Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח! :-D

ברכב שלי יש בעיה כאשר אני על סרק סל"ד הסרק הוא בין 800-900 אני שם את ידי עד היציאה מהאגזוז וזרם גזי הפליטה הוא ממש חזק ממש מעיף את היד :oops: וזאת לאחר שהרכב כבר נמצא בטמפרטורת עבודה.

הרכב לא מאבד שמן ולא מים מה זה יכול להיות?

בדקתי ברכבים אחרים ופשוט הזרם חלש יותר שקט וחם יותר.

פורסם

למרות שלא ציינת את נפח וקוד המנוע סל"ד הסרק נשמע תקין עבור הרכב שלך. לאחר שרשום את הנתונים ניתן יהיה לאמת סופית.

בכל מקרה לא הבנתי למה אתה בודק את זרימת גזי הפליטה ומשווה אותם לרכבים אחרים.

כל עוד סל"ד הסרק בתחום התקין ואין שום בעיה ברכב אל תחפש בעיות.

אם יש בעיה אחרת ציין מהי.

פורסם

לשאלתך אביב : ישנו איבוד כוח ברכבי , וזרם הגזים הוא ממש חזק יחסית לסרק, חשבתי אולי בריחת קומפרסיה מהאגזוז , אולי שסתומים ניפתחים לפני סיום מהלך בוכנה (קפיצת שיניים בטיימינג) .

אולי אם אסביר את עצמי טוב יותר תבינו: ברכב רגיל במידה ונלביש בלון על האגזוז יקח לו להתנפח 7 שניות אז ברכבי הוא יעשה את זה ב 3 שניות.

הרכב הוא איביזה 92 מנוע 1.5 90 כ"ס גיר ידני ,קרבורטור אחרי שיפוץ וכיון מקצועי.

פורסם

הלחץ בגזי הפליטה שונה מרכב לרכב ואין מה לשתמש בזה כאינדיקציה, במיוחד אם מדובר בלחץ יחסית חזק שמעיד כי מערכת הפליטה פתוחה וזורמת. תתמקד בבעיות אחרות שיתכנו כגון תקלה המערכת ההזרקה או במנוע.

האם בוצע תזמון במנוע לאחרונה?

פורסם

בוא ננסה להתמקד בבעיה כיוון שהזרימה שאתה מתאר איננה העיקר, אם היא בכלל בעיה.

מתי התחילה הבעיה של הסחיבה? אמרת שביצעת שיפוץ וכיוון קרבורטור, כשזה בוצע לא בדקו איך הרכב נוסע?

רשום את קוד המנוע כפי שמופיע ברשיון הרכב.

פורסם

בעיות הסחיבה היו עוד לפני שיפוץ הקרבורטור , הקרבורטור נוקה ושופץ כי זמנו הגיעה לניקיון.

הרכב הוא איביזה דור ראשון בא אם מנועים 1.2 1.5 קרבורטור ו 1.5 SXI שהיה עם הזרקה רב נקודתית בארץ שווק עד 1990.

הבעיה הייתי עוד לפני השיפוץ ולאחר נסיעה באיביזה מגבילה לשלי הבנתי שיש בעיית סחיבה.

קשה ברכבי למשוך הילוכים המנוע מרגיש מתאמץ מדיי במהירות מינימלית לאותו הילוך.

פורסם

עכשיו ראיתי שזו הודעה שניה שאתה פותח באותו נושא וכן עוד הרבה נושאים שפתחת המתקשרים לאותה בעיה.

במקום לשגע את עצמך ואותנו רכז את כל המידע שעשוי להיות רלוונטי, את כל התלונות, את כל מה שביצעת לרכב, את כל מה שנבדק ואת הסטוריית הטיפולים. במקרה אחר ההודעה הייתה ננעלת. קרא את כללי הכתיבה בפורום הטכני בשרשור הדביק שבראש הפורום או בחתימתי.

פורסם

אוקיי אז קודם כל ארכז את כל השאלות והיסטוריות הטיפולים.

קודם כל טיפול 10000 בוצעה לפניי שבועים.

קלאצ' הוחלף לפניי כחודש.

