Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהקשר לזה אספר את המקרה שהיה לי (אני גם מהנדס RF ׂ

בזמנו שהייתי סטודנט נדפק לי השלט המשוכפל של החניה

גיליתי שהקבל הסיבובי דפוק ,במקרה היה לי קבל כזה משלט ישן של אזעקה (קבל סיבובי כחול)

הלחמתי את הקבל החדש ואז אמרתי רגע אני צריך לכיילו על 360 MHZ

(יש מדבקה על השלט האורגינל ששם רשום התדר הזה)

הלכתי למעבדה שלנו במכללה הדלקתי הספקטרום שמתי על 360 MHZ

הקטנתי הניחות כניסה ל0 הקטנתי רוחב הפילטרים על מנת לקבל רגישות מקסימלית

שידרתי ממש צמוד לקונטור הכניסה וכיוונתי מחדש ל360 MHZ

אין כמו סיפוק מתיקון של מכשיר בעצמך וללא זריקת כסף :)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנוכי אינו מהנדס רדיו ולא מהנדס אלקטרוניקה ואשמח ללמוד ממך.

אני חובב רדיו בערך 20 שנים בקירוב כאשר ההתמחות שלי זה בתיכנון ובנייה של משדרים /מקלטים.

תחבר אנטנה בעלת אורך של 17.2 סנטימטר למבוא הסקופ או אנטנה יאגי 'קטנה' עם הגבר של 14 DB ותוכל לקלוט גם ממרחק של 20 מטר.

תציב את האנטנה של 17.2 ס"מ על הסקופ ותקלוט ממרחק של מספר מטרים.

את הנסיונות האלה ביצעתי לפני שנים רבות ואני אגלה לך סוד קטן שבעזרת מקמ"ש של חברת YAESU VX-1R המסוגל לשדר בהספק של עד 1W ועם מקלט מסכן אני קולט את כול משדרי המכוניות גם מטווח של 100 מטר עם אנטנה J-POLE שבניתי.

ראה תמונה של אנטנה שתכננתי בניתי והצבתי על המרפסת

J-Pole-4.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אשמח ללמדך

ראיתי שאתה אוהב אלקטרוניקה ובונה מלא מעגלים

אני גם הייתי כזה

עד היום יש לי שעון דיגיטלי של דקדה בן 20 שנה שעובד ללא דופי...

פורסם

עבדתי בעבר עם מכשיר כזה והוא נקרא RF Detector.

מתקיני אזעקות בעבר היו מחזיקים את זה לבדוק את תקינות השלטים וזה אפילו אמור להיות כלי יעודי במוסכי יונדאי.

פורסם

האם כבודו התכוון למכשיר של יונדאי בצילום המצורף ?

נראה צעצוע חמוד ופשוט שמודד את עוצמת האות המשודר/נקלט ומתרגם אותו להדלקה של לדים (חלש---חזק) לפי עוצמת השידור. אפשר כמובן בעזרתו לנטר את מצב הסוללה במשדר.

סוללה חלשה=עוצמת אות השידור הנקלט חלש

דוד כנראה התכוון למכשיר קצת יותר מתוחכם שבעזרתו ניתן לכייל משדרים לתדר הנכון.

האמת היא שלבנות מכשיר כמו זה של חברת יונדאי זה שעה עבודה ועלות הרכיבים כ-50 שקלים.

דרך אגב בשפה של חובבי הרדיו המכשיר נקרא Relative Fieldstrength

untitled.JPG

פורסם
היכן ניתן לקנות בודק תדרים , לשלט של רכב, באזור רחובות או רשל"צ?

שונא לנסוע לת"א. :-P

דוד.

כתוב כאן מכייל תדרים? דוד קיבל תשובה בדיוק לפי השאלה.

כאשר פירקתי את המוח של ההזעקה לשניים, כדי לבדוק את סוללות הגיבוי,לא הבחנתי שיש במפרים גישור שהיו על הפינים.

לפני הפירוק לא הבחנתי בהם ולא סימנתי על איזה פינים הם היו.

ההנדסאי אמר לי שהם קובעים את התדר, והכניס אותם לפינים שנראו לו נקיים.

האם מה שאמר זה נכון ?.

דוד.

למיטב ידיעתי, הג'מפרים במוח של מערכת האזעקה אינם קובעים תדרים אלא משנים פונקציות של המערכת.

פורסם

כך חשבתי על הבמפרים, אבל לא רציתי להביך אותו.

הצעתי לו שקודם יתקן את השלט, ולאחר מכן נכניס אחד אחד, ונראה מה הוא עושה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מתוך ההודעה של דוד 'בודק תדרים' אפשר להבין ולפרש את צמד המילים איך שבא לך.

בהמשך ההודעה דני הזכיר ובצדק מד תדר ודוד לא הגיב.

מתוך השתלשלות ההודעות הבנתי שדוד מחפש לכייל את המכשיר בגלל שהוא פורק והנדסאי רוצה לבדוק שאכן הוא משדר בתדר הנכון.

פורסם

לא בודק עוצמה. בודק שידור ותדר סופי, לא צריך בדיקת עוצמה. השלטים או תקינים או שלא. אם העוצמה חלשה ,כל שיש לעשות, הוא להחליף סוללה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מתוך השתלשלות ההודעות הבנתי שדוד מחפש לכייל את המכשיר בגלל שהוא פורק והנדסאי רוצה לבדוק שאכן הוא משדר בתדר הנכון.

מרק, להבנתי שלט שלא משדר, גם אי אפשר לקייל.

ההנדסאי רוצה להחליף ג'וק ואולי עוד חלק, הוא וגם דני אמרו שצריך את המכשיר לידו.

אגב טרם מצאתי מכשיר בארץ.

דוד.

פורסם
לא בודק עוצמה. בודק שידור ותדר סופי, לא צריך בדיקת עוצמה. השלטים או תקינים או שלא. אם העוצמה חלשה ,כל שיש לעשות, הוא להחליף סוללה.
- האם אתה מתכוון למד-תדר בשפה של אלקטרונאים ?

מרק, להבנתי שלט שלא משדר, גם אי אפשר לכייל. - ברור

ההנדסאי רוצה להחליף ג'וק ואולי עוד חלק, הוא וגם דני אמרו שצריך את המכשיר לידו.

אגב טרם מצאתי מכשיר בארץ.

דוד.

אולי תסביר לי בבקשה בכדי שאני לא אצא חומוס (בדיון עם דניאל) מה אתם מחפשים ? בודק פשוט כמו של חברת יונדאי ? או מד-תדר ?

דרך אגב אני לא יודע איזה גו'ק הוא מתכוון להחליף אך מניסיון שלי עם השלטים הפשוטים תוצרת סין אלה רכיבים קשיים להשגה בארץ במיוחד הרכיב שמבצע את הקידוד.

ניתן לרכוש את הרכיבים בחו"ל בכמויות של 5 יחידות במחיר של שלט חדש מקורי.

1. השלטים האוניברסלים תוצרת סין המיובאים לארץ תדר השידור שלהם הינו במדוייק 433.920 מגה-הרץ.

2. השלטים של קונצרן VAG לדוגמא תדר השידור הינו 434.420 מגה-הרץ.

בודק.JPG

מד תדר.jpg

פורסם

יש לי חבר כאן בניו יורק שיש לו חנות התקנות, אני ממילא בדרך אליו. אם יש לו כזה דבר, אצלם ואעלה תמונה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
-

אולי תסביר לי בבקשה בכדי שאני לא אצא חומוס (בדיון עם דניאל) מה אתם מחפשים ? בודק פשוט כמו של חברת יונדאי ? או מד-תדר ?

דרך אגב אני לא יודע איזה גו'ק הוא מתכוון להחליף אך מניסיון שלי עם השלטים הפשוטים תוצרת סין אלה רכיבים קשיים להשגה בארץ במיוחד הרכיב שמבצע את הקידוד.

.

אל תתווכח עם דניאל, ברוב המקרים תצא "חומוס" . כמו שהוא עושה לי. :-P

אני לפעמים בהלם מאיין כל המידע שיש לו.

אני לא יודע להבדיל בין בודק פשוט כמו של חברת יונדאי, למד-תדר. זה לא השטח שלי.

על הלוח של השלט ראיתי ג'וק עם 8 רגליים, הוא הצביע על זה.

דוד.

פורסם
- האם אתה מתכוון למד-תדר בשפה של אלקטרונאים ?

ניתן לרכוש את הרכיבים בחו"ל בכמויות של 5 יחידות במחיר של שלט חדש מקורי.

1. השלטים האוניברסלים תוצרת סין המיובאים לארץ תדר השידור שלהם הינו במדוייק 433.920 מגה-הרץ.

2. השלטים של קונצרן VAG לדוגמא תדר השידור הינו 434.420 מגה-הרץ.

לא בטוח שתצליח לעבוד עם מד - תדר מהסיבה שהרגישות של מד תדר היא נמוכה והוא מיועד בעיקר למדידת תדר כאשר קיים קשר בהולכה (נגיעה), (אתה משדר 10mW שזה 10dBm תקבל הספק בכניסה לסקופ של 27.4dBm - הספק זה הוא מתח PEAK של 4.2mV והרגישות של מדי תדר היא בדרך כלל נמוכה יותר) על מנת להעלות את רמת הסיגנל כניראה שיהיה צורך בחיבור מגבר חיצוני עם אנטנה ואולי גם להוסיף פילטר בכניסה מכיוון שהמכשיר פתוח לרוחב סרט גבוה.

לגבי השלטים - נכון שהם תוצרת סין אולם בד"כ הרכיב המרכזי הוא בד"כ מחברות ידועות כמו MAXIM למשל.

מבחינת נוחות - הכי נוח לעבוד עם ספקטרום - מכיוון שניתן להעריך את ההספק המשודר, למדוד את התדר וגם לראות את ה- WAVE SHAPE של האות המשודר.

• תוכן חדש...