו מבקש המוכר לאור הליקויים ועלות תיקונם.

בהצלחה.

פורסם

אני עם פיליפ, גם אם תכנס עם רכב שנת 2009 עם 10 ק"מ על השעון יופיעו לך בדיוק אותם תקלות כמו שרשום פה. זה כסת"ח ברור של המכון. את מצידך היית צריכה לשאול האם יש תקלה ספציפית שהבוחן שם לב אליה.

כל פעם מצחיק אותי מחדש האיבחונים שלהם, איך בדיוק הבוחן גילה שיש חופש בצלבים מבלי לפרק חצי אוטו?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עוד לא ראיתי רכב שיצא מבדיקה שלא רשמו לו שם שטויות כמו: "סימני שריפת שמן/ מנוע שורף שמן", או: "רעשים במנוע".

אח"כ אנשים רואים את זה, נבהלים, ומשוכנעים שהלך מנוע. זה כסת"ח ברור.

מה יעשה מכון הבדיקה שאחרי חודש לקוח יגיע אליו עם מנוע גמור? הריי יש אחריות על הבדיקה.

ייגש מנהל המכון ויראה ללקוח: "הנה, רשמנו לך שיש רעשים במנוע ושהוא שורף שמן". עכשיו אי אפשר לתבוע את המכון, הוא הריי "רשם".

ככה המכונים מכסים את התחת שלהם וכך נמנעים מתביעות.

כשאני ארצה לרכוש רכב יד 2, אני כבר חושב שעדיף להיכנס לבדיקה אצל מוסך מורשה ואח"כ לעבור אצל פחח לבדיקת שלדה, מאשר לשלם 300-400 ש"ח למכון בדיקה שרוב הטופס מלא בשטויות הרגילות. הריי ברור לכולם שאם אני לוקח את הפאביה לבדיקה, רושמים לי שם "מנוע שורף שמן" ו- "רעשים במנוע".

• תוכן חדש...