Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר ללכת על משהו רציני יותר זה ה סופרצרג שנותן תוספת רצינית

המטרה פה היא לאלתר סופרצ'רגר...

כל הקטע של זה הוא להשיג ביצועים תוך כדי השקעה של מינימום כסף....

פורסם

יש פה הרבה אנשים שלא הגדישו יותר מעשר שניות לעיון באתר המובא.

הוספת מנוע של שואב אבק באופן קבוע יצרוך כמויות מאד גדולות של זרם מהמצבר או האלטרנטור (תלוי באופן החיבור) מה שיביא לקיצור חייהם שלא לדבר על העובדה שזה מיותר לחלוטין.

שסתום פריקה לא דרוש בעיקר בגלל העובדה שללא קשר לגדישה הנמוכה המערכת מופעלת במצערת פתוחה לרוחה. כל מי ששמע שסתום פריקה במגדש בפעולה יודע שפריקה מתקבלת בנפילת סל"ד כאשר המגדש ממשיך לגדוש והמצערת מגבילה את ערוץ המעבר של האויר עד לקבלת לחץ פריקה.

בתכנון המערכת הושקעה מחשבה רבה בעיצוב בכדי לאפשר זרימה חפשית בזמן שהיא כבוייה. חשוב שהמדחף יאפשר זרימה חפשית ללא התנגדות. התכנון כולל זויות מדחפים גדולות מהירות סיבוב גבוהה ומשקל נמוך של המדחפים.

צריך לתת התיחסות לנושא אמינות. אף אחד לא ישמח לגלות שאיזה בורג שהשתחרר מהמדחף או חתיכת סליל מליפופי המנוע או שבר מהמדחף או השד יודע מאיפה שלא עמדו בעומס ובחום הגבוהה עושים דרכם לסעפת היניקה.

בקיצור הצעה מעניינת אבל דורש לימוד ראשוני ומעמיק מנסיונם של אחרים ויחד עם זאת אני צופה לא מעט מקצי שיפורים לרעיון עד שהוא יצדיק את עצמו ובתקוה שלא ילך ראש בדרך.

פורסם

אני מדבר על גדישה בלחץ נמוך כמו שכתבתי אני רוצה 10 כ"ס לא 80 אני יודע שאני לא יגיע לטורבו זה גם לא המטרה המטרה היא שיפור יחסית מינימלי ללא שינוים נוספים עפ"י מה שאני מבין במנוע אטמוספרי יש יניקה של המנוע מה שיוצר לחץ שלילי בסעפת היניקה בגלל השאיבה כל עוד שאני יקטין את הלחץ השלילי או אפילו יעבור לחיובי אני משפר את נשימת המנוע .

ואם אני עובר ללחץ חיובי אני מכניס יותר אויר ובגלל שלא מדובר במשהו שיצור לחץ מאוד גדול מחשב הרכב ידע לפצות בדלק.

אני לא יודע כמה מפוח של שואב אבק יכול לגדוש ולכן שאלתי את זה.

ובכל מקרה אני יכול לבנות או לאלתר משהו אחר.

כרגע זה רעיון ואחרי שאני יקבל פה(בפורום) עצות הערות אני יחליט אם יש לי סיבה טובה לנסות אז אל תחסכו בתגובות.

פורסם
אגב 300 דולר זה לא כ"כ הרבה כסף אם חושבים על עלויות ראם אייר ועל ההבדל בתפוקה ביניהם.

אני לא בטוח בכלל.

אני הייתי מעדיף את הראם אייר מכמה סיבות - קודם כל, הוא נבדק על דגמים ספציפיים ומתאים להם, בניגוד לגאדג'ט הזה שאין לאף אחד בארץ נסיון איתו.

דבר שני - בכל זאת מדובר באביזר מכני/חשמלי שיכול להתקלקל, בניגוד לראם אייר שהוא חתיכת פלסטיק ללא חלקים נעים או רכיבים חשמליים כלשהם.

בנוסף - שים לב! ה- 300 דולר האלו הם רק ההתחלה. המערכת הזאת מתאימה להתקנות של פילטר חיצוני. אין לה מקום בתיבת האויר המקורית שלך, אז צריך להשקיע בנוסף בפילטר וצנרת.

מסקנה שלי - נחמד אבל לא ממש בראש סדר העדיפויות.

פורסם

שואב עובד על 220 וולט

רכב עובד על 12 וולט

מה תעשה בנידון? ואני לא מאמין שיש מנועים של שואבי אבק לרכב

חזקים כל כך .

אתה יכול לקנות ממיר מתח ואז זה כבר עוד איזה 1200-200 שקל מכיוון ואתה צריך כמות די חזקה של חשמל

וכל זה בשביל 10 כ"ס שגם רוב הסיכויים שלא תקבל וגם האלטרנטור שלך יעבוד שעות

נוספות ואכן כשהמנוע עובד בסל"ד נמוך מה תעשה? הרי המפוח יסתום לך את כניסת האוויר אפילו שהמערכת יכולה להתגבר על זה אבל לטווח הארוך אני לא יודע מה המשמעויות

וחוץ מזה שאתה תעלה לדעתי את צריכת הדלק שלך משמעותית

פורסם
אגב 300 דולר זה לא כ"כ הרבה כסף אם חושבים על עלויות ראם אייר ועל ההבדל בתפוקה ביניהם.

אני לא בטוח בכלל.

אני הייתי מעדיף את הראם אייר מכמה סיבות - קודם כל, הוא נבדק על דגמים ספציפיים ומתאים להם, בניגוד לגאדג'ט הזה שאין לאף אחד בארץ נסיון איתו.

דבר שני - בכל זאת מדובר באביזר מכני/חשמלי שיכול להתקלקל, בניגוד לראם אייר שהוא חתיכת פלסטיק ללא חלקים נעים או רכיבים חשמליים כלשהם.

בנוסף - שים לב! ה- 300 דולר האלו הם רק ההתחלה. המערכת הזאת מתאימה להתקנות של פילטר חיצוני. אין לה מקום בתיבת האויר המקורית שלך, אז צריך להשקיע בנוסף בפילטר וצנרת.

מסקנה שלי - נחמד אבל לא ממש בראש סדר העדיפויות.

לא מדוייק!

קודם כל אם תלך ל-Products תמצא מגוון מוצרים למגוון קונפיגורציות.

כשהם אומרים Stock intake box הם מתכונים למוצר שנועד למערכת יניקה בלתי משופרת.

למערכת משופרת יש אפשרות לקנות את הדגם המגיעה עם פילטר של K&N ב 350 או יחידה טורית עם מתאמים לפילטר קיים ב-309.

דבר שני הם מצרפים סטטיסטיקות של אמינות על רכבים שהשתתפו במרוצים על מסלולים ידועים כמו לגונה סקא. ולטענתם המערכת תשרוד יותר מהמנוע שלך. וגם במקרה של תקלה היא לא תפריע לפעולה תקינה. יש לקוחות שטענו שהיא אפילו שיפרה ביצועים כאשר היתה לא פעילה, בזכות פעולת ערבול האויר ששיפרה את ה"אטומיזציה של האויר והדלק" כלשונם.

בבדיקות מעבדה על רכבים שונים מערכת לא פעילה עשויה להשפיעה ב- 1+- כ"ס, שיפור או הפרעה קלה.

פורסם

אני לא יודע כמה מפוח של שואב אבק יכול לגדוש ולכן שאלתי את זה.

ובכל מקרה אני יכול לבנות או לאלתר משהו אחר.

כרגע זה רעיון ואחרי שאני יקבל פה(בפורום) עצות הערות אני יחליט אם יש לי סיבה טובה לנסות אז אל תחסכו בתגובות.

אוקיי - קבל תגובה:

במנוע 4 פעימות בעל 4 צילינדרים מהסוג הנפוץ במכוניות שלנו, בכל סיבוב שלם של המנוע שני צילינדרים מבצעים יניקה. כלומר בכל סיבוב המנוע יונק אויר בנפח של חצי מנפח המנוע הכולל (שני צילינדרים מתוך ארבעה). אם ניקח מנוע 1600 בתור דוגמא - אז הוא יונק 0.8 ליטר אויר בכל סיבוב.

עכשיו - כשאנחנו ב- 4000 סל"ד, המנוע מבצע 4000 סיבובים בדקה, נכון?

אז זה אומר שהוא יונק 0.8X4000 שזה יוצא 3200 ליטר בדקה.

ב- 6000 סל"ד זה כבר 4800 ליטר בדקה.

זה די הרבה, לא?

אז אם אתה מארגן איזה שהוא מדחס, אתה צריך לוודא שהספיקה שלו היא לפחות כזאת, כי אם היא לא המנוע יקבל פחות אויר ממה שהיה מקבל בלי כל המערכת.

ואגב - מדחס פשוט שלא תוכנן לעבוד במקביל ליניקה בדרך כלל חוסם מאוד (ואני מדגיש מאוד מאוד) את הזרימה כאשר הוא לא פועל.

לדעתי - זה לא דבר ששווה להסתכן ולאלתר אותו.

פורסם
אישפוז ... הנפח נמדד בין הנמת לנמע?

עד כמה שידוע לי -

נפח הגליל, שהוא שטח החתך שלו כפול המרחק בין נמת לנמע.

+

נפח כיפת הראש, שאינו ניתן לחישוב פשוט (הצורה מורכבת, לא כיפה טהורה) אך ניתן למדידה כשהראש מפורק. המדידה מתבצעת באמצעות מילוי בנוזל בנפח מדוד.

פורסם

אחרי חיפוש נרחב ביותר מצאתי שיש כאלה דברים ואפילו לא מעט .

ראיתי אפילו שהגיעו לתוספת של 25 כ"ס (על דינו)שזה מכובד מאוד.

עפ"י אחד הפורומים כתבו שצריך גדישה של לפחות 0.15 באר האם להסתמך על הנתון הזה?

והנה לכם תמונה של "טורבו"חשמלי

3.jpg

פורסם
אחרי חיפוש נרחב ביותר מצאתי שיש כאלה דברים ואפילו לא מעט .

ראיתי אפילו שהגיעו לתוספת של 25 כ"ס (על דינו)שזה מכובד מאוד.

עפ"י אחד הפורומים כתבו שצריך גדישה של לפחות 0.15 באר האם להסתמך על הנתון הזה?

והנה לכם תמונה של "טורבו"חשמלי

מה זאת אומרת צריך?

האלמנט שאותו ראיתה מספק 0.15 באר שזה מעט יותר מ-2PSI שזה כפול ממה שהיה בלינק הקודם וכך כנראה מגיעים ל-25 כ"ס

אם מצאתה דברים מענינים למה שלא תשתף אותנו ביותר מתמונה סתמית של מפוח?

למשל....... :roll: ......... לינק לאתר או משהו כזה.

• תוכן חדש...