Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האור בלם ברכב נדלק רק כאשר מהלך הדוושה ארוך (לחיצה חזקה)

הייתי רוצה לשנות את מיקום היוניט כך שיהיה יותר רחוק מהדוושה, אבל אני לא רואה אפשרות כיוון.

המפסק (שחור) יושב בתוך בית לבן שמורכב לתוך פלטה ולא נראה לי שאפשר להזיז לא את הבית ולא את המפסק.

ניסית לסובב אותם, וגם זה לא הזיז אותם.

האם מישהוא מכיר את השיטה לכוון את המפסק?

האם אור הבלם הוא המפסק האדום או הלבן (אני מניח שהשני של הגיר)?

תודה

אריאל

פורסם

בדר"כ מפסק אור בלם ניתן לכון פשוט ע"י תבריג או ע"י משיכה או דחיפה עם קצת כוח או בחצי תבריג. נסה לראות אם ניתן לדחוף את דוושת הבלם באופן ידני כלפי מצב הסרק שלה (לכוון למעלה) יתכן כי המתג יתכוון מעצמו למקומו הנכון.

פורסם
האור בלם ברכב נדלק רק כאשר מהלך הדוושה ארוך (לחיצה חזקה)

הייתי רוצה לשנות את מיקום היוניט כך שיהיה יותר רחוק מהדוושה, אבל אני לא רואה אפשרות כיוון.

המפסק (שחור) יושב בתוך בית לבן שמורכב לתוך פלטה ולא נראה לי שאפשר להזיז לא את הבית ולא את המפסק.

ניסית לסובב אותם, וגם זה לא הזיז אותם.

האם מישהוא מכיר את השיטה לכוון את המפסק?

האם אור הבלם הוא המפסק האדום או הלבן (אני מניח שהשני של הגיר)?

תודה

אריאל

בהחלט, יש אפשרות לכוונן את היוניטים הללו. האדום שייך לשיחרור הניצרה של ידית ההילוכים (גיר), השני לאור בלם.

לכיוונון היוניטים יש צורך ללחוץ על דוושת הבלם ותוך כדי החזקת הדוושה בפנים, לדחוף את 2 היוניטים פנימה בחוזקה.

לאחר מכן יש להרפות מדוושת הבלם ואז למשוך אותה כלפי מעלה.

בתום המשיכה היוניטים יחזרו לנקודת ה"אפס" שלהם ומהלך של כמה מילימטרים, בזמן לחיצה על דוושת הבלם, אמור להפעיל את אורות הבלם (לא על המילימטר שניים הראשונים).

זהו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למה צריך שני יוניטים לפונקציות הללו? בסה"כ מפסק ON-OFF (לפחות זה עדיף על הדוושה המחורבנת שיש בקסנטיה, שעשוייה פלסטיק שנותר משאריות של בריה"מ לשעבר, ועולה 400 ש"ח).

פורסם

הי שמר, לדעתי הקסנטיה שמה בכיס את ה C5:? כל מה שהיה בקסנטיה פשוט הפך למתוסבך בצורה לא נורמלית ב:?C5

דש מה:?C5

דרך אגב

היא למכירה למרבה במחיר !

מודל 2005 יד "שניה" היד ה"ראשונה " ליסינג. טסט לשנה

פורסם
למה צריך שני יוניטים לפונקציות הללו? בסה"כ מפסק ON-OFF (לפחות זה עדיף על הדוושה המחורבנת שיש בקסנטיה, שעשוייה פלסטיק שנותר משאריות של בריה"מ לשעבר, ועולה 400 ש"ח).

הארכיטקטורות הישנות עבדו בשיטה הזו, במודלים אחרים (מתקדמים יותר) ובדגמים אחרים (למשל: 307, קסארה2 וכו') כבר עברו מראש לשימוש במתג אחד שעושה את 2 הפונקציות הללו (מתג אחד, 4 פינים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למה 4 פינים? הרי אתה נותן סגירת מעגל - פעם לאלקטרומגנט של הנעילה ופעם לאור הבלם. אם זה בגלל המולטיפלקס, תמיד אפשר לייצר את הפקודה בתוך המעגלים המשולבים. האמינות של הדברים הללו, אפילו באוטו צרפתי - היא כמעט מוחלטת.

פורסם
למה 4 פינים? הרי אתה נותן סגירת מעגל - פעם לאלקטרומגנט של הנעילה ופעם לאור הבלם. אם זה בגלל המולטיפלקס, תמיד אפשר לייצר את הפקודה בתוך המעגלים המשולבים. האמינות של הדברים הללו, אפילו באוטו צרפתי - היא כמעט מוחלטת.

אתה שואל אותי בתור מה ? זה שמתכנן ומייצר את המכוניות ? :lol:

זה מה שהם עושים מאז ועד עצם היום הזה (זוג פינים הם פיקוד למחשב גיר וזוג פינים נוסף הוא מתג בין הפלוס הקבוע לאורות בלם). אחד תמיד "פתוח" והשני תמיד "סגור".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רגע רגע.

נעילת הידית מתבצעת ע"י מחשב הגיר, או באמצעות אלקטרומגנט פשוט (כמו בקסנטיה)?

הכל ביחד.

האלקטרומגנט לא יעבוד אם המחשב גיר (דרך המתג החשמלי שלו) לא יסגור מעגל יחד עם לחיצה על דוושת הבלם.

זו מערכת פשוטה של מתגים וממסר, ללא פיקוד רשת תקשורת או משהו כזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי, אם זה עובר דרך מחשב הגיר, אז יש איזה הגיון. בקסנטיה זה כנראה הזנה ישירה, כי כשפתחתי את הדוושה המצחיקה שיש שם - יש בסה"כ מפסק שני מצבים (שכמובן הפלסטיק שלוחץ עליו בעת הדריכה נשבר אחרי כמה שנים, ומצריך את החלפת הדבר הזה בעלות בלתי סבירה).

פורסם

זה לא יכולה להיות הזנה ישירה, אחרת בכל פעם כשנהג לוחץ על הבלם, הסולנאוד הזה היה מופעל, גם כשהרכב בתנועה.

לדעתי, גם במערכת לא ממוחשבת, נלקח בחשבון נתון מחיישן בורר ההילוכים, והסולנאוד הזה מקבל פיקוד רק כשהידית ב P + לחיצה על הבלם.

פורסם
יכול להיות - אבל מה הבעייה בזה שהסולנואיד מופעל בכל לחיצה על הברקס (חוץ מבלאי על הרכיב)?

רעש (כן, רעש), בלאי לממסר ולרכיב עצמו (דמיין לעצמך כמה פעמים, כל נסיעה, נלחצת דוושת הבלם), הפעלה מיותרת של רכיב (אפילו שצריכת הזרם נמוכה, אין בזה שום תועלת).

הרכיב הזה צריך להיות פעיל אך ורק כאשר ידית ההילוכים נמצאת ב P.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...