Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העובדה שהרכב כביכול עם נתונים טובים (קילומטראז' נמוך, יד נמוכה) ובכל זאת נמצא במגרש רכב אמורה בהחלט להדליק אצלך נורה אדומה אם כי זה לא אומר דבר לגבי מצבו האמיתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי אתם צריכים ללכת לכיוון אחר.

הC3, ה206 והפונטו אמנם קטנות וחסכוניות ומתאימות כרגע לדרישות שלכם באופן כללי, אבל אם אתם זוג צעיר כנראה שמתישהו בעתיד תתרחב המשפחה המצומצמת שלכם. היות וגם התקציב שהצגתם מצומצם במידת מה, אני מציע לכם לפזול לכיוון משפחתית קומפקטית במקום סופר-מיני. לדעתי זה צעד נבון שיכול לחסוך מכם כאבי ראש כאשר יגיע המועד, ויאפשר לכם לנייד נפש צעירה נוספת ברכב בקלות יחסית. זה אמנם אפשרי גם בסופר-מיני מודרנית אבל זה בהחלט נוח יותר במשפחתית.

כדוגמא טובה אני מציע לכם לבדוק את הפורד פוקוס.

ואם מדובר בזוג צעיר+תינוק. כשנראה שבשנתיים הקרובות תגדל המשפחה בעוד תינוק. האם כדאי למשפחה שכזו לקנות משפחתית קומפקטית כמו הקסרה או ללכת מראש על משפחתית גדולה יותר כמו הC-5?

פורסם

קודם תעשה, אח"כ תדבר :-).

וברצינות - כל עוד מדובר ב-2 ילדים (או אחד), אין שום בעיית מקום ברכבים קומפקטיים, וברוב הסופר מיני.

הצפיפות מתחילה בד"כ בילד השלישי (בטח ובטח כאשר יש לחבר כסאות בטיחות/בוסטרים).

לדעתי מיותר ללכת למכונית משפחתית בגודל מלא - רק בגלל הסיבה הזו.

פורסם

שמר,

האם מבחינה בטיחותית וכן מבחינת מקום ל-2 בוסטרים/סלקלים+עגלות ותיקים בתא המטען, לא כדאי לקחת C5 ולא C3, 406 ולא 307?

פורסם

עשית סלט שלם.

C3 היא סופר מיני, תוכל בקושי להכניס עגלה אחת בתא המטען.

307 היא קומפקטית. יש מקום לעגלה ועוד קצת.

406 ו-C5 באותו סגמנט, אבל ל-C5 יש יתרון בזכות דלת חמישית.

אתה בטוח שתמיד תסתובב עם 2 עגלות? עדיף לשקול טיולון לילד בן שנתיים ומעלה, כי הוא מתקפל ותופס הרבה פחות מקום.

עוד אפשרות - אם צריך שתי עגלות בכ"ז - 307SW או קסארה סטיישן (אני מציין אותן כי ראיתי שאתה מכוון לתוצרת PSA, ברור שיש עוד רכבים מקבילים בשוק) בשתיהן יש הרבה מקום. אפשר גם לשקול טנדרון (ברלינגו), שמרווח אפילו יותר.

לגבי בטיחות - ככל שהרכב מתכנון חדש יותר - הוא אמור להיות בטוח יותר, עקב אימוץ סטנדרטים משופרים. ה-C5 מנצחת.

פורסם

לדעתי , קסרב 2002 נכנסת יופי בתקציב הזה.

יש הרבה מאוד פרטיות כאלו בחוץ .

אני קניתי אחת כזאת שנת 2002 יד 2 113K ק"מ ובלי תאונות ביכלל.

יש 4 כריות אוויר , אפשרות לנטרול כרית הנוסע , ABS וISOFIX למושבי ילדים.

גם ככה אתם חשבתם על צרפתיות , וזה אותו גיר "חכם" .

אוטו דיי חסכוני בדלק , בדיוק עשיתי לו טיפול עם K44 וראיתי את השיפור בחיסכון דלק. אני עכשיו עושה כ 300 ק"מ על חצי (!!!) מכל דלק. זה כולל נסיעות עירוניות ובין עירוניות.

נוח ונעים לנסיעה.

פורסם

שמר,

הבנתי.

ומה לגבי מרחק הנסיעה המתוכננת ותנאיה?

כלומר, אין המדובר באדם שגר בחולון ועובד בת"א.

אלא נוסע בקו ת"א-ירושלים וכאן בא לידי ביטוי הנוחות של נסיעה בת שעה לכל כיוון, וכן העליות לירושלים!

אז מלבד בטיחות, האם לא כדאי מנוע יותר גדול, נניח 2 ליטר? (האם יש הבדל רציני בצריכת הדלק בין 1.6 ל-2 ל' כשמדובר בנסיעה שכזו?)

פורסם

אחרי שעליתי לי-ם אתמול, הייתי שם מנוע של טוסטוס.

כביש מס. 1 משער הגיא מזרחה הוא זוועה אמיתית. כ"א יוצא לעקיפה דמיונית על משאית בתופיע בעוד 4 ק"מ, ותקוע על 23 קמ"ש בנתיב השמאלי.

המנוע הגדול יותר לא צורך יותר דלק בצורה משמעותית. יש לנו שתי קסנטיות 2.0 ליטר 16V (אפשר לשלוח מכתבי תנחומים לכתובות שנמצאת בפרופיל), אחת מהן עולה כמעט באופן יומיומי לי-ם, צריכת הדלק הממוצעת היא בין 10 ל-11 ק"מ לליטר (ממוצעת, לא בינעירונית). עם מנוע 1.6 וגיר אוט' לא תקבל תואה טובה באופן משמעותי, אם בכלל.

אם אתה מעוניין ב-C5, ומודע לעלויות האפשריות הנוספות (החלקים יקרים יותר, אפילו בטיפולים שוטפים) - לך על זה, למה לא?

צורך אמיתי אין, אבל לפעמים מחפשים גם פינוקים בחיים.

פורסם

להתפנק אפשר גם עם הקסרה, כפי שאלקטרו78 העיד כמה הודעות לפני.

אז הסכמנו עם בטיחות ונוחות (ופינוקים)

נשארנו עם אחזקה - האם אפוא הקסרה נותנת מספיק וזולה משמעותית לאחזקה מהC5? (מבחינת ביטוחים, דלק, טיפולים, חלפים ושאר מרעין בישין)

פורסם

רמת הפינוק היא אחרת לגמרי. אין מה להשוות (אני משווה מול ZX,306 וקסארה - שלושתן הן למעשה רכב זהה) לקסנטיה ול-C5.

ביטוח וטסט - קצת יותר זול לרכב הקטן (1000 ש"ח בשנה הבדל בערך). דלק, עד 10 אחוז הבדל, חלפים יקרים יותר.

פורסם
רמת הפינוק היא אחרת לגמרי. אין מה להשוות (אני משווה מול ZX,306 וקסארה - שלושתן הן למעשה רכב זהה) לקסנטיה ול-C5.

ביטוח וטסט - קצת יותר זול לרכב הקטן (1000 ש"ח בשנה הבדל בערך). דלק, עד 10 אחוז הבדל, חלפים יקרים יותר.

כמה יקרים? למשל, ההבדל בביטוח/טסט והדלק הוא של כ-100-120 ש"ח לחודש בראיה שנתית.

הנעלם הגדול הוא אפוא אחזקת הטיפולים/תיקונים. האם ההבדל בין הקסרה/306 לבין הC5 משמעותי בעניין זה?

אגב, היש הבדל ב"אמינות" בין קסרה 2004 לC5 מודל 2002?

פורסם

אאל"ט יש C5 רק מ-2003.

ההבדל המשמעותי הוא המערכת ההידראולית ב-C5, שבשנים הללו כבר דורשת טיפול (יקר, מאות שקלים כמעט עבור כל חלק).

כמו כן, ב-C5 יש את מע' המולטיפלקס (מערכת חשמל ממוחשבת), כאשר ב-306 אין, ובקסארה יש מ-2001 כמדומני.

גם החלקים שלה יקרים בהרבה מהמערכת הישנה.

אין לי מושג לגבי הבדלי אמינות בין שתי המכוניות (קשה לנבא לגבי רכב משומש מה תהיה אמינותו, בטח בלי לדעת את ההיסטוריה שלו), אבל אם יהיה צורך בתיקונים - כלל האצבע הוא שככל שמכונית היא מסגמנט גבוה יותר ומפוארת יותר - יהיו לך יותר הוצאות.

פורסם

מוזר, ביד שניה מפורסמות C5 מודל 2002... הכצעקתה?!

אז המערכת ההידראולית יכולה לדרוש טיפול (כל כמה שנים/ק"מ בערך?) מעט יקר (מאות שקלים לחלק - כמה חלקים יש?!)

ומערכת מולטיפלקס קיימת גם בקסרה אז ניתן להתקזז.

אין ספק שסגמנט יותר גבוה דורש תיחזוק יקר יותר הן במוסך והן אצל חברות הביטוח.

לכן שאלתי, האם מדובר בהבדל משמעותי או של 1000-1500 ש"ח שנתי, בערך כמאה ומשהו שקל לחודש.

האם למשל תיקונים אלו "מוחקים" במהירות את פער המחירים בין C5 2003 לבין מקבילה יפנית או אפילו משפחתית יפנומטית?!

פורסם
אאל"ט יש C5 רק מ-2003.

ההבדל המשמעותי הוא המערכת ההידראולית ב-C5, שבשנים הללו כבר דורשת טיפול (יקר, מאות שקלים כמעט עבור כל חלק).

כמו כן, ב-C5 יש את מע' המולטיפלקס (מערכת חשמל ממוחשבת), כאשר ב-306 אין, ובקסארה יש מ-2001 כמדומני.

גם החלקים שלה יקרים בהרבה מהמערכת הישנה.

אין לי מושג לגבי הבדלי אמינות בין שתי המכוניות (קשה לנבא לגבי רכב משומש מה תהיה אמינותו, בטח בלי לדעת את ההיסטוריה שלו), אבל אם יהיה צורך בתיקונים - כלל האצבע הוא שככל שמכונית היא מסגמנט גבוה יותר ומפוארת יותר - יהיו לך יותר הוצאות.

c5 בארץ יש החל ממודל 2002 יש כמה יחידות בודדות ששווקו כמודל 2001 .רכיבי המערכת ההידראולית אכן די יקרים אבל זה טיפול של אחת ל 5 שנים או 200000 ק"מ.לc5 באמת יש מערכת מולטיפלקס שכיום כבר התגברה על מחלות הילדות שהיו לה.חיישן אם מתקלקל לא יקר יותר מחיישן של 306 ברוב המקרים.ה306 רכב בעל אמינות גבוהה יותר מהc5 ואמינות בכלל גבוהה.לגבי מחירי חלפים ברכבים הגדולים יותר כמו הc5 406 החלקים יקרים יותר ב 15% מאשר ב306/קסארה אבל עדיין לא יקר יותר מרכבים כמו לנטיס אלמרה שהם מסגמנט נמוך יותר!.

פורסם

pizo

אתה רציני?

אם יש לי הונדה או אפילו לנטיס או אלמרה (יפניות "זולות" יותר) אזי האחזקה שלי, לפחות במוסך, יקרה יותר בעניין החלפים מאשר סיטרואן-פיג'ו? האם 323 יקרה מהC5? לא התבלבלת??

שמעתי על בעיות חשמליות שהיו ל-C5 ("מחלות ילדות") - האם התגברו עליהם באותם דגמים (2002-2003) או שרק בדגמים של השנתיים האחרונות למשל זה לא קיים?

שמר - אתה מוזמן לסתור את דבריו (אם הוא טועה כמובן).

• תוכן חדש...