Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:

אני די חדש בפורום ויש לי תכנון לפרויקט רכב שטח (הנעה קדמית) בבניה עצמית. אחרי מחשבה עמוקה אני בחרתי במנוע D16ZC בשל זמינות החלקים פה בארץ, הספק גבוה ביחס למשקל, גודל המנוע, האפשרות לשדרג אותו באופן פשוט יחסית והאמינות הידועה של המנועים האלו (זאת לעומת סדרה B או K שהם יקרים לקניה ולתחזוקה).

אבל... אין ולא הייתה לי הונדה מעולם (אני כרגע מסתפק במרצדסים של אגד...) וההבנה שלי במנועים האלו קטנה יחסית ולכן אני צריך עזרה:

א. איזה תיבת הילוכים הייתם ממליצים לאור העובדה שהרכב אמור להיות קל יחסית (כ-700 ק"ג). אני מתלבט בין ה- S20 ל-S40 וגם גיר מסדרה Y עלה על הפרק.

ב. אני מחפש מחשב ניהול מנוע שיהווה תחליף למחשב הרגיל - כך שאוכל לשלוט בניהול המנוע באופן ישיר ללא שינוי של צ'יפ או צריבות למיניהם. אני לא מתכוון למחשב Pigiback אלא למחשב שיחליף את המחשב הסטנדרטי ושיוכל להתחבר ישירות ללפ-טופ. האם ניתן להשיג כזה בארץ? איפה?

ג. איזה דלק צורך ה-ZC? האם אני חייב ממיר כדי לתדלק ב-95/98?

ד. האם אתם מכירים מקום בארץ שמוכר צינורות דלק וברקסים שזורים לפי הזמנה?

ה. איזה משאבת דלק אתם ממליצים - מעבר למשאבה הסטנדרטית? איפה ניתן למצוא?

ו. איפה אני יכול למצוא צינורות סיליקון שונים (לטובת מערכת הקירור...)

אשמח לעזרתכם,

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

שלום זיו.

קודם כל, סחטיין על היוזמה.

אני מאמין שכבר בדקת, אבל אם עדיין לא הS40 הוא יותר ארוך מה S20, בחול טוענים שההילוכים ב S40 עשויים מתרכובת יותר חזקה ופחות שבירה.

בנוגע למחשב הניהול אין ממש הרבה אפשרויות, AEM EMS ו HONDATA הם האופציות המבוססות היחידות שיש לך. שניהם לדעתי האישית לא שווים את הכסף עכשיו כשיש את ECTUNE שבעזרתה אפשר לבצע כיוונים בזמן אמת במחשב מקורי. (צור איתי קשר אם אתה מעוניין בעוד פרטים)

כל מנועי ה D צורכים 95 כשהם אטמוספריים :-P.

בנוגע לצנורות ומתאמים פנה ל"מרכז הצנרת" ברחוב הרצל שבתל אביב.

אין סיבה להחליף משאבת דלק. אבל בכללי משתמשים ב WALBRO.

קו---------------------------------------

פורסם

תודה על התשובה המפורטת - אשלח ה"פ על ה- Ectune.

ובהמשך לתשובתך: המנוע לא יהיה מוגדש בשלב הראשון (מסיבות תקציביות) - האם אוכל להשתמש בבנזין 95 והאם איאלץ להתקין ממיר לשם כך?

?How Can Anything Bigger Be a MINI

• תוכן חדש...