Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מנסה אפילו לסתור את דבריו (מלבד מחיר החלפים. גש ללובינסקי או ג'אן (אלא אם יש לך ילדה בגיל ההתבגרות בבית) וברר מעט מחירים לחלקים של המע' ההידראולית).

אני מתרשם שאתה "חם" על ה-C5, ואני אחד האחרונים שינסה להניא אותך מללכת בדרך הזו - רק מציין בפניך שעלויות אחזקה של רכב כזה עלולות להיות גבוהות (אם תיפול על רכב לא תקין), ואז אתה עלול להפוך לשונא סיטרואן, מה שאני לא רוצה שיקרה.

אם אתה מוכן נפשית להוצאות שעשויות להיות גבוהות - זה רכב שכיף לחיות איתו ביום יום (כלומר - ביום שהוא נוסע, כיף. ביום שהוא במוסך - הרבה קללות).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם אני "חם" על הC5, פשוט חשבתי לכיוון הקסרה ועשיתי חיפוש בפורום. מצאתי דיון בו מציעים לשואל דווקא את הC5. כמו כן קראתי מאמר של ארנון (אם אני לא טועה במוטורי) על ה-C5. יש לי לקוח עם C5 בת שנתיים והוא מאושר ממנה.

גם אני לא רוצה להפוך להיות שונא סיטרואן, ראה, עוד טרם פירסמתי שאלה משלי בפורום בעניין, אני עדיין רק קורא וצובר מידע. כך למשל למדתי לוותר על הבורה או על האסטרה.

אחרי שיקלול של דברים הגעתי למסקנה שקסרה מודל 2003-2004 זה מה שטוב עבורי. אלא שאז צצה אפשרות הC5 בעלות כמעט זהה, רק מודל 2002. הפחד היחיד שלי הוא מהבלתי נודע - מחירי הדלק והחלפים (ביטוח אני יודע). אם הבדל תצרוכת הדלק הוא כ-10-12% זה לא משמעותי. אבל אם ההבדל במוסך בין הקסרה ל-C5 הוא משמעותי (אלפי שקלים בשנה) אז אולי כדאי לוותר בינתיים.

(אגב, כיום יש לי הונדה שמטופלת רק במוסך מורשה והמחירים שם יקרים לטעמי, האם הקסרה זולה או הC5 יקרה יותר מטיפולים וחלפים של הונדה??)

ותודה על העזרה, הקשב והתשובות!

פורסם
pizo

אתה רציני?

אם יש לי הונדה או אפילו לנטיס או אלמרה (יפניות "זולות" יותר) אזי האחזקה שלי, לפחות במוסך, יקרה יותר בעניין החלפים מאשר סיטרואן-פיג'ו? האם 323 יקרה מהC5? לא התבלבלת??

שמעתי על בעיות חשמליות שהיו ל-C5 ("מחלות ילדות") - האם התגברו עליהם באותם דגמים (2002-2003) או שרק בדגמים של השנתיים האחרונות למשל זה לא קיים?

שמר - אתה מוזמן לסתור את דבריו (אם הוא טועה כמובן).

קודם כל בוצע סקר עלויות טיפולים ברכבים משפחתיים בידיעות אחרונות לפני 7 חודשים +- ששם קבעו שהמשפחתית הכי זולה לאחזקה היא הc4 במקום השני ה307 המזדה באמצע והניסאן ובמיוחד ההונדה כמעט הכי יקרה לאחזקה ככה שאתה לא לטעון לחוסר אובייקטיביות.מעבר לזה זה רק מראה מה שווה השמועה המטומטמת שיפניות זולות לאחזקה וצרפתיות יקרות.כמעט כל חלף או חלק שתבחר בסיויק/לאמרה/לנטיס יהיה יקר לעומת 306/307/406/ אם אתה לא מאמין תבדוק בעצמך!

פורסם
c5 ב.רכיבי המערכת ההידראולית אכן די יקרים אבל זה טיפול של אחת ל 5 שנים או 200000 ק"מ.

הטיפול כרוך בהחלפת השמן ההידראולי, 5 ליטר, 120 שח לליטר. אחת לחמש שנים- ממש לא משהו שיכביד.

פורסם

בקשר לטיפול בקסרה...

אז אני אחרי שקניתי אצת הרכב עשיתי טיפול לרכב

טיפול 15K + צלחות בלימה + רפידות יצא לי כ 2300 ש"ח.

הטיפול כלל שמנים , פילטרים , פלאגים ועוד דברים רגילים שלא בדיוק זוכר עכשיו.

לדעתי זה לא יותר יקר מיפנית בעלת שנתון מקביל.

אני יודע למשל שבקרוב יש לי תושבת גיר להחליף ותושבת משולש ימני+זווית היגוי.

זה לטיפול הגדול הבא.

מעבר לזה..כמו שאמרתי , אנחנו מאוד נהנים מהרכב.

פורסם

אם מישהו מכיר את המחירים של מוסכים מורשים של הונדה, רציתי לדעת האם הטיפולים+חלפים של הקסרה או הC5 יקרים משמעותית מהונדה או אף להפך...

פורסם
הטיפול כרוך בהחלפת השמן ההידראולי, 5 ליטר, 120 שח לליטר. אחת לחמש שנים- ממש לא משהו שיכביד.

Wishful thinking.

דוגמא למחירים מהקסנטיה:

תמנון (כמה צינורות מחוברים יחד בתוך יציקת גומי שמתפוררת) - 1900 שקל + מע"מ. אין מצב לדבר כזה תחליפי.

שסתום נגד שקיעה (בוכנה הידראולית קטנה שנכנסים אליה כמה צינורות בתבריג) - 920 שקל + מע"מ. גם, אין תחליפי.

תוסיפו עבודה על החלפת תמנון (לפרק הרבה, מאוד קשה ללא ליפט), ותחשבו עלויות לבד.

אין סיבה לחשוב שב-C5 זה יהיה יותר זול.

אז נכון, החלקים הללו לא הולכים כל יום וגם לא כל שנה, אבל כשזה הולך (בטח ובטח אם זה קורה בזמנים סמוכים) - זה כואב מאוד.

פורסם

האם זה אומר שבעוד שאת הלאנטיס למשל אפשר להכניס לטיפול או תיקון במוסך "לא מוגדר", קרי לא מורשה, הרי שאת הC5 או הקסרה אי אפשר, אלא רק במוסך מורשה/מרכזי? (מה עדיף - שמעתי שבארץ לא יודעים במוסכים המורשים לטפל נכון בצרפתיות, הכצעקתה?)

פורסם

את הקסארה בטח ובטח שאפשר להכניס למוסך מורשה. אין בה שום דבר מיוחד, והיא זהה מכנית ל-306 או ZX.

לגבי ה-C5, יש כמה מוסכים לא מורשים שאליהם אפשר להיכנס, וגם את המוסכים המורשים (בסופו של דבר, זה לא נורא כ"כ).

רוב המערכות הן סטנדרטיות לחלוטין, כך שכל מוסך מסוגל לטפל, מלבד המערכת ההידראולית (שגם היא לא תורה מסיני, אבל רוב המוסכניקים ה"סטנדרטיים" מפחדים ממנה).

לא יודעים לטפל נכון בצרפתיות? שוב- חלק מהסיפורים הם אגדות. יש בעלי מקצוע טובים מאוד גם אצל קרסו וגם אצל לובינסקי, אבל יש גם כאלה שתקועים עשרים שנה אחורה, בעידן אחר.

אם אתה עדיין בעניין לאכול צפרדעים, ציין איזור מגורים, ונוכל להפנותך אל הביצה הקרובה :-)

• תוכן חדש...