Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי מגאן 2001 טורבו דיזל 1900 שהתחילה לעשות בעיות בהנעה ואני יפרט

הבעיה נגרמת רק בבוקר או אחרי שהרכב עמד כמה שעות, אני לא מצליח להניע בהנעה ראשונה רק בפעם השנייה או השלישית, כשאני לבסוף מצליח להניע המנוע רועד בצורה מפחידה ויוצא עשן לבן מהאגזוז הרעידות נעלמות רק אחרי מספר דקות של נסיעה כשהמנוע מתחמם. הייתי במוסך ואמרו לי שהבעיה בפלגי חימום הפלגים הוחלפו אבל הבעיה נותרה אני אמור לחזור למוסך לראות איך ממשיכים, רציתי רק להתייעץ עם כל התותחים ולשמוע חוות דעת על הבעיה כדי שלא ינסו לשחוט אותי במוסך . תודה.

פורסם

אני חושב, שהתקלה לא קשורה למערכת חימום קדם. (מצתי להט [פלגים], ומעגל השהיה, שמפעיל אותם).

מניסיון שלי, במנוע הזה, כשמצתי להט לא עובדים אחרי חניית לילה אי אפשר להניע כמעט בכלל.

ללא מצתי להט אתה לא תניע בניסיון השני או השלישי, אלא בניסיון עשירי או עשרים לכל הפחות, אחרי הטמפ' בתאי השריפה תעלה קצת אחרי הרבה ניסיונות התנעה.

ומצד שני, אחרי שהמניע כבר מניע, יוצא עשן לבן במשך כמה שניות בודדות (לא דקות), ואחרי כך המנוע מתחיל לעבוד חלק.

במקרה שלך הייתי בודק אולי את מנגנון קידום ההזרקה להתנעה קרה.

פורסם

אני חושב, שתקלה כזאת כן קשורה למערכת חימום קדם. (מצתי להט [פלגים], ומעגל השהיה, שמפעיל אותם).

צדק המוסך שהחליף את המצתים תחילה.

אני מקווה שבדק לפני ההחלפה, אם מגיע מתח 12V לחיבור שלהם, לא מספיק שמנורת הביקורת בלוח השעונים דולקת.

אני לא קובע בזאת שזה הפתרון לבעיה, יתכנו עוד בדיקות. למשל בדיקת קומפרסייה.

Buki, ללא מצתי להט אתה תניע במכה הראשונה, אם תתיז אטר לכניסת האוויר.

הנעתי מנוע של שופל מישיגן , לאחר אוברול שעשיתי לו, עם הזרמת גז מהברנר.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד, אני דיברתי על הנעה רגילה ללא מצתי להט.

כמובן שאפשר להניע על ידי ריסוס אטר, וגם אם גוררים את הרכב במהירות גבוהה, הוא יניע בסופו של דבר.

אני חושב, שמערכב חימום קדם לא קשורה במקרה זה, והנה ההסבר שלי :

החילפו לו מצתים, ונניח שאין מתח פיקוד, והם לא מתחממים, מה שיגרום להנעה קשה.

הוא מסובב את הסטרטר, מנוע לא מניע.

מסובב עוד ועוד, עד שבבוכנות עם הקומפרסיה הטובה ביותר הטמפ' תעלה לרמה, שמאפשרת הצתת סולר. אותן בוכנות יתחילו לעבוד רגיל, והמנוע מניע, נניח על 2 בוכנות.

הוא רועד, כי חלק מהבוכנות לא פועלות, ומעשן בעשן לבן עם ריח של סולר לא שרוף.

לדעתי, במנוע שכבר הניע, טמפ' בבוכנות האחרות מהר מאוד תעלה לרמה שתאפשר הצתת סולר, והמנוע יתחיל לעבוד רגיל.

אני לא חושב, שהמצב הזה יכול להימשך מספר דקות, אלא אם באמת יש נפילת קומפרסיה גדולה מאוד מאוד באחת הבוכנות.

פורסם

Buki, שים לב שכתבתי, "תקלה כזאת" ולא התקלה הזאת. :-P

ג'אק, "הרעידות נעלמות רק אחרי מספר דקות של נסיעה כשהמנוע מתחמם." אז איך ייתכן שבוכנה שבורה ?.

דוד.

פורסם

תבדוק צינורות סולר, צינורות עודפים ממזרקים, יכול להיות שהמערכת מושכת אויר מאיזה מקום, לאחר עמידה ממושכת מכיוון שיש משיכת אויר הסולר זורם מצנרת ההזנה לכיוון מיכל הדלק בחזרה ואת מקומו של הסולר תופס אויר,

מה שמסביר את הקושי בהתנעה ואת הרעידות לאחר ההתנעה.

אני לא ממליץ להניע מנועים קטנים עם אתר, כבר יצא לראות מקרים לא נעימים של טלטלים שבורים ובוכנות מרוסקות כתוצאה משימוש באתר.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

שהבוכנה מיתחממת החומר מיתרחב וזה משפר קצת את המצב במידה ומדובר רק בסדק

בכל מקרה אין טעם להסיק מסקנות לפני בדיקת קומפרסיה או לחלופין פתח מדיד שמן

ובדוק אם המנוע מנפח

פורסם

מה ?. "שהבוכנה מיתחממת החומר מיתרחב וזה משפר קצת את המצב במידה ומדובר רק בסדק "

ההיפך הוא הנכון, שהבוכנה מתחממת החומר מיתרחב וזה מחמיר בהרבה את המצב במידה ומדובר בסדק.

דוד.

פורסם

תודה רבה חברים על העצות...שחכתי לציין שהמנוע גם אחרי שהוא מגיע לטמפ' עבודה הוא באמת עובד רגיל אבל לפעמים יש בעיה בסחיבה הקטע שזב לא קורה יותר מדי פעמים מה שאולי מחזק את הטענה שנכנס אויר למערכת... אבל לפי מה שהבנתי מהתגובות עדיף לעשות בדיקת קומפרסיה או שאני טועה?

פורסם

buki- אין לי סימפטומים לבעיה שהבאת, הבעיה אצלי שהאוטו נחנק לפעמים תוך כדי תאוצה, אני לוחץ על הגז אבל אין תגובה, רק אחרי כמה שניות פתאום המנוע מגיב, זה קורה כמעט תמיד כשהמנוע עדיין רועדד, כשהוא מתחמם זה כמעט ולא קורה.

אשמח לשמוע עוד חוות דעת, או על מוסך טוב שכדאי ללכת,בתודה מראש.

• תוכן חדש...