Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, המבינים יותר, והמבינים פחות. אני מצרף כאן תיאור של מקרה שקרה לי היום, אשמח לחוות דעתכם.

מטרת השרשור אינה לשמוע מכל אחד בנפרד חוויה דומה שעבר, אלא לבדוק את הפן החוקי של הנושא, ואם למישהו היו הצלחות - איך?.

בנוסף, אני מנסה להבין האם הנוהל המתואר הוא חדש, בעקבות ההגבלות על התחייבות הלקוחות, או נוהל ישן בחברה.

אתמול, בתאריך 30.12.08, ניגש חמי למרכז השירות בעפולה, שם קיבלו אותו שלוש נציגות חביבות.

התלונה עמה הגיע, היתה שהסוללה במכשיר הטלפון שלו נגמרת מוקדם מדי.

לאחר שיחה עם הנציגות, הן שכנעו אותו לקחת מכשיר נוסף על זה שיש לו כבר, את המכשיר הישן הן הכניסו להתחייבות של שנה (שלא היתה קודם) ע"ס 40 ש"ח מינימום, ובנוסף את המכשיר החדש להתחייבות של שנה וחצי ע"ס 90 ש"ח ועוד שנה וחצי ע"ס 30 ש"ח. כל זאת ללא תלות במספר השיחות שלו.

בתמורה הוא קיבל מכשיר דור שלישי. כאן המקום לציין שחמי הוא אדם בן כשבעים, שאינו יודע אף לשלוח SMS. ודאי שלא להשתמש בשירותי הדור השלישי ולהבין את כל הפרטים המורכבים של העסקה.

מה שלדבריו הוסבר לו הוא שהמכשיר הוא חינם, ושמשתלם לו מאוד לבצע את העסקה.

לאחר כמה שעות, כשפגשתי אותו, הבנתי את מה שקרה, והלכתי יחד עמו למחרת בבוקר למרכז השירות כדי לבטל את העסקה ולהחזיר את המצב לקדמותו. (פחות מחצי יום לאחר שהעסקה התבצעה)

במרכז השירות קיבלה את פנינו נציגה בשם סאני (לאחר המתנה של מעל חצי שעה) שמייד כאשר שמעה את מטרת בואנו החלה לדבר בגסות אל חמי :" למה חתמת?" "מה, אתה לא יודע מה אתה עושה?", והבהירה לנו שאין כל אפשרות לבטל את העסקה. בקשתנו לשוחח עם המנהל נענתה בשלילה מוחלטת.

לאחר שהודעתי שאין בכוונתי לעזוב את המקום מבלי לשוחח עם המנהל, הגיע אדם בשם פיראס שהציג עצמו כמנהל המרכז.

גם פיראס אמר לנו שלא משנה כמה זמן עבר מאז העסקה, "אפילו אחרי שעה" כדבריו, אין כל אפשרות לבטלה, והציע לשנות מסלול - רק שכל המטרה שלנו היתה לבטל את לקיחת המכשיר הנוסף - בו אין צורך.

כל בקשותיי לקבל לפחות אישור על כך שהיינו במקום בבוקר למחרת העסקה, או אף לקבל את שם המשפחה של הנציגים עמם שוחחנו נענו בשלילה מוחלטת.

לאחר שהבנתי שאין עם מי לדבר, עזבתי את המרכז בכעס.

שוחחתי טלפונית עם מס' נציגים , עד שהגעתי לאדם בשם אוהד, שהיה מאוד חביב, אך אמר:" אין אפשרות לבטל את העסקה, תאלצו לבלוע את הצפרדע ולראות איך אתם ממזערים נזקים".

מאחר ואני לקוח של פלאפון מזה תקופה ארוכה ביותר, וכך גם חמי ומשפחתו, כאב לי מאוד לראות כיצד החברה, מסיבותיה, מפעילה נוהל שכזה, שאיני בטוח שעומד במבחן החוק, אך ודאי אינו עומד במבחן השכל הישר.

אני לא מצליח להבין, איך במחי חתימת יד, אדם מתחייב לתשלום של מעל 4000 ש"ח , ולא ניתן לבטל זאת כמה שעות אח"כ. אני לא מכיר שום מוצר או שירות דומה שמתנהל כך.

הדבר חורה לי במיוחד, כי בעבודתי כעו"ס, אני לא מעט פעמים נתקל באנשים שמסתובבים עם יותר מדי מכשירים אליהם הם כבולים, וחבל לי שאין רגולציה בנושא.

ולהזכירכם - קצבת זקנה עומדת על כ - 1800 ש"ח ליחיד. על האנשים הללו חברת פלאפון עושה כסף. חבל.

צביקי

פורסם

מבחינת הפן החוקי לא אוכל לעזור.

אבל יש לי רעיון איך תוכלו להשתחרר מהסכום הנל.

גשו לחברה מתחרה, לצורך העניין אורנג', תגידו להם שאתה רוצים לעבור ולנייד את המספר שלכם (ככל שיהיו יותר ממנויי שירצו לעבור, כך התנאים יהיו טובים יותר).

באורנג' יגידו לכם ליצור קשר עם פלאפון ולברר כמה יעלה הקנס בגין שבירת חוזה, בסופו של דבר, אורנג' ירצו לשלם לכם את הקנס בשביל שתעברו אליהם.

תמצא את עצמך באיזשהו שלב, מדבר עם חברת פלאפון במכשיר, ומוריד מחירים כמו בשוק.

פלאפון: "נתן לך ככה וככה...."

אתה: "אורנג' אומרים לי ככה וככה.."

פלאפון: "אז נוריד לך גם ככה וככה.."

ממש ממש כמו בשוק.

רוב הסיכויים שהתעריפים שאתה משלם כרגע ירדו בכחצי ושפלאפון יבטלו לו את העסקה.

כל החברים ששלחתי למשימה הזאת, חזרו מורווחים.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

נטלי, תודה.

כרגע הכיוון הוא יותר עקרוני, לכיוון של ביטול עסקה.

אם נתייאש, ננסה לצמצם נזקים, גם בדרך שהצעת, למרות שלא נראה לי שחמי מאוד אטרקטיבי לאורנג'...

פורסם

את אורנג' לא מעניין החברות המתחרות, הם לא משלמים קנסות וזה מניסיון בחצי שנה האחרונה כי רציתי לעבור מסלקום אליהם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מצטרף להמלצותיו של שמר.

לסבתא שלי עשו את אוטו טריק מלוכלך. פנייה למנכ"ל עשתה פלאים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

תבטל את התשלום בהוראת קבע/אשראי,

תן להם לרדוף אחריך.

אגב, אורנג' עושים ניסים ונפלאות כדי לשמור על הלקוח שלהם מרוצה 8)8)8)

----

פורסם

ביטול הסדר התשלומים יגרום לתביעה משפטית. לחברות יש צוות עו"ד מיומן שימרר לבן האדם את החיים. דרך לא מומלצת.

אורנג' כנראה שמעו שחנוכה נגמר, כי אצלי הנס היחיד מהם היה נס קפה דלוח ששתיתי מהמכונות המגעילות שיש להם.

המאמץ "העילאי" שהם עשו כדי לשמור עליי כלקוח היה שליחת SMS דקה וחצי שלפני שבוצע הניוד של כל עשרת הקווים שלנו לחברה אחרת.

פורסם

ראשית, תודה לכולכם.

ממה שהבנתי, אכן החברה רשאית לפי החוק לא לבטל את העסקה. גם מקריאה באינטרנט, וגם מחברי פורום שמבינים בתחום.

אבל, מאחר והנושא עקרוני לי, ואני אדם שבנושאים כגון אלו לא מוותר בקלות, פניתי לעו"ד, שהסביר לי שמאחר ולא הוסברו לחמי כראוי תנאי התכנית, ומאחר ויש דרך להוכיח שלאדם בגילו אין צורך במכשיר נוסף, וודאי לא מתקדם, יש סיכוי סביר להצליח בתביעה משפטית.

הצעדים אותם אני מתכנן לנקוט, הם ראשית מכתב שלי ושל העו"ד לכל מי שהוזכרו בשרשור, ובנוסף פניה לעיתונות. יש לי כבר הבטחה מעורך עיתון מקומי שיפרסם על כך ידיעה מרכזית.

לאחר מכן, אולי גם תביעה.

מובן שאעדכן אתכם בכל שלב.

שוב תודה, צביקי.

פורסם

צביקי - יישר כוח!

אני, בנוסף, הייתי מגיע למקום ועושה בלאגן לפי מיטב מסורת השוק הישראלי. עומד באמצע מרכז השירות וצועק בקולי קולות את טענותיי ותביעותיי. שיגיע לא רק מנהל המשמרת לדבר אלא גם כל העובדים. מעשה הביריונות שנקטו בו מצדיק צעד כזה ויש לו סיכוי להביא לפתרון מהיר, לפי כלל "אי הנעימות האוניברסלי".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשאני כותב "יצאתי בכעס" זו בדיוק הכוונה.

3 שעות נשרפו במרכז השירות, נעמדתי וצעקתי לכולם שידעו שכל מי שחותם על עסקה לא יוכל לבטל אותה לעולם.

לא ממש עזר.

גם לא מעל 4 שעות שנשרפו בשיחות עם המוקד הטלפוני. כנראה שיש רק דרך אחת שנשארה.

תובנה אחת קטנה:

אני עובד עם קשישים, ובמסגרת זו גם מצרף אותם לתכניות רווחה שונות ומחתים אותם.

בכל עבודתי , נתקלתי באדם אחד בלבד שקרא את מה שחתם עליו, ואכן בזכותו תיקנו טעות שהיתה.

כלומר, כל אחד מכם חשוף באותה מידה לכך.

שני לקחים:

לא לתת להורים מבוגרים ללכת לבד לסדר את ענייניהם, מאחר ולא כולם רוצים בטובתם.

עדיף לסגור עסקאות בטלפון ולא באופן פרונטלי, כי כך ניתן לבטלן תוך 14 יום.

עדכונים יגיעו.

פורסם

בזמנו היה לי משהו דומה בחברת אורנג'. רכשתי 2 מכשירים של דור ,3 ולאחר מספר שעות התחרטתי שרכשתי את המכשירים.

פניתי למרכז שירות לא רצו את המכשירים,פניתי למוקד הטלפוני גם לא עזר,לאחר מכן אחותי פנתה לגדעון רייכר עם פניה מפורטת על הבעיה ופלא ופלא התקשרו לאחר שבוע מחברת אורנג',וקראו לנו להחזיר את המכשירים וביטלו לנו את כול העסקה.

ללא הוא היה מתערב הייתי תקוע עם המכשירים האלו עד היום.. המקרה הנ"ל קרה לפני שנתיים בערך,מקווה שגם היום הוא יכול לעזור בנושאים האלו.

http://www.reicher.co.il/

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

ישנם פסקי דין דומים. למשל http://www.courts.co.il/SR/shalom/ss06002492-7.htm

בהם חויבה פלאפון לשלם ללקוח חזרה פיצוי ו/או את שווי העסקה.

אני מציע ששלב התחלתי יהיה מכתב רשמי מעורך דין המסביר את העניין ומבקש לבטל את העסקה לפני פניה לערכאות משפטיות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...