חוטי הצתה של בירו הוחלפו לפניי כ 4 חודש +כיוון הצתה.

בעיקרון זהו , אך אם כל ההשקעה שלי הרכב מסרב להיות מה שהוא צריך להיות.

בעיית משיכת הילוכים במהירות 90 קמ"ש הרכב על 3000 סל"ד מה שגורם לביזבוז דלק גם בכביש מהיר.

בעיית פליטה זרם גזי פליטה חזק מדיי.

פורסם

בעיות סחיבה לעיתים קשות לפתרון. כעיקרון כל המידע בנושא קיים בפורום, רק צריך לחפש.

נתחיל מהקל לכבד:

1. מתי הוחלפו פלאגים וחלקי המפלג (מכסה, רוטור, פלטינות וקבל אם יש)?
  2. האם נבדק מצב הפלאגים?
  3. האם הרכב מאבד מים/שמן?
  4. מתי הוחלף פילטר דלק ופילטר אוויר?
  5. האם אתה בטוח שחוטי ההצתה של BERU בדגם הספציפי מתאימים לרכב?

אם כל אלו הוחלפו/בטוח תקינים יש להמשיך לבדיקות קומפרסיה ובדיקה בעזרת שעוון וואקום מכאני בתקווה שאלו יספרו משהו.

פורסם

1.עשיתי טיפול 10000 לפניי שבועיים שכללו ביניהם החלפת רוטור ופחם המפלג.

2.פלאגים הוחלפו במסגרת טיפול 10000.

3. הרכב מאבד מים בכמות מאוד מזערית משהו כמו כוס או 2 לחודש , אין איבוד שמן הרכב לא מעשן לא לבן לא שחור לא כחול.

4.במסגרת טיפול 10000 הוחל פילטר דלק שמן אויר.

5. חוטי בירו ניקנו ישירות מהיבואן בצ'ק פוסט מפרץ חיפה (היה רשום על גבי האריזה את דגמי המכוניות שאליהם זה מתאים והרכב שלי היה ביניהם.

כניראה שאכן צריך ללכת לבדיקת קומפרסיה, היכן עושים כזו בדיקה באיזור הקריות יש המלצות יש שיעור מחיר של בדיקה זו?

פורסם

שלום רב!

בהמשך לעצותין של אביב, ובהתאם להיסטוריית הטיפולים האחרונה, הייתי מתחיל תחילה בבדיקת קומפרסייה, ובכוון הצתה.

החשוב בתוצאות בדיקת הקומפרסייה, היא אהאחידות בין ארבעת הצילנדרים, ולאו דווקא, גובה נתוני הקומפרסייה שהתקבלו.

קפיצת שן בחגורת הטיימינג, היא סיבה נוספת לחוסר הסחיבה, אך יש קודם לבדוק ולהשוות את נתוני הדחיסה בכל הצילנדרים, ואתה מוזמן לחזור לפורום ולפרסמם, על מנת לקבל חוות דעת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הייתי מתחיל בבדיקה "האם יש בעיה או שאולי רק נדמה שיש בעיה?" וגם אם יש, יש לבדוק מהלך דוושת גז שפותחת את המצערת עד סוף המהלך האפשרי, תקינות הקרבורטור, כיוון הצתה, ותקינות מנוע.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה על העזרה חברים.

בהזדמנות הראשונה אלך לבדיקת קומפרסיה יש למישהו המלצה למקום כזה בקריות?

ואם לדוגמא יש בעיה קומפרסיה לא אחידה מה הפתרון לדבר הזה?

פורסם

כדאי לקחת ברצינות את עצתו האחרונה של דני.

האמת שלפני בדיקת קומפרסיה הייתי מבצע בדיקה בעזרת שעון וואקום מכאני. זה משול לבדיקת דם ויכול לתת בקלות כיוונים לבעיות רבות (בתנאי שיודעים לפרש את מה שרואים).

אם בדיקת הקומפרסיה איננה תקינה ממשיכים לבדיקת לחץ הפוך (ליקייג') כדי לדעת מהיכן בורח הלחץ.

המלצות בשפע תוכל למצוא בשרשור המלצות באוף טופיק.

• תוכן חדש...