Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה שינוי מקצוע צבאי !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם שמי זנין רומן.. בן 22 התחלתי לעשות טירונות בניצנים ... (ראו תרד פרידה בפורום אוף טופיק !)

אני יספר את הסיפור שלי למה התגייסתי בגילי כול כך מאוחר .!

בגיל 17 וחצי עברתי תאונת דרכים קשה

נדרסתי כרוכב אופניים הנהג היה אשם .

שברתי יד שבר פתוח ימין קרע במינסיקוס של רגל ימין שבר פתוח ברגל שמאל שברי עצמות ל2 וקובעתי עם פלטינות ברגליים וברגים

וביקשתי שלא להתגייס בגלל שלא ידעתי מה הולך להיות איתי האם אני ישתקם בכלל ...

אחרי כ3 וחצי שנים שיניתי את דעתי וועלה לי רצון חזק לנסות ולתרום את כול מה שאני יכול פיזית לצבא !

ביקשתי הרבה פעמים להתגייס ונענתי בשלילה אז ביקשתי להתנדב .. כתבתי מכתב התנדבות קיבלו תמכתב שלי והזמינו אותי לרעיון עם מקפד לשכת הגיוס בב"ש נאמר לי אז שלא יכולים לנדב אותי .

אבל הם מוכנים לתת לי שירות 36 חודש (שירות 3 שנים מלא וטירונות רובאי 02 ) זואת שאני עושה אותה כרגע! מתאריך ה30.10.08

את הטירנות הזואתי כבר שבוע ופשוט קשה לי רפואית יש לי כאבי רגליים ברכיים גב וצאוור ! רוצים לתת לי נשק אני לא רוצה לסרב לקחת אותו אבל פיזית אני לא יצליח להיות איתו כול היום בבט"ר גם שיש לי מחלה של גמישות יתר מולדת .. אני יכול להוצאי את הכתף מהמקום אני פםשוט לא רוצה להרוס לעצמי תבריאות שלי .. אני כבר על התנאים האחרים על זה אני שותק !

עוד לא עברתי קבלת נשק ולא חתמתי עליו

מה שאני גם ביקשתי לפני השיבוץ שלי לניצנים

זה קד"צ נהיגה אבל זה היה מאוחר מידי חודש לפני הגיוס שלי ! ממש רצתי להיות נהג ואני עדיין רוצה !

מה אני יכול לעשות כרגע ...

אני פשוט לא רוצה להיות במקצוע שאני לא יצליח לתרום בו ולהשאר בריא

הייתי מאוד רוצה לעשות את הקורס הזה ...

הפרופיל שלי זה 45 רפואי עם סעיף נפשי שטותי ...

הייתי בטיפול פסיכאטרי בגלל איקראקטיביות בילדות נטלתי רטלין

טוב נו מי לא עבר את זה בגלל טעיות של הורים אני לא וכזה דבר לא רצני אני לא רוצה לדפוק את עצמי !

תודה ושבת שלום

פורסם

שלום רומן.

קודם כל בקש לדבר עם המפקד הישיר שלך והסבר לו את המצב, שאל אותו מה לדעתו אפשר לעשות.

במקביל בקש ממנו לפנות לרופא צבאי והסבר גם לו את המצב, הצג מסמכים רפואיים במידה ויש.

לגבי נושא הנהיגה עדיין מוקדם לומר, יתכן ותגיע להיות נהג גם ללא קד"צ, כשתסיים את הטירונות יהיה לך ראיון שיבוץ וגם שם תוכל לספר את הסיפור שלך ולהסביר למה החלטת להתגייס ושחשוב לך להגיע להיות נהג. מאחל לך בריאות והצלחה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
שלום רומן.

קודם כל בקש לדבר עם המפקד הישיר שלך והסבר לו את המצב, שאל אותו מה לדעתו אפשר לעשות.

במקביל בקש ממנו לפנות לרופא צבאי והסבר גם לו את המצב, הצג מסמכים רפואיים במידה ויש.

לגבי נושא הנהיגה עדיין מוקדם לומר, יתכן ותגיע להיות נהג גם ללא קד"צ, כשתסיים את הטירונות יהיה לך ראיון שיבוץ וגם שם תוכל לספר את הסיפור שלך ולהסביר למה החלטת להתגייס ושחשוב לך להגיע להיות נהג. מאחל לך בריאות והצלחה.

יש סבירות שעם אני יתחיל להביא מסמכים רפואיים יוצא מזה כמו התיק הרפואי שנמצא בקופ"ח שלי ולהראות להם שפשוט קשה לי עם הטירוות הזואתי פיזית ... וגם מה שהיתי צריך לעבור מקוצרת ..

יתחשבו בי ?

מה שגם אמרתי למפדקת שלי שאני לא מוכן לקבל נשק !

לפני הקליטה הרפואית !

שלא תבינו אותי לא נכון אני מת לשרת ואני לא בא לחפש מחלות וצלקות ...

פורסם

אהלן,

אני גם באותה פלוגה כמו שלך, והמפקד האישי שלי, נתן פטור "זמני" עד הקליטה הרפואית לאחד החיילים מהכיתה שהגיש להם ניירת בעובי הארי פוטר לגבי בעיות בריאותיות שיש לו,

לאחר יום או יומיים, בקליטה רפואית עצמה, הוא קיבל פטור מסחיבת נשק למעט מטווחים,

לדעתי, חשוב לא להתרגזן עם המפקד האישי, להסביר לו את המצב, להגיע עם כל הניירת האפשרית.

אני לדוגמא, נפצעתי קשות מהנעל הצבאית, במשך 3 ימים אמרתי שאני לא הולך לחופ"ל כי יש לחץ ואחרים צריכים אותו יותר ממני,

בסופו של דבר אחד החברים בכיתה אמר למ"מ, שכדאי מאוד שאני אראה רופא, והרופא בכלל השתגע שהוא שמע על כל הסיפור, ובמקום פיצץ אותי ב-3403 משחות ותרופות.

----

פורסם
אהלן,

אני גם באותה פלוגה כמו שלך, והמפקד האישי שלי, נתן פטור "זמני" עד הקליטה הרפואית לאחד החיילים מהכיתה שהגיש להם ניירת בעובי הארי פוטר לגבי בעיות בריאותיות שיש לו,

לאחר יום או יומיים, בקליטה רפואית עצמה, הוא קיבל פטור מסחיבת נשק למעט מטווחים,

לדעתי, חשוב לא להתרגזן עם המפקד האישי, להסביר לו את המצב, להגיע עם כל הניירת האפשרית.

אני לדוגמא, נפצעתי קשות מהנעל הצבאית, במשך 3 ימים אמרתי שאני לא הולך לחופ"ל כי יש לחץ ואחרים צריכים אותו יותר ממני,

בסופו של דבר אחד החברים בכיתה אמר למ"מ, שכדאי מאוד שאני אראה רופא, והרופא בכלל השתגע שהוא שמע על כל הסיפור, ובמקום פיצץ אותי ב-3403 משחות ותרופות.

אז אתה אומר שכדאי לפוצץ אותם בניירת ? יש לי הרבה דברים שאני יכול להביא ...

אבל שתבין אני לא רוצה להרוס לעצמי את הסדיר גם מה שאני ביקשתי להתגייס וויתרתי על פטור משירות שהיה לי ..

פורסם

כן,ניירת תעזור,וכמה שיותר.

יהיה טוב גם אם תביא עותק נייר של הפטור מהשירות שהיה לך, ככה שתוכל להראות אותו לכולם ושיבינו שאתה לא סתם חפשן.

172

פורסם

בעיקרון אחרי שאתה עושה טירונות ומסיים אותה כמו שצריך אתה נשלח חזרה לבקו"מ (חיל ירוק) או לימ"מ (חיל האוויר) ואז שם אתה מקבל את המקצוע הצבאי שלך , בעיקרון אתה צריך שם לראות מה יתנו לך,

במלינה שנתנו לך לפני הגיוס למלא במה אתה רוצה לשרת, יסתכלו על הדברים שרשמת ויתנו לך לפי מה שהם צריכים (אם יהיה לך מזל יבחרו ממה שכתבת), בגדול לא מומלץ להיות נהג כי אז אתה על ההגה רוב שעות היום (וגם חלק מהלילה) ועדיף לך לעשות תפקיד שתשלח לקורס נורמאלי לפני כן משהו טכני , כי אם לא רוב הסיכויים שיתנו לאחד עם פרופיל בעייתי כמו שלך סתם תפקיד מבעס שאתה תרגיש שסתם אתה מבזבז 3 שנים בשביל לחמם כיסא באיזה משרד.

המלצה: אל תוותר זה הרגע הקריטי!!!!! ברגע שאתה בבקום\ימ"מ, ואתה מקבל את הצו שלך וכתוב בו את התפקיד שלך בצבא ואתה לא מעוניין בתפקיד הזה אז אל תתפנה!!!! לא מעניין אותך משפט תלונה ושלא ינסו להפחיד אותך , עדיף לך להילחם על התפקיד שאתה רוצה מאשר לבלות סתם 3 שנים בבזבוז זמן טוטאלי!!!

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
בעיקרון אחרי שאתה עושה טירונות ומסיים אותה כמו שצריך אתה נשלח חזרה לבקו"מ (חיל ירוק) או לימ"מ (חיל האוויר) ואז שם אתה מקבל את המקצוע הצבאי שלך , בעיקרון אתה צריך שם לראות מה יתנו לך,

במלינה שנתנו לך לפני הגיוס למלא במה אתה רוצה לשרת, יסתכלו על הדברים שרשמת ויתנו לך לפי מה שהם צריכים (אם יהיה לך מזל יבחרו ממה שכתבת), בגדול לא מומלץ להיות נהג כי אז אתה על ההגה רוב שעות היום (וגם חלק מהלילה) ועדיף לך לעשות תפקיד שתשלח לקורס נורמאלי לפני כן משהו טכני , כי אם לא רוב הסיכויים שיתנו לאחד עם פרופיל בעייתי כמו שלך סתם תפקיד מבעס שאתה תרגיש שסתם אתה מבזבז 3 שנים בשביל לחמם כיסא באיזה משרד.

המלצה: אל תוותר זה הרגע הקריטי!!!!! ברגע שאתה בבקום\ימ"מ, ואתה מקבל את הצו שלך וכתוב בו את התפקיד שלך בצבא ואתה לא מעוניין בתפקיד הזה אז אל תתפנה!!!! לא מעניין אותך משפט תלונה ושלא ינסו להפחיד אותך , עדיף לך להילחם על התפקיד שאתה רוצה מאשר לבלות סתם 3 שנים בבזבוז זמן טוטאלי!!!

שתבין גבר אני התפנתי כבר אני כרגע בטירונות וממש לא כיף שם .. עם הייתי בריא אז סבבלה אבל אני לא!

עם לא ילכו לקראתי אני יתחיל לעשות להם טרור ורציני ביותר ! אני עכשיו יושב בבית עם חום כאב גרון ואוזניים

פורסם

זה שאתה עושה טירונות זה עדיין לא מאוחר מידי,

אתה עושה טירונות 02 משמע שכח מקרבי,

שתגיע לשלב הקריטי שיגיגדו לך מה אתה הולך לעשות, יש לך 2 אופציות:

1. הביאו לך משהו טוב שאתה רוצה , לך על זה ותהיה חייל טוב.

2. הביאו לך משהו ח*א אתה לא מעוניין , והם מצידם לא ישנו לך את זה בין רגע, כאן מתחילה הבעיה , אתה ברגע זה לא מתפנה ולא מעניין אותך אף אחד יאיימו עלייך כלא בלאגאנים , אתה לא מתפנה ואתה נשפט רק מול פלאפל ומעלה (רס"ן ומעלה)

ואתה מסביר לו את כל הסיפור,

אם לא הולך והם בכל זאת מתעקשים להכניס אותך לתפקיד שלא מתאים לך אתה פשוט לא זז משם , מקסימום ישלחו אוך לכלא, אבל ללכת לבסיס שלך ולעשות שם קלירנס זה אומר שזהו אין לך שום סיכוי לצאת מזה מלבד פסילת מקצוע או קב"ן,

טופס 55 שכח מזה אם המפקד שלך יאשר את זה אז הם יפעלו לפי המלצות המפקד שימליץ להעביר או לא, הם ממש לא יתחשבו בך יותר מדי , אתה תצטרך לשלוח להם הרבה פעמים את המכתב הזה, אבל עזוב הלכנו רחוק מידי, בתקווה שלא תעשה את הטעות של להתפנות לתפקיד שאתה לא מוכן לעשות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...