Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך לבחור איזה רכב לקחת בליסינג מהעבודה. רק קבוצה 3 (כיום עד 130K).

אנחנו זוג, אפשר שבשנה הקרובה זוג+1. כיום אני נוסע בסיטרואן PACK C4 1.6.

השיקולים העיקריים בבחירה:

לאור התרחבות המשפחה האפשרית, חשוב שיהיה תא מטען גדול, ולכן למרות העדפה שלי להאצ'בק כמו שיש לי היום, אני חושב יותר בכיוון של סדאן לעתיד לבוא. בעניין זה חשובה גישה טובה לתא המטען בדומה להאצ'בק (בהונדה סיוויק למשל, מדובר ב"מנהרה" נמוכה ועמוקה שאינה נגישה).

נוחות הנסיעה הכוללת (תנוחת נהיגה ומושבים, שיכוך, שקט; ב-C4 המושבים נוחים, תנוחת הנהיגה פחות, הרכב קופצני בעיר ונוח מאוד בשיוט. הרכב די שקט).

בטיחות (בעניין זה גם אפשרות לנתק כרית אוויר במושב שליד הנהג)

ביצועים סבירים+ (ה-C4 שלי איטית לטעמי והגיר "מתחכם" מדי).

איבזור (כל רכב יהיה פחות מאובזר מה-C4, השאלה בכמה פחות).

• הג'טה עם המנוע החדש 1.4 TSI ה"חלש" 122 כ"ס וה-DSG נראית כמו אופציה טובה על הנייר מבחינת מימדים וביצועים. באולם התצוגה קצת התאכזבתי מעיצוב הפנים הקודר וממרווח ראש מוגבל במושב האחורי. בנוסף, בגלל שיש משום מה תוספת מחיר לצבע מטאלי, בקבוצה 3 ניתן לקחת רק רכב בצבע לבן (!). משום מה, דווקא הגולף שהיתה באולם התצוגה באותה רמת גימור הרגישה טוב יותר מבחינת איכות הגימור ומרווח הראש האמור.
  • הסובארו אמורה להיות מאוד נוחה והיא מרווחת למדי (עשיתי נסיעת מבחן בהצ'בק, "ספורט" אמנם ולא רמת הגימור הסטנדרטית, לפני שהגיעה הסדאן) אבל מרגישה "זולה" מבפנים, גם הגיר שלה מיושן. אני חושב שתא המטען שלה פחות שימושי. איזה יתרון יש להנעה 4X4 ברכב כזה?

אם הגולף החדשה תגיע עם אותו מנוע שמוצע בג'טה (לא קיים היום בגולף) ותהיה במחיר זהה או נמוך יותר (מישהו יודע???), אולי בכלל כדאי לחכות לגולף ולהתפשר על גודל תא המטען? בכל זאת הג'טה מבוססת על הדור הקודם של הגולף. מה ההבדלים הצפויים, אם בכלל?

תודה

רן

פורסם

קיימת בארץ גולף TSI 1.4 אבל היא עולה יותר מ140K.

אני הייתי הולך לכיוון לנסר 1.8 או סיביק 1.8. שתיהן בקבוצה 3 ויענו על דרישותיך.

פורסם

תודה על הרעיונות.

ראיתי את הסיוויק ואת הלנסר באולם התצוגה וגם נסעתי על סיוויק של חבר.

הסיוויק מרווחת וזריזה אבל לא כל כך נוחה בנסיעה, ותא המטען שלה לא גדול ולא נוח לשימוש (עמוק ונמוך, פתח קטן). בנוסף, הפריע לי שלא רואים את קצה הרכב לפנים. היא מגיעה רק עם 4 כריות אויר ולא ניתן לנתק כרית של הנוסע.

הלנסר מרגישה מאוד זולה מבפנים (ריפוד, פלסטיקים). הייתה לי לנסר 93' והיא הרגישה יותר "מפוארת" (מהתקופה של "מיצובישי ויש בה הכל").

שתי המכוניות לא הצטיינו במבחני דרכים. http://www.motocar.co.il/test/902.aspx

לכן, הגעתי לרשימה המצומצת שהזכרתי לעיל - VW או סובארו.

פורסם

לטעמי הגטה עדיפה, יש לה תא מטען מרווח והיא הרבה יותר איכותית מהסובארו , הבעיה היא מנוע 1.6 עצל אשר נחות מכל החברים האחרים לקבוצה 3 אשר ברובם מצוידות במנועי 1.8 ואו 2 ליטר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לאוקטביה בעלת 5 הדלתות יש בגאז' ענק.

רק אתמול הכנסנו 4 תיקי צבא גדולים (3 תיקי 85 ליטר וקיטבג) בבגאז' של מונית כזאת.

וה1.6 נכנסת לקבוצה 3.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מוכן לשמוע הצעה מקורית?

מנסיוני האישי, אין כמו מכונית סטיישן לצרכים משפחתיים. שימושיות שתקבל בסטיישן טובה, לא תקבל מאף גרסה אחרת.

עגלה? הצחקת אותה, איזה סוג שתרצה.

אופניים? של שתי ילדים בלי מאמץ.

מרחב, נוחות, אני מניח שהבהרתי את עצמי :-)

בקבוצה 3, יש מספר אופציות בודדות בקבוצה 3 בגרסת סטיישן אוט' (אני מניח שאתה מעדיף אוט'):

- סקודה אוקטביה (1.6 אוט') - סטיישן משובחת, אולם הגרסא הזאת כ-ב-ד-ה מאד ולכן אני פוסל אותה.

- פיז'ו 307 סטיישן (1.6 אוט') - כנ"ל סטיישן טובה, אולם עם המנוע 1.6 זה לא זה.

- קיה סיד ספורט-וואגון (1.6 אוט') - הקיה סיד (תאומה של היונדאי i30) היא מכונית מצויינת, ועל פניו גרסת הסטיישן נראית אופציה מאד מעניינת. תיבת ההילוכים אמנם פשוטה ודי מיושנת, אולם המנוע מודרני וחזק (126 כ"ס). אני הייתי בוחן ברצינות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לטעמי הגטה עדיפה, יש לה תא מטען מרווח והיא הרבה יותר איכותית מהסובארו , הבעיה היא מנוע 1.6 עצל אשר נחות מכל החברים האחרים לקבוצה 3 אשר ברובם מצוידות במנועי 1.8 ואו 2 ליטר.

כמו שכבר נאמר כאן מדובר במנוע 1.4 עם טורבו. לא נסעתי על הרכב, אבל על פניו מדובר באופציה עדיפה. תא מטען בג'טה גדול ומרווח. נסיעתה נוחה שקטה ואיכותית ( לא מדובר על הדגם הזה אלא שאני מניח שכיול המתלים ובידוד הרעשים דומים ) ולהבנתי מדובר במנוע חסכוני במיוחד. מכל מקום אני מניח שניתן לערוך נסיעת מבחן, למה שלא תנצל זאת ותחזור לספר כאן על רשמיך ?

באשר לגולף, הרי שאם הפרשי המחיר בדור הנוכחי נותנים איזו שהיא אינדיקציה, נראה לי שבקבוצה הרלבנטית תוכל לקבל, אם בכלל, רק גולף עם מנוע 1.6 חלש יחסית, כמו גם תא מטען נחות משמעותית.

פורסם

הג'טה מגיע עם 6 כריות אויר וESP כסטנרט בכל הדגמים.

כמובן שיש ניתוק כרית אויר בעזרת המפתח (אין צורך לגשת למוסך ..).

ר"ד MP3 מקורי+שקע AUX.

מזגן בקרת אקלים מפוצל + פיתחי מיזוג מאחור.

DSG 7 היל' קידמיים.

20.4/1500-4000 סלד\קג"מ.

122 כ"ס.

9.8 אפס למאה..

200 סופיים.

1/16 ממוצע דלק.

פליטת CO (למי שמעונין לשמור על כדור הארץ) 148 גרם\ק"מ.

בהצלחה.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

עומר,

אתה בטוח לגבי כניסת AUX במערכת סטריאו בג'טה? זה לא מה שאמרו לי בסוכנות בחולון (שאין וגם לא ניתן להוסיף כי המערכת לא תומכת בזה). כמו-כן נאמר לי שהיא מגיעה רק עם רמקולים קדמיים (בניגוד לגולף שמגיעה עם סט מלא של רמקולים).

האם אתה יודע משהו לגבי הצבעים שניתן לקבל במסגרת "קבוצה 3" כלומר ללא תוספת מחיר? האם הריפוד הפנימי הוא תמיד שחור או שיש עוד גוונים?

לגבי הגולף החדשה - האם גם היא תגיע עם מנוע 1.4 TSI 122, באיזה רמות מחיר ומתי אספקה?

תודה,

רן

פורסם
עומר,

אתה בטוח לגבי כניסת AUX במערכת סטריאו בג'טה? זה לא מה שאמרו לי בסוכנות בחולון (שאין וגם לא ניתן להוסיף כי המערכת לא תומכת בזה). כמו-כן נאמר לי שהיא מגיעה רק עם רמקולים קדמיים (בניגוד לגולף שמגיעה עם סט מלא של רמקולים).

האם אתה יודע משהו לגבי הצבעים שניתן לקבל במסגרת "קבוצה 3" כלומר ללא תוספת מחיר? האם הריפוד הפנימי הוא תמיד שחור או שיש עוד גוונים?

לגבי הגולף החדשה - האם גם היא תגיע עם מנוע 1.4 TSI 122, באיזה רמות מחיר ומתי אספקה?

תודה,

רן

אכן!

הג'טה תגיע עם RCD310 8 רקולים (4קידמיים, 4 אחוריים) ושקע AUX.

לגבי צבע בקבוצה 3 - לבן בלבד!

הצבע הפנימי הוא שחור או אפור.

הגולף החדשה תגיע גם היא עם מנוע ה122 כ"ס 7 היל' DSG.

אין עדיין מחירים והצפי הוא עוד כחודשיים..

בהצלחה.

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...