Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

קופסת ברזל מלאה חלודה איך מורידים? (וניסוי מרתק בנושא הורדת חלודה בעזרת לחם ישן).


mush
שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ים, קבל ה"פ.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

סהר , אין סיבה להיות סקפטי, בכתבה הנ"ל ניתן לראות הצלחה בתמונות גם של מתכת "שחורה" רגילה וגם של פלדת כלים.

 

אין להשאיר את המתכת בתכשיר יותר מידי זמן( מעל ל24 שעות ) משום שברגע שהחלודה יורדת הוא מתחיל לחפור במתכת עצמה.

 

כשמדובר במנעול, החלטתי לא להגזים עם זה יותר מדי. אני מאוד מרוצה מהתוצאה.

כמובן, שמתי WD 40, ולאחר מכן שמן מכונות על המנעול, והוא מאוחסן בשקיות ניילון. לכשאצטרך אותו.

 

המון תודה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שמתפתחת תסיסה. תוצרי התסיסה יכולים לחזר את הברזל המחומצן בתהליך ארוך.

יש אפילו מוצר מסחרי שעושה את זה שנקרא RustBeer ומבוסס על שאריות מעיבוד סלק סוכר.

 

http://rustbeeter.com/faq.html

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לנו לא מגיע לדעת?

 

תנג'ס בה"פ...תקבל גם אתה...8)

 

ע"פ מה שהסבירו לי: המים מתסיסים את הלחם (או את השמרים) והריאקציה שנוצרת מזה מפרקת חלודה.

מתוך ההודעה בה"פ.

 

כימאי הפורום?

מישהו יודע איזה מהחומרים הנוצרים בריאקציה הזאת גורם לאיכול החלודה?

אולי אפשר לבודד אותו ולהאיץ את התהליך לכיוון מספר ימים ולא שבועיים.

אני פשוט מחפש תחליף ל"שיטת סנו", כי היא לא זולה במיוחד כשרוצים לנקות בנפחים גדולים.

 

ים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  1. אנחנו לא יודעים שזה עושה בכלל משהו.
  2. בהנחה וכן, אפשרות שעלתה לי איך שהוא רשם את ההודעה היא שמדובר בתנין (Tannin) שהוא חומר במצוי בצמחים מסויימים (ובבירות מסויימות) והוא חומר נפוץ בממירי חלודה, לפחות ע"פ מה שקראתי. מאחר ואיני כימאי אין לי אפשרות לאשר הנחה זו במאמץ סביר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה טאנין אז יש חומרים מהצומח שמאוד עשירים בזה. הרבה יותר מלחם תוסס. לדוג' פירות בוסר אפרסמון זו הדוג' הכי טובה או מה שנשאר אחרי סחיטת תסיסה של ענבים (גפת). אם לחם היה עשיר בזה היית אוכל אותו רק אם היית ממש ממש חייב...

 

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%9F

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד לביסוס ההסבר הכימי... אני בנתיים שמתי חתיכת ברזל חלוד בכלי שקוף ,אטום ומפוצץ בלחם , נראה מה יהיה עם זה בהמשך.

התוספת היחידה שעשיתי היא התחלה עם מים רותחים לזירוז התהליך( זה בסיידר? ).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בסיידר גמור, רק אל תשכח, סבלנות.

 

אביב, לא ידעתי שיש דיון על פטנט הלחם בגלל זה עניתי לים בה"פ.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נראה לי שזה בסיידר.

היה עדיף להוסיף מים חמימים - עד 40 מעלות. סביר להניח שמדובר בתהליך ביולוגי ומים רותחים הורגים בקטריות שאמורות להתסיס את העסק.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד שיתחיל לקרות משהו יעברו שלושה שבועות בערך, טמפרטורת המים לא כ"כ משנה

 

ים, יש באפשרותך לצלם את התהליך (לדגום פעם בשלושה ימים נניח) לטובת הפורום?

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נקודת פתיחה : 31 לאוגוסט - 21:00 בערב.

חתיכת זוית ברזל חלודה (מפרוייקט ה"פריפלו" לקטנוע), נסגרת בצנצנת "חמוצים"( מכסה מתכת מאלו שצריך לשחרר בהם וואקום )יחד עם בגט חתוך לחתיכות קטנות ומי ברז רותכים מהקומקום.

עד היום בבוקר , נורמלי לחלוטין - בודק מידי פעם , ברגוע - יש עוד שבועיים.

היום בבוקר מעיף מבט , האזור שמסביב לצנצנת רטוב ומפוצץ בנמלים. מפלס המים נמוך באופן מורגש. סירחון טוטאלי בסביבת "הניסוי". פקק המתכת מתוח עד הסוף , עדות ללחץ גבוה מאוד בכלי.

משחק קצת עם המכסה , משחרר קצת לחץ ונס כל עוד נפשי בי מהריח המבחיל.

הברזל עושה רושם שהפך צבעו לכחול עמוק משהו...אני לא מתחייב על זה כי קשה להבדיל בין הצבע הרטוב של הברזל לכחול.

 

מה אנחנו מסיקים מהממצאים הנ"ל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע לי הזוי. אני מתעסק המון עם לחם/שמרים/שאור/תסיסות למיניהם,

ומעולם לא שמעתי על איזה שהוא קשר לפירוק חלודה כל שהיא.

 

אשמח להתבדות, כמובן, אני מאוד סקרן לגבי הניסוי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...