Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת פיאט אונו

Crazy motorcycle
שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

אז ככה אני בן 18, וסתם חשבתי על אופציה של קניית רכב פרטי לעצמי, זה אולי סתם פינוק אבל אני רגיל לניידות מלאה מהאופנוע וטיפה קשה לי להיות מוגבל בלוח זמנים של ההורים. כאן נמחקו נקודות מיותרות.

בכל מקרה

חוץ מביטוח נהג חדש שלזה שמרתי כסף בצד

יש לי 3500 ש"ח שזה בערך המחיר של פיאט אונו. גם כאן.

אני מכניס בחודש בין 500-700 שקל, נכון שאין לי יותר מדי כסף וזה להחזיק אוטו ישן, אבל חשבתי פשוט לקנות את הרכב ולעשות יישור קו עם הזמן. יש לציין שאבא שלי מבין במכונאות ובאוטו הוא מטפל לבד (בהכל לא רק טיפולים) והוא יוכל לעזור לי.

השאלה שלי האם כדאי להכניס את הראש למיטה הזאת? או לחכות ולחסוך עוד קצת כסף? איך הרכב פיאט אונו הגרסא של ה-1400? כמה בערך עולה להחזיק רכב כזה בממוצע בחודש? אני עושה בחודש בערך 600-800 קילומטר (שזה כמעט כלום).

הפעם קיבלת הגהה על חשבון הבית. בפעם הבאה שתפרסם הודעה בשפה כה קלוקלת, היא תמחק ואתה תזכה בהתראה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אבא שלך יעזור לך בתיקון הרכב במידת הצורך, אתה תחסוך המון כסף. כמובן שאמינות הרכב תלויה ברכב ספציפי ולא בסוג הרכב, נסה למצוא אונו שמורה שלא הייתה אצל בחור צעיר שכנראה "קרע" איתה את הכביש (עד כמה שאפשר ל"קרוע" עם האונו :-D).

הרכב חסכוני מאוד בדלק כ-1:14 לליטר בנסיעה רגועה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני במצב מאוד דומה,

אבא שלי מטפל באוטו, זה חוסך המון המון כסף כי לא צריך ללכת למוסכים וחלקים יש בזול מאוד.

לפי דעתי אם תקנה אונו במצב שמור יחסית שאין לה בעיות, ורק תחליף לה שמן ונוזל קירור איכותי ועוד כמה דברים אחרים אז האוטו לא יעשה בעיות מיוחדות.

אני גם לא נוסע הרבה במיוחד, ומאז שקניתי את האונו (8 חודשים כבר) הבעיות היחידות שהיו זה כל מני פלאגים של האיתותים, הפנסים הקדמיים שלא עברו טסט, והסטרטר שנתפס ודרש פירוק, ניקוי והרכבה מחדש.. זה היתרון של אבא שמטפל באוטו כי במוסך היו קוראים לזה "שיפוץ סטארטר" ולוקחים לך על זה כמה מאות שקלים.

עכשיו בקשר לדגם, הכי שווה לפי דעתי זה מנוע 1100, הוא מנוע יותר טוב מה1400 שהוא מנוע מיושן יותר, וה1100 בא עם 5 הילוכים, ב1000 יש 4. יש ל1100 65 כ"ס ול1400 יש 75 אז זה לא כזה משנה. ל1000 יש 45 כ"ס.

לפי דעתי אם כבר לקחת בחשבון את הדלק והביטוח, אז 500 שקל בחודש במקרה שלא קנית גרוטאה הרוסה, יספיקו מאוד. רק תקנה אוטו שמור, יש כאלה יד ראשונה עדיין, זה אולי יעלה יותר אבל אם ב3500 יש רק את הזבל אז מקסימום תחסוך עוד איזה חודשיים.

האא ותקנה שנת 93-92, ב94 כבר יש הזרקה במקום קרבורטור ואולי זה יחסוך דלק ויהיה יותר קל להניע בבוקר, אבל אם יש בעייה בחיישנים של ההזרקה זה סיפור...

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצעתי: רד מזה.

גם בהנחה שהכל תקין, נראה שלא הבאת בחשבון את הנקודות הבאות:

• במידה ואכן תסע 800 ק"מ בחודש, בצריכה של 1:14 אתה תצרוך כ-57 ליטר דלק, שנכון להיום שווים כ-285 ש"ח.
  • לא הבאת בחשבון את מחיר הטסט. רכב משנתון כזה (בהנחה שאתה לא הולך על דגמי 94' וצפונה) זקוק לטסט פעמיים בשנה. אני מניח שמחיר האגרה הוא כ-350, כך שיוצא שהוספת לעלות החודשית שלך עוד כ-60 ש"ח. בנוסף, זכור שעליך להביא לטסט אישור בלמים, שאותו רק מוסך מורשה יכול להנפיק לך. אל תשלה את עצמך שהמוסך עושה זאת לשם שמיים - הדבר כרוך בעלות מסויימת (המוסך חייב לבדוק את בלמי הרכב קודם מתן האישור).
  • צמיגים תצטרך להחליף בשלב כלשהו? ברור שכן. במחיר שבו אתה מתכנן לרכוש את הרכב, ממילא אין לך מה לצפות לקבל רכב עם צמיגים במצב מדהים. אני מעריך את מחירם של הצמיגים הכי פושטים (מלשון פושט, ולא פשוט) בכ-600-700 ש"ח לרביעייה.
  • עוד לא דיברנו על כל מיני בלת"מים שעלולים להגיע. אז נכון שיש לך אבא מכונאי שעושה לבד את כל התיקונים, ונכון שהחלפים של פיאט אונו זולים עד כדי כאב, אבל אם פתאום תגלה שרכשת רכב עם מנוע גוסס או כזה שפתאום דורש החלפת קלאץ', אתה עלול למצוא את עצמך ניצב בפני הוצאה המתקרבת (ואף עוברת) לארבע ספרות.
  • ציינת שאתה בן 18, ואני מרשה לעצמי להניח שאתה עומד בפני גיוס. האם אתה יודע כבר להיכן אתה עומד להתגייס? האם הבאת בחשבון את העובדה שיתכן שתשובץ ליחידה שבה תצא הביתה פעם בשבועיים-שלושה לסופ"שים בלבד? האם אתה עדיין סבור שבמצב זה, החזקת רכב שכלל אינך יכול ליהנות ממנו הינה מהלך נבון עבורך?

שורה תחתונה: אינני רואה כיצד הצעד הזה משתלם, שלא לומר אפשרי מבחינתך, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה פרקטית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

**נא לא לצוטט הודעה קודמת**

אני מתגייס בעוד 11 חודשים. אולי תפסיק כבר לתקוע כל הזמן שלוש נקודות בלי קשר לכלום?

אפשרי זה לא מה שמדאיג אותי, מקסימום אני אעבוד עוד יום בשבוע ואוסיף עוד 300 ש"ח למשכורת, אבל שאתה מציג את זה ככה דיי התחלתי לרדת מהעניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...