Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היכן ניתן לקנות בודק תדרים , לשלט של רכב, באזור רחובות או רשל"צ?

שונא לנסוע לת"א. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אצל הספקים שמוכרים שלטים אוניברסאליים לחנויות המתקינים.

נסה את י.מ.ר-ציוד

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה לך ידידי דני.

כרגע צילצלתי אליהם, אמרו לי שאין בודק תדרים.

פורסם

היי דוד,

אנא הסבר במדוייק את הצורך ברכישת 'בודק תדרים'.

1. ניתן לקלוט ולקבל חיווי על תקינות המשדר של השלט (בצורה כללית) בעזרת כול סקופ שמכסה את תחום התדרים 430-440 מגה-הרץ.

מחברים חוט קצר לסקופ ויש לך מקלט.

2. כול מכשיר קשר של חובבי רדיו (כמו שיש ברשותיי) מסוגל לסרוק את תחום התדרים של משדרי רכב ולהציג את תדר השידור ולהשמיע אות קצר 'ביפ '(מגבלה יש צורך ברישיון חובבי רדיו לשם רכישת מקלט/משדר).

במידה והמטרה שלך לבדוק בצורה כללית את המשדרים תוכל לקפוץ אלי ונבדוק אותם תוך דקות ספרות בעזרת מקלט שבניתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש בודק ייעודי לשלטי רכב. זה זול קל ויעיל. טווח התדרים מ 300 וקצת עד 434 (בדכ)

אין לי כאן (אני בניו יורק) את מס' הטלפון של ספקים (שאינני זוכר את שמם שיש להם זאת).

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היי דני,

מה המחיר של ציוד מקצועי ומה התכונות של ציוד זה ? האם הציוד עובר במכס ללא בעיה או צריך אישור ממשרד התקשורת ?

כפי שציינתי הציוד שברשותיי הינו מקלט לתחום תדרים רחב 40 מגה עד 870 מגה והוא קולט כול מה שנמצא באוויר ומסוגל לעבוד באיפנון AM/FM.

לא בניתי את המקלט לשם קליטת שלטים במיוחד. המקלט נותן חיווי מספיק טוב לעוצמת האות הנקלט ותדר השידור לכן המקלט יכול לשמש את דוד לשם בדיקה GO-NOT GO.

במידה ודוד לא יימצא מקלט כזה בארץ אשמח לעזור לו לבדוק את השלטים.

מקלט לתחום תדרים של 430-440 מגה-הרץ שהינו תחום מסחרי לשידורי רדיו בהספק דל 10 עד 100 מיליוואט ניתן לבנות מקלט בעלות קטנה יחסית של עד 300 שקלים.

פורסם

היי דוד,

חיפשתי עבורך באינטרנט בודק שלטים לרכב מוכן ולצערי לא מצאתי כלום.

מה השם המקצועי של ציוד כזה בשפה האנגלית ?

פורסם
היי דוד,

אנא הסבר במדוייק את הצורך ברכישת 'בודק תדרים'.

במידה והמטרה שלך לבדוק בצורה כללית את המשדרים תוכל לקפוץ אלי ונבדוק אותם תוך דקות ספרות בעזרת מקלט שבניתי.

מרק, תודה על ההזמנה והרצון שלך לעזור, כן ירבו כמותך.

הצורך שלי ברכישת "בודק תדרים" הוא הדחף שלי, לרכוש כלים מיוחדים, אפילו שלא בטוח שאצטרך להשתמש בהם שוב

בזמן הקרוב.

למריאה שלי יש שלט אחד מובנה במפתח, שלא משדר. לבן שלי יש חבר הנדסאי אלקטרוניקה, שעובד בבית בכול התחומים מטיפול לרכב (יש לו ליפט מתחת לוילה)עד תיקון מכשירים. השארתי לו את השלט לתיקון, לאחר שתיקן לי שלט אחר שלא עבד, של רכב אחר.

אתמול צילצלתי אליו לשאול אם זה מוכן, אמר לי שאין לו בודק תדרים ובלי זה הוא לא יכול להחליף ג'וק ולבדוק.

לכן החלטתי לקנות מכשיר(מחירו סה"כ 250 ש"ח כולל מע"מ) להשאיל לו אותו.

נכון שאני יכול לקנות מוח ושני שלטים תוצרת טייוון עם שנה אחריות,ב-160 ש"ח כולל מע"מ, ובזה לסיים את העניין.

אבל בה לי להשאר עם המערכת המקורית , בלי להתעסק עם צמות ברכב.

דוד.

פורסם

כמה כאלה היו לי.

לא יאומן, אם ואם ואם ואם, עד לפני שנה ומשהו, יכולתי לתרום לך כאלה.

נתתי אותם , חוץ מאחד שהשארתי לי, אבל הוא 5000 מייל ממני.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אי אפשר להחזיר את הזמן אחורה, ולקבל ממך אחד ?. :-P

כאשר פירקתי את המוח של ההזעקה לשניים, כדי לבדוק את סוללות הגיבוי,לא הבחנתי שיש במפרים גישור שהיו על הפינים.

לפני הפירוק לא הבחנתי בהם ולא סימנתי על איזה פינים הם היו.

ההנדסאי אמר לי שהם קובעים את התדר, והכניס אותם לפינים שנראו לו נקיים.

האם מה שאמר זה נכון ?.

דוד.

פורסם

אני לא יודע לעבוד בלי מד תדר, בעצם אפשר, אבל לפחות להיות בטוח שהשלט משדר, אם לא, הוא צריך להשקיע זמן וסבלנות, אם השלט משדר, הוא יעלה על התדר, ואם לא משדר, אז הוא ישרוף זמן לשווא.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שמו של בודק תדרים הוא: ספקטרום, העלות של ספקטרום מתחילה בסדרי גודל של אלפי דולר, כדאי לנסות לחפש משומש וישן בעלות של מספר מאות דולרים.

בקשר לסקופ, סביר להניח שיהיה קשה לקלוט את הסיגנל קקב ניחות באויר וכמו כן הרגישות הנמוכה של לסקופ.

פורסם

היי דוד,

מה קנית ? ואיפה ?

ממרחק של 3-4 מטרים אין שום בעיה לקלוט שידור בהספק דל של 10-100 מליוואט עם סקופ.

דרך אגב אין צורך לרכוש ספקטרום אנלייזר מכיוון שבימינו כול משדר/מקלט או סקנר איכותיי לשידורי רדיו מגיע עם תוכנה לניתוח של אות השידור בעזרת כול PC פשוט.

פורסם

היי מרק,

עדיין לא מצאתי מחוסר זמן, הייתי עסוק עד עכשיו.

דוד.

פורסם
היי דוד,

מה קנית ? ואיפה ?

ממרחק של 3-4 מטרים אין שום בעיה לקלוט שידור בהספק דל של 10-100 מליוואט עם סקופ.

דרך אגב אין צורך לרכוש ספקטרום אנלייזר מכיוון שבימינו כול משדר/מקלט או סקנר איכותיי לשידורי רדיו מגיע עם תוכנה לניתוח של אות השידור בעזרת כול PC פשוט.

במקרה אני מהנדס רדיו, אחשב איזה מתח מגיע לסקופ ממרחק של 3.5 מטר, נניח ששתי האנטנות בעלות GAIN של כ- 0dBi :

הניחות באויר עבור תדר של 433MHz הוא 37.4dB נניח ואתה משדר 10mW שזה 10dBm תקבל הספק בכניסה לסקופ של 27.4dBm - הספק זה הוא מתח PEAK של 4.2mV, סקופ טוב מתחיל מרגישות של כ- 2mV למשבצת כלומר כאן ניראה 2 משבצות,מאוד גבולי, מספיק תזוז קצת עם השלט והקיטוב ישתנה או לא תבנה אנטנה נכונה בסקופ - לא תיראה כלום, עבור סקופים זולים עם רגישות נמוכה יותר לא תיראה כלום.

עליך לדאוג גם שאם אתה רוצה למדוד תדר של 433MHz אתה צריך סקופ ברוחב סרט של לפחות 500MHz מה שמייקר את המכשיר.

עבור 100mW לפי התנאים הנ"ל תקבל פי-10 יותר מתח שזה 42mV שזה בהחלט מתח מספק בשביל לראות על סקופ (בתנאי שבנית אנטנה נכונה על הסקופ).

רגישות הסקופ ניקבעת בין היתר לפי הראיה הויזואלית של האדם כ - 2mV למשבצת, רגישות הספקטרום יכולה להגיע ל- 30nV פי 66666 טוב יותר.

ליישומים של GO NO GO עם אפשר להסתפק אם סקופ זול - עדיף, בדרך כלל מכשיר ספקטרום יקר יותר ממכשיר סקופ והוא מיועד לאנשי רדיו.

• תוכן חדש